Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.8.2020 18:47
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Zdravím,

pozoruji u feny takové zvláštní chování a tak by mě zajímalo, jestli třeba někdo máte něco podobného. Předem píši, že to neberu jako žádný problém, jen je to prostě zajímavé a jsem zvědavá i na názory dalších lidí.

Jezdí k nám dost často kamarádi se psem. Psy jsme seznamovali venku na louce - fena psa hned při seznamování sjela - neublíží, ale řev je u toho velikej , to ona ale dělá normálně, pokud je na vodítku a přiřítí se ji očuchávat pes. Na volno už je to pak v pohodě, ale zase jako si nenechá líbit všechno a pokud se jí něco nelíbí, tak se ozve. Takže venku lítali spolu, pak už jí to asi nebavilo a psa spíš ignorovala, pokud ji otravoval, ozvala se. Ona si celkově s cizími psy moc nehraje a spíš si jich nevšímá. S tímhle jsem jsme dost často jezdili na výlety, na procházky - ale tam jsem měla oba psi na postroji v sedáku a toho psa ignorovali.

Když s ním poprvé přijeli k nám, tak jsme šli nejdřív na společnou procházku a pak jsme všichni společně přišli na zahradu. Fena si psa nijak zvlášť nevšímala, ale on ji nedal pokoj, takže ho několikrát zase seřvala. To se opakovalo vícekrát, až to potom pes pochopil, lehnul si a nechal ji být. Takhle nějak podobně to bylo při všech návštěvách, nehráli si. No a jednou když po několikáté přijeli,tak fena psa vítala jak blázen, začala s ním lítat mety po celé zahradě, prostě úplně se rozvášnila a najednou si hrála, bylo vedro, takže chvíli běhali, pak si už lehli a okusovali se vleže. Fena dělala takové ty klasické postoje vyzývající ke hře. My jsme teda všichni docela koukali, dost nás to překvapilo Asi hodinu blbli, pak odjeli. Tak jsme si říkali, že třeba ji dřív vadil na "její" zahradě a čím tam byl častěji, tak už ji přestal tak vadit? Jenomže když přijeli třeba po týdnu zase, tak se opakovala zase to, že fena psa sjela , třeba po hodině si s ním začala hrát, po chvíli si zase lehla a když pes začal prudit, tak ho zase seřvala - což chápu, to už chtěla klid.

Je to prostě tak, že někdy ho nadšeně vítá a hraje si s ním celou dobu, jindy ho sjede hned při příjezdu a řve na něj po celou dobu, pokud na ní doráží, někdy se třeba po hodině zase nechá vyzvat a hraje si.... Pes se chová pořád stejně, vyzývá stejně, doráží stejně. A tak jsme včera tak přemýšleli, čím to je, že někdy si nadšeně hraje a jindy psa k sobě vůbec nepustí. Jestli je prostě jen náladová? A nebo jestli to má nějaký konkrétní důvod - ale tam mě teda nenapadá jaký. Jako že by se třeba bála nebo byla nejistá, pak zjistila, že je to v pohodě a šla si hrát - jenže na to zase nesedí to, že někdy si začne hrát úplně hned, co toho psa vidí. Nemyslím si ani, že se ho bojí. Jinak ale vůbec náladová není, s druhým psem si jde hrát kdykoli, to samé s námi, mazlit se nechá ráda kdykoli....

A aby to zase nevyznělo nějak divně - já chápu a respektuji, že ne každý pes je nadšený z ostatních psů a ne každý pes si s nimi chce hrát, obzvlášť pokud je v domácnosti víc psů, tak většinou pak o ten kontakt s cizími nestojí. Je mi i jasný, že něco jiného může být doma a něco jiného venku na louce. Ale přijde mi trochu zvláštní to, jak někdy si chce okamžitě hrát a dokáže s ním nadšeně blbnout hodiny a třeba za dva dny úplný opak. Teď ještě přemýšlím, že s fenou od rodičů to má vlastně dost podobně, akorát že tam už není tolik toho řevu, protože druhá fena tolik neprudí, buď si hrají, nebo si sebe nevšímají.. Ještě dodám, že to nesouvisí s tím, co fena dělala nebo nedělala před tím, nesouvisí to s tím, jestli je unavená nebo naopak nevyblbnutá.

Máte to třeba někdo podobně?

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.8.2020 19:07

Ženská, no :-)

30.8.2020 19:12
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ženská, no :-)

Jo, přesně to jsme si říkali taky 😀

30.8.2020 19:28
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Hormony? Kamarádka veliká, když se blíží hárání?

30.8.2020 19:31
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ne ne, s háráním to nesouvisí. Má to takhle po celý rok.

A hlavně jak jsem psala, tak se to chování mění z minuty na minutu .

