Prosím o radu zkušenějších -
jaký je rozdíl v MSM a nemyslím výrobu, kvalitu...
Jde mi spíše o formu, tzn. např. pro psy je 500g prášku za cca 500 Kč, jako doplněk fitness je 1 kg i pod 200 Kč.
Je tam nějaký rozdíl, u psů je to prášek, u fitness jsem jen našla, že jde o "krystalickou sloučeninu" to mi ale neřekne, jak jsou ty krystaly velké, tzn. může to být i prášek (?)
Nějaký důvod, proč nekoupit levnější MSM pro lidi a dávat to psům ?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Když je někde 99,9% MSM, tak je to prostě stejný prášek jako v jiném krámě s 99,9% MSM.
Vzhledem k tomu, že pro 25kg psa potřebuji na měsíc 45 g MSM, je mi to jedno.. a taky proto, že veliké balení mi k ničemu nepomůže, jelikož síra na vzduchu umírá. Takže spotřebovat tak do půl roku, výrobci-prodejci říkají víc, ale já tomu nevěřím, možná ani ten půlrok, záleží, kde se to skladuje.
Krmiva Hulín mají MSM kolem 200 také, na activeanimals 280, .....canvit za 500 je fakt trochu mimo, asi k tomu dávají zlatý řetízek pro pejska..
všechno je to prášek.... koupit pro lidi jistě, ale řídit se dávkováním pro psy.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Januška75
napsal(a):
Prosím o radu zkušenějších -
jaký je rozdíl v MSM a nemyslím výrobu, kvalitu...
Jde mi spíše o formu, tzn. např. pro psy je 500g prášku za cca 500 Kč, jako doplněk fitness je 1 kg i pod 200 Kč.
Je tam nějaký rozdíl, u psů je to prášek, u fitness jsem jen našla, že jde o "krystalickou sloučeninu" to mi ale neřekne, jak jsou ty krystaly velké, tzn. může to být i prášek (?)
Nějaký důvod, proč nekoupit levnější MSM pro lidi a dávat to psům ?
Já dávám psům alavis pro koně...jak triple blend na klouby, tak jsem měla pro feňuli i MSM od alavisu a taky pro koně.
U dvou psů přes padesát kilo živý váhy bych se při kupování přípravků pro psy nedoplatila.
Upřímně na "lidské" jsem nekoukala, ale předpokládám, že MSM je prostě MSM ať pro koně, psy nebo lidi.
MSM jsem dávala, když mi začala fena pajdat...na bolest.
Pokud jde o prevenci, tak jsem pesanům, když byli mladší dávala hydrolyzovaný kolagen.
Krystalické MSM pro lidi mám - pro psa a konzistence je jako jemnější sůl, nebo třeba kyselina citronová. Jak holky psaly: MSM je prostě MSM a je jedno, v jakové formě. Stejně jako jiné účinné látky se dají koupit v prášku, v kapslích, či rozpuštěné v oleji taky v kapslích, nebo prostě olej v lahvičce.