Zdravím,
chci se zeptat na zkušenost s případným sarkomem. Fena velkého plemene (11 let) minulý týden špatně doskočila na schody a začla okamžitě kulhat na zadní packu, dělal se rtg páteře pouze (spondyloza), dostala injekce a dva dny to vypadalo lépe. Bohužel poté seskočila z postele a vše se opakovalo, kulhání na nohu, nosila ji ve vzduchu nebo jen lehounce našlapovala, zjistila jsem, že potíž bude v koleni. Následovalo tedy přispání a rtg zadních nohou, kyčle ok, v bolavém koleni artroza (ve druhém teda taky, ale ne tolik), ale nic děsivého. Dostala tedy přímo do kolene injekci na hojení, ovšem doktor taky odsál synoviální tekutinu, která by měla být čirá či mírně nažloutlá, u fenky byla dočervena. Říkal, že pod mikroskopem viděl mnoho neutrofilů a bakterie...já se děsím ovšem sarkomu, který by údajně v počáteční fázi nebyl na rtg vidět. Na netu se dočtu, že když je kloubní tekutina zbarvená červeně, bývá to u nádorů (ale i traumat), takže jsem hodně nervozní. Máte nějaké zkušenosti? Děkuji předem.
Uživatel s deaktivovaným účtem

jestli viděl neutrofily a bakterie, tak tam bude zánět.
Ano, říkal, že tam vidí hodně neutrofilů a bakterie...ptala jsem se na rakovin. buňky, říkal, že je tam neviděl, ale to neznamená, že na cytologii se nic neobjeví...každopádně jsem nechala samozřejmě udělat tu cytologii, navíc je třeba zjistit, co za bakterii tam má, taky odběry na anaplasmu (tu v krvi dřív měla, bylo tam i podezření ze strany kardiologa, že měla vliv na kardiomyopatii, kterou fenka ""trpí"). Každopádně mě dost vyděsilo, že ta kloubní tekutina je červená...na druhou stranu je to po tom úraze, skoku, takže se uklidňuji tím, že tam ta krev být taky může asi. Výsledky budou až tak za týden, nesnáším to čekání.
Děkuji za odpověď.