Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

kikuse98

8.9.2020 17:35
kikuse98

XXX.XXX.56.227

dobrý den už jsi nevím radi s mím psem. V noci poštěkává a sousedům to vadí. Bohužel já chodím jen na noc do práce takže to nemůžu nějak ovlivnit. Domovník mi chce poslat vytýkací dopis a už i volal majiteli bytu. Poradte prosím co dělat.
dekuji

8.9.2020 18:24
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Učit samotě se měl, to je jasné, no a unavený pes. Co je to za rasu a co s ním děláte, než jdete do práce, respective jaký má denní režim?

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.9.2020 19:22
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já se jen zeptám...a když je sám ve dne, tak neštěká??....normální pes v noci zalehne a spí...teď neberu nějakýho pastevce, který v noci naopak o sobě dává víc vědět...
Jak je pes starý? Máte ho od štěnda? Naučili jste samotě? V bytě už bydlíte dlouho? Kdy začal problém, až s těmi nočními směnami? Co dělá pes přes den?...ono je toho hodně, co může být příčinou a s čím to může mít souvislost...

Otázka je, zda má pes problém se samotou jen v noci a nebo jestli i ve dne, ale to sousedům tolik nevadí.

A pak otázka reřimu, předpokládám, že člověk přijde po noční, že psa vyvenčí eventuelně nakrmí, že mu dělá chvíli společnost, ale že se musí vyspat na další noční a co potom pes....spí asi taky....a večer je vyspalý....

Já osobně bych zkusila nechat v jedné místnosti rozsvíceno, nechat třeba hrát televizi a nějaký kong nebo velkou kost na zábavu.....ale pokud pes není naučený samotě, tak nevím jestli to pomůže.

8.9.2020 19:36
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já se jen zeptám...a když je sám ve dne, tak neštěká??....normální pes v noci zalehne a spí...teď neberu nějakýho pastevce, který v noci naopak o sobě dává víc vědět...
Jak je pes starý? Máte ho od štěnda? Naučili jste samotě? V bytě už bydlíte dlouho? Kdy začal problém, až s těmi nočními směnami? Co dělá pes přes den?...ono je toho hodně, co může být příčinou a s čím to může mít souvislost...

Otázka je, zda má pes problém se samotou jen v noci a nebo jestli i ve dne, ale to sousedům tolik nevadí.

A pak otázka reřimu, předpokládám, že člověk přijde po noční, že psa vyvenčí eventuelně nakrmí, že mu dělá chvíli společnost, ale že se musí vyspat na další noční a co potom pes....spí asi taky....a večer je vyspalý....

Já osobně bych zkusila nechat v jedné místnosti rozsvíceno, nechat třeba hrát televizi a nějaký kong nebo velkou kost na zábavu.....ale pokud pes není naučený samotě, tak nevím jestli to pomůže.

Já mám teda psy doma samotné v klidu, ať je to v noci nebo přes den. Už když odcházím, tak si jdou lehnout na místa (postel a gauč nebo křeslo ) a kolikrát vypadají, že se i těší až odejdu a zůstanou sami . A to jsou jinak velcí závisláci, kteří za mnou chodí jako ocásci, ale jakmile mám fakt jet pryč, tak nemusím ani nic říkat a už to vědí a jdou si lehnout.

Ale třeba rodiče mají fenu, kterou nemají od štěněte, ale cca od jejich 2 let. Byla týraná. Je venku, přes den štěká jen když jde někdo kolem, ale k večeru začíná štěkat pořád, nikde nikdo a ona lítá ke vratům na ulici, ke vratům na zahradu a řve. Pokud ji pustí do domu, tak je neklidná, nevyspí se a chce ven. Jediné řešení bylo ji zavřít do kotce, kde si okamažitě lehne na gauč a spí v klidu až do rána. Nejspíš se v tom kotci cítí bezpečně, v pohodě. Akorát se nějak nedaří ji naučit, že si tam může jít i sama, že by ji nechali otevřeno. Jako ona tam sama bez problému jde, ale když ji nechají otevřeno, tak za chvíli zase vyběhne a řve. To zavírání na noc je hrozně na feně znát - je ráno prostě odpočatá, oproti tomu když zůstane puštěná.

Možná se pes zadavatelky taky v bytě necítí v noci bezpečně, sám. Co zkusit pořídit třeba přepravku, nebo udělat nějakou "boudu", bunkr, kam by si pes mohl vlézt? Nemyslím tím tam psa zavírat, ale postupně ho na to naučit, dávat mu tam mlsky atd.... a třeba by si tam potom vlezl sám. . Někteří psi to mají rádi, dodává jim to jistotu a jsou pak víc v pohodě.

8.9.2020 19:55
janaa

XXX.XXX.245.98

To je hrozně málo informací. Jen to na mě působí,jestli pes nemá obrácený režim jako vy - když chodíte do práce pouze v noci, přes den asi dost spíte. Jestli je to tak,pes se přes den vyspí a v noci je vzhůru,nudí se. A pak samozřejmě neřeším,jak je nebo není naučený na samotu, jak už tu bylo napsáno,když ho necháte doma přes den samotného,štěká taky nebo ne?

8.9.2020 20:27
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jen to na mě působí,jestli pes nemá obrácený režim jako vy - když chodíte do práce pouze v noci, přes den asi dost spíte.

Většina psů v takovém režimu nemá problém. Já mám třeba teď aktuálně noční. Začínám v neděli v 10 večer, na 10 odjíždím. Přes den máme stejné aktivity jako jiné víkendy, maximálně si třeba ještě na hoďku navečer lehnu. V pondělí se vrátím po 6 ráno, psy nakrmím, pustím na zahradu proběhnout a jdeme spát ( cca v 7:30), spíme tak do 12 - 13 hodin. Psi se mnou v posteli a úplně tuhý. Pak co vstaneme tak jdeme většinou na procházku, trénink, atd, ale třeba teď cca hoďku už tu spějí a budou v tom pokračovat i až odjedu. Akorát půjdeme na krátkou venčící.... Pokud bych zůstávala doma, spali by taky. Po poslední noční (někdy i mezi nočníma) s nimi většinou jdu na delší procházku hned ráno, přičemž se ze začátku tváří dost otráveně, ale nakonec je to Ok .

Jinak když byl pes mladší, v tom "telecím" období, tak jsem s ním chodila i ráno po noční (stejně tak i ráno před ranní), třeba na hodinu, dvě, na koloběžku... Jenže jsem časem zjistila, že už to nějak vyloženě nevyžaduje a že bude v klidu spát se mnou, takže jdeme spát dřív a tím pádem dřív vstáváme a máme více času odpoledne . S fenou jsem od začátku po noční nechodila a taky se mnou v klidu spala, ale ona je vůbec od štěněte doma naprosto vzornej pes.

Teď jsem nebrala v potaz to, že u nás tahle noc, kdy jsou psi sami doma vyjde maximálně třeba dvakrát do měsíce, někdy ani to ne. Ale ono se to moc neliší od toho, kdy je doma přítel - protože když já odjedu, tak on se psům taky nijak nevěnuje, pes jde automaticky sám do postele spát, fena polehává v obýváku. Jediný rozdíl je v tom, že je ještě třeba kolem půlnoci vyvenčí. A když ráno vstanu, tak je pustí na zahradu - pokud tam chtějí být, což třeba v létě někdy i jo, ale na podzim, v zimě, to radši zůstanou se mnou v posteli

Jsem se nějak rozepsala , pardon , jen jsem tím chtěla říct, že pes kvůli směnování páníčka nemusí mít rozházený a obrácený režim. A vlastně když porovnám ranní a noční, tak to vychází tak nějak stejně (u nás). Protože při ranní psi taky spí celou noc, ráno se proběhnou, vyvenčí, nažerou a do odpoledne zase spí a aktivity jsou opět odpoledne.

Ale samozřejmě mluvím o psech, kteří to mají takhle zajeté a nemají s tím problém. Pokud by to nefungovalo, tak bych neměla problém vstát o dvě hodiny dřív a jít s nimi ven a nebo naopak s nimi jít hned po noční.

Jak už bylo napsáno výš - co dělá ten pes přes den? Jak dlouho jste venku, co s ním děláte, kdy naposledy jste venku? Pokud zůstane přes den sám, tak je to v pohodě?

9.9.2020 09:42
Katka12345

XXX.XXX.32.40

My máme tedy psa venkovního, ale trávíme více času venku než doma, takže je to ocásek a parťák a naučný, že když jdu vařit apod, tak si lehne a spí, ale už mám vypozorované, že když se doma zdržím a on se probudí, tak prostě nejdřív nuda, je vyspaný, tak sedne doprostřed dvorku a štěká jenom tak pro srandu. Aby dal vědět, že je vyspaný, a že je čas na zábavu. V noci sem tam štěká taky, ale bydlíme na samotě a za domem les, takže to štěká na stádo daňků, které se nám pase za plotem (je to pastevec).
Tak jestli třeba u vás to taky nebude ta nuda, že si chce hrát, vás nevidí, tak vám zkouší štěkotem dát najevo, že je čas na hru 😊

9.9.2020 10:49
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Katka12345 napsal(a):
My máme tedy psa venkovního, ale trávíme více času venku než doma, takže je to ocásek a parťák a naučný, že když jdu vařit apod, tak si lehne a spí, ale už mám vypozorované, že když se doma zdržím a on se probudí, tak prostě nejdřív nuda, je vyspaný, tak sedne doprostřed dvorku a štěká jenom tak pro srandu. Aby dal vědět, že je vyspaný, a že je čas na zábavu. V noci sem tam štěká taky, ale bydlíme na samotě a za domem les, takže to štěká na stádo daňků, které se nám pase za plotem (je to pastevec).
Tak jestli třeba u vás to taky nebude ta nuda, že si chce hrát, vás nevidí, tak vám zkouší štěkotem dát najevo, že je čas na hru 😊

Samojed...režim stejný a taky to tak někdy dělá Jdu pracovat až dozadu, do zeleniny a on leží u baráku. Wori, jdu pracovat do zadu jdeš? Nic, tváří se, že ne. Za 10minut ho slyším, jak tam vyštěkává: ,,já už jsem ready, můžu, ještě tam budeš, mám tam jít?" A já na něj řvu od zadu: ano, jsem tady pracuju...Za chvíli se došourá(už nemůže na nožky a je to 150m) Sousedi z nás mají radost Ale taky máme sousedy až dál

9.9.2020 10:57
Katka12345

XXX.XXX.32.40

lesnížínka napsal(a):
Samojed...režim stejný a taky to tak někdy dělá Jdu pracovat až dozadu, do zeleniny a on leží u baráku. Wori, jdu pracovat do zadu jdeš? Nic, tváří se, že ne. Za 10minut ho slyším, jak tam vyštěkává: ,,já už jsem ready, můžu, ještě tam budeš, mám tam jít?" A já na něj řvu od zadu: ano, jsem tady pracuju...Za chvíli se došourá(už nemůže na nožky a je to 150m) Sousedi z nás mají radost Ale taky máme sousedy až dál

Jo jo 😁 bydlet někde v řadovce, tak nás sousedi ženou. Když bereme Tima k mým rodičům na víkend, tak ti jsou z toho jeho štěkání úplně hotoví. A to ho ze začátku taťka zval, že může klidně spát s ním pod peřinou 😁

Přidejte reakci

Přidat smajlík