Vystartoval mi pes po známé

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Denny1996

31.8.2020 23:10
Denny1996

XXX.XXX.168.161

Dobrý den,
mám tříletého psa mix pitbull a bulteriér. Přítel ho přivedl ke mě do práce a dřív než jsem si stačila všimnout se začal vítat s mou kolegyní, kterou zná už od příjezdu z útulku, kdy mu byl rok. Bez nějakého varování ji kousl do obličeje a následovalo vrčení a hluboký štěkot.
Bydlíme ve městě a nemálo lidí potkáváme každý den a hrozně se teď bojím, že se to stane znovu. Nerozumím tomu, co to v něm mohlo vyvolat a bohužel jsem celou situaci ani neviděla, abych s ním mohla pracovat. Kolegyni vždy miloval a táhl mě k ní, jen co ji ucítil, nebo uslyšel.
Děkuji za rady.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.9.2020 07:32
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nechci a nebudu se zastávat psa...neznám ho, neviděla jsem tu situaci, ale jen se zeptám...
Jak dopadl obličej kamarádky?? Nebyla to nehoda?? Z přemíry nadšení vyskočil, bohužel s otevřenou tlamou a zrovna se mu tam připletl do cesty ten obličej a nebo se kamarádka v tu chvíli zrovna sehnula....
A následně...jaká byla reakce na to kousnutí?? Nějaká určitě...křik, možná nějaká fyzická korekce, neřku-li trest, určitě byla i nějaká reakce té kamarádky, minimálně se lekla, pokud to bolelo, tak nějakým způsobem projevila bolest, strach.....
a to vrčení a štěkot mohla být reakce na cokoliv z tohoto....

Nemám zkušenost s těmito plemeny, ale znám je jako gejzír energie, obzvlášť pokud jsou to extrémní lidumilové a někdo projeví zájem se kamarádit, tak to v lepším případě končí bullem, co leží na zádech a chce drbat bříško a nebo bullem, co se vám bude snažit olízat obličej popř. skákajícím psem, co se vám snaží dát pusu....
Takže asi psa učit, že pozornosti se mu dostane, když nebude bláznit....a trénovat to právě třeba s kamarády, kterým řeknete, jak se při vítání se psem mají chovat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík