Fenka štěňátko border kolie ee red s průkazem původu

Prodám Border kolii - Hledáme vhodné páníčky ( bez výstavních ambicí) pro n...
DohodouShasta066
XXX.XXX.88.179
Ahoj,
nenapadá vás nějaké zvláštní a nevšední jméno pro fenečku border kolie. Doma jednu psí slečnu mám, jmenuje se Shásta. Tak aby to trochu ladilo Jsem zastáncem opravdu prapodivných jmen.... pokud máte nějaký nápad, sem s ním Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem
V našem okolí je nejexotičtější asi chrtice Amira (= princezna). Mnoho nevšedních jmen jsem viděla v detektivkách Petera Maye. Je to dáno gaelštinou, to na našince působí cize. Zejména tedy ten kontrast mezi psanou formou a výslovností.
Shasta066
napsal(a):
Ahoj,
nenapadá vás nějaké zvláštní a nevšední jméno pro fenečku border kolie. Doma jednu psí slečnu mám, jmenuje se Shásta. Tak aby to trochu ladilo Jsem zastáncem opravdu prapodivných jmen.... pokud máte nějaký nápad, sem s ním Děkuji.
Budu za hnusnou, ale kdyby zájemce o mé štěně chtěl takové jméno do PP, tak mu vrátím zálohu.
Doma ať si mu říkají jak chtějí, ale jména v PP ať mají štěňata hezká.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Budu za hnusnou, ale kdyby zájemce o mé štěně chtěl takové jméno do PP, tak mu vrátím zálohu.
Shásta je ještě OK. Když si vzpomenu na Crazy Frog Jogging Dancer a Cute Smiling Flying Angel nebo jak to bylo, díky bohu za jednoslovné jméno.
Shasta066
napsal(a):
Ahoj,
Originální jméno pro BOCku nemám, jen mi jméno Vaší fenky přišlo podobné tomu, co jsem vymyslela já
Asi před půl rokem to vypadalo, že by u nás mohla skončit fenka se jménem Dáša, na které slyší. U nás nepřipadalo v úvahu, aby jí jméno Dáša zůstalo. A protože máme a měli jsme v rodině už několik fenek, není výběr jména pro další fenku tak jednoduchý, jak by se na první pohled zdálo. Tak jsem pořád vymýšlela, jak bych Dášu přejmenovala, aby to nebylo úplně jiné jméno a ani se nepodobalo jménu jiné fenky a ještě se nám líbilo. Po dlouhém dumání mne napadlo Šada (nevím, jak bych to psala), Dáše by to mohlo vyhovovat.
Fenka Dáša nakonec zůstala doma, ale já si Šadu "napsala" do deníčku, až budeme hledat jméno pro další fenku.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Znám několik psů s PP, kteří na výstavy nechodí, nejsou uchovněni a žijí si život společníka nebo psího sportovce. Nikdo, kromě jedné paničky, svému psovi neříká podle PPjména. A ta jediná výjimka je ta, kdy byla fenka brzy po narození zarezervovaná. Po zaplacení rezervačního poplatku bylo budoucí paničce umožněno vymyslet si PP jméno.
Ostatním se buď jméno nelíbí nebo je nepoužitelné (např. anglická fráze). Tak svým psům říkají po svém. A pak je v podstatě PP jméno, které vymyslel chovatel, zapomenuté.
Varaxi
napsal(a):
Shásta je ještě OK. Když si vzpomenu na Crazy Frog Jogging Dancer a Cute Smiling Flying Angel nebo jak to bylo, díky bohu za jednoslovné jméno.
Člověk se někdy nad těmi jmény opravdu baví.. když si představím, že jsem někde v parku/mezi lidmi apod a volám "Antrax... Antrax", "Iluze..Iluze..." nebo "Nothing... Nothing"...
Jarin Rendog
Armani from George Valley
Fabio z Březnického Balkánu
Nothing is Impossible du Chemin de la Bell
Claim to Fame Zip Zap
Antrax Jankovská střela
Svlačec Hamentashen
Iluze Damastro Dombai
Cukřík z Maminčina doupěte
- je tam toho povícero. Ale může to sloužit i jako inspirace pro zajímavé jména.
