Dobrý den,
máme doma pětiměsíčního psa ohaře. Je v období přezubování a zuby ho svrbí, takže všechno kouše. Jenže jeho skus se začal o dost zesilovat, ale nikdy ne až tak, že by mi tekla krev. Kouše všechno okolo (ano toto je samozřejmé), ale co mi dělá starost, že u toho vrčí a je takový “agresivní”. Občas když ho to chytne a já jsem zrovna mu po ruce, tak mi začne dost bolestivě kousat nohu nebo ruce, ale není to takové to veselé kousání na znamení, že si chce hrát. Je to spíš takové zuřivé kousání. Chtěla bych jen vědět, zda si myslíte, že je to kvůli tomu přezubování...
Děkuji
Tohle asi nikdo neposoudi bez toho, aniž by psa viděl. Ale to vrčení může být úplně normální projev hry. Když si hraju se psema, tak taky vrci v rámci hry (i jako dospělí), když si hrají spolu tak je to někdy fakt řev a hluboké vrčení, které na lidi, co psi neznají působí hrůzostrašně.
Takové zuřivé kousání, jak píšete, znám taky. Nebo třeba když štěně z ničeho nic vyletí, zakousne se do nohavice a vrci, ale je to stále hra. Zkuste psa v takových chvílích převést na hračku, nejlépe nějakou, která se bude pohybovat (třeba na provaze), nebo zkuste zajecet bolestí, psa uklidnit hlazením, je to individuální a na každé štěně platí něco jiného.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Gamsing10
napsal(a):
Dobrý den,
máme doma pětiměsíčního psa ohaře. Je v období přezubování a zuby ho svrbí, takže všechno kouše. Jenže jeho skus se začal o dost zesilovat, ale nikdy ne až tak, že by mi tekla krev. Kouše všechno okolo (ano toto je samozřejmé), ale co mi dělá starost, že u toho vrčí a je takový “agresivní”. Občas když ho to chytne a já jsem zrovna mu po ruce, tak mi začne dost bolestivě kousat nohu nebo ruce, ale není to takové to veselé kousání na znamení, že si chce hrát. Je to spíš takové zuřivé kousání. Chtěla bych jen vědět, zda si myslíte, že je to kvůli tomu přezubování...
Děkuji
Mám doma pětiměsíční pyrenejskou psici, nedávno přezubila a když jí to chytne....
No co k tomu říct...jehličky jsou pryč, takže nekouše 24/7, navíc už to tolik nebolí, ale zase ještě nezná míru a když se do toho pustí a ještě se na nějaký blbý místo trefí, tak to prostě bolí...no tak teď učíme, že jsme my lidé tvorové nedokonalí a že musí opatrně.
Moje předchozí fena byla "agresivní poděs" jako štěndo, ale když vyrostla, tak byla ta nejopatrnější, nejněžnější a nejmazlivější psí holka na světě.