Rotvajler s PP

Prodám Rotvajlera - Chovatelská stanice Divoká růže přijímá rezervace na št...
Dohodoupokladnička
XXX.XXX.127.170
Mám 1,5 letého rotvalera. Od malička jsme psa socializovali na lidi, psy, děti.Problém nastal až v poslední době, když svém psovi nedovolím jít za druhým psem. Náš pes začne vyvádět na vodítku, vrčí na mně, ohání se zubama, několikrát mně shodil na zem.
Pes váží stejně jako já. Když jsme na vycházce a vidím, že se k nám blíží nějaký pes, musím tomu svému omotat vodítko kolem sloupu nebo dopravní značky, protože vím, že bych ho prostě neudžela. Tím se jeho agresivita proti psům jenom zhoršuje.
Zkušený cvičitel na cvičáku mně poradil obojek s bodlinama a pokud to nepomůže, tak bodliny nabrousit, popřípadě koupit elektrický obojek. Tento přístup se mně nelíbí, ale nevím co dál.
Předtím jsme měli labradora. S ním jsem se mohla míjet kolem druhého psa na chodníku a nebyl problém.
Určitě je taky hodně chovatelů velkých plemen, nebo přímo rotvíků, kteří mají se psy zkušenosti a poradí mně.
1. košík
2. Pevné vodítko
3. Klidně bych tady na určitou dobu zkusila halti ohlavku, dřív, než ten pes někomu ublíží a vy si nebudete jistá, že ho psychicky zvládnete.
4. Intenzivní trénink na dálku, postupně učit, jak se pes má chovat v přítomnosti jiného psa, ale nejprve ať je pes hodně daleko, tak daleko, že to vás pes ještě pořád tolik neřeší a vnímá vás. A vy budete třeba chtít, aby váš pes v klidu seděl. Pes je 500metru od vás, váš pes v klidu sedí (motivujete - hračka, pochvala, pamlsek) . Postupně v rámci několika dní, týdnu, atd se snažíte přibližovat. Za pár to pes zvládne třeba na 100 metrů, jakmile nezvládá, vrátíte se o kus zpět.
Do té doby bych se psům snažila vyhýbat.
5. Trpělivost
6. Žádný nabroušený ostnáče.
Zkušený cvičitel vám poradil jen týrání psa ostnáčem místo toho, aby poradil jak na něj? Mám mírumilovné plemeno, tahle znám jen od sousedů a z toho cvičáku, ale já bych být váma našla někoho, kdo psy opravdu cvičit umí. Známá si vzala křížence NOxbordera. Pes byl divočák, nezvládali ho, protože oni jsou lidi, co neumí psa ani okřiknout, natož zvládat výcvik. Zavolali si na to kamaráda, také zkušeného cvičitele, který jim řekl, že na to pomůže psa pořádně zmlátit-zlomit. Vygradovalo to tak, že po tom, co postupně pokousal jak onoho výcvikáře, tak během dalších měsíců celou rodinu a dali ho utratit
Uživatel s deaktivovaným účtem
Andrýsek3
napsal(a):
1. košík
2. Pevné vodítko
3. Klidně bych tady na určitou dobu zkusila halti ohlavku, dřív, než ten pes někomu ublíží a vy si nebudete jistá, že ho psychicky zvládnete.
4. Intenzivní trénink na dálku, postupně učit, jak se pes má chovat v přítomnosti jiného psa, ale nejprve ať je pes hodně daleko, tak daleko, že to vás pes ještě pořád tolik neřeší a vnímá vás. A vy budete třeba chtít, aby váš pes v klidu seděl. Pes je 500metru od vás, váš pes v klidu sedí (motivujete - hračka, pochvala, pamlsek) . Postupně v rámci několika dní, týdnu, atd se snažíte přibližovat. Za pár to pes zvládne třeba na 100 metrů, jakmile nezvládá, vrátíte se o kus zpět.
Do té doby bych se psům snažila vyhýbat.
5. Trpělivost
6. Žádný nabroušený ostnáče.
Souhlasím, jen malý tip - lepší než halti je připnout vodítko ze strany na ten košík :)
Ten náš vořech je totiž schopný tahat i na halti, když vidí kočku, zatímco na košíku stačí jen mírně napnuté vodítko a už je mu to velmi nepříjemné, takže jde jako beránek :)
Ještě k tomu svému doplním, vyhýbat se psům myslím přímému blízkému kontaktu, který nezvladate. Na druhou stranu je fajn opravdu cvičit a zkoušet na dálku ovládání v přítomnosti jiných psů.
Navíc cvičit celkovou poslušnost, nejprve doma, pak na klidném místě venku, na rušném místě venku. Psa nebuzerovat, ale snažit se být důsledná. Vytvářet vztah - hrát si, dělat, to co psa baví, u toho poslušnost.
PumaCZ
napsal(a):
Souhlasím, jen malý tip - lepší než halti je připnout vodítko ze strany na ten košík :)
Ten náš vořech je totiž schopný tahat i na halti, když vidí kočku, zatímco na košíku stačí jen mírně napnuté vodítko a už je mu to velmi nepříjemné, takže jde jako beránek :)
Akorát ten košík MUSÍ být připnutý k obojku, protože jak si ho pes vysleče, tak bude masakr, a možná zadavatelku uvidíme i v televizi.
Ostnáč na to, že pes v roce a půl neumí "sedni"?
Ráno si otevírám DPC (dog psychology center by Cesar).
mozna jste meli mene socializovat a vice trenovat poslusnost...
Ale všude přece říkají socializovat :-) Před patnácti lety jsem to slovo ani nečetla, ani neslyšela, vůbec nikde.
A dnes jdu po ulici, proti stafford, trošičku zloušek.. páníček pravil - to ještě nikdy neudělal, my jsme z prahy perfektně socializovaný!
Ale "k noze" pejska zapomněl naučit :-) Už mu tenisky mírně oraly asfalt :-) A psovi je rok a půl.. to se teprve uvidí, co z něj bude. Se tomu směju, ale když zařvu "lehni", tak megi lehne. Ale v takovéhle situaci jí taky musím ukázat, že ji nedám, že ji od vykuka zachráním. Jinak by to nefungovalo, vím, že nezůstane ležet, když po ní někdo bude cvakat zubama.
Jo, taky jsem měla beránka. Asi tak do jejího roka věku :-) Pak už jen
cvičit, cvičit, cvičit víc než kdykoli předtím. To tak vždy přijde nějaké překvapení.. jak nic neumíme.
Ale všude přece říkají socializovat :-)
bohudik se pohybuju v prostredi, kde tahle mantra nezni
neverend
XXX.XXX.213.247
Všechny "donucovací" prostředky jsou jen nástroje mírnící následky. Příčina je bohužel ve Vás a to opravdu myslím bez jakékoli urážky prosím. Jak píší ostatní, sehnat člověka co psům rozumí a pokusit se změnit hlavně sebe. Ono tedy psům je celkem přirozené na neznámé psy spouštět hrůzu,hlídat si smečku a moje fena to dělá taky, ale rozhodně mě u toho nekouše a dá si říct.🙂
neverend
napsal(a):
Všechny "donucovací" prostředky jsou jen nástroje mírnící následky. Příčina je bohužel ve Vás a to opravdu myslím bez jakékoli urážky prosím. Jak píší ostatní, sehnat člověka co psům rozumí a pokusit se změnit hlavně sebe. Ono tedy psům je celkem přirozené na neznámé psy spouštět hrůzu,hlídat si smečku a moje fena to dělá taky, ale rozhodně mě u toho nekouše a dá si říct.🙂
Neznámého psa normální pes obejde - vyhne se mu.
To jen my máme přiblblé nápady, aby se psi snášeli a pusinkovali se na ulici.
Přepsíno, přelidněno.
Moc pěkný článek na téma socializace: https://www.ecanis.cz/clanky/nesocializujte-sveho-psa-aneb-socializace-naruby-_1479.html
Socializace je dobrá věc, bohužel nezaručí, že se pes bude následně chovat bezproblémově.....
Štěně, které nemá problém se psy, protože je s nima odmalička v denním styku začne dospívat a najednou je z něj radikál, co by na každýho psa nejraději skočil.
No a co potom??...potom nastupuje to, že si jako páníček dupnu a řeknu "fajn, nechceš se se všema kamarádit, tak ale budeš dělat, že tam ten pes není, já tady nebudu lítat, jak hadr na holi a chodit kanálama ...kdo je tady kurňa vedoucí"
A protože jsem člověk, co problém s fenou měl, tak na rovinu řeknu, že nabroušený ostnáč by možná ten radikalismus prohloubil, nic nevyřeší.
Makala jsem několik měsíců a výsledek spíš nic než moc, až když jsem se naštvala a řekla dost, já jsem šéf a bude to podle mě, nějakej padesátikilovej záprtek se mnou teda rozhodně cvičit nebude a fertig, k tomu mému klidu teda taky dost přispělo, že fena dostala na ven permanentně koš...tak to šlo. Sice vedle mě klusala načuřelá fena, protože ona byla ředitelka zeměkoule, co ví všechno nejlíp, ale byl klid.
Předtím ty situace probíhaly naprosto klasicky....na konci ulice se vynořil pes, ve mě hrklo, co zase bude, fena začala vyvádět, já se jí snažila zpacifikovat do nějakého klidu, což se mi nedařilo, protože jsem prostě situaci neměla pod kontrolou a já přešla raději na druhý chodník a nebo, pokud byla okolo tráva, tak to vzala po ní velkým obloukem a přemýšlela, jestli nemám raději fenu ukotvit k lampě.....myslela jsem, že už do konce života budeme lézt kanálama a ven chodit tak max o půlnoci.
Kdyby mi v té době někdo řekl....hele stačí, když budeš OPRAVDU v klidu a když si budeš OPRAVDU věřit, že to v poho zvládneš a bude to....tak bych nevěřila.
neverend
XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Neznámého psa normální pes obejde - vyhne se mu.
To jen my máme přiblblé nápady, aby se psi snášeli a pusinkovali se na ulici.
Přepsíno, přelidněno.
Lze nějak specifikovat pojem normální pes? 😀 Jinak souhlas a dolním ještě že chybí kolikrát látka nevyučující se na žádné škole a to ZR.😀
napsal(a):
Socializace je dobrá věc, bohužel nezaručí, že se pes bude následně chovat bezproblémově.....
Štěně, které nemá problém se psy, protože je s nima odmalička v denním styku začne dospívat a najednou je z něj radikál, co by na každýho psa nejraději skočil.
No a co potom??...potom nastupuje to, že si jako páníček dupnu a řeknu "fajn, nechceš se se všema kamarádit, tak ale budeš dělat, že tam ten pes není, já tady nebudu lítat, jak hadr na holi a chodit kanálama ...kdo je tady kurňa vedoucí"
A protože jsem člověk, co problém s fenou měl, tak na rovinu řeknu, že nabroušený ostnáč by možná ten radikalismus prohloubil, nic nevyřeší.
Makala jsem několik měsíců a výsledek spíš nic než moc, až když jsem se naštvala a řekla dost, já jsem šéf a bude to podle mě, nějakej padesátikilovej záprtek se mnou teda rozhodně cvičit nebude a fertig, k tomu mému klidu teda taky dost přispělo, že fena dostala na ven permanentně koš...tak to šlo. Sice vedle mě klusala načuřelá fena, protože ona byla ředitelka zeměkoule, co ví všechno nejlíp, ale byl klid.
Předtím ty situace probíhaly naprosto klasicky....na konci ulice se vynořil pes, ve mě hrklo, co zase bude, fena začala vyvádět, já se jí snažila zpacifikovat do nějakého klidu, což se mi nedařilo, protože jsem prostě situaci neměla pod kontrolou a já přešla raději na druhý chodník a nebo, pokud byla okolo tráva, tak to vzala po ní velkým obloukem a přemýšlela, jestli nemám raději fenu ukotvit k lampě.....myslela jsem, že už do konce života budeme lézt kanálama a ven chodit tak max o půlnoci.
Kdyby mi v té době někdo řekl....hele stačí, když budeš OPRAVDU v klidu a když si budeš OPRAVDU věřit, že to v poho zvládneš a bude to....tak bych nevěřila.
jak když popisuješ Arga akorát že náš klid neklid tak holt byl v civilizaci obojek nebo kšíry, při objevení psa držet pevně mezi nohama a pokud možno spatřit psa dřív než pes
a socializovaný 9 let nebyl. Lidi miloval, nebál se vlaku, busu, člunu, lanovky ale jedince svého druhu prostě nesnášel. A já nejsem typ který by chtěl psa "zlomit" a nikdy bych to nikomu ani nedovolila. Prostě jsme si zvykli
stačí, když budeš OPRAVDU v klidu a když si budeš OPRAVDU věřit, že to v poho zvládneš a bude to....tak bych nevěřila
tohle plati u psa, co normalne funguje a ma jen jeden problem.
a to o tomhle rotasovi nevime.
muze se pak stat, ze ani opravdova vira proste fungovat nebude - kdyz ten pes nic neumi.
Myslím, že ta víra je o tom, že se svého psa nebojím, že mám nějaké sebevědomí, že tohle je jen pes a já říkám ( i řečí těla právě), co se bude dít. Případně cuknu vodítkem tak, že i rotvík se zastaví.
Je docela hrůzná představa, že si koupím rotvajlera a nemám na něj - fyzicky, ani vědomostmi, nebo jedno z toho. Ne že by to fyzicky bylo ok, ale.. tak aspoň ohlávku, než..
Chtělo by to hodně rychle jiný cvičák, aby někdo ukázal, jak se s tím psem zachází.. docvičit něco do fáze reflexu, dát náhubek.. už ten náhubek právě dělá to, že si věřím víc a můžeme jít opatrně obejít blok.. nebo radši odvézt za město na louku :-)
Nevím, co k tomu lidi vede.. já bych si nepořídila kavkazana, je moc velký, chlupatý, moc hlídá a nemám ovce, krávy, nic. A hlavně by mě nijak moc neposlouchal od přírody, není moje krevní skupina. V dalších tv zprávách bychom byli já a můj kavkazan :-)
neverend
napsal(a):
Lze nějak specifikovat pojem normální pes? 😀 Jinak souhlas a dolním ještě že chybí kolikrát látka nevyučující se na žádné škole a to ZR.😀
Každý den chodíme stejný okruh cca 3 km do ošklivých kopců. Megi hrabe myši, já koukám do mraků a pak se nechám zdupat 26kg prasetem od bahna, to když přijde s tenisákem v tlamě (a hodí ho na mě s kýblem slin a bahýnka), že už dohrabala a jdeme. Jde se kolem stodoly, kde mají slepice, králíky, kočky a psa - teriér strakatý jménem Megí. Několik dní mě polévalo horko střídavě se smrtelně studeným potem a srdce vynechávalo pár úderů při průchodu kolem oné feny, protože moje Megi se prostě asi chtěla prát s každou fenou, je to teritoriální hajz.íček :-) .. přivlastnit si vše, na co narazíme, kudy jdeme. A tamta Megí hlídala svůj statek.
Zastavila jsem asi 30 m od cizího psa a čekala, až přijde paní a chytí ji, abychom mohly s Megi projít, aby se nic nestalo.
Pak jsem jednou šla.. Megí na cestě a paní nikde. Zastavila jsem, říkám si "a co jako, přinejhorším megýnu zvednu a půjdu zpět", Megí štěkala, Megi byla ticho, stála, neježila se, nasávala, co se děje, podívala se na Megi, na mě a pak na zem. A pak Megi štěkla, otočila se a šla domů.
To je normální pes. Domluvily se ty feny na dálku a od té doby se potkáváme navolno a stačí říct "megí ke mně" a "megí ke mně" :-)
pokladnička
napsal(a):
Mám 1,5 letého rotvalera. Od malička jsme psa socializovali na lidi, psy, děti.Problém nastal až v poslední době, když svém psovi nedovolím jít za druhým psem. Náš pes začne vyvádět na vodítku, vrčí na mně, ohání se zubama, několikrát mně shodil na zem.
Pes váží stejně jako já. Když jsme na vycházce a vidím, že se k nám blíží nějaký pes, musím tomu svému omotat vodítko kolem sloupu nebo dopravní značky, protože vím, že bych ho prostě neudžela. Tím se jeho agresivita proti psům jenom zhoršuje.
Zkušený cvičitel na cvičáku mně poradil obojek s bodlinama a pokud to nepomůže, tak bodliny nabrousit, popřípadě koupit elektrický obojek. Tento přístup se mně nelíbí, ale nevím co dál.
Předtím jsme měli labradora. S ním jsem se mohla míjet kolem druhého psa na chodníku a nebyl problém.
Určitě je taky hodně chovatelů velkých plemen, nebo přímo rotvíků, kteří mají se psy zkušenosti a poradí mně.
Co, kromě popsaného cirkusu, váš rotvajler umí?
napsal(a):
stačí, když budeš OPRAVDU v klidu a když si budeš OPRAVDU věřit, že to v poho zvládneš a bude to....tak bych nevěřila
tohle plati u psa, co normalne funguje a ma jen jeden problem.
a to o tomhle rotasovi nevime.
muze se pak stat, ze ani opravdova vira proste fungovat nebude - kdyz ten pes nic neumi.
Tak nějak jsem předpokládala, že 1,5 starý pes už něco umí....sedni, lehni, netahej na vodítku......
Z úvodního dotazu také jiný problém se psem popisován není, takže jsem tak nějak předpokládala, že je to taková ta klasika...pes nám funguje a poslouchá, ale do té doby než se objeví jiný pes, pak nevidí, neslyší....ale samozřejmě se jiné problémy nedají vyloučit.
Upřímně si teda myslím, že by bylo záhodno najít někoho, kdo pomůže, kdo tomu rozumí, otázkou je, jestli to někdo, kdo tomu nerozumí pozná, že ten kynolog a odborník ho se psem vede dobře a nebo ne.
1,5 starý rotvík si myslím, že ještě nebude pes v plné síle, už teď je defakto k neudržení, tak co až ještě zesílí.
Ne nechci tady nikomu radit, že tak jak to fungovalo mě je jedině dobře....sama mám zkušenost, že co mi naprosto úžasně funguje na jednoho psa se u dalšího míjí účinkem. Defakto u každého mého psa jsem musela přijít na způsob, jak se s ním nejlíp domluvit.
Ale jedno si myslím určitě, že normální člověk, natož třeba subtilní ženská, není schopen velkého a silného psa zvládnout fyzicky, pokud si pes postaví hlavu, tak vás odtáhne, kam si vzpomene. Samozřejmě to řešení je nějaká alespoň provozní ovladatelnost, ale myslím, že ta převaha musí být hlavně psychická...nebo nevím jak to popsat....prostě, že by ze mě pes měl cítit to, že já všechno zvládnu, aby byl ochoten se mi i v nějaké vyhrocené situaci podvolit.
Co až zadavatelka nenajde žádný sloup, kde by omotala vodítko??? Takhle se opravdu fungovat nedá. To je potom každá prochajda ne radost a relax, ale stres a utrpení.
napsal(a):
Ale všude přece říkají socializovat :-) Před patnácti lety jsem to slovo ani nečetla, ani neslyšela, vůbec nikde.
A dnes jdu po ulici, proti stafford, trošičku zloušek.. páníček pravil - to ještě nikdy neudělal, my jsme z prahy perfektně socializovaný!
Ale "k noze" pejska zapomněl naučit :-) Už mu tenisky mírně oraly asfalt :-) A psovi je rok a půl.. to se teprve uvidí, co z něj bude. Se tomu směju, ale když zařvu "lehni", tak megi lehne. Ale v takovéhle situaci jí taky musím ukázat, že ji nedám, že ji od vykuka zachráním. Jinak by to nefungovalo, vím, že nezůstane ležet, když po ní někdo bude cvakat zubama.
Jo, taky jsem měla beránka. Asi tak do jejího roka věku :-) Pak už jen
cvičit, cvičit, cvičit víc než kdykoli předtím. To tak vždy přijde nějaké překvapení.. jak nic neumíme.
To by se mi taky líbilo. U nás socializace ukázková už od narození. Od 2,5 m denně večer min. hoďka na Letné s proměnlivou partičkou všech možných plemen různého věku a velikosti, z větší smečky z domova perfektní vychování, nikdy konflikt. Do 6 m pomalu nejvycepovanější štěně z okolí, šlapal jak hodinky, se všemi oká: "Ahoj, já jsem malý basenžík, budeme se kamarádit? Budem? Super, pofackujem se a zaběháme si. / Nebudem? Oká, promiň, už se dekuju." Absolutně jsem neměla strach, že mi ho někdo sežere. Ale pak začal brát rozum (hlavně ten pod ocasem), a cca od dvou let jsem musela dávat bacha. No a teď číhám, kde vykoukne konkurent, co se mu nelíbí. A neudělám s tím nic, i kdybych se rozkrájela. Jenže ta nárazově řvoucí stvůra váží pár kilo, nic smrtelného. Ale nejsem sama. Dnes jsme měli při venčení klučičí partičku 3 hormonů (všechny nekastrované nežere, není takové psycho) - společně seřvali chudáka staršího vipeta, mračili se na všechno s dvoučlánkovým mozkem už zdálky, zakončili to dvěma krysaříky. Tedy můj zrovna ne, normálně by jim taky něco vysvětloval, ale méně významné konkurenty rád přenechá a pokračuje v degustaci chodníku.
pokladnička
napsal(a):
Doporučím opravdu kvalitní cvičák.
Nicméně se musím zeptat,proč mu nedovolíte kontakt s jiným ,cizím psem? Počítám,že tímto to jen zhoršujete.
Ostnáč (obojek) fakt NE!
b.k
napsal(a):
Doporučím opravdu kvalitní cvičák.
Nicméně se musím zeptat,proč mu nedovolíte kontakt s jiným ,cizím psem? Počítám,že tímto to jen zhoršujete.
Ostnáč (obojek) fakt NE!
"proč mu nedovolíte kontakt s jiným ,cizím psem?"
tak to jsem zvedava, jak ted bude shanet dobrovolniky na ten "kontakt"
sorry, ale dospeleho psa, ktereho majitel uvazuje k lampe - bych ke svym psum nepustila ani omylem.
napsal(a):
Tak nějak jsem předpokládala, že 1,5 starý pes už něco umí....sedni, lehni, netahej na vodítku......
Z úvodního dotazu také jiný problém se psem popisován není, takže jsem tak nějak předpokládala, že je to taková ta klasika...pes nám funguje a poslouchá, ale do té doby než se objeví jiný pes, pak nevidí, neslyší....ale samozřejmě se jiné problémy nedají vyloučit.
Upřímně si teda myslím, že by bylo záhodno najít někoho, kdo pomůže, kdo tomu rozumí, otázkou je, jestli to někdo, kdo tomu nerozumí pozná, že ten kynolog a odborník ho se psem vede dobře a nebo ne.
1,5 starý rotvík si myslím, že ještě nebude pes v plné síle, už teď je defakto k neudržení, tak co až ještě zesílí.
Ne nechci tady nikomu radit, že tak jak to fungovalo mě je jedině dobře....sama mám zkušenost, že co mi naprosto úžasně funguje na jednoho psa se u dalšího míjí účinkem. Defakto u každého mého psa jsem musela přijít na způsob, jak se s ním nejlíp domluvit.
Ale jedno si myslím určitě, že normální člověk, natož třeba subtilní ženská, není schopen velkého a silného psa zvládnout fyzicky, pokud si pes postaví hlavu, tak vás odtáhne, kam si vzpomene. Samozřejmě to řešení je nějaká alespoň provozní ovladatelnost, ale myslím, že ta převaha musí být hlavně psychická...nebo nevím jak to popsat....prostě, že by ze mě pes měl cítit to, že já všechno zvládnu, aby byl ochoten se mi i v nějaké vyhrocené situaci podvolit.
Co až zadavatelka nenajde žádný sloup, kde by omotala vodítko??? Takhle se opravdu fungovat nedá. To je potom každá prochajda ne radost a relax, ale stres a utrpení.
"takže jsem tak nějak předpokládala, že je to taková ta klasika...pes nám funguje a poslouchá, ale do té doby než se objeví jiný pes, pak nevidí, "
klasika rozhodne neni, ze kdyz se objevi jiny pes, ze rotas vrci a cvaka zubama - ale po majitelce!! To je pruser.
tohle chovani + skoro dospely RTW - to je na zbrojni pas - a mela by nam tazatelka sdelit, kde venci, at se lokalite vyhybame, neb brzy bude neco ve zpravach.
napsal(a):
sorry, ale dospeleho psa, ktereho majitel uvazuje k lampe - bych ke svym psum nepustila ani omylem.
Tak nějak. Nedávno jsme potkali na psím hřišti psa rotvajlera. Můj pes je v pohodě i s psimi kluky, rotvik prý taky. Ten pes měl tlamu jak vrata, celej byl takovej hrozně velkej a krasnej...ale já z něj měla teda respekt. Jako majitele jsme psy dost usměrňovali, aby nedošlo k žádnému konfliktu, můj si ho tolik nevšímal, rotvik byl celkem mladoch (taky asi 1,5 roku), tak si chtěl hrát. Kdyby se naštval, tak mam psa vejpul, natož abych svého psa pustila k nafučenýmu rotvikovi ovazanymu k lampě. 😄🙈
napsal(a):
Jen dotaz,tedy dva. Není to třeba ten pes, co je agresor uvázaný a neuvázaný se domluví/podřídí?
A co feny? Přece jsou dospělé feny,co zvládnou psa/samce? Mladého.
Nebijte mě, ale zadavatelčin pes není starý, přece nemůže být už úplně marný.
napsal(a):
"takže jsem tak nějak předpokládala, že je to taková ta klasika...pes nám funguje a poslouchá, ale do té doby než se objeví jiný pes, pak nevidí, "
klasika rozhodne neni, ze kdyz se objevi jiny pes, ze rotas vrci a cvaka zubama - ale po majitelce!! To je pruser.
tohle chovani + skoro dospely RTW - to je na zbrojni pas - a mela by nam tazatelka sdelit, kde venci, at se lokalite vyhybame, neb brzy bude neco ve zpravach.
Ne..nemyslela jsem klasika ve smyslu "tohle je normální, tohle psi dělají běžně, takhle se pes chová", myslela jsem, že to je klasika u tohodle druhu problému....objeví se cizí pes a majitel má problém svého psa udržet, pokud je to velký silný pes, tady to ještě zaváví přenesenou agresivitou, ale přitom pokud není jiný pes v dohledu, tak je to zvíře v poho a ovladatelné.
A myslím, že už jsem to psala, že to zavání průšvihem, že pes ještě zesílí....ono je lehčí se k tomuto vůbec nedopracovat, utnout takové chování hned v počátku než něco udělat, když už to má pes zažité a pokud se tohle nepovedlo.....
Navíc si myslím, že ho v tomhle panička, byť nechtěně podporuje, dovedu si to živě představit....určitě to neprobíhá tak, že se objeví cizí pes a panička řekne "no ty jsi ale zlobivý pejsek, pojď tady je lampa, tak já tě přivážu" myslím, že tam ty emoce budou panika a strach, možná i nějaké křičení na psa, ve snaze ho uklidnit, ve snaze ho nějak upovelovat......
Upřímně si nemyslím, že to zadavatelka zvládne sama, myslím, že je opravdu čas najít nějakej dobrej cvičák..kde poradí, pomůžou....
sisi58
napsal(a):
Jen dotaz,tedy dva. Není to třeba ten pes, co je agresor uvázaný a neuvázaný se domluví/podřídí?
A co feny? Přece jsou dospělé feny,co zvládnou psa/samce? Mladého.
Nebijte mě, ale zadavatelčin pes není starý, přece nemůže být už úplně marný.
Jsem teda moc podrizovacich rotasu-psu nevidela
přece nemůže být už úplně marný
ona je otazka, co se po tom psovi vlastne chce.
jestli do ted si mohl delat co chtel a i socializace probihala tak, ze veskery kontakt se psy si ridil sam - je to problem.
a je to dost marny, myslet si ze tohle se bude kamaradit s kazdym psem.
Nebo, ze nekdo bude pujcovat psa/fenu na nejake pokusy - kdyz ma pes majitelku uplne na haku a otaci se do ni.
ale varim z vody, jak je to doopravdy vi jen tazatelka.
jestli je to ten pripad, co si myslim - reseni, ze v tehle situaci mu da ostnac, aby ho udrzela - skonci to tak, ze pokuse ji.
s rotasem se musi jet na dohodu. ve vsem. nejdriv zakladni poslusnost, 100%, nastavit mu pravidla za klidnych situaci - a az pak se poustet do reseni problemu - jen tak pak se daji zvladat problemove situace.
lesnížínka
napsal(a):
Nevím, jestli to sem už někdo psal, ale chození s košíkem by u takového nezvládnutého psa, mělo být samozřejmostí! Má?
Nemá, proto se ho bojí. Takovej pěknej pes ke kravám nebo do jiné služby. Ale nic není ztraceno, touhle dobou už cvičí .. a pes moudře kymácí hlavou "já ti to říkal, na fauně nám poradí a dělej, ti říkám, sedni!".
Jestlipak se tady "pokladnička", tedy zadavatelka, ještě vůbec ukáže?
napsal(a):
Jestlipak se tady "pokladnička", tedy zadavatelka, ještě vůbec ukáže?
nemyslim si
pokladnička
XXX.XXX.127.170
Se psem chodíme na cvičák od tří měsíců, má tam hodně psů "kámošů. Kontakt je naprosto bezproblémový. Dokonce i fenka NO, která nenese RTW, tak s naším je v pohodě. Pokud dojde na cvičák někdo nový, náš si ho očuchá a je to ok.
Jinak - pes umí přivolání ( v přítomnosti psů, pouze na cvičáku), sedni lehni, chůzi u nohy, přiřazení k noze,podání obou tlapek, slalom,chůzi mezi nohama s očním kontaktem,, štěkání na povel, odložení. Zkoušeli jsme i obrany s našim místním figurantem i s p. Milanem Novotným. Říkal, že je šikovný. S chovatelkou NO jsme začali trénovat stopu.
Pokud k nám dojde návštěva, řemeslníci nebo paní zapisovat vodu, jdeme se psem ke vratům, on si je očichá , nechá se pohladit a pak si jde po svém. Většinou i cizímu člověku olízne ruku, vrtí ocasem.
Výborně reaguje na pamlsky i míček .Kromě situací, kdy potkáme jiného psa. To je mu nějaký míček ukradený.
V ůvodním příspěvku jsem psala, že mě pes shodil na zem. Popíšu situaci - venku byla mokrá tráva, blížil se k nám menší kříženec, svému psovi jsem dala povel sedni, pes procházel. Náš pěkně seděl, díval se, pak škubl vodítkem, já jsem na mokré trávě spadla, náš si očuchal toho druhého a šel se stoupnout ke mně. Neproběhla žádná rvačka. Po očuchání ho už ten druhý naprosto nezajímal.
Cestu autem už od prvního dne zvládá výborně. Doma je naprosto ůžasný, nic neničí, hraje si pouze se svýma hračkama. Od malička mu dáváme ruce do jeho misky, nikdy nebyl problém.Čistíme mu zoubky.Zvládá jakoukoliv manipulaci člověka s ním, včetně dotyku na intimní místa. Na veterinu se vyloženě těší, dostává tam piškoty.
Asi jsem v ůvodním příspěvku popsala našeho psa jako naprostého zabijáka, problém nastává jen, když ho nepusím za druhým pejskem očuchat.
som zmetěná
takže pes není agresivní, nechce ty psy sežrat, on si chce hrát? počuchat, seznámit se?
tak ho nauč, že ke psu půjde až na povel a ne vždy (místo toho třeba hra s psovodem)
a samozřejmě cvičit poslušnost v přítomnosti až bezprostřední přítomnosti dalších psů
neverend
XXX.XXX.213.247
Tak tohle my taky nepřipadá nějaký zásadní problém v chování toho psa. Jen prostě musíte psa naučit kdo rozhoduje kam se půjde a kdy.🙂 S mojí ovčandou taky "přítelkyně" chodit ven nemůže. Fena je bezmála těžší než ona a v případě že najde nějakého daňka či zajíce, mám obavy že Belinka by jako tažné plemeno zvítězila a přítelkyně tomu lovu zase tolik nefandí.😀
Tak to je hodně rozdílný popis. 😃 Psa nejprve musíte uvazovat k lampě, protože chce za jiným psem, u toho na vás vrčí, vyvádí a několikrát vás povalil na zem (asi často mokrá tráva). Nehledě na větu : tím se jeho agresivita ke psům jen zhoršuje. 😄 A najednou si pes chce vlastně jen hrát, vy jste jednou ukkouzla, když zatahnul, vlastně to je úžasný pes, tak není potřeba nic měnit ne? Když vlastně pěkně sedí u nohy, a vy ho nemusíte vázat k sloupu, jen co vidíte cizího psa. 🤷♀️🤦♀️
Andrýsek3
napsal(a):
Tak to je hodně rozdílný popis. 😃 Psa nejprve musíte uvazovat k lampě, protože chce za jiným psem, u toho na vás vrčí, vyvádí a několikrát vás povalil na zem (asi často mokrá tráva). Nehledě na větu : tím se jeho agresivita ke psům jen zhoršuje. 😄 A najednou si pes chce vlastně jen hrát, vy jste jednou ukkouzla, když zatahnul, vlastně to je úžasný pes, tak není potřeba nic měnit ne? Když vlastně pěkně sedí u nohy, a vy ho nemusíte vázat k sloupu, jen co vidíte cizího psa. 🤷♀️🤦♀️
taky koukám na tu otočku.
:-) :-) A zítra zas tu o pastevcovi, tu jsme dlouho neslyšeli :-)
(stafford naposledy včera, tak..)
a ja trvam na sdeleni lokality, at se ji muzeme vyhnout :-D
Ale, ono s přimhouřením oka to trochu být může. Velký pes, začíná dospívat, to se chování mění. Moje fenka Jako štěně psy milovala, hrála si s každým bez rozdílu, nadšená z jejich přítomnosti ( neměla nouzi o kámoše, cvičák, společně venčení). Nyní, ve dvou letech, se od psů distancuje, na feny se ježí, psy ignoruje, málokdy vezme na milost kamaráda ze štěněcího období. Tedy, nikdy nevyvolala rvačku, ani se nervala. Ani na nás nevyjela, ale pokud pes zadavatelky dospívá a cítí se jako machr, stát se může.
Tak možná to nejdřív bylo...jé já se chci jít pozdravit s tím pejskem a teď to přechází do vzteklosti.
Otázkou taky je, jestli to ohnání se po paničce je takové to "hele a ty mě taky neštvi" a nebo vysloveně "pusť mě k němu nebo uvidíš.....a co na to řekne panička??.."Maxi, tak ty tady vyvádíš jak trotl a ještě na mě budeš mít hubu, takže kamaráde k noze a jdeme a konec diskuzí" a šla bych opačným směrem a v rychlejším tempu.
Mám z toho trochu rozporuplnné pocity....z agresora až na půdu, co se musí přivázat k lampě, aby se nestalo neštěstí je defakto dobrák, co se chce kamarádit a je holt trochu vzteklej, když mu v tom panička nevyhoví.
Zadavatelko, psala jste, že vám na cvičáku funguje, tak co se domluvit s pár kolegy, kteří mají pesany, se kterýma je v poho, aby s vámi nacvičovali modelové situace mimo cvičák....jak se třeba váš pes chová, když jdete na prochajdu ještě s jiným psem, kde je to pohoda....jak se chová, když půjdete s dalšími dvěma psy??
pokladnička
napsal(a):
Se psem chodíme na cvičák od tří měsíců, má tam hodně psů "kámošů. Kontakt je naprosto bezproblémový. Dokonce i fenka NO, která nenese RTW, tak s naším je v pohodě. Pokud dojde na cvičák někdo nový, náš si ho očuchá a je to ok.
Jinak - pes umí přivolání ( v přítomnosti psů, pouze na cvičáku), sedni lehni, chůzi u nohy, přiřazení k noze,podání obou tlapek, slalom,chůzi mezi nohama s očním kontaktem,, štěkání na povel, odložení. Zkoušeli jsme i obrany s našim místním figurantem i s p. Milanem Novotným. Říkal, že je šikovný. S chovatelkou NO jsme začali trénovat stopu.
Pokud k nám dojde návštěva, řemeslníci nebo paní zapisovat vodu, jdeme se psem ke vratům, on si je očichá , nechá se pohladit a pak si jde po svém. Většinou i cizímu člověku olízne ruku, vrtí ocasem.
Výborně reaguje na pamlsky i míček .Kromě situací, kdy potkáme jiného psa. To je mu nějaký míček ukradený.
V ůvodním příspěvku jsem psala, že mě pes shodil na zem. Popíšu situaci - venku byla mokrá tráva, blížil se k nám menší kříženec, svému psovi jsem dala povel sedni, pes procházel. Náš pěkně seděl, díval se, pak škubl vodítkem, já jsem na mokré trávě spadla, náš si očuchal toho druhého a šel se stoupnout ke mně. Neproběhla žádná rvačka. Po očuchání ho už ten druhý naprosto nezajímal.
Cestu autem už od prvního dne zvládá výborně. Doma je naprosto ůžasný, nic neničí, hraje si pouze se svýma hračkama. Od malička mu dáváme ruce do jeho misky, nikdy nebyl problém.Čistíme mu zoubky.Zvládá jakoukoliv manipulaci člověka s ním, včetně dotyku na intimní místa. Na veterinu se vyloženě těší, dostává tam piškoty.
Asi jsem v ůvodním příspěvku popsala našeho psa jako naprostého zabijáka, problém nastává jen, když ho nepusím za druhým pejskem očuchat.
A na takového hodného psa, který na cvičáku funguje téměř bezchybně, vám poradili tohle ? :
"Zkušený cvičitel na cvičáku mně poradil obojek s bodlinama a pokud to nepomůže, tak bodliny nabrousit, popřípadě koupit elektrický obojek".
Nehoupete nás tak trochu ?
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Strančice🤭
jen blbni
kraj uz trefila