Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.8.2020 09:37
fikovnice

XXX.XXX.60.84

Tak jsem si přečetla blog na iDNESu jakési paní o psu ve střídavé péči s expartnerem. Po pravdě ale nechápu, proč pesan už nebyl uspán... Jaké jsou vaše názory, bude-li se vám to chtít přečíst?

https://annanovacek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=738567

28.8.2020 09:56
Atheira

XXX.XXX.209.8

Já moc nevím, co si o tom myslet. Co když je to prostě jenom starý pes, co už, logicky, nemá úplně stoprocentní zdraví, ale na uspání to rozhodně není? A panička si z něj vyrobila závisláka, takže s ním bylo víc práce i zamladla... Ten článek může být napsán tak, aby působil hrozně emotivně. Roky se pohybuju mezi blogy, někteří lidi se v tomhle stylu psaní vyžívaj a udělaj i z prdu kuličku.

28.8.2020 11:16
MajkaP

XXX.XXX.21.249

Abych byla upřímná, tak mě to moc zajímavé nepřipadá.
Paní si psa vydupala,asi o výchově a životě se psem moc nevěděla , nastavila nějaký "režim" a teď jí to je na obtíž, protože pes je starý a je s ním "víc práce a starostí". Tak se ze svého "trápení" vykecává na blogu.
Myslím že na uspání pes nutně být nemusí, taky se nám po dvorku batolil devatenáctiletý voříšek (hluchý, skoroslepý, po dvou srdečních záchvatech), který byl dle mého spokojený. Uspat jsme ho nechali až při akutní nemoci, protože jsme ho nechtěli nechat trápit léčením (usnul na dešti, nastydl a šlo to do zápalu plic).

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.8.2020 11:50

"péče zůstala na mě" - mně
"Už není tak roztomilý, jako štěňátko" - bez čárky .....atd.
Používat tolik výpustek... je divné. Na ifauně ok, jinak ne. Nepodepsala bych se pod to.
Ale teoreticky je to docela dobré varování, třeba si někdo pořízení psa rozmyslí, uváží své možnosti.

28.8.2020 14:31

Při čtení článku mi bylo pejska líto - působí to na mě tak, že je všem jaksi na obtíž. A zároveň jsem si připomněla, že i když mám sama starého psa, i když mu přizpůsobuji vše, co přizpůsobit lze (protože chci), jsem šťastná za každý jeden den, který spolu prožijeme. A zrovna dneska ani moc nespí, ale co chvíli se chodí mazlit a vysvětlovat mi, co všechno by mělo být ke svačině. To je nejvíc. :-)

28.8.2020 15:37
Markéta80

XXX.XXX.225.38

článek je napsán tak divně a nic zajímavého neříká. ta ženská je prostě divná.

29.8.2020 09:33
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Nooo, paní ma starého psa, který mi přijde je již nyní na obtíž.
Přijde mi, že paní má v sobe křivdu, že pejsek zůstal na krku ji, vypisuje, co všechno musela obětovat kvůli pejskovi.

Myslím, že si tehdy prostě neuvědomila nebo si nedokázala představit, co vše péče znamená. Že to není jen pro její potěšení ...

Tak udělala proste zkušenost a zjistila, že pes není pro ni to pravé. Že se nechce "obětovat" znovu.. že není pejskařka srdcem. Protože pro pravého pejskaře toto není oběť ....
Tomuto pejskovi dopřává snad fajn život. A nyní už je čeká poslední štace.

Proč to vypisuje nevím ... Možná jako zkušenost pro ostatní ? Třeba pro někoho poučné, že uvidí i druhou stranu. Možná se potřebuje vypsat ze svého "sebeobetovani"? Těžko říct...

29.8.2020 10:05

....ale dyť jsou ty články vymyšlené....

29.8.2020 13:11
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Markéta80 napsal(a):
článek je napsán tak divně a nic zajímavého neříká. ta ženská je prostě divná.

Jo, paní má dar popsat stránku a neříct prakticky nic. Přečetla jsem to její hořekování nad zrakovou vadou syna a nevím z toho žádnou informaci, i když by mě zajímalo, o jakou diagnózu se rámcově jedná, že zdravotní pojišťovna nehradí zákrok, který zachrání zrak, což mi přijde divné.

29.8.2020 13:43
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Článek jsem nečetla, jen vaše komenty. A jak jsem je tak četla, jsem si říkala, co je to za hrůzu, za babu...Nakonec mi to nedalo a přečetla jsem. Nějak jsem tam nenašla nic z toho, co jste tu psaly. Nevyčetla jsem ani to, že by byl paní na obtíž, Jak nakonec napsala, psa nechce proto, že už se nechce dívat na starého nemocného psa. Což teď dobře chápu, protože to bolí. Pokud čtu, dělá pro něj, co se dá. A napsala to....no jako svou zkušenost, postřeh, poučení pro ty, kteří si myslí, že život se psem je jako v těch reklamách, kde skáčou veselá odrostlá štěňátka a nebo se tam objeví jen psi nadmíru inteligentní a vychovaní. Nic mezi.

30.8.2020 10:14

Nevím, no, život psa je krátký holt, s tím nic nenaděláme, a člověk, který bez psa už nikdy nebude, zažije těch konců několik. Možná to paní zamýšlela tak, aby si každý pořízení psa pořádně promyslel. Já bych určitě nic takovýho nenapsala, protože pro mě to problém není.

30.8.2020 10:36
Terven

XXX.XXX.110.191

Tak mi teda zvědavost nedala, když jsem četla ty vaše komenty
Ejhle..je to pinčová
Sice jsem moc nepochopila, proč to ta žena píše, možná se jen potřebovala svěřit, ale stejně jako žínka, na tom nevidím nic závadného. Fenku evidentně miluje, dělá pro ni první poslední, že by jí byla na obtíž, to se mi nezdá.
Výstup z článku - že pejsek není hračka, ale závazek na mnoho let - schvaluju. Že už po zkušenosti dalšího psa nechce - taky schvaluju - každý to máme nastaveno jinak a jak se na ifauně často opakuje - všichni nemusejí mít psa

30.8.2020 17:14
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Že je na obtíž mi přišlo z toho , že vypisuje co vše musela obětovat,hledat práci takovou a makovou, že ex si jej bere již jen občas, že obětovali dovolenou , protoze maminka uz nemuze hlidat. atd... atd.

me ten clanek přišel jako takove Velké stěžovani o komplikovanem životě se psem
Žádná radost a štěstí z toho soužití

Ale.klidne to muže byt i myšleno ve stylu varování ať se pejsek kupuje s rozmyslem. Což je fajn ☺

Přidejte reakci

Přidat smajlík