Zdroj:
XXIV. Jihočeská výstava psů 2.3.2019 České Budějovice
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.kcht.cz/download/2019-03-03_vysl.pdf&ved=2ahUKEwi8iIzdif_rAhVISxUIHXSmDYQ4ChAWMAd6BAgJEAE&usg=AOvVaw1UMivD4ww9suGNHZbIfaTA
ainu
napsal(a):
Člověk se někdy nad těmi jmény opravdu baví.. když si představím, že jsem někde v parku/mezi lidmi apod a volám "Antrax... Antrax", "Iluze..Iluze..." nebo "Nothing... Nothing"...
Jarin Rendog
Armani from George Valley
Fabio z Březnického Balkánu
Nothing is Impossible du Chemin de la Bell
Claim to Fame Zip Zap
Antrax Jankovská střela
Svlačec Hamentashen
Iluze Damastro Dombai
Cukřík z Maminčina doupěte
- je tam toho povícero. Ale může to sloužit i jako inspirace pro zajímavé jména.
Zdroj:
XXIV. Jihočeská výstava psů 2.3.2019 České Budějovice
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.kcht.cz/download/2019-03-03_vysl.pdf&ved=2ahUKEwi8iIzdif_rAhVISxUIHXSmDYQ4ChAWMAd6BAgJEAE&usg=AOvVaw1UMivD4ww9suGNHZbIfaTA
Tak Jarin, to se u nás říká lidem, kteří se chovají či oblékají neadekvátně situaci, podobně tzv. malé Jarda: Chováš se jak Jaryn/malé Jarda, Vypadáš jak Jaryn/malé Jarda.
Akorát se to teda píše s Y.
Samozřejmě může se to číst na Dž jako Jerry (Džeri), pak to zní jinak.
Ostatní jména jsou úplně mimo, i když Cukřík z Maminčina doupěte má své kouzlo. :D
Taky znám paní, která chová potkany. A jména jim vybírá tak, že zadá do google heslo name generator - a podle toho to dopadá. Její tři poslední potkánci se jmenují Baenys, Yraedor a Daeralyx (name generator těch blonďáků ze Hry o trůny), předchozí vrh byl Itilon, Mistamé, Aistiel a Amartonil (name generator elfů z Pána prstenů) a ještě před tím měli jména hrdinů ze hry Heroes of Might and Magic, to byly holčičky Jenova, Tyris, Tamika a Olema a kluci Tyraxor a Rion. Další plánuje podle těch marvelovských příšerek. Doufám, že dojde na Groota, furt lepší než potkan jménem Kapitán Amerika.
Takže inspirace je všude kolem nás, stačí si pár dní zapisovat jména, která něčím zaujmou, a pak z nich vybrat to pravé.
Fiona.Praha
napsal(a):
Znám několik psů s PP, kteří na výstavy nechodí, nejsou uchovněni a žijí si život společníka nebo psího sportovce. Nikdo, kromě jedné paničky, svému psovi neříká podle PPjména. A ta jediná výjimka je ta, kdy byla fenka brzy po narození zarezervovaná. Po zaplacení rezervačního poplatku bylo budoucí paničce umožněno vymyslet si PP jméno.
Ostatním se buď jméno nelíbí nebo je nepoužitelné (např. anglická fráze). Tak svým psům říkají po svém. A pak je v podstatě PP jméno, které vymyslel chovatel, zapomenuté.
Však ať je klidně zapomenuté, ale to jméno reprezentuje CHS, a chovatel je pod ním podepsaný, takže je na něm, jak s tím naloží.
Já dávám možnost vybrat si jméno z mého seznamu, nebo si vymyslet svoje, ale kdyby to bylo něco, co se mi vyloženě nelíbí, tak jim to neumožním.
Jedna chovatelka dává jména jako třeba Lahváč, Násoska, a podobný hrůzy - jako sorry, ale s tím kdyby přišel zájemce o štěně, tak ho pošlu někam, a je mi ukradený, jak by se u něj pes měl.
Varaxi
napsal(a):
Tak Jarin, to se u nás říká lidem, kteří se chovají či oblékají neadekvátně situaci, podobně tzv. malé Jarda: Chováš se jak Jaryn/malé Jarda, Vypadáš jak Jaryn/malé Jarda.
Akorát se to teda píše s Y.
Samozřejmě může se to číst na Dž jako Jerry (Džeri), pak to zní jinak.
Ostatní jména jsou úplně mimo, i když Cukřík z Maminčina doupěte má své kouzlo. :D
Taky znám paní, která chová potkany. A jména jim vybírá tak, že zadá do google heslo name generator - a podle toho to dopadá. Její tři poslední potkánci se jmenují Baenys, Yraedor a Daeralyx (name generator těch blonďáků ze Hry o trůny), předchozí vrh byl Itilon, Mistamé, Aistiel a Amartonil (name generator elfů z Pána prstenů) a ještě před tím měli jména hrdinů ze hry Heroes of Might and Magic, to byly holčičky Jenova, Tyris, Tamika a Olema a kluci Tyraxor a Rion. Další plánuje podle těch marvelovských příšerek. Doufám, že dojde na Groota, furt lepší než potkan jménem Kapitán Amerika.
Takže inspirace je všude kolem nás, stačí si pár dní zapisovat jména, která něčím zaujmou, a pak z nich vybrat to pravé.
Od začátku roku si takto sepisuji jména na budoucího pejska 😊 resp. občas zajdu na generátor ale nesmí to být jména z filmů, protože nechci, aby si někdo mého pejska spojoval s nějakou postavou xD. Ale přesně to s tím zapisováním dělám. Narazím na jméno, co se mi nějak líbí, a hned si ho zapíšu.
Fiona.Praha
napsal(a):
Tak dnes už je normální, že pokud máte v CHS zarezervovaný štěně, tak si jméno do PP navrhujete sama. Samozřejmě musí začínat na písmeno podle označení vrhu. Ale jsou taky stanice, které mají jakousi svoji filozofii pojmenovávání, odhaduju, že je to kvůli tomu, že hodně prodávají štěňata i jezdí krýt do zahraničí, tak aby byli zapamatovatelní. U goldenů jsou to třeba CHS Rusty Love nebo Famous Gold či Brdské zlato. Takto by na pejska určitě nikdo nevolal, takže logicky si i musí nějaký jméno vymyslet sám.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Však ať je klidně zapomenuté, ale to jméno reprezentuje CHS, a chovatel je pod ním podepsaný, takže je na něm, jak s tím naloží.
Já dávám možnost vybrat si jméno z mého seznamu, nebo si vymyslet svoje, ale kdyby to bylo něco, co se mi vyloženě nelíbí, tak jim to neumožním.
Jedna chovatelka dává jména jako třeba Lahváč, Násoska, a podobný hrůzy - jako sorry, ale s tím kdyby přišel zájemce o štěně, tak ho pošlu někam, a je mi ukradený, jak by se u něj pes měl.
Ta je teda echt zapamatovatelná.
janae1
XXX.XXX.160.6
Shasta066
napsal(a):
Ahoj,
Zvláštně a nevšedně se jmenuje souseduv malamut. Říkají mu Husky.
Navrhuji říkat bordeře "Kolie".
Divná diskuze, stejná jako dikuze o jméně pro dítě.
lifehappens
napsal(a):
Od začátku roku si takto sepisuji jména na budoucího pejska 😊 resp. občas zajdu na generátor ale nesmí to být jména z filmů, protože nechci, aby si někdo mého pejska spojoval s nějakou postavou xD. Ale přesně to s tím zapisováním dělám. Narazím na jméno, co se mi nějak líbí, a hned si ho zapíšu.
Taky zapisuji. Už mám psích jmen na dvacet životů. :)
Často mě osloví jména dostihových koní, Iraklion, Juventus, Hastaven, Ramsya, Larita, Galios, Nurwela... Pokud to není jméno vítěze VP nebo Derby, tak je stejně nikdo moc nezná, tak to žádné asociace nevyvolává.
V tom generátoru to snad má být tak, že to není skutečné jméno postavy, jen stylem podobné.
Ale fakt nevím, jestli v GOTu byl nějaký Daeralyx, třeba jo, fakt nevím. :)
janae1
napsal(a):
Zvláštně a nevšedně se jmenuje souseduv malamut. Říkají mu Husky.
Navrhuji říkat bordeře "Kolie".
Divná diskuze, stejná jako dikuze o jméně pro dítě.
U dítěte to je jiné, zohledňujete víc faktorů: Jak to jméno zní řečené před příjmením a po něm, jak vypadají iniciály (aby třeba nebyly S. S.), aby se dalo společně pěkně vyslovit (Nikolas Sámek), aby to nebyl jazykolam (Jindřich Hrnčíř), aby nesplývalo s příjmením (Alena Navrátilová vs. Alena Vrátilová), aby nebudilo divné asociace (Gema Zelená zní jako plaz nebo papoušek), aby se k nositeli hodilo (např. Droběna z Popelky), aby se dítěti ostatní nesmáli (Quentin Kokta), aby to jméno neneslo nějaký význam (Stan Promočený, Blanka Protržená), kdo jsou nositelé toho jména (např. je hodně málo Adolfů, proč asi), jak je to jméno profláklé v kultuře (Esmeralda, Vinnetou), aby nebylo moc krátké (Jan Úl) nebo moc dlouhé (Jindřiška Hofobendraufová) a podobně.
U psa vlastně řešíte jen tu výslovnost a jestli se Vám líbí/nelíbí.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
asi uz chapu, proc mi neprosel "Absolute error"
Varaxi
napsal(a):
Často mě osloví jména dostihových koní, Iraklion, Juventus, Hastaven, Ramsya, Larita, Galios, Nurwela... Pokud to není jméno vítěze VP nebo Derby, tak je stejně nikdo moc nezná, tak to žádné asociace nevyvolává.
V tom generátoru to snad má být tak, že to není skutečné jméno postavy, jen stylem podobné.
Juventus....tak tenhle kůň je fešák největší, vždycky jsem mu moc fandila.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Tak Lahváč a Násoska je už dost extrém.
Mne kdysi ve výstavním katalogu zaujala jména: Chopin Akumulátor (kavalír), Obelix Vanilka, Šafránek Vanilka a TV Vanilka (bearded kolie).
Jedině snad Obelixe bych použila v reálném životě a říkala mu Obe nebo Obíku.
Také jsem v katalogu objevila psa jménem: AžTěChytímTakTěSním Larabee (pinč).
Kdyby to byla fenka, tak možná Lara nebo Bee, ale jak bych říkala psovi, netuším.
sK
XXX.XXX.235.176
Mia, Ramona - Rami, Ramisek, Ramca
Varaxi
napsal(a):
A kde máte: Kostrava, Lukava, Melák?!
Varaxi
napsal(a):
Taky dávám dostihové koně - dala jsem zatím:
Barathea, Monsun, Arsenic, A Gentleman, Bering, Bon Jovi, Bond Girl, Celtic Lady, Century a Crimson
... a hodlám v tom dál pokračovat😉
Varaxi
napsal(a):
No mě se hodně stává, že to pravé jsou jména konkrétních postav.. ale třeba jsem na špatném generátoru 😁
lifehappens
napsal(a):
No mě se hodně stává, že to pravé jsou jména konkrétních postav.. ale třeba jsem na špatném generátoru 😁
Schválně jsem se ptala. :)
Ti blonďáci z GOTu jsou tady:
https://fungenerators.com/name/valyrian/?variant=male
A elfové z LOTRu zas tady:
https://www.fantasynamegenerators.com/lotr-quenya-names.php
A fakt by to měla být jména smyšlená; jméno skutečné postavy se tam vyskytnout může, ale měla by to být výjimka.
Varaxi
napsal(a):
Schválně jsem se ptala. :)
Ti blonďáci z GOTu jsou tady:
https://fungenerators.com/name/valyrian/?variant=male
A elfové z LOTRu zas tady:
https://www.fantasynamegenerators.com/lotr-quenya-names.php
A fakt by to měla být jména smyšlená; jméno skutečné postavy se tam vyskytnout může, ale měla by to být výjimka.
Co je to výraz "blonďáci z GoTu"? Bylo tam dost rodů, co blond nebyly. V podstatě a právě díky tomu se zjistilo, že Cersei je větší štětka než se očekávalo...
Atheira
napsal(a):
Co je to výraz "blonďáci z GoTu"? Bylo tam dost rodů, co blond nebyly. V podstatě a právě díky tomu se zjistilo, že Cersei je větší štětka než se očekávalo...
Targaryeni. :)
Musela jsem si to vygooglit, z toho generátoru jsem myslela, že se budou jmenovat spíš Valyriani. Já viděla celých 5 min prvního dílu; pak tam umřel vlk a víc jsem nikdy neviděla. :D
Edit:
Tmavovlasý muž může s blond ženou mít blond děti.
Kdyby byli oba předpokládaní rodiče blond a dítě tmavovlasé, to by bylo průkaznější. Ale takhle není vyloučeno, že otcem je tmavovlasý muž.
Varaxi
napsal(a):
Targaryeni. :)
Musela jsem si to vygooglit, z toho generátoru jsem myslela, že se budou jmenovat spíš Valyriani. Já viděla celých 5 min prvního dílu; pak tam umřel vlk a víc jsem nikdy neviděla. :D
Edit:
Tmavovlasý muž může s blond ženou mít blond děti.
Kdyby byli oba předpokládaní rodiče blond a dítě tmavovlasé, to by bylo průkaznější. Ale takhle není vyloučeno, že otcem je tmavovlasý muž.
Akorát oni zrovna nebyli popsaní jako čistě blond (jako třeba Lannisteři, z těch nejznámějších), tady byl knižní popis veden jako spíš bílé vlasy, originálně jako silver-white.
Já jsem to před lety právě četla a do seriálu šla už s tím, kdo všechno tam umře... Pravda, na obrazovce byly častějš prsa a míň detailů z té jejich politiky, když se nad tím zamyslím, ale jinak se to ze začátku i drželo předlohy. Ze začátku!
Edit: jasně, jasně, já to chápu, to mi vysvětlovat fakt nemusíte, to byla jen poznámka k tomu ději a k tomu, kolik tam teda těch blonďáků je :D
Atheira
napsal(a):
Akorát oni zrovna nebyli popsaní jako čistě blond (jako třeba Lannisteři, z těch nejznámějších), tady byl knižní popis veden jako spíš bílé vlasy, originálně jako silver-white.
Já jsem to před lety právě četla a do seriálu šla už s tím, kdo všechno tam umře... Pravda, na obrazovce byly častějš prsa a míň detailů z té jejich politiky, když se nad tím zamyslím, ale jinak se to ze začátku i drželo předlohy. Ze začátku!
Edit: jasně, jasně, já to chápu, to mi vysvětlovat fakt nemusíte, to byla jen poznámka k tomu ději a k tomu, kolik tam teda těch blonďáků je :D
Já to nečetla, tak fakt nevím.
Ale ta dračice prostě má v seriálu vlasy peroxidově blond (jsou hodně světlé, ale pod tím je stále patrný žlutý odstín, není to platinová blond, což bych si představila pod silver-white), ta Cersei je spíše do zrzava. Z těch Lannisterů mají blond vlasy jen ty tři děti (přičemž u obou chlapců bije do očí, že jsou odbarvení, to tmavé obočí je fakt nepřehlédnutelné), Tyrion je hnědovlasý a Jaime přinejlepším tmavě plavý.
Stříbrné vlasy tam mají jen staří lidé.
Asi se moc nedrželi předlohy, no. :)
Bertik005
XXX.XXX.214.220
Já se dříve inspirovala v encyklopedii aut. Takže jsme měli doma :
Bernacka BORA - dle Maserati Bora
Bernacka ENZA - dle Ferrari Enzo
Inspirace je opravdu kdekoliv.
orionka
napsal(a):
Já měla : Bejlíz, Balantinku, Henesy, Pralinku.......ale to byly kozy :-)) Kupodivu dojily mlíko a ne chlast.
Kdysi jsem narazila na CHS (už si nepamatuji, jak se jmenovala, myslím, že měla nějaká bull plemena) a ta měla všechna štěňata pojmenovaná po alkoholu - Absint, Balantine, Burbon, Baileys, Cognac, Jim Beam, Jack Daniels .......
V reálném životě bych uvažovala možná o Jim, Beam (Bim) a Jack. U ostatních bych musela vymyslet jiné volací jméno.