Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.8.2020 08:33
Psočka

XXX.XXX.243.127

Dobrý den, mám 7 leteho psa křížence. Od začátku července bojujeme se zánětem kůže. Přes měsíc přál synulox. Nejdřív na 14 dní, pak se pokračovalo, když to nezabíralo. Po asi měsíci jsme dostali kortikoidy, ty zabrali jen na chvíli a drbe se zase. Teď zkusíme test na alergie. Neměl někdo podobnou zkušenost? Pořád vlastně netušíme co by to mohlo být, ráda bych mu nějak ulevila, ale nevím jak. Teď vyzkoušíme ještě nějaký šampon. Čeho se vyvarovat?

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.8.2020 09:21

Chce to deníček - co pes jedl, kudy chodil, třeba si i fotografovat stav kůže, jaké léky se zkoušely kdy,... a s tím pak jít k dermatologovi. Třeba.
Možná se jen vykoupal, kde neměl, a přemnožil se stafylokok.
To je možností...
Veterinář by mohl vzít vzorek, to nás minule stálo celých 30kč.. přemnožené nějaké potvory na kůži, už to bylo celé rudé a svědilo.. no tak kolem té vody už se nechodí a je klid.
To máte: jídlo, blecha, prací prostředky, peřina, nějaká nemoc uvnitř těla, hnojivo na louce,.....úplně stačí, když se pes poškrábe a kůži "otevře".
Takže, co vet zkoušel, když ví, že je tam zánět?
Musíte mu dát co nejvíc informací a chtít nějaké vyšetření - krev, stěr, seškrab,... co já vím. Ale hlavně s ním mluvit. Zánět z něčeho vznikl.

26.8.2020 09:29
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

Šampon?
Raději nějaký bylinkový odvar proti svědění.
Řepík? (heřmánek?)
Třeba ještě někdo poradí.

26.8.2020 10:11
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Psočka napsal(a):
Dobrý den, mám 7 leteho psa křížence. Od začátku července bojujeme se zánětem kůže. Přes měsíc přál synulox. Nejdřív na 14 dní, pak se pokračovalo, když to nezabíralo. Po asi měsíci jsme dostali kortikoidy, ty zabrali jen na chvíli a drbe se zase. Teď zkusíme test na alergie. Neměl někdo podobnou zkušenost? Pořád vlastně netušíme co by to mohlo být, ráda bych mu nějak ulevila, ale nevím jak. Teď vyzkoušíme ještě nějaký šampon. Čeho se vyvarovat?

Co konkrétně myslíte výrazem „zánět kůže“? Hot spot, nebo folikulitidu, nebo nějakou alergickou reakci? Popište to přesně, nebo úplně nejlíp vyfoťte. Pod slovním spojením „zánět kůže“ si lze představit iks různých věcí.

26.8.2020 10:36

problémem jsou kvasinky? bakterie? obé?
a od toho se odvíjí bezprostřední léčba (+ určení primární příčin, léčba....pokud je možno)
bakterie už léčili a asi to nebylo to pravé ořechové
kvasinky : jablečný ocet a další
https://www.happytails.cz/content/pro-kazdodenni-zdravi/kvasinkove-infekce-aneb-jak-na-ne

26.8.2020 11:40
janaa

XXX.XXX.244.10

Hlavně nechte udělat seškrab, rozbor a citlivost na atb. To,že měl atb a nezabrala nic neznamená, pokud je tam bakterie rezistentní zrovna na ta konkrétní atb, je to o ničem. Pokud je to dlouhodobé,určitě tam budou sekundárně i kvasinky, případně nějaká další infekce. Plísně se vyloučily? Dělaly se krevní rozbory (ledviny, štítná žláza)? Má to všude nebo jen někde? Málo informací

26.8.2020 12:45
Psočka

XXX.XXX.243.127

Krevní rozbor se dělal. Nenašlo se nic. Seškrab taky a taky nic.
Plísně jsme neřešili. Nevím co je problém, zatím to děláme vylučovací metodou no. Šampon mi byl doporučen od dvou veterinářů, že by to mohlo pomoci.

Ten deníček je dobrý nápad, děkuji. Jablečný ocet taky vyzkouším.

31.8.2020 18:40
Psočka

XXX.XXX.1.239

Potřebovala bych poradit nějaké allergen free granule. Doporučíte mi nějaké? Ideálně z vlastní zkušenosti. Děkuji

31.8.2020 18:45

Psočka napsal(a):
Potřebovala bych poradit nějaké allergen free granule. Doporučíte mi nějaké? Ideálně z vlastní zkušenosti. Děkuji

nejlepší a nejjistější alergen free strava je doma připravená. jeden zdroj bílkoviny, jeden zdroj sacharidů, trochu rostlinného oleje.

minimálně na test na potravinovou alergii je tohle prostě nejlepší. všechno ostatní se dá pak zkoušet přidávat.

31.8.2020 18:56
Psočka

XXX.XXX.1.239

Já potřebuji granule. Určitě věřím, že by to bylo lepší, ale u nás by to nešlo.

31.8.2020 19:04
janaa

XXX.XXX.245.237

Psočka napsal(a):
Já potřebuji granule. Určitě věřím, že by to bylo lepší, ale u nás by to nešlo.

Pokud nevíte alergen, tak těžko budete hledat granule, protože ve své podstatě nic jako alergen free granule nejsou. Pes může být alergik na cokoli, na bílkovinu,sacharid,zeleninu (teď odhlížím od nepotravních alergií). Takže třeba hmyzí granule, které jsou dělené pro psy, kteří jsou alergičtí na všechny myslitelné druhy živočišných bílkovin, můžou psovi, který je alergik na něco jiného, dělat úplně stejné problémy jako granule obyčejné. Hills dělá vet dietu na alergii na krmivo, tuším,že je to z/d. Co vím, tak se osvědčily při začátku eliminační diety, tj. nasadit, pokud problémy přejdou, tak pak se přidáváním jiných složek dá odhalit, co alergii způsobuje (ale za mě to nejsou granule na trvalé celoživotní krmení, jen v tom nejzazším případě)

31.8.2020 19:42

Nejsou. Trainer fitness horse pea. Wolfsblut klokan, konina. A když bude alergie na brambory.. tak jste v rejži. T
Forza 10, Farmina vet life ultrahypo..... nebo nějaké, co mají jen ryby a brambory - Canagan losos a tak podobně.. ale pořád je tu problém s tím, že hrách i brambora mají také bílkoviny..

31.8.2020 19:58

přesně. nebo máte suprově vypadající složení, akorát je to přelité drůbežím tukem a váš je mrcha alergický na ten zbytek bílkoviny v tom tuku a je to.

případně také výrobce může trochu kecat, nebo jede linka po jiném složení a zase, je tam bílkovina, kterou byste podle složení nečekali.

31.8.2020 20:13
Psočka

XXX.XXX.1.239

Alergen nevíme, proto budeme dělat eliminační dietu. Zatím se mi nejvíc líbí právě Hill´s Prescription Diet Canine z/d Ultra Allergen Free.
Jako věřím, ale já prostě pak jdu na školu do Prahy, sice budu pryč snad jen 3 dny, ale toho psa nenakrmím. Proto potřebuju granule, aby nám to doma nějak fungovalo.

31.8.2020 20:26

Se mi zdá docela divné - živočišný tuk? Je to teda pěkně hnusné lepidlo na tapety.
Počítám, že po měsíci by mi pes pošel.
Na tři dny se dá dát králičí polévková směs do lednice.
Já tu dietu teda nechápu.. na těch hnusných Hill´s pes přece nemůže být nijak dlouho, co bude dál? Výrobce to taky říká.
edit.: jo a ta kontaminace.. to není nijak výjimečné, ve vet. dietě rybí je nalezen protein z krávy.. normálka.. ale tak třeba to klapne..

26.10.2020 16:30
Psočka

XXX.XXX.1.239

Ještě jsem se chtěla zeptat, krmí někdo granulema s klokaním masem? Chtěla bych to vyzkoušet, jestli sednou.

26.10.2020 19:49

Psočka napsal(a):
Ještě jsem se chtěla zeptat, krmí někdo granulema s klokaním masem? Chtěla bych to vyzkoušet, jestli sednou.

Jestli myslíte Wolfsblut Red rock, tak jsem je zkoušela, ale mojí feně nesedly, měla z nich průjem. Ovšem příchut Gold fields jí sedí perfektně.

29.4.2021 09:06
Psočka

XXX.XXX.1.239

Tak bohužel se to začíná znovu opakovat, minulý rok jsme si mysleli, že jsme to zvládli pomocí té eliminační diety. Takže si myslím, že musí mít alergii, asi na pyl, protože to znovu začíná teď. Drbe se hlavně na čumáku a za předníma nohama. Nevíte kolik stojí testy u psů a jak se to řeší? K veterináři půjdeme příští týden, tak abych věděla na co se mám připravit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík