xxd

XXX.XXX.161.221
Dobrý den,
dne 14.8.2020 jsme prodala štěňátko francouzkého buldočka. Smlouva byla řádně sepsána (stažená z internetu)a já jsem prosila nového majitele zda mě bude informovat,alespoň ze začátku jak se pejskovy daří a zda mi pošlou fotky,videa atd.Oba nový majitelé se dušovali, že není problém a že budou psát a posílat fotky atd.Od té chvíle nic.Po pár dnech jsem je tedy požádala slušně zda mi mohou poslat fotky a zda je vše v pořádku.Majitel odtažitě odpověděl že je vše v pořádku a poslal jednu fotku.Poděkovala jsem a požádala zase za týden.
Ze strany nových majitelů cítím výmluvy a mám pocit jako že je vlastně hrozně obtěžuji.Dnes jsem se opět slušně dotázala telefonicky,protože nevidím takový problém o tom mě informovat,hlavně po změně v jejich chování a pán mi vyhrožuje policií za obtěžování zda mu ještě jednou zavolám či napíšu. Že mi štěně zaplatily a že se má dobře. Poslal fotku štěnda sedící zády, jakože naschvál mi přijde...
Copak nemám právo si ověřovat, jak se štěněti vede? Zda je v pořádku a kde se nachází? Hlavně potom co mi oba slíbili, že toto dodrží? V době mobilů, kdy fotka zabere vteřinu?
xxd
napsal(a):
Dobrý den,
dne 14.8.2020 jsme prodala štěňátko francouzkého buldočka. Smlouva byla řádně sepsána (stažená z internetu)a já jsem prosila nového majitele zda mě bude informovat,alespoň ze začátku jak se pejskovy daří a zda mi pošlou fotky,videa atd.Oba nový majitelé se dušovali, že není problém a že budou psát a posílat fotky atd.Od té chvíle nic.Po pár dnech jsem je tedy požádala slušně zda mi mohou poslat fotky a zda je vše v pořádku.Majitel odtažitě odpověděl že je vše v pořádku a poslal jednu fotku.Poděkovala jsem a požádala zase za týden.
Ze strany nových majitelů cítím výmluvy a mám pocit jako že je vlastně hrozně obtěžuji.Dnes jsem se opět slušně dotázala telefonicky,protože nevidím takový problém o tom mě informovat,hlavně po změně v jejich chování a pán mi vyhrožuje policií za obtěžování zda mu ještě jednou zavolám či napíšu. Že mi štěně zaplatily a že se má dobře. Poslal fotku štěnda sedící zády, jakože naschvál mi přijde...
Copak nemám právo si ověřovat, jak se štěněti vede? Zda je v pořádku a kde se nachází? Hlavně potom co mi oba slíbili, že toto dodrží? V době mobilů, kdy fotka zabere vteřinu?
Právo máte, ale oni povinnost určitě ne. Jednou jste ho prodala, oni zaplatili a tím to hasne. Je pouze a jenom na jejich vůli, jestli se ozvou nebo ne. Nepředpokládám, že součástí smlouvy je interval,jak často Vás budou zásobovat fotkami. Prostě se s tím smiřte, i když je to těžké.
To štěně je pryč deset dní. Za tu dobu poslali dvě fotky. To mi přijde spíš hodně fotek než málo.
Nehroťte to. Teď to dejte k ledu a napište třeba za měsíc (mail, SMS, ne telefonát), jak se má štěně. A pak se ozvěte zas po delší době. Když budete novým majitelům vyvolávat obden, nelze se divit, že jsou rozčarovaní (i když teda vyhrožovat policií je přes čáru).
Kdybyste měla důvodné podezření, co se se štěnětem stalo, je to jiná; ale když jde jen o ty fotky...
Copak nemám právo si ověřovat jak se štěněti vede?zda je v pořádku a kde se nachází?Hlavně potom co mi oba slíbili že toto dodrží?V době mobilů,kdy fotka zabere vteřinu?
Nemáte právo ve vztahu ke štěněti na nic, nejste jeho majitel.
Že to slíbili, mají to dodržet, ale možná je nenapadlo, že očekáváte zprávu s fotkou tak často. Když to vztáhnu na sebe, mě by to nenapadlo. Dovedu si představit, že první den napíšu, že štěně je v pořádku a jak se ubytovalo, pak se ozvu třeba po měsíci a pak klidně po půl roce. Třikrát žádat o fotku a info (i když jistě slušně) během deseti dní mi přijde opravdu neúměrně hodně.
A že je doba mobilů s foťáky - já třeba nemám Facebook, Messenger, paušál ani data, tudíž pro mě posílání fotek je buďto drahá záležitost, nebo na cca 5 min při přesouvání na PC.
Nemají třeba noční? To by je telefonování skutečně mohlo obtěžovat.
Teď to zní, že straním kupujícím, ale tak to není. Co slíbili, mají splnit, a pokud jste se jich opravdu jen třikrát ptala na štěně, není vůbec vhodné na to odpovídat vyhrožováním.
Jen prostě s nimi nic neuděláte, můžete změnit jen sebe a svůj přístup.
A jak často chcete být v kontaktu? Já vždy chovateli napsala že jsme dojeli v pořádku a po pár dnech jak se štěně zabydlelo.s jednou chovatelkou jsem v kontaktu víc, ale tak nějak kecáme o všem tohle můžou brát že je neustále kontrolujete. napsala bych za nějaký čas jak se štěně má a jestli můžu poprosit o aktuální fotku. pak napsat k Vánocům. ve smlouvě je co? je jasné že ten kontakt bude menší a menší. zase je to známka že je vše ok a neřeší problémy.
No, ono pro někoho to opravdu může být až obtěžující. Více lidí mi řeklo, že chovatele berou pouze jen jako "prodávajícího" a v okamžiku, kdy mu zaplatí a štěně si odvezou, tak to pro ně končí a více s ním nechtějí nic mít.
Já bych zase nechtěla štěně od chovatele, pro kterého to odběrem končí a dál se nezajímá - a i takoví jsou. Každý to má trochu jinak. Já jsem s chovatelkou v kontaktu hodně, řešíme všechno možné, fotky vidí na FB, občas pošlu třeba nějaké video, když mě fena pobaví. Na facebooku máme soukromou skupinu, kde jsou všichni majitelé odchovů CHS, chovatelka tam občas dá nějaký zajímavý odkaz - třeba na hračku, která se ji osvědčila, připomene výstavu atd. Majitelé odchovů tam dávají fotky, videa, úspěchy... Ale třeba zrovna nedávno tam chovatelka psala i z té horší, smutné stránky o fence z jejího vrhu, která má zdravotní problémy.
Zajímá se pořád. Pokud se potkáme na výstavě, tak mi hodně radí, ukazuje co a jak, většinou přivede třeba i kamarádky z jiných CHS podívat se, co z naší fenky vyrostlo .
Mě to takhle vyhovuje a je to i ten důvod, proč bych nechtěla štěně z CHS, kde mají velké množství psů, velké množství odchovů. Protože je mi jasné, že tam to takhle fungovat nebude, tam se to nebude stíhat. Většinou když něco řeším a chovatelce napíšu, tak mi okamžitě volá. Naposledy to bylo třeba když přišly výsledky DNA a já jsem se v tom vůbec nevyznala, když mi nešla přihlásit výstava přes Dogoffice, nebo když psi měli psincák - jelikož si píšeme opravdu tak nějak o všem, často, tak jsem jen napsala, že máme zase "trápení" s psincákem a ona hned volala a radila a posílala pohlazení .
Když tohle někomu říkám, tak každý z toho taky není nadšený a někdo mi vyloženě i řekl, že tohle by nechtěl. Ale zase je pravda, že my jsme si sedly a všechno je to tak nějak dobrovolné. Asi si takhle nepíše se všemi majiteli štěňat, ale občas poslat fotku, a info o tom, jak se pes má, to určitě chce. Pokud je nějaký problém, tak to řeší, u všech.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já s chovatelkou v kontaktu jsem.....pravidelně informuju, jak se Ginuša má, jak roste, jakou má povahu, jaká je celkově, kolik váží a tak...snažím se posílat i fotky, ale vzhledem k tomu, že Gina není modelka a já moc nefotim, tak je jich vždycky použitelných jen pár. Na oplátku mám díky této konverzaci info, jak rostou Ginini sourozenci a jakou mají povahu oni.
Někdy písnu první já...někdy chovatelka napíše, jak se Ginuša má.....
Předpokládám, že jak Gina poroste, tak už to nebude tak intezivní......chovatelka bude mít asi další vrhy štěňat...chová dvě plemena, tak si myslím, že kdyby si měla intenzivně psát s majiteli všech svých odchovů, tak nedělá nic jiného....
Ale i tak myslím, že napíšeme třeba když bude Gina slavit narozeniny, aby chovatelka věděla, že se má dobře.......mě by to alespoň jako chovatelku potěšilo.
Ale na druhou stranu ve smlouvě nemám nic o tom, že musím chovatelku informovat, posílat fotky a tak...psa jsem si koupila, je můj...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Štěně je v novém domově teprve 10 dnů, a vy jste dostala od majitelů už dvě fotky. To je až dost. Jestli jim vyvoláváte a vypisujete, tak se nedivte, že se jim to nelíbí a považují to za obtěžování. Chápala bych vaši nervozitu, kdybyste neměla zprávy půl roku, ale takto mi to přijde jako obtěžování taky. Každý není na to, neustále psát a posílat fotky, a vůbec fotit.