Fenka se bojí šteněte

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.8.2020 19:30
Majitelpsu

XXX.XXX.9.181

Dobrý den,
mám problem, máme 2 čivavy jedná má 8 let ta druhá je její dcera a má necelé 2 roky, 2 dny zpět jsme si pořídily štěňátko (nevím rasa ale je to takovej ze všeho trochu) když jsem ho donesl domu a položil na zem ta starší se ho hned ujala začala ho očichávat poznávat čistit ho a hrály si no ta mladší z ní má strach jak z ohně, utíká od ní, klepe se, vrčí na ní nemůže ji ani cítit, když se přiblíží blíž jak na metr tak uteče nebo vyskočí na křeslo a zustane tam klidne 2 hodiny...

Nevím co mám dělat potřebuju poradit co s nimi nebo jestli se to někdy zlepší.

18.8.2020 21:42
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

Moc hezký dotaz.
Čivavy nejsou přerostlé?
Štěně je od každého trochu?
Takže trochu vlkodav, trochu staford?
Nemůžete jim trochu pomoct?

18.8.2020 23:42
b.k

XXX.XXX.210.92

Chce to čas. Hrát si s oběma,krmit obě naráz,venčit spolu,mazlit spolu..
To si sedne. Super je ,že starší fenka jde příkladem. To dáte

19.8.2020 09:38
Majitelpsu

XXX.XXX.24.228

Štěně je kříženec kříženců takovej bastardík no vyroste max do 15ti kilo a čivavy ta starší je dost tlustá bo po porodu ji musely odebrat dělohu a tak začala přibírat takže teď má tak 4-5 kilo a ta menší tak 2 kila
Chtel sem ji udržet a zavolat to štěně aby se očuchaly aspoň nebo tak no ono doběhlo a čivava začala kolem sebe kousat (ne mě ale to štěně) a pištět jak kdyby jí řezaly a když jsem ji pustil zdrhla jak postřelená :D vazne nechápu její chování máme velkou zahradu takze má kam utikat :D

19.8.2020 11:59
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

- no ono doběhlo a čivava začala kolem sebe kousat
vazne nechápu její chování
máme velkou zahradu takze má kam utikat :D

Tak to má chudák číva smůlu
- má pána, který nechápe
hlavně, že má kam utíkat ....

Až "je" nastěhujou k nám, třeba zrovna k vám,
doufám, že Vás pořádně proženou než ....
Pak ji MOŽNÁ pochopíte.
Víte jaké nájemníky myslím...

19.8.2020 12:06
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Vždycky to řeším přes hru. Zkuste zapřemýšlet, co za hry má malá číva nejraděj a co by šlo, bez nebezpečí např. porvání se o hračku, hrát. Naši psi se rádi honili, tahali o velký hadr a hráli jsme na schovku.

19.8.2020 15:17
Majitelpsu

XXX.XXX.8.104

Nemyslel sem to v zlým že má kam utíkat to sem blbě napsal... Prostě ji nesnese ve svojí blízkosti a tak chodí kolem ní obloukem když se třeba zezadu přiblíží tak na ní štěká ale jak mile se štene otočí a zavrtí ocasem a chce si hrát tak okamžitě uteče se svěšeným ocasem
Hrát se s nimi nedá ve dvojici skoušel jsem všechno jedině ta starší si s ní hraje a tak uvidíme co čas ukáže necháváme je spát v letní kuchyňce všechny tři každá tam má svůj pelech musí si na sebe nejak zvyknou pomalu

Přidejte reakci

Přidat smajlík