Čubině na preventivní prohlídce před narkozou zjištěn šelest na srdíčku - francouzský buldoček, necelých 5 let. Udělali jsme proto i RTG a srdce je zvětšené, poměrně dost. Má i nález na plicích,podle všeho to vypadá,že prodělala neléčený zápal plic (byla na řetězu u boudy,takže bych se nedivila). K tomu z krve vyšel zatím lehce zvýšený cukr, takže obava z precukrovky.
Nemá žádné problémy, lítá jako magor, stíhá labradorky, nemá problémy s dýcháním, ani zažívací, podařilo se mi jí už aspoň nějak vykrmit (byla vychrtlá).
Má někdo zkušenost, tip na nějaké přípravky, přídavky zejména na ten zvýšený cukr, aby se případná cukrovka oddálila co nejvíc? Vzhledem k souvislosti cukr slinivka budu určitě dávat libovější masa, vyhýbat se tučnějšímu (teď díky tomu vykrmování jsem dávala i směsi s vemenem), ale něco navíc?
Uživatel s deaktivovaným účtem

je kastrovaná?
bude?
kastrace se u fen s cukrovkou udává jako až "nutná"
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
je kastrovaná?
bude?
kastrace se u fen s cukrovkou udává jako až "nutná"
To bylo taky první, co mě napadlo. Jinak...francouzský buldoček na řetězu u boudy?!? Ty jo, to nevymyslíš I když byl tu tuším onehdá dotaz na francouzského buldočka ven...
lesnížínka
napsal(a):
To bude ještě těžké. A jinak? Píšete chronické ušní záněty, není na něco ve stravě alergická?
Určitě je, spíš než strava to bude alergie na trávu, pyl atd, takové ty kontaktní. To je taky v řešení, ona je prostě taková chodící sbírka diagnoz 🤣 včetně psychiatrických
janaa
napsal(a):
Určitě je, spíš než strava to bude alergie na trávu, pyl atd, takové ty kontaktní. To je taky v řešení, ona je prostě taková chodící sbírka diagnoz 🤣 včetně psychiatrických
Já nevím, zkušenost s tím moc nemám, jen u jednoho právě frbula a jednoho havaňáka. Ale uši...to nebývá kontaktní.
Ona si hodně lize packy a má zacervenaly třísla. U uší je primárně problém,že záněty byly léta neleceny, takže je tam zbytnela sliznice, narostla, to už je neřešitelné, ona kvuli tomu i špatně slyší, byt bubinky se jeví dobře. K tomu si nenecha na usi sahnout, je hystericka, branila se i v narkoze . Ted cekame jeste na vysledky steru, ale ona nema klasicky zánět a maz, ale cervene a pořád klepe hlavou. Ale to zas uz muze byt z te poskozene sliznice, takze takovy zacarovany kruh.
lesnížínka
napsal(a):
Doplňky...netuším, nikdy jsem psa z cukrovkou ani jen neviděla. Ale podle lidí...s vykrmováním bych skončila, protože u cukrovky nevadí ani tak cukr jako takový, ale přemíra přijaté energie. Nevím ovšem, jestli je ten princip u psa stejný...
Tak já ji nevykrmovala,aby byla tlustá,ale aby ji nalezla páteř 😉 to,ze nebude dostavat zucne he jasne, s dietou si poradím, šlo mi o to, zda má někdo zkušenost, konkrétní tip na doplněk, o kterém třeba nevím, pac labiny jsou zdravý jak ripa celozivotne (tuk, tuk)
janaa
napsal(a):
Tak já ji nevykrmovala,aby byla tlustá,ale aby ji nalezla páteř 😉 to,ze nebude dostavat zucne he jasne, s dietou si poradím, šlo mi o to, zda má někdo zkušenost, konkrétní tip na doplněk, o kterém třeba nevím, pac labiny jsou zdravý jak ripa celozivotne (tuk, tuk)
Já vím, že jste psala, že ze špatných podmínek, to je mi jasné, že člověk se pak snaží psu přilepšit...jen v takovém stavu, to právě nepřehánět. Obávám se, že zázračný doplněk neexistuje - kdyby existoval, máme všichni tu cukrovku vyřešenou
lesnížínka
napsal(a):
Já vím, že jste psala, že ze špatných podmínek, to je mi jasné, že člověk se pak snaží psu přilepšit...jen v takovém stavu, to právě nepřehánět. Obávám se, že zázračný doplněk neexistuje - kdyby existoval, máme všichni tu cukrovku vyřešenou
Tak jasný, jednak neočekávám zázrak jednak ona cukrovku ještě nemá 😉