30.8.2020 19:42

A nebo jestli to má nějaký konkrétní důvod - ale tam mě teda nenapadá jaký.
Teplota, tlak, rosný bod, erupce na slunci, rychlost větru...

30.8.2020 19:54

Jak píše megi, ženská...

30.8.2020 19:57
Terven

XXX.XXX.110.191

A nebo jestli to má nějaký konkrétní důvod - ale tam mě teda nenapadá jaký.
Teplota, tlak, rosný bod, erupce na slunci, rychlost větru...

plus fáze měsíce...
Ne, vážně...řekla bych, že je to úplně normální. Vezměte to podle sebe- někdy máte chuť jít se proběhnout, jindy se vám chce jenom sedět na zahradě a pít kafe, jindy jste zralá padnout do postele.
Já jsem zvyklá - mám kobylu, co umí předvést tisíc a jednu náladu ...ne nadarmo u jízdní policie používají výhradně valachy - protože ti jsou takoví konstantní- furt stejní

30.8.2020 20:56

Moje fena dělala to samé. Psy obecně moc nemusela. Občas ale přesně takhle přepnula a měla den, kdy vítala, každého psa na kterého zrovna natrefila. Se psem kterého týden před tím zdrbla na tři doby, si najednou nadšeně hrála. Za pár dní když se potkali znovu, tak ho zase seřvala, když se k ní přihnul a chtěl se s ní přivítat. Psi z ní byli trochu zmatení. Nepřišla jsem na to, co ty její světlé dny způsobovalo 😃.

30.8.2020 21:27
impact

XXX.XXX.41.77

Co je tvojí ženě?

Nic!

Tvl tak to je průser, to tě fakt lituju!

30.8.2020 21:58
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

impact napsal(a):
Co je tvojí ženě?

Nic!

Tvl tak to je průser, to tě fakt lituju!

To je taky důvod, proč já feny moc nemusím...teda jako, že bych je nechtěla, kámošek máme milion

31.8.2020 07:08

lesnížínka napsal(a):

To je taky důvod, proč já feny moc nemusím...teda jako, že bych je nechtěla, kámošek máme milion

Tak ne všechny jsou stejné....některé jsou semetriky nonstop

No máte pravdu, pes je takový jednodušší a předvídatelnější stvoření....alespoň dle toho, co jsem doma doposud měla já.

31.8.2020 08:30
Andrýsek3

XXX.XXX.99.32

lesnížínka napsal(a):

Taky tak no 😃 Psi jsou takový jednodušší a stalejsi... Vidím fenku: hmmmm tu chci! A je jedno jaká je. Se psema pak různě, ale nějaký výkyvy nezaznamenavam, spíš podle chování druhého psa.
Feny jsou hrozný ženský a taky pěkný potvory 😃 což se nevylučuje, naopak.

31.8.2020 09:43
Terven

XXX.XXX.110.191

Nechci zakládat nové téma - a navíc to trochu souvisí- taky vám teď, co se ochladilo, tak ožili?
Pinčová tedy byla živá až až i v létě, teplo miluje, ale Vikina se obvykle ploužila, takže byly taková nesourodá dvojice.
Současný počasí je pro Vikinu ideální, konečně může fungovat jako pes a najednou se chová jako by jí někdo vyměnil baterky. Tudíž drží krok s pinčovou, letí vedle sebe hlava-hlava, doráží na ní, chovají se jako smečka urvaná ze řetězu. Když jsem viděla jejich dnešní ranní start z domu, uvědomila jsem si, že budu muset začít náš venčící projev poněkud kultivovat.
Možná bych měla založit téma Co se psům nepovedlo - jako protipól těch pochval a tam bychom si my, majitelé, sypali popel na hlavu
Možná by to ifaunu tak jako zlidštilo

31.8.2020 20:58

Terven napsal(a):
Nechci zakládat nové téma - a navíc to trochu souvisí- taky vám teď, co se ochladilo, tak ožili?
Pinčová tedy byla živá až až i v létě, teplo miluje, ale Vikina se obvykle ploužila, takže byly taková nesourodá dvojice.
Současný počasí je pro Vikinu ideální, konečně může fungovat jako pes a najednou se chová jako by jí někdo vyměnil baterky. Tudíž drží krok s pinčovou, letí vedle sebe hlava-hlava, doráží na ní, chovají se jako smečka urvaná ze řetězu. Když jsem viděla jejich dnešní ranní start z domu, uvědomila jsem si, že budu muset začít náš venčící projev poněkud kultivovat.
Možná bych měla založit téma Co se psům nepovedlo - jako protipól těch pochval a tam bychom si my, majitelé, sypali popel na hlavu

No to mi povídejte....ne teda, že by se z mého důchodce stal nějakýkrálík Energizer, ale můžeme jít normálně na prochajdu i jindy, než jen hodně brzo ráno a i to byl třeba problém, když byla tropická noc a hlavně...konečně tráví čas i s náma, asistuje, chodí na zahradu a není nonstop zalezlej, chudák, v prádelně ve sklepě.

No a popel na hlavu si nasypu rovnou...pes je jak urvanej ze řetězu, když beru obojky...naučené "jde se ven, kde mám ten uzlík" s odchodem mojí feňulky se někde ztratilo v překladu a i když se snažím vymyslet něco jinýho, aby byl v klidu, tak se mi to těžce nedaří a co je úplně nejhorší, že to vidí Gina a moje "při nasazování obojku sedíme a jsme v klidu" momentálně vypadá spíš.."poskakuju okolo a z radosti skočím i na psa"...a tím mi psa, kterýho jsem mezitím tak nějak hodila do klidu, zase rozhodí...
A metoda...tak prostě počkám dokud se neuklidníš, času mám dost...to teda nefunguje resp. nevím, jak dlouho bych musela čekat se štěkajícím psem a nedočkavým štěnětem než se vypravíme...to by asi měli sousedi radost, takže vymýšlím, jak na to ....
Myslím, že zkusím metodu kraťoučkých procházek" kolem komína" a půjdeme třeba 6x -7x za sebou...přijdeme 10-15 minut pauza a zase nasadíme obojky a jdeme, třeba se jim to omrzí....vyvádět.

1.9.2020 00:24

marcelamax- Jako že by se třeba bála nebo byla nejistá, pak zjistila, že je to v pohodě a šla si hrát - jenže na to zase nesedí to, že někdy si začne hrát úplně hned, co toho psa vidí. Nemyslím si ani, že se ho bojí.

...naše buli se "bojí", bojí se o sebe, každý bul není hrdina (obvzlášť když se v noci-tmě někde něco šustne, začne být ostražitá a poblafává nebo dlouze mlčky sleduje "podezřelé" osoby a .t.d.) a zásadně nekamarádí s cizíma většíma psama, než je ona, známou dogu respektovala....v kontaktu s větším cizím psem je zprvu neutrální, ale když dojde na větší "intimnost" ohradí se a záleží, zda se cizí pes stáhne nebo se přidá...pak by bylo hudry hudry. dá se říct, že to přišlo s věkem, dospěla a už se nemusí oňufávat s každým psem, natoš větším.....a my lidi víme houby , co psi cítí, jaký pach vydává jiný pes, tím nám uniká část psí komunikace, kterou si nedovedem vysvětlit....
Popel si posypu za to, že je psina rozmazlenec s jedináčkovským syndromem a myslí si, že všechna pozornost patří jen jí a to i pozornost majitelů cizích psů, protože o psy zájem sice nemá, ale o jejich páníky jo.
Edit: a kde je v tu dobu druhý pes? doma? kouká? možná fena přebírá odpovědnost za "hlídání" zahrady, je rozpolcená, jestli jo nebo ne a co tomu řekne její pes....je zvyklá mít parťáka, teď je sama.

1.9.2020 05:23
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

marcelamax- Jako že by se třeba bála nebo byla nejistá, pak zjistila, že je to v pohodě a šla si hrát - jenže na to zase nesedí to, že někdy si začne hrát úplně hned, co toho psa vidí. Nemyslím si ani, že se ho bojí.

...naše buli se "bojí", bojí se o sebe, každý bul není hrdina (obvzlášť když se v noci-tmě někde něco šustne, začne být ostražitá a poblafává nebo dlouze mlčky sleduje "podezřelé" osoby a .t.d.) a zásadně nekamarádí s cizíma většíma psama, než je ona, známou dogu respektovala....v kontaktu s větším cizím psem je zprvu neutrální, ale když dojde na větší "intimnost" ohradí se a záleží, zda se cizí pes stáhne nebo se přidá...pak by bylo hudry hudry. dá se říct, že to přišlo s věkem, dospěla a už se nemusí oňufávat s každým psem, natoš větším.....a my lidi víme houby , co psi cítí, jaký pach vydává jiný pes, tím nám uniká část psí komunikace, kterou si nedovedem vysvětlit....
Popel si posypu za to, že je psina rozmazlenec s jedináčkovským syndromem a myslí si, že všechna pozornost patří jen jí a to i pozornost majitelů cizích psů, protože o psy zájem sice nemá, ale o jejich páníky jo.
Edit: a kde je v tu dobu druhý pes? doma? kouká? možná fena přebírá odpovědnost za "hlídání" zahrady, je rozpolcená, jestli jo nebo ne a co tomu řekne její pes....je zvyklá mít parťáka, teď je sama.

Ano, druhý pes je v tu chvíli doma. Pokud se jedná o ty procházky a výlety, tak tam mám oba psy. A tohle chování není jen na zahradě, je to podobně i venku :).

Já bych brala, že se bojí nebo je nejistá nebo tak, ale je divné, že jednou by se hned, co psa vidí bála a příště by si od začátku nadšeně hrála, za úplně stejné situace.

Nás spis nejdříve ještě napadlo, že psa odhání ode mě, ale tím to asi taky nebude, protože to nedělá jen v mě blízkosti, pokud tomu druhému psovi dávám pamlsek nebo ho hladím, tak je fena v klidu.

1.9.2020 08:04

Naše buli je také hodně majetnická...někdo si hladí svého psa, přijde, nacpe se tam a je schopna i pohašteřit, i já můžu hladit cizí nebo známé psy i prokrmovat, ale fena je trochu v tenzi, kterou pak řeší "šikanováním" prostě se tak trochu přetočí a je jí potřeba mít na dohled, pokud je na volno a upozorňovat jí na chování..... ( v lese se ke mě nikdo z potkavších houbařů nepřiblíží, vypadá to, jako by mě hlídla, ale si myslím, že se bojí, je celkově v lese napnutá, taková neuvolněná- pořád něco řeší)

1.9.2020 10:20

Jako majitel psa/ů, kteří se kamarádí většinou , pastevec výhradně, s fenami, mohu prohlásit, že tato "náladovost" dospělých fen je zcela běžná.

2.9.2020 15:12
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Terven napsal(a):

Jinak k tomu, co se psům nepovedlo - tam bych mohla přispívat taky . Zrovna když jsme byli na dovolené, tak mě naštvala fena . Byli jsme na túře, asi v polovině cesty jsme našli restauraci a dohodli se, že se zastavíme na oběd. Měli jsme tři bully a číšník na nás nekoukal moc nadšeně. Sedli jsme si ke stolu, psi zalezli pod stůl (vybrali jsme ještě takový stůl, kolem kterého se chodilo jen z jedné strany). Po chvilce jsme slyšeli od vedlejšího stolu, že máme "bojoví" psy, ale jak jsou hodní, že to je super, i číšník se začal tvářit líp když viděl, že psi jsou naprosto v klidu. Najedli jsme se, zaplatili, někdo ještě dopíjel, pak jsme chtěli pokračovat. V tom přišel pár se dvěma telaty - bordeauxskou dogou a to druhé nevím co bylo, to bylo asi ještě větší. No a v tom fena spustila ty její pazvuky a začala na psy řvát, samozřejmě se všichni otočili (a měli srandu z toho, že řve ta nejmenší), no mě bylo tak trapně, takže jsme se rovnou sebrali a odešli . Ty samé psy (a spoustu dalších) jsme potkali i cestou k restauraci a míjeli jsme je naprosto v klidu. Ale už jsem zjistila, kde je problém - ono pokud se něco děje, tak je to v klidu, a stačí abychom třeba jen šli. Ale pokud je fena dlouho v klidu, nic se neděje, tak začne toto...

Sardullah:

k tomu, jak vám psi jančí když se jde ven - nepřála bych vám to vidět teď u nás . Pokud jde jen o to, že si nesednou na nasazení obojku, tak je to ještě dobrý . Já jsem řešila už delší dobu, že mi fena začínala řvát v autě, když jsme někdy zastavili a já ji hned nepustila ven, nebo jsem nejdřív pustila psa. Ale to není normální štěkot, to je jedák, prostě staffbulí pazvuky. Takže jsem to chvíli dělala tak, že pokud fena řvala, tak jsem zase zabouchla kufr a otevřela ho až ve chvíli, kdy byla ticho - v tu chvíli jsem ji i pustila z auta, pokud začala znovu řvát, tak jsem zase zabouchla.. Už to vypadalo, že to tak nějak pochopila a že to bude OK. Ale teď zase jakoby to zapomněla a je to ještě horší. Už řve i když zabouchnu kufr, trvá déle, než přestane. A navíc mi to začala dělat i doma když se vypravujeme na procházku, na cvičák atd. Jako ona byla vždycky natěšená, pes taky - nechali si v klidu nandat obojky, postroje a jakmile měli nandáno, tak vyletěli na zahradu a bylo prostě vidět, že se těší. Nevyžadovala jsem pak už aby spořádaně seděli a čekali, než se obléknu já. Jen potom u branky jsem chtěla, aby se zase uklidnili a nechali mě v klidu otevřít a počkali než řeknu, že jdeme. Takhle to fungovalo. Ale co teď začala fena předvádět - když mi to trvá nebo se třeba pro něco vracím domů, tak ona prostě začne řvát, vztekat se - začne třeba psa tahat za postroj a vypadá, jako kdyby dva měsíce nebyla venku. A já z toho chytám nervy, takže na tom musíme hoooodně zapracovat.

A úplně nejhorší je to, jak psi fungují na myšlenku, takže já ještě ani nic neřeknu, neoblékám se, nedělám žádný "rituál", jen vstanu s myšlenkou v hlavě a psi okamžitě vědí a už to začíná.

No a uvědomila jsem si, že tyhle dvě věci spolu vlastně souvisí (to na dovolené, a to před procházkou) - všechno to vzniká když se nic neděje, když se těší ven, nebo když už má někde jen tak ležet dlouho..

A když jsme byli o víkendu na obranách, tak mě ještě tak jako blesklo hlavou, že tohle možná začalo potom, co se fena na obranách rozštěkala. Do té doby to byl totiž docela tichý pes, který občas vydal nějaký zvuk (my tomu říkáme lachtaní), ale neštěkal. No a na obranách jsme se ji snažili rozštěkat, což se povedlo a nejsem si teda jistá tou dobou, ale myslím, že by to tak navazovalo s tím, co začala předvádět doma.

Edit.: nevím, kam se mi to podělo, ale hned na začátku jsem psala, že všem moc děkuji za reakce a zkušenosti a že si taky myslím, že v případě naší feny jde "jen" o tu náladovost.

2.9.2020 15:32

A tak mě by ani nevadilo, že si pesani nadšeně zaštěkají než vyrazíme na prochajdu, ale byla jsem zvyklá chodit za ranního kuropění a celá ulice nemusí vědět, že mi jdeme na prochajdu.

a to v té restauraci....moje fena měla podobný problém, než jsem si na to začala dávat pozor a stopnout to ještě než začala a u ní bych řekla, že to byla obrana teritoria....panička si tady dřepla k tomu stolu, tudíž to tady zabrala a tudíž já to tady budu bránit, protože je to naše........alespoň to byl můj pocit.
V životě se mi nestalo, že by mi zablafala na psa, co už v restauraci byl a to ani nemusel ležet způsobně pod stolem, třeba tam i stál, chodil .ale nedejbože, že ten samý pes šel okolo, když už jsme zabrali území......no a na přicházející psy tak to už se rovnou pohlíželo jako na vetřelce a čím větší skupina jsme byli, tím to bylo radikálnější......
Takže jakmile vstoupil pes a nebo nějaký odcházel...tak já okamžitě "hezky zůstaň, chraň tě ruka páně vymejšlet nějaký bejkárny" a musela jsem chvíli dávat pozor, soustředit se na fenu, protože ta potvora dávala pozor, jestli dávám pozor a když jsem nedávala pozor, tak......cokoliv, co nesměla

2.9.2020 15:36
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No mě by taky nevadilo, kdyby si psi nadšeně zastekali, jak píšete, ale to byste musela slyšet ten řev 🤣.

A k té restauraci - fena není nějaký "hlídací nebo obranarsky typ" a myslím, že kdyby ti psi přišli třeba 10 minut po tom, co my, tak je to v klidu. Ale na ni už to tam bylo dlouhé, už ani v klidu nelezela, začínala se nudit,prevalovala se a vymýšlela kraviny, no a v tom přišli ti psi.

2.9.2020 15:59

marcelaamax napsal(a):
No mě by taky nevadilo, kdyby si psi nadšeně zastekali, jak píšete, ale to byste musela slyšet ten řev 🤣.

A k té restauraci - fena není nějaký "hlídací nebo obranarsky typ" a myslím, že kdyby ti psi přišli třeba 10 minut po tom, co my, tak je to v klidu. Ale na ni už to tam bylo dlouhé, už ani v klidu nelezela, začínala se nudit,prevalovala se a vymýšlela kraviny, no a v tom přišli ti psi.

No ono je trochu problém, že když začne šňafat čivava, tak to sice může být obtěžující, ale není to tak hrozný, jako když začne řvát bojový plemeno a nebo pes velikosti telete, to se neodpouští neb ti musí být vychovaní a MUSÍ se chovat slušně.

2.9.2020 16:13

Fena je teritoriální typ.
Ta naše určitě.
A řvaní "vztekám se, protože prostě proto" začala asi tak ve dvou letech..
a dosud nepřestala. Kluci tohle nedělají. Asi jsou hloupější. Podpantofláci. Ale holky.. megí mi nadává, když někde stojíme, když ukážu prázdný obal od sušenky, když z domu nejdu dost rychle, když..
Je to docela legrace. Kocour vzteky chodí po nábytku, mračí se a mňoukovrčí. Pes lítá od kocoura ke mně, štěká, vrčí, mručí, píská, tu kousne kocoura, tu mě.. Dobré je, že když má zrovna co kousat, tak neřve, ale zas tolik kocourů nemáme.

2.9.2020 16:28
GAELLE

XXX.XXX.66.235

K té restauraci mám taky pěknou historku. Slušně jsem se vždy ptala zda můžeme dovnitř s "pejskem". On byl hodný, ležel pod stolem, vše bylo vždy v pohodě. Nikoho a ničeho si nevšímal.
No jednou na Šumavě jsme tak seděli u stolu, jedli svíčkovou, pili pivo a nečekaně vešel pán s pudlíkem. Náš pes vyrazil, převrátil stůl s pivama i s talířema, polil nám telefony. Neštěkal a bordel nedělal. Od té doby jsme dávali sakra pozor. Pudlíkovi ani nikomu dalšímu se nic nestalo ale ostuda to byla velká

2.9.2020 16:31
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Naše fena teritoriální není, nebo alespoň to nijak nepozoruji (vím, že by se to mohlo zdát z toho případu s restaurací a i z toho s tím psem u nás - ale fakt si nemyslím, že by to bylo tím). Tuhle funkci u nás zastává naopak pes, ten je hlídač.

Fena není ani ukecaná, trvalo mi dlouho, než jsem ji naučila štěkat na povel a než jsem ji poprvé slyšela štěknout . Občas mi nadává když ji zlobím s jídlem - říkám ji "bude papání", ale nezvedám se a nejdu jí ho dát, to pak začne trochu nadávat, ale musím jí fakt vyprovokovat. Jakmile se řekne "papání" tak je hned u mně a ve střehu, ale ticho, nadávat začne až když ji s tím zlobím delší dobu. No a teď poslední dobou před těma procházkama, když nejdu z domu dost rychle - přesně jak píšete .

V jiných situacích štěká jen když začne štěkat pes a to je někdy taky sranda, protože ona vůbec neví, na co štěká. Sedíme třeba na terase a kolem projede cyklista, kterého pes už dávno viděl a tak letí k plotu a štěká, fena se rozeběhne za ním a začne řvát taky, ale zároveň se rozhlíží a zjišťuje ,na co vlastně štěká a většinou na to nepřijde . To samé je doma, pes si vyskočí na okno, někoho vidí a štěká, fena je na zemi, vůbec nevidí ven, ale začne taky. Nebo v noci, když spíme s otevřeným oknem a jde někdo okolo, pes vstane a začne štěkat. Fena se zmatená probere až po pár vteřinách a vyletí - ale zase tak jako vtipně hledá, na co štěká.

Když to shrnu, tak vlastně kdybychom nechodili na procházky, neštěkal by pes a nevysedávali jsme dlouho v restauracích, tak fena ani nemukne .

2.9.2020 16:40
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

GAELLE napsal(a):
K té restauraci mám taky pěknou historku. Slušně jsem se vždy ptala zda můžeme dovnitř s "pejskem". On byl hodný, ležel pod stolem, vše bylo vždy v pohodě. Nikoho a ničeho si nevšímal.
No jednou na Šumavě jsme tak seděli u stolu, jedli svíčkovou, pili pivo a nečekaně vešel pán s pudlíkem. Náš pes vyrazil, převrátil stůl s pivama i s talířema, polil nám telefony. Neštěkal a bordel nedělal. Od té doby jsme dávali sakra pozor. Pudlíkovi ani nikomu dalšímu se nic nestalo ale ostuda to byla velká

Tak hlavně, že se nic nestalo :-) .

Já mám z restaurace ještě jednu příhodu s Cooprem, z toho mi moc veselo nebylo. Přišel k nám ke stolu nějaký ožrala a začal do mě hustit jako že mám fakt hustýho pitbula a že on se jich ale nebojí a jestli by si ho mohl pohladit. Pes ležel vedle mě na zemi, s košem. Několikrát jsem pánovi slušně řekla, ať se nezlobí, ale že pes nemá rád cizí lidi a že pohladit si ho nemůže. On pořád hučel. Už jsem začínala být lehce nervózní a začala jsem mluvit důrazněji, čehož si všiml i pes. Vyskočil mi předníma tlapama na klín a jakoby si na mě "pololehl" (zadní měl na zemi) - takhle na mě sedává často. Začal pána fakt sledovat a být ve střehu. V tom se pán prostě rozhodl, že mě má někde , a že si psa stejně pohladí a natáhl na něj ruku - pes samozřejmě za hlasitého řevu vyletěl. Nestalo se nic, jen ho praštil košíkem. Chlap se ale pěkně leknul, začal povídat něco o tom, že jsem kráva a odešel. No a pak jsem se podívala okolo a samozřejmě na nás všichni s údivem čuměli, protože asi neviděli, co tomu předcházelo.

2.9.2020 16:51

marcelaamax napsal(a):
Tak hlavně, že se nic nestalo :-) .

Já mám z restaurace ještě jednu příhodu s Cooprem, z toho mi moc veselo nebylo. Přišel k nám ke stolu nějaký ožrala a začal do mě hustit jako že mám fakt hustýho pitbula a že on se jich ale nebojí a jestli by si ho mohl pohladit. Pes ležel vedle mě na zemi, s košem. Několikrát jsem pánovi slušně řekla, ať se nezlobí, ale že pes nemá rád cizí lidi a že pohladit si ho nemůže. On pořád hučel. Už jsem začínala být lehce nervózní a začala jsem mluvit důrazněji, čehož si všiml i pes. Vyskočil mi předníma tlapama na klín a jakoby si na mě "pololehl" (zadní měl na zemi) - takhle na mě sedává často. Začal pána fakt sledovat a být ve střehu. V tom se pán prostě rozhodl, že mě má někde , a že si psa stejně pohladí a natáhl na něj ruku - pes samozřejmě za hlasitého řevu vyletěl. Nestalo se nic, jen ho praštil košíkem. Chlap se ale pěkně leknul, začal povídat něco o tom, že jsem kráva a odešel. No a pak jsem se podívala okolo a samozřejmě na nás všichni s údivem čuměli, protože asi neviděli, co tomu předcházelo.

No tak na to jsem si u feny musela dávat obzvlášť pozor...na to jakým tónem mluvím a pokud jsem věděla, že na někoho budu chtít houknout, tak to už jsem předtím musela mít fenu pod kontrolou, protože jakmile by panička na někoho zašňafala, tak by to její bodygardka šla okamžitě řešit.......
Nehledě na to, bych asi neměla čas se dohadovat s nějakým chlapem, měla bych co dělat, abych ho právě ochránila od toho, aby mu fena vysvětlila, že panička se s ním nechce bavit.

2.9.2020 16:52

GAELLE napsal(a):

No tak potěš koště.....jediné pozitivní na tom je, že z takhle hrozných trapasů se stávají "veselé historky z natáčení"

2.9.2020 16:54

marcelaamax napsal(a):
Naše fena teritoriální není, nebo alespoň to nijak nepozoruji (vím, že by se to mohlo zdát z toho případu s restaurací a i z toho s tím psem u nás - ale fakt si nemyslím, že by to bylo tím). Tuhle funkci u nás zastává naopak pes, ten je hlídač.

Fena není ani ukecaná, trvalo mi dlouho, než jsem ji naučila štěkat na povel a než jsem ji poprvé slyšela štěknout . Občas mi nadává když ji zlobím s jídlem - říkám ji "bude papání", ale nezvedám se a nejdu jí ho dát, to pak začne trochu nadávat, ale musím jí fakt vyprovokovat. Jakmile se řekne "papání" tak je hned u mně a ve střehu, ale ticho, nadávat začne až když ji s tím zlobím delší dobu. No a teď poslední dobou před těma procházkama, když nejdu z domu dost rychle - přesně jak píšete .

V jiných situacích štěká jen když začne štěkat pes a to je někdy taky sranda, protože ona vůbec neví, na co štěká. Sedíme třeba na terase a kolem projede cyklista, kterého pes už dávno viděl a tak letí k plotu a štěká, fena se rozeběhne za ním a začne řvát taky, ale zároveň se rozhlíží a zjišťuje ,na co vlastně štěká a většinou na to nepřijde . To samé je doma, pes si vyskočí na okno, někoho vidí a štěká, fena je na zemi, vůbec nevidí ven, ale začne taky. Nebo v noci, když spíme s otevřeným oknem a jde někdo okolo, pes vstane a začne štěkat. Fena se zmatená probere až po pár vteřinách a vyletí - ale zase tak jako vtipně hledá, na co štěká.

Když to shrnu, tak vlastně kdybychom nechodili na procházky, neštěkal by pes a nevysedávali jsme dlouho v restauracích, tak fena ani nemukne .

Sedíme třeba na terase a kolem projede cyklista, kterého pes už dávno viděl a tak letí k plotu a štěká, fena se rozeběhne za ním a začne řvát taky, ale zároveň se rozhlíží a zjišťuje ,na co vlastně štěká a většinou na to nepřijde

No tak to mě holka teda hodně zklamala......většinou je to naopak, fena je ta co VÍ a pes dělá to, co fena, ale vlastně neví, která bije.

2.9.2020 18:16
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No jo, když ona není hlídač a tak nějak ji nezajímá, co se děje za plotem a kolem plotu. Nebo co se děje venku, když my jsme doma. Jo maximálně kdyby šel kolem plotu člověk, tak by se snažila o to, aby se na ní alespoň podíval, v lepším případě promluvil a úplně nejlepší, kdyby ji podrbal . Ale teď už má úplně smůlu, protože jsme upravili pozemek tak, že až k plotu u chodníku se nedostanou .

To pes naopak dokáže dlouho sedět na okně a koukat ven, pozorovat.. Ten je taková Keliška, která má přehled .

2.9.2020 18:27

marcelaamax napsal(a):
No jo, když ona není hlídač a tak nějak ji nezajímá, co se děje za plotem a kolem plotu. Nebo co se děje venku, když my jsme doma. Jo maximálně kdyby šel kolem plotu člověk, tak by se snažila o to, aby se na ní alespoň podíval, v lepším případě promluvil a úplně nejlepší, kdyby ji podrbal . Ale teď už má úplně smůlu, protože jsme upravili pozemek tak, že až k plotu u chodníku se nedostanou .

To pes naopak dokáže dlouho sedět na okně a koukat ven, pozorovat.. Ten je taková Keliška, která má přehled .

Keliška...tak to je dobrý

2.9.2020 19:07

GAELLE napsal(a):

Jako že mu "nesedl" konkrétní pudlík? Ale jinak - když si představím situaci, tak to byla scéna jak z němé grotesky. Hlavně, že to dobře dopadlo.

2.9.2020 19:17
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Jako že mu "nesedl" konkrétní pudlík? Ale jinak - když si představím situaci, tak to byla scéna jak z němé grotesky. Hlavně, že to dobře dopadlo.

ne. on prostě nesnášel všechny psy. a to i feny. i hárající. i štěňata. Nevíme proč, údajně jako štěněti mu nikdo neublížil. Naopak on když dospěl tak porval druhého psa v domácnosti (něco jako malý knírač) tak, že musel být utracen.
K nám přišel až v 9 letech kdy měl být po smrti majitele uspán.
A to byl pes v restauraci samozřejmě jako vždy na vodítku, vodítko kolem nohy stolu a ještě jsem na něm stála.Holt jak jsme jedli tak jsme zmírnili ostražitost a pudla přehlédli. pak jsme se tomu smáli ale v té chvíli to byla fakt ostuda. Telefony uschly a škody jsme uhradili. Hlavně že se pudlovi nic nestalo.

2.9.2020 19:19

Což mi připomnělo takový poněkud tragikomický příběh. Kamarádka chová křepelky, v kleci v předsíni v baráčku. Její máma se s nimi chtěla pomazlit i otevřela dvířka klece. Jedna křepelka toho hbitě využila, vyskočila ven a otevřenými dveřmi vyběhla na dvůr. Pohyb zaregistroval domácí kocour a za křepelkou vyrazil. Čehož si všimnul jejich pinčoidní pes a jal se pronásledovat kocoura. Máma chtěla křepelku zachránit a hodila po kocourovi květináč z parapetu. Bohužel trefila právě tu křepelku. Konec si domyslíte.

2.9.2020 19:21
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Což mi připomnělo takový poněkud tragikomický příběh. Kamarádka chová křepelky, v kleci v předsíni v baráčku. Její máma se s nimi chtěla pomazlit i otevřela dvířka klece. Jedna křepelka toho hbitě využila, vyskočila ven a otevřenými dveřmi vyběhla na dvůr. Pohyb zaregistroval domácí kocour a za křepelkou vyrazil. Čehož si všimnul jejich pinčoidní pes a jal se pronásledovat kocoura. Máma chtěla křepelku zachránit a hodila po kocourovi květináč z parapetu. Bohužel trefila právě tu křepelku. Konec si domyslíte.

2.9.2020 21:41

GAELLE napsal(a):
ne. on prostě nesnášel všechny psy. a to i feny. i hárající. i štěňata. Nevíme proč, údajně jako štěněti mu nikdo neublížil. Naopak on když dospěl tak porval druhého psa v domácnosti (něco jako malý knírač) tak, že musel být utracen.
K nám přišel až v 9 letech kdy měl být po smrti majitele uspán.
A to byl pes v restauraci samozřejmě jako vždy na vodítku, vodítko kolem nohy stolu a ještě jsem na něm stála.Holt jak jsme jedli tak jsme zmírnili ostražitost a pudla přehlédli. pak jsme se tomu smáli ale v té chvíli to byla fakt ostuda. Telefony uschly a škody jsme uhradili. Hlavně že se pudlovi nic nestalo.

Naši knírači se v RAJ vyznačovali tím, že dokud se nosilo ( jídlo, pití ), v klidu leželi. Startovali, až když přišel číšník s účtem.

3.9.2020 09:26

Naši knírači se v RAJ vyznačovali tím, že dokud se nosilo ( jídlo, pití ), v klidu leželi. Startovali, až když přišel číšník s účtem.

Jak dlouho jste je to učili?

3.9.2020 09:28

Měli vrozené. Četli myšlenky, stačilo, abych pomyslela " tak jsme se nejedli, to zas bude peněz " a otočila oči k nebi.

5.9.2020 12:02
fikovnice

XXX.XXX.134.163

Terven napsal(a):

"...najednou se chová jako by jí někdo vyměnil baterky."

A nejde také o update na vyšší verzi produktu?

Jinak náš produkt Senior 12.0 má baterie vybité stále. I teď ve studenějším počasí. Program Spánek nabývá až obludných rozměrů...
Avšak program Vítání zůstává zachován v plné síle, takže to vypadá, že verze Senior je funkční, i když ne tolik jako Adult...

Přidejte reakci

Přidat smajlík