Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.8.2020 14:10

Ahoj všem.

Mám osmimesicni problémové štěně, je hrozně agresivní - dělám si legraci, musela jsem si píchnout do nejčastějšího tématu.
Náš problém je ten, že štěně rádo spí tlapkama do zdi a samozřejmě na poměrně světlé zdi to začíná být časem vidět. Před 14 dny jsme malovali a štěně už nám vytváří tlapkovy vzor na novou barvu.
Nesetkal jste se někdy někdo s takovým expertem - jak zeď chránit? Aby to zároveň nevypadalo "blbě", chlap už uvažuje, že na zeď nalepi kus plovoučky
Zvažovali jsme omyvatelný nátěr, ale ten je lesklý a do interiéru se nehodí, já uvazovala zvýšený pelech, nicméně malej rád spí i mimo něj na zemi, takže tam bych musela opelechovat celou zeď. Pak mi nějak dochází nápady.
Je to jediný kousek zdi v celém domě, cca 4 metry, štěně vykopava tlapky zhruba do výšky půl metru
Děkuji za případné tipy

P. S. : Je to štěně s PP

16.8.2020 14:30

"chlap už uvažuje, že na zeď nalepi kus plovoučky "
ano, to je dobré řešení
a podobné

16.8.2020 14:38

Omyvatelná tapeta. Dělají i samolepící, co drží na omítce. Máme ji na zdi pod věšákem na bundy už 9 let a drží. 👍

16.8.2020 15:18

vinyl barva na zdi, je matná.. se dává do chodby a pod okna tam, kde zvířata musí chodit oknem.. jako u nás.. nebo do kuchyně, koupelny.. značka Dulux (je s PP)nebo tak něco nevypadá jinak než běžná barva..podívat se ale na vzorník v krámě, ne na monitoru, značek už to dělá hodně a cena není hrůza, protože stačí jedna vrstva..
jo, jsem zapomněla - křížení je tady dovoleno, normálně se do bílé míchá

16.8.2020 15:51
PumaCZ

XXX.XXX.222.151

Take mame omyvatelnou latexovou matnou barvu a super. Bilou vsude v baraku mame od Sto, tu jejich nejdrazsi variantu, a barevne steny mame od Swingcolor z Bauhausu.
Obe pravidelne omyvany a vypadaji porad stejne.

Jinak u veta mani do vysky asi metru nejake oblozeni ala bile plexisklo a take to nevypada nejhur.

16.8.2020 16:20

No, hlavně to, co se tady jmenuje "latex", je jiné než .. to je fuj povrch a nejde dolů, ani přetřít.. teda jde dolů.. s omítkou :-) jak obléct zdi do rukavic :-)
tohle a ještě je s modrým víčkem.. oboje fakt igelit
https://www.bal.cz/produkty/latex-vnitrni-v-2064/

16.8.2020 16:25
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No, hlavně to, co se tady jmenuje "latex", je jiné než .. to je fuj povrch a nejde dolů, ani přetřít.. teda jde dolů.. s omítkou :-) jak obléct zdi do rukavic :-)
tohle a ještě je s modrým víčkem.. oboje fakt igelit
https://www.bal.cz/produkty/latex-vnitrni-v-2064/

Jo, jo, moc bych za to nedala, že je to ještě u báby na chodbě. Byla to velká móda...a velká hrůza

16.8.2020 17:12
janaa

XXX.XXX.247.50

Akorát děláme velkou rekonstrukci a do části místnosti,kde mají psiska gauč a pelechy jsme na zeď dali klasický obklad. Dekor dřeva,takže na tom nebude vidět každej flek, a na údržbu a mytí ideál

Janae1

16.8.2020 17:18
Janae1

XXX.XXX.160.6

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ahoj všem.

Mám osmimesicni problémové štěně, je hrozně agresivní - dělám si legraci, musela jsem si píchnout do nejčastějšího tématu.
Náš problém je ten, že štěně rádo spí tlapkama do zdi a samozřejmě na poměrně světlé zdi to začíná být časem vidět. Před 14 dny jsme malovali a štěně už nám vytváří tlapkovy vzor na novou barvu.
Nesetkal jste se někdy někdo s takovým expertem - jak zeď chránit? Aby to zároveň nevypadalo "blbě", chlap už uvažuje, že na zeď nalepi kus plovoučky
Zvažovali jsme omyvatelný nátěr, ale ten je lesklý a do interiéru se nehodí, já uvazovala zvýšený pelech, nicméně malej rád spí i mimo něj na zemi, takže tam bych musela opelechovat celou zeď. Pak mi nějak dochází nápady.
Je to jediný kousek zdi v celém domě, cca 4 metry, štěně vykopava tlapky zhruba do výšky půl metru
Děkuji za případné tipy

P. S. : Je to štěně s PP

Máme omyvatelnou barvu Dulux a nemůžu si ji vynachválit.
Teda nemáme ji po celém baráku, ale pouze některé zdi. Je nebo byla dost drahá. Ale funguje a je matná.

16.8.2020 20:33

Všem moc děkuji za tipy, kouknu na ty matne omyvatelné barvy

17.8.2020 12:34
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Nemáme omyvatelné barvy, máme ty "obyčejné". Taky se mi stalo, že mi štěně doma poskákalo zeď špinavýma tlapkama. Měla jsem takovou "houbičku", která se navlhčila a tou jsem to normálně umyla.

Občas se teď taky stane, že se nějaký pes tak blbě otře, že je špinavá zeď, normálně vezmu navlhčený hadr a v pohodě to tím utřu.

17.8.2020 21:43
assil

XXX.XXX.121.3

Mám nějakou omyvatelnou barvu, která je na pohled i na omak jako běžná barva. Ale co je to za značku už netuším, mi to tenkrát doporučili v krámě a mám to už x let. Latexový barvy nebrat, to pak vypadá jak v nemocnici.

17.8.2020 21:45
PumaCZ

XXX.XXX.222.151

Ty staré latexové ano (kdysi jsme měli ve starém bytě a byl to fakt hnus), nové latexové ani nepoznáte :)

18.8.2020 07:34

...lakované palubky...

18.8.2020 09:49
PumaCZ

XXX.XXX.222.151

assil napsal(a):
Mám nějakou omyvatelnou barvu, která je na pohled i na omak jako běžná barva. Ale co je to za značku už netuším, mi to tenkrát doporučili v krámě a mám to už x let. Latexový barvy nebrat, to pak vypadá jak v nemocnici.

Naše "nemocniční" zdi :))

18.8.2020 16:43

No jo, jenže dnešní latex není z kaučuku, ale syntetický polymer, takže když nechci igelit jak v nemocnici, tak se musím podívat na vzorek nebo umět přečíst složení, což neumím. Ale prostě žádný latex nekoupíte, nemělo by to být nikde napsané, kromě toho slavného v plastové pixle, co má každý v kůlně nevím proč.
Kdybyste koupili opravdovou barvu z latexu, tak si normálně namalujete nafukovací hrad :-) Barvy se dnes dělají akryl s příměsí něčeho a ředitelné vodou, proto vypadají takto.. jen jsem upozornila na tu hloupou červenou a modrou, že tohle si dát domů, je za trest.
Jakákoli trochu kvalitní značka omyvatelné barvy bude ok. Remal je úplně v pohodě. Ale .. jiná značka má trochu jiný odstín, takže zas tak jednoduché to není, pokud jde o obývák, že jako budu mít bezva úplně jiný metrový pruh u podlahy.. to pak jsme v té nemocnici :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík