Jak přebít psí "voňavky"

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.9.2020 20:58
MajkaP

XXX.XXX.84.93

No znáte to - venku chvilka nepozornosti a nějaký pěkný hnus... Šup šup a pes smrdí, jak bolavá noha.
Dnes mě to potkalo a na gauči tu vedle mě leží štěně navoněné alá chcíplej krtek 🤦...
A tak mě napadlo- máte nějakou osvědčenou metodu, jak se smradu zbavit? Jedete klasiku v šamponech, nebo nějaké "babské rady"?

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.9.2020 21:03

Ocet. Samozřejmě pozor na sliznice a ředit! Vyzkoušet na sobě. Zní to jako krávovina, ale ocet pachy neutralizuje.
Pak ještě můžete psa naložit do kočičího steliva na 24 hodin :-)
Mám šampon Menforsan, modrá lahev, pes se občas vyválí v odpadu srnek, je toho celá louka.. a taky to jde - nekoupu celého psa, jen fleky. Když nejde, tak ocet.

25.9.2020 21:09
MajkaP

XXX.XXX.84.93

Ocet znám, ale nechtěla jsem štěně večer celé koupat. Tak jsem jen do zředěného octa namočila ručník a vydrbala ji záda. Snad to pomohlo, ale nevím jestli zítra stejně nedojde na těší kalibr 🤷🤣

26.9.2020 00:37

Bergamotový olej taky hezky přebíjí pachy, pár kapek do vody a buď v tom namočit hadr a psa otřít, nebo to můžete použít do rozprašovače.

26.9.2020 09:37

Se s tím s prominutím nepárám a i kdyby bylo večer o půlnoci , tak jde pes umýt, protože s jakoukoliv zdechlinou , srnčí srač+kou na zádech mi pes po bytě capkat nebude...nechci žít v psím pelechu, , mám prostě určité hranice v soužití se zvířaty.
Psa nechávám venku se oválet kdekoliv, ale po příchodu domu musí projít "hygienickou smyčkou"- umýt (sprcháč) nebo alespoň utřít nohy a vlhkým hadříkem jí přejedu kožich-je to hladkosrsťák, oválená v "prachu " je fest.....
Psa tak jednou měsíčně vykoupu jakým koliv naším šamponem(mám štěstí, že žádný náš pes nebyl osypávací se) a i přes to, že je "opečovaná" je z ní špíny....vidět je to i na pelechu...

26.9.2020 09:49
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Se s tím s prominutím nepárám a i kdyby bylo večer o půlnoci , tak jde pes umýt, protože s jakoukoliv zdechlinou , srnčí srač+kou na zádech mi pes po bytě capkat nebude...nechci žít v psím pelechu, , mám prostě určité hranice v soužití se zvířaty.
Psa nechávám venku se oválet kdekoliv, ale po příchodu domu musí projít "hygienickou smyčkou"- umýt (sprcháč) nebo alespoň utřít nohy a vlhkým hadříkem jí přejedu kožich-je to hladkosrsťák, oválená v "prachu " je fest.....
Psa tak jednou měsíčně vykoupu jakým koliv naším šamponem(mám štěstí, že žádný náš pes nebyl osypávací se) a i přes to, že je "opečovaná" je z ní špíny....vidět je to i na pelechu...

Nasi psi sice denně neprochazí hygienickou smyčkou, ale pokud se někdo v něčem vyválí, tak jsem stejně nekompromisní.

26.9.2020 10:00
MajkaP

XXX.XXX.84.93

Nehodlám žít ve smradu, ale mám pětiměsíční štěně a vzhledem k ochlazení ho večer vykoupat nemůžu, protože spí venku a tam ho mokré nedám 🤷
Večer jsem jí jen utřela vlhkým ručníkem s octem, naštěstí krtek ještě nebyl úplně v rozkladu. Dneska už nesmrdí, tak koupel nutná není- dost možná se večer zbytek smradu "potuloval" po interiéru, nebo dokonce na mém oblečení, jak jsem ji drhla...
Jinak by do vany samozřejmě musela. Nejhorší zážitek jsem měla před několika lety, když pes po povodni našel chcíplého sumce. To byla hrůza a musela jsem i některé chlupy ostříhat....koupelí proběhlo několik.

26.9.2020 10:15
impact

XXX.XXX.195.92

MajkaP napsal(a):
Nehodlám žít ve smradu, ale mám pětiměsíční štěně a vzhledem k ochlazení ho večer vykoupat nemůžu, protože spí venku a tam ho mokré nedám 🤷
Večer jsem jí jen utřela vlhkým ručníkem s octem, naštěstí krtek ještě nebyl úplně v rozkladu. Dneska už nesmrdí, tak koupel nutná není- dost možná se večer zbytek smradu "potuloval" po interiéru, nebo dokonce na mém oblečení, jak jsem ji drhla...
Jinak by do vany samozřejmě musela. Nejhorší zážitek jsem měla před několika lety, když pes po povodni našel chcíplého sumce. To byla hrůza a musela jsem i některé chlupy ostříhat....koupelí proběhlo několik.

V zadání jste napsala, že štěně v devět večer leží vedle Vás na gauči. Tak asi nebylo dost možné si vydedukovat, že ho na noc vyšoupnete ven.

26.9.2020 10:24
MajkaP

XXX.XXX.84.93

impact napsal(a):
V zadání jste napsala, že štěně v devět večer leží vedle Vás na gauči. Tak asi nebylo dost možné si vydedukovat, že ho na noc vyšoupnete ven.

Však v pohodě, jen info pro doplnění. Samozřejmě jsem jí taky mohla vykoupat a nechat doma, když by to bylo hodně zlé. Ale ona doma spát nechce, takže jsem se snažila to udělat jinak a naštěstí se povedlo. Tentokrát 🤣

26.9.2020 10:53
impact

XXX.XXX.195.92

Imho na rybinu prej pomáhá kečup. Ale díky Bohu - nepotřebovala jsem zkoušet. Poslední rybu, co jsme potkali, zřejmě nějakej pták upustil v poli a jeden můj pes ji obratem spolkl, takže nikdo neměl šanci se s ní ozdobit.

26.9.2020 13:48
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

impact napsal(a):
Imho na rybinu prej pomáhá kečup. Ale díky Bohu - nepotřebovala jsem zkoušet. Poslední rybu, co jsme potkali, zřejmě nějakej pták upustil v poli a jeden můj pes ji obratem spolkl, takže nikdo neměl šanci se s ní ozdobit.

To je jak když vaří Babica - a když nemáte ocet, tak tam dejte kečup 😂

26.9.2020 13:59
MajkaP

XXX.XXX.84.93

Inspektor Pišišvor napsal(a):

Co já vím ( z TV 🤣 ) , tak kečupem/ rajskou šťávou se v USA odsmraďují od skunků 🤣. Takže na tom něco bude. Ale ocet mi připadá praktičtější.

26.9.2020 14:14
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Inspektor Pišišvor napsal(a):

26.9.2020 14:27

impact napsal(a):

Jako možná to funguje, ale představa, jak na mého psa, který se vyválel a smrdí rybinou, napatlám kečup, mě pobavila.....a zároveň když si to představím v reálu s mojí chlupatou bílou psicí...

26.9.2020 14:49
GAELLE

XXX.XXX.66.235

nám se pes vyválel v bahně vypuštěného rybníka. Dostal sprchu hadicí na dvoře a ledovou vodou (jasně že to bylo na podzim). Taky si neumím přestavit matlat ho kečupem nebo octem. Až pak šel do vany do šamponu a teplé

26.9.2020 19:01

GAELLE napsal(a):
nám se pes vyválel v bahně vypuštěného rybníka. Dostal sprchu hadicí na dvoře a ledovou vodou (jasně že to bylo na podzim). Taky si neumím přestavit matlat ho kečupem nebo octem. Až pak šel do vany do šamponu a teplé

taď mě ještě tak napadlo, že Gina má samočistící srst, takže úplně v poho...napatlám jí kečupem a "tak mi to předveď ty Coperfielde"

Doufám, že teď, co si z toho dělám srandu nepřijdu s psicí vyválené v rybím hnuse (to nevadí, že vůbec nechodíme kolem rybníku, věřím tomu, že jako naschvál tam rybu někdo pohodí) a pak jí budu různě matlat šamponama a ona bude furt smrdět a já si řeknu "no nic, tak teda zkusim ten kečup" a upřímně, pokud by fakt smrděla zdechlou rybou, tak jsem ochotna zkusit cokoliv

26.9.2020 19:12
MajkaP

XXX.XXX.84.93

Jedna z mých prvních vzpomínek, když jsem byla opravdu malá je, že se nám pes v lese vyválel v nějaké zdechlině. Bylo to před Vánoci, jeli jsme na chvojí..... Měli jsme malého chlupatého voříška, táta ho tam nejdříve otíral o nějaké stromy, byl to hnus. Pak někde našel vyhozený kus koberce, do toho psa zabalil jak palačinku a jeli jsme domů trabantem se staženýma okýnkama 🤣🤣

28.9.2020 22:12
Lena33

XXX.XXX.236.232

impact napsal(a):

Prej pomaha...neznamena, ze pomaha. Ja psisku namatlala po rybe snad vsim od protlaku az po ocet...a i tak cekala par dni, nez sem ji mela zase tolik rada :D

28.9.2020 22:17

Lena33 napsal(a):
Prej pomaha...neznamena, ze pomaha. Ja psisku namatlala po rybe snad vsim od protlaku az po ocet...a i tak cekala par dni, nez sem ji mela zase tolik rada :D

"Prej pomaha...neznamena, ze pomaha"

vzdycky, kdyz ctu kecup - vzpomenu si na tuhle epizodu :

https://youtu.be/iqkC9fdyzMU?t=136

28.9.2020 22:19
Lena33

XXX.XXX.236.232

Uplne to vystihuje situaci :D

29.9.2020 08:24
janaa

XXX.XXX.169.206

Používám suchý šampon. Pokud se pes nevyválí v něčem celý, případně v echt mršině,tak na běžné smrady to max stačí a pes se nemusí koupat

29.9.2020 10:21

Já vím, že jsme tu rozdělené na koupača a občas koupače a snad i nikdy nekoupače, je to z důvodu, že toho psa nemáte kde umýt(v bytě to je vždy z velkého psa na dertizaci koupelny a co pak s mokrou koulí chlupů) nebo pes to nemá rád a byl by z toho boj o život nebo prostě proč? Pes se mnou žije v bytě, a když ho chci pomazlit nechci se ho "štítit", mám několikrát zážitek z hlazení venkovních i domácích psů po kterém mi na ruce zůstala šedivá vrstva žmolků o psím zápachu ani nemluvím,.....tak si vždycky říkám, jestli vůbec majitel toho psa pomazlí-pohladí ,.když tak puší psinou.

29.9.2020 10:25

Nepomáhá nic, normálně si tu část těla uříznout- mala jsem fretky tchořovitý...u té jedné jsem měla pochybnost, zda je to opravdu fretka nebo tchoř....

29.9.2020 10:35

No... já jsem z těch, co psa koupají spíše méně než více. Je to krátkosrstý důchodce. Za těch více než třináct let se mi nikdy v ničem nevyválel (teď mi budete všechny závidět ). Má rád pohodlíčko, takže si lehá výhradně na pelíšky, kde má dovoleno (doma nikoli), tak i na postel nebo pohovku, ale poslední měsíce ani to ne, už se bojí být tak vysoko. Event. by byl ochotný lehnout si na koberec s vysokým vlasem (doma máme jen parkety a dlažbu). Na zemi nikdy neleží, ani v létě na dlažbě, aby se ochladil. Na povel si na zem lehne, ale když nevypadám, že to myslím dostatečně vážně, zůstane vzepřený na loktech tak, aby se bříškem nedotýkal podložky. Do deště a zimy dostává vestu. Nožičky mu samozřejmě utírám. Ale ke koupání každý měsíc prostě nevidím důvod. Mazlím ho prakticky neustále, nesmrdí a ruce ani oblečení od něj špinavé nemám (chlupy jsou nicméně boj s větrnými mlýny, potvory se zapichují, kam se jim zlíbí). Za celý život ani nikdy neměl blechy.

Jinak koupání s ním není problém. Postavím ho na ručník, aby mu to neklouzalo, a normálně drží. Většinou trochu nacákáme, protože když jsme oba ve sprchovém koutu, nejdou už zavřít dveře, ale to mám za minutu vytřené. Do vany ho nezvednu. Pes je taky utřený během chvilky, není to “mokrá koule chlupů”.

Přidejte reakci

Přidat smajlík