Uživatel s deaktivovaným účtem

Ahoj všem.
Mám osmimesicni problémové štěně, je hrozně agresivní - dělám si legraci, musela jsem si píchnout do nejčastějšího tématu.
Náš problém je ten, že štěně rádo spí tlapkama do zdi a samozřejmě na poměrně světlé zdi to začíná být časem vidět. Před 14 dny jsme malovali a štěně už nám vytváří tlapkovy vzor na novou barvu.
Nesetkal jste se někdy někdo s takovým expertem - jak zeď chránit? Aby to zároveň nevypadalo "blbě", chlap už uvažuje, že na zeď nalepi kus plovoučky
Zvažovali jsme omyvatelný nátěr, ale ten je lesklý a do interiéru se nehodí, já uvazovala zvýšený pelech, nicméně malej rád spí i mimo něj na zemi, takže tam bych musela opelechovat celou zeď. Pak mi nějak dochází nápady.
Je to jediný kousek zdi v celém domě, cca 4 metry, štěně vykopava tlapky zhruba do výšky půl metru
Děkuji za případné tipy
P. S. : Je to štěně s PP

"chlap už uvažuje, že na zeď nalepi kus plovoučky "
ano, to je dobré řešení
a podobné

Omyvatelná tapeta. Dělají i samolepící, co drží na omítce. Máme ji na zdi pod věšákem na bundy už 9 let a drží. 👍

vinyl barva na zdi, je matná.. se dává do chodby a pod okna tam, kde zvířata musí chodit oknem.. jako u nás.. nebo do kuchyně, koupelny.. značka Dulux (je s PP)nebo tak něco nevypadá jinak než běžná barva..podívat se ale na vzorník v krámě, ne na monitoru, značek už to dělá hodně a cena není hrůza, protože stačí jedna vrstva..
jo, jsem zapomněla - křížení je tady dovoleno, normálně se do bílé míchá
Take mame omyvatelnou latexovou matnou barvu a super. Bilou vsude v baraku mame od Sto, tu jejich nejdrazsi variantu, a barevne steny mame od Swingcolor z Bauhausu.
Obe pravidelne omyvany a vypadaji porad stejne.
Jinak u veta mani do vysky asi metru nejake oblozeni ala bile plexisklo a take to nevypada nejhur.

No, hlavně to, co se tady jmenuje "latex", je jiné než .. to je fuj povrch a nejde dolů, ani přetřít.. teda jde dolů.. s omítkou :-) jak obléct zdi do rukavic :-)
tohle a ještě je s modrým víčkem.. oboje fakt igelit
https://www.bal.cz/produkty/latex-vnitrni-v-2064/
napsal(a):
No, hlavně to, co se tady jmenuje "latex", je jiné než .. to je fuj povrch a nejde dolů, ani přetřít.. teda jde dolů.. s omítkou :-) jak obléct zdi do rukavic :-)
tohle a ještě je s modrým víčkem.. oboje fakt igelit
https://www.bal.cz/produkty/latex-vnitrni-v-2064/
Jo, jo, moc bych za to nedala, že je to ještě u báby na chodbě. Byla to velká móda...a velká hrůza
Janae1

XXX.XXX.160.6
napsal(a):
Ahoj všem.
Mám osmimesicni problémové štěně, je hrozně agresivní - dělám si legraci, musela jsem si píchnout do nejčastějšího tématu.
Náš problém je ten, že štěně rádo spí tlapkama do zdi a samozřejmě na poměrně světlé zdi to začíná být časem vidět. Před 14 dny jsme malovali a štěně už nám vytváří tlapkovy vzor na novou barvu.
Nesetkal jste se někdy někdo s takovým expertem - jak zeď chránit? Aby to zároveň nevypadalo "blbě", chlap už uvažuje, že na zeď nalepi kus plovoučky
Zvažovali jsme omyvatelný nátěr, ale ten je lesklý a do interiéru se nehodí, já uvazovala zvýšený pelech, nicméně malej rád spí i mimo něj na zemi, takže tam bych musela opelechovat celou zeď. Pak mi nějak dochází nápady.
Je to jediný kousek zdi v celém domě, cca 4 metry, štěně vykopava tlapky zhruba do výšky půl metru
Děkuji za případné tipy
P. S. : Je to štěně s PP
Máme omyvatelnou barvu Dulux a nemůžu si ji vynachválit.
Teda nemáme ji po celém baráku, ale pouze některé zdi. Je nebo byla dost drahá. Ale funguje a je matná.

Všem moc děkuji za tipy, kouknu na ty matne omyvatelné barvy
Nemáme omyvatelné barvy, máme ty "obyčejné". Taky se mi stalo, že mi štěně doma poskákalo zeď špinavýma tlapkama. Měla jsem takovou "houbičku", která se navlhčila a tou jsem to normálně umyla.
Občas se teď taky stane, že se nějaký pes tak blbě otře, že je špinavá zeď, normálně vezmu navlhčený hadr a v pohodě to tím utřu.

...lakované palubky...
assil
napsal(a):
Mám nějakou omyvatelnou barvu, která je na pohled i na omak jako běžná barva. Ale co je to za značku už netuším, mi to tenkrát doporučili v krámě a mám to už x let. Latexový barvy nebrat, to pak vypadá jak v nemocnici.
Naše "nemocniční" zdi :))

No jo, jenže dnešní latex není z kaučuku, ale syntetický polymer, takže když nechci igelit jak v nemocnici, tak se musím podívat na vzorek nebo umět přečíst složení, což neumím. Ale prostě žádný latex nekoupíte, nemělo by to být nikde napsané, kromě toho slavného v plastové pixle, co má každý v kůlně nevím proč.
Kdybyste koupili opravdovou barvu z latexu, tak si normálně namalujete nafukovací hrad :-) Barvy se dnes dělají akryl s příměsí něčeho a ředitelné vodou, proto vypadají takto.. jen jsem upozornila na tu hloupou červenou a modrou, že tohle si dát domů, je za trest.
Jakákoli trochu kvalitní značka omyvatelné barvy bude ok. Remal je úplně v pohodě. Ale .. jiná značka má trochu jiný odstín, takže zas tak jednoduché to není, pokud jde o obývák, že jako budu mít bezva úplně jiný metrový pruh u podlahy.. to pak jsme v té nemocnici :-)