Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.8.2020 20:00
Psiska12

XXX.XXX.33.78

Chodíte někdo na hory s kavkazanem, nebo podobným obřím plemenem.
Zvládnou to ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.8.2020 21:01

to záleží, čemu říkáte chození na hory. z celodenních treků v horku nadšení nebudou. normální výlety zvládnou.

pokud jsou teda socializovaní.

16.8.2020 21:07

Chodím s tibetskou dogou - normální výlety kolem cca 20 km, pes v pohodě zvládá. Vetšinu času chodí navolno nebo zapnutý do sedáku, ale není v tahu.
Aktuálně 18 měsíců, 57 kg, DKK A/A, DLK 0/1, pes zvyklý chodit, nejde to vzít jednou za měsíc na spacir po horách, ale systematicky zvedat zátěž.

16.8.2020 21:45
Psiska12

XXX.XXX.33.78

Žádné náročné tůry nemám na mysli, něco kolem 20km. Pes je vychovaný a plně socializovaný.

16.8.2020 22:17

Já to teda nemám spočítaný na kiláky....ale těch 4-5 hodin úplně v poho, to spíš já mám tendence si někam dřepnout a odpočinout, pokochat.........samozřejmě když je přiměřená venkovní teplota....
Nemám teda kavkazáky, ale psy medvědoidního typu....

Teda teď aktuálně to neprovozuju s nikým, protože mám doma jednoho psího důchodce a jedno štěně, ale už se moc těším, až princezna vyroste a až se budeme moct sbalit a odfrčet do lůna přírody (do Krušných hor) alespoň na půl dne se courat...moc mi to chybí a sama samozřejmě nejdu, protože bez psa mi to přijde jako nuda.

16.8.2020 22:33
Psiska12

XXX.XXX.33.78

Super děkuji moc. Asi zkusíme něco lehčího a uvidíme 😀

16.8.2020 23:58
lupus4

XXX.XXX.205.61

Tak Prcek (195cm) chodil s pyrenejkou dogtrekky (80 +) úplně v pohodě

i když KAO asi nejradějí dřepí na kopečku a "kontroluje"

17.8.2020 05:35
Psiska12

XXX.XXX.33.78

Ten náš KAO miluje procházky 🙂
A jak byste sním začali je mu 5 let je zdravy. Na procházky chodí.
Kolik km pro začátek aby nebyl nějak zničeny ?

17.8.2020 07:08
TyVed

XXX.XXX.18.138

Ono bude hodně záležet na typu psa. Někteří výstavní chudáčkové myslím fyzicky nevydrží ani krátké procházky. Čím těžší a větší pes, tím větší opatrnosti bude potřeba. A v tom horku vůbec opatrně, spíš počkat na podzim.

My máme dva kavkazáky. Oba jsou vysoce pohybliví v perfektní kondici. Pes procházky miluje a asi by byl nadšený i z dogtrekků a celou dobu by klusal. Fena i přes vynikající kondici procházky ráda nemá, dává najevo, jak jí to nebaví a nechápe to, protože jen tak někam jít a zase se vracet domů jí nedává smysl. Bavilo by jí čuchat a napást se lesního ovoce a ne někde trajdat. Jinak nevidí důvod opouštět teritorium.

17.8.2020 07:13

Psiska12 napsal(a):
Ten náš KAO miluje procházky 🙂
A jak byste sním začali je mu 5 let je zdravy. Na procházky chodí.
Kolik km pro začátek aby nebyl nějak zničeny ?

Já osobně bych to prostě vyzkoušela.......naplánovala trasu tak, aby si někde bylo možno odpočinout a uvidíte podle psa....vždyť to nemusíte jít v kuse. Posedíte...pes poleží, napijete se......

Nevím kolik chodíte běžné procházky?....jestli třeba 5 kiláků, tak vidíte, jak pes po prochajdě vypadá...je ok?? No tak zkuste dvojnásobek......
Myslím, že 10 kilometrů by zdravý pes, který je na pohyb zvyklý, měl dát bez problémů......a uvidíte....

17.8.2020 07:35

taky "kapku" záleží na terénu

17.8.2020 10:45
Psiska12

XXX.XXX.33.78

Děkuji, já taky nejsem nějak extra zdatná v túrách, většinou jdeme na nějakou chatu, po cestě občas odpočinek a vufuněni hlavně kvůli mě. Na chatě pauza oběd a potom cesta zpět. Zatím to chodíme s druhým psem NO no ale to já jsem více zničena než on 😁😁

17.8.2020 10:51
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
taky "kapku" záleží na terénu

Však je psáno, že nic náročného. Sousedovic kavkazanka nevytáhne paty z baráku jak je týden...možná i měsíc dlouhý. A to neznamená, že by běhala kolem plotu a hlídala. Už je stará a tak celý den vlastně jen leží u vchodu, málokdy už za náma přijde plotu - už se jí prostě nechce. A pak se mladá hecne a veme ji na prochajdu. Dva kilometry po kopcích a dobrých 27st. Málem ji trefil šlak, byla úplně hotová. Mladé jsem vynadala, že je prdlá Ona ji taky strašně moc chtěla. A také jí nedošlo, že za tři roky bude mít naprosto jiné zájmy, takže se o psa starají 70letí důchodci Dají jí nažrat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík