Granule Farm Fresh GF Duck & Sweet Potato

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.9.2020 17:41
sisi58

XXX.XXX.191.1

Prosím o posouzení tohoto krmiva pro staršího psa, váha 25 kg. Nemá žádnou dietu. https://www.kockapes.com/farm-fresh-3/farm-fresh-gf-duck-sweet-potato-1-5-kg-2/
Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.9.2020 22:46

A chutná mu to?
Nic vadného tam není.

22.9.2020 22:47
Terven

XXX.XXX.110.191

Hlavně složení není jak telefonní seznam

22.9.2020 22:55

Je to nějak povědomé.. Barking heads, Best breeder, Dog's Chef, Predator.. takže předpokládám i kvalitní suroviny.

22.9.2020 23:36

E-shop, kde nakupuji granule (jinou značku), mi často posílá od Farm fresh jako dárek k nákupu konzervy. Jsou to takové velké plechovky, má to osmdesát deka. A je to vždycky krásné maso! Žádná rozemletá šlichta, třeba tuňák vypadá stejně jako lidské konzervy - navršené steaky (nikoli kousky) tuňáka, k tomu nějaký hrášek atd. Moc hezky to voní i vypadá, člověk opravdu na první pohled vidí, co v tom je. Dělají i mono proteinové, to je mi také sympatické. Přiznám se, že složení jsem nějak nestudovala, ale na pohled se mi ty konzervy vždy líbily, a pes je jako jediné s chutí konzumuje. A že on od jisté změny receptury nežere ani pacholíka. :-) Čímž nechci říct, že by byl vybíravý, žere všechno maso (syrové i vařené), zeleninu, ovoce, s primárními potravinami není problém, ale polotovary vycpané chemickými zlepšováky odmítá. Tak snad dělá Farm fresh z takových pěkných surovin i ty granule. :-)

23.9.2020 06:45
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A chutná mu to?
Nic vadného tam není.

Objednala jsem balení 1,5 kg, na zkoušku. Ještě to nepřišlo, takže zatím nevím. Pak jsem zvažovala tyto https://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/simpsons_premium/simpsons_premium_sensitive/369960
Bohužel je má jen Zoohit a to ve 12 kg balení. A vzorek nepošlou. Ale dali mi radu, abych na nové krmivo přecházela postupně. Úsměvné.
Ale při porovnání složení, jak jsem jako laik schopná srovnat, jsou ty Farm Fresh nejspíš stejně lepší.

23.9.2020 06:46
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
E-shop, kde nakupuji granule (jinou značku), mi často posílá od Farm fresh jako dárek k nákupu konzervy. Jsou to takové velké plechovky, má to osmdesát deka. A je to vždycky krásné maso! Žádná rozemletá šlichta, třeba tuňák vypadá stejně jako lidské konzervy - navršené steaky (nikoli kousky) tuňáka, k tomu nějaký hrášek atd. Moc hezky to voní i vypadá, člověk opravdu na první pohled vidí, co v tom je. Dělají i mono proteinové, to je mi také sympatické. Přiznám se, že složení jsem nějak nestudovala, ale na pohled se mi ty konzervy vždy líbily, a pes je jako jediné s chutí konzumuje. A že on od jisté změny receptury nežere ani pacholíka. :-) Čímž nechci říct, že by byl vybíravý, žere všechno maso (syrové i vařené), zeleninu, ovoce, s primárními potravinami není problém, ale polotovary vycpané chemickými zlepšováky odmítá. Tak snad dělá Farm fresh z takových pěkných surovin i ty granule. :-)

Děkuji za info.

23.9.2020 11:23

Tak jsem se dívala, co všechno vyrábějí, a natrefila jsem na ostropestřecový olej (za studena lisovaný, v potravinářské kvalitě)... Nemáte s tím někdo zkušenosti, prosím? Vzhledem k dlouhodobému podávání fenobarbitalů zvažuji, zda ta játra maličko nepodpořit. Jaterní testy vycházejí relativně dobře, jsou sice někde na vrchní hranici normy, ale pes je v pohodě, nemá žádnou dietu. Dle vet lze podávat ostropestřec preventivně, ale není to nutné (resp. není to ve fázi, kdy by bylo nutné ta játra nějak řešit, stav je dlouhodobě stabilní a pravidelně kontrolovaný). Mají ty oleje nějaký efekt (nehledám léčbu, ale podporu, prevenci)? Bohužel se mi nedaří dohledat, kolik je v tom oleji silymarinu. A vlastně ani nevím, v jakém procentuálním zastoupení má nějaký efekt.

Zadavatelce se omlouvám, že jí plevelím granulové téma. Není to ode mě hezké, ale nechci kvůli tomu zakládat nové vlákno.

23.9.2020 12:07

S těmi oleji je to takové.. musí být z plodů, slupky, semen, jinak tam nebude skoro nic, semínka toho mají málo.. čaj z toho nemůžete dělat, drcené plody jsou hnusné a nikdo je nesní, v oleji něco je, jenže kolik by toho musel pes vypít a to zas tuk nebude super (ale je tam hodně vit. E a dalších dobrých věcí).....se to řeší lépe s alkoholem a to zas pro psa nejde.
Těm ze zverimexu bych se vyhnula, takhle bez popisků určitě.
Hledejte standardizovaný extrakt.. byl Swiss ostr. forte.
Ale ten olej svádí k podání k psovi, co.
Mně tyhle výrobky, kde nejsou podrobné informace, hrozně vadí.

23.9.2020 12:31

Mně se to právě také moc nezdá, když neuvádí podrobnosti. Až půjdu do lékárny, optám se na Swiss forte, děkuji za tip! :-)

23.9.2020 14:28
24.9.2020 11:09
Senecur

XXX.XXX.94.101

sisi58 napsal(a):
Prosím o posouzení tohoto krmiva pro staršího psa, váha 25 kg. Nemá žádnou dietu. https://www.kockapes.com/farm-fresh-3/farm-fresh-gf-duck-sweet-potato-1-5-kg-2/
Děkuji.

Kupovala jsem je feně NO 8 let a 2 malým křížencům z útulku. Moc jim chutnali.
Teď kupuji tyto a jsou skoro stejného složení https://www.krmimkvalitne.cz/best-breeder-grain-free-duck-sweet-potato-orange-2-kg/. Psi je žerou s velkou chutí. Kupuji i lososové.

Přidejte reakci

Přidat smajlík