Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.9.2020 17:37
Zura

XXX.XXX.77.124

Dobrý den,
pořídila jsem si fenku jezevčíka dlouhosrstého standart s PP. Je ji teď 7 měsíců a navštěvujem klasickej cvičák na základní poslušnost a socializaci. Chtěla bych čubu uchovnit a hlavně s ní složit myslivecké zkoušky, prvně zkoušky vloh a následně pravděpodobně lesní zkoušky, nejsem ještě úplně rozhodnutá. K myslivosti jsme přišla jak slepá k houslím ale jak jsem k tomu přičuhla, vtáhlo mě to a tak si chci udělat zkoušky v průběhu příštího roku.
Jde mi ale o přípravu čuby na zkoušky. Je na to třeba nějaký cvičák v okolí Lysé nad Labem, Nymburka nebo Poděbrad, který se zabývá přípravou na zkoušky? Samozřejmě jsem srozuměná s náležitostmi pro uchovnění dle webu klubu chovatelů jezevčíků, ale zajímá mne jak probíhá příprava, pokud nemám možnost cvičit s myslivcem.
Předem děkuju za Vaše rady, tipy a triky.

8.9.2020 17:44
janaa

XXX.XXX.245.98

Toho myslivce si najít musíte, protože potřebujete cvičit v honitbe, takže potřebujete souhlas místního mysliveckého hospodáře. Doporucuju na facebooku skupinu myslivecka kynologii, zda někdo poradi, pokud neumí poradit chovatel nebo se zeptat na klubu jezevčíku

9.9.2020 09:30
Ebi

XXX.XXX.104.139

Existují týdenní letní tábory pro jezevčíky, kde vás připraví na zkoušky a zároveň na konci tábora zkoušky skládáte Tábor je poblíž Kdyně, S pesanama jsme tam byli asi 6x - i když některý rok jsme zkoušky neskládali, protože je tam fajn parta.Kdy uvidíte na jednom místě třeba třicet i víc jezevčíků?
.Někdy je možné najít i víkendové akce. Myslm že vše najdete na stránkách https://kchj2.webnode.cz.
Mrkněte také na FB

Šmoula

31.1.2022 20:08
Šmoula

XXX.XXX.163.10

Dobrý den,chtěla bych se zeptat zda nevíte o nějakých akcích 2022 (Jarní svod, výstavy,vořískyády, norování..) okres Břeclav. Předem děkuji

31.1.2022 20:21
janaa

XXX.XXX.2.66

Svod,zkoušky najdete na stránkách OMS https://breclav.cmmj.cz/kalendar-kynologie/ (ještě nemají kalendář pro letošek). Výstavy psů najdete na webu čmku. Voříškiády moc nechápu, tam se se psem s PP nechodí, a opačně se psem bez PP nemůžete na to ostatní

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.2.2022 15:06

janaa napsal(a):
Svod,zkoušky najdete na stránkách OMS https://breclav.cmmj.cz/kalendar-kynologie/ (ještě nemají kalendář pro letošek). Výstavy psů najdete na webu čmku. Voříškiády moc nechápu, tam se se psem s PP nechodí, a opačně se psem bez PP nemůžete na to ostatní

Může na voříškiadu, ale k ničemu jí to nebude.

1.2.2022 15:19
janaa

XXX.XXX.2.66

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Může na voříškiadu, ale k ničemu jí to nebude.

Fakt? Tam je kategorie pes s PP?

1.2.2022 15:30
juhaj

XXX.XXX.164.121

Nevím, jak to jde, ale před několika lety si tady na vsi pořídila dívčina psa s PP, velice líbivé plemeno. No a po čase se nám její otec chlubil, jak pes vyhrál několik voříškiád. Dost nás to tehdy naštvalo, proč ho tam cpou, když je to voříškiáda.
Pes vyhrál i několik výstav pro PP psy, byl uchovněn a mají po něm i štěně.

1.2.2022 15:33

janaa napsal(a):
Fakt? Tam je kategorie pes s PP?

Nevím, jaký jsou kategorie, ale na vesnických voříškiadach berou všechny, kteří se přihlásí. A posuzuje se prostě podle toho, co se porotě líbí. 😀

1.2.2022 15:35
assil

XXX.XXX.121.3

Asi to jde jednoduše, ne? Prostě necháte PP doma a nikomu o něm neřeknete.

1.2.2022 15:36
janaa

XXX.XXX.2.66

assil napsal(a):
Asi to jde jednoduše, ne? Prostě necháte PP doma a nikomu o něm neřeknete.

Ale tak to jasně,jen nějak nechápu,proč by to někdo dělal,nebo co by ho k tomu vedlo

1.2.2022 15:39

Tak jsem to našla, vím, že jsem se na to loni koukala, moje rodná vesnice a fakt to mají rozdělený podle toho, jestli pes PP má nebo ne. 😀
https://krepicky-vorisek.webnode.cz/propozice2/

1.2.2022 15:41
juhaj

XXX.XXX.164.121

V případu mnou uváděném šlo jednoduše o to, že celá rodina dosud puká pýchou, jakého skvělého psa pořídili a jak se všem líbí .

1.2.2022 15:50
Atheira

XXX.XXX.209.8

juhaj napsal(a):
V případu mnou uváděném šlo jednoduše o to, že celá rodina dosud puká pýchou, jakého skvělého psa pořídili a jak se všem líbí .

Tak tam šlo jenom o utvrzení toho pocitu výjimečnosti a že mají prostě skvělýho psa. Dost mi to připomíná spolužačku, která měla B2 certifikát na angličtinu a hodiny si přihlásila na lekce úrovně A2, protože jí dělalo dobře být nejlepší. Nešlo jí o to něco se naučit - dojít nějakého úspěchu, které by jí daly hodiny pro její level...bylo to jen o tom pocitu, že je tam nejlepší a nebylo jí trapný vykládat, jak zvládla zkoušky z takovýho předmětu a jak jí to šlo.

1.2.2022 16:04

Nevím, jaký jsou kategorie, ale na vesnických voříškiadach berou všechny, kteří se přihlásí. A posuzuje se prostě podle toho, co se porotě líbí. 😀

A u nás není porota, hlasují diváci. Takže vyhrává pes, se kterým dorazil největší fanklub🤫

1.2.2022 16:08

A u nás není porota, hlasují diváci. Takže vyhrává pes, se kterým dorazil největší fanklub🤫

Tak to by se mně líbilo, bezva nápad. 👍

1.2.2022 16:13

juhaj napsal(a):

Tak on si každý myslí, že jeho pes je ten nejhezčí a nejlepší. Aspoň takový pocit jsem za těch pár let, co se pohybuju na výstavách a výcviku, nabyla. Někteří jsou schopni se i u zkoušek, když jejich pes vypadne, hádat se s rozhodčím, že nemá pravdu. A na výstavě případně taky. Jo, já si taky myslím, že můj pes je nejhezčí. To tak prostě bývá, že to co máte doma, je pro vás ideál. Ale zase o těch nedostatcích vím a snažím se je potlačovat a zvýrazňovat naopak ty přednosti. A někdy to vyjde.

2.2.2022 06:56
Terven

XXX.XXX.110.191

Tak jsem to našla, vím, že jsem se na to loni koukala, moje rodná vesnice a fakt to mají rozdělený podle toho, jestli pes PP má nebo ne. 😀
https://krepicky-vorisek.webnode.cz/propozice2/

Já to asi i dovedu pochopit
Možná někdo má psa nestandarda nebo v jiné než předepsané úpravě srsti. Možná si na výstavu papíráků netroufá, pes není dokonalý, neumí postoj, majitel ho neumí předvést.
Voříškiády jsou spíš takový srandamač, tam se z toho nestřílí, přitom atmosféra může být fajn a není to jenom soutěž krásy, téměř vždycky jsou u toho nějaké doprovodné disciplíny.

2.2.2022 08:18
janaa

XXX.XXX.2.66

Terven napsal(a):
Já to asi i dovedu pochopit
Možná někdo má psa nestandarda nebo v jiné než předepsané úpravě srsti. Možná si na výstavu papíráků netroufá, pes není dokonalý, neumí postoj, majitel ho neumí předvést.
Voříškiády jsou spíš takový srandamač, tam se z toho nestřílí, přitom atmosféra může být fajn a není to jenom soutěž krásy, téměř vždycky jsou u toho nějaké doprovodné disciplíny.

Tak možný to je. Pro mě jsou trauma dvě výstavy nutné k uchovnění,jak to nesnáším

2.2.2022 08:25

janaa napsal(a):
Tak možný to je. Pro mě jsou trauma dvě výstavy nutné k uchovnění,jak to nesnáším

Já to strpím jen díky tomu, že se tam vidím se spoustou známých a pro psa mám stejně handlerku, vždycky jsem mu to pokazila.

2.2.2022 08:36
janaa

XXX.XXX.2.66

Já to strpím jen díky tomu, že se tam vidím se spoustou známých a pro psa mám stejně handlerku, vždycky jsem mu to pokazila.

To bych taky brala,ale holky s nikým jiným spolupracovat nebudou. Uvidíme,co Cácora,bych je jinak taky někomu šoupla já mám deme.ty, Berta třeba nenastoupí ani s Martinem do auta,když jí neřeknu

2.2.2022 09:09

janaa napsal(a):
To bych taky brala,ale holky s nikým jiným spolupracovat nebudou. Uvidíme,co Cácora,bych je jinak taky někomu šoupla já mám deme.ty, Berta třeba nenastoupí ani s Martinem do auta,když jí neřeknu

Jj, mám štěstí, že pes to neřeší a hrozně rád se předvádí, feňule by asi taky nešla, ale ji celkově výstavy nebaví, vždycky si zaleze někam do koutku, kde by to nejraději celé prospala.

2.2.2022 09:26
janaa

XXX.XXX.2.66

U nás jedinej,koho to opravdu bavilo,byla Fanda. Tak furt říkám,že Cácora je převtělená Fanda,tak třeba Růženku jak kdy,když měla náladu,tak byla hvězda,když ne,tak smůla. A třeba Adéla, to je případ sám prosebe,za scénky jsem bojácný týraný pes v kruhu,by mohla dostat oscara s ní to byl fakt očistec, a dokud jsem jí neměla,nevěřila jsem,jak přesvědčivě umí nasratej pes hrát bázlivost

2.2.2022 09:41

No jo no, jsou chytří, ba i vyčůraní občas a člověk fakt někdy přemejšlí, jak na to přišli, když je to nikdo neučil.

2.2.2022 09:48
janaa

XXX.XXX.2.66

No jo no, jsou chytří, ba i vyčůraní občas a člověk fakt někdy přemejšlí, jak na to přišli, když je to nikdo neučil.

Rozhodně. S tou bylo jejích šest šampionů práce legrace, dvě výstavy o nervy

Přidejte reakci

Přidat smajlík