Jak začít práci v psí škol(c)e

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Katyy

26.9.2020 15:56
Katyy

XXX.XXX.181.10

Chtěly bych změnit práci a trénovat psy byl vždycky můj sen, ovšem nemám žádné zkušenosti (kromě toho že jsem měla psa). Zaujaly mě psí školky/školy, kde jsou psi od rána do odpoledne (jako děti ve školce) a zde se o ně trenéři starají, věnují jim čas a i s nimi trénují, aby pejsci nemuseli celý den ležet sami doma.
Nemám však žádné zkušenosti, jak jsem zmiňovala. Chtěla jsem se zeptat, zda nevíte, co za kurz bych si třeba měla udělat nebo co podstoupit/zařídit, abych se k tomuto mohla dostat?
Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.9.2020 16:32

Získávat zkušenosti, nejlíp s vlastním psem nebo lépe s několika psy. Čím delší praxe, tím líp. O to se budou budoucí klienti zajímat nejvíc.

26.9.2020 16:36

Katyy napsal(a):
Chtěly bych změnit práci a trénovat psy byl vždycky můj sen, ovšem nemám žádné zkušenosti (kromě toho že jsem měla psa). Zaujaly mě psí školky/školy, kde jsou psi od rána do odpoledne (jako děti ve školce) a zde se o ně trenéři starají, věnují jim čas a i s nimi trénují, aby pejsci nemuseli celý den ležet sami doma.
Nemám však žádné zkušenosti, jak jsem zmiňovala. Chtěla jsem se zeptat, zda nevíte, co za kurz bych si třeba měla udělat nebo co podstoupit/zařídit, abych se k tomuto mohla dostat?
Děkuji.

Žádný kurz vám nedá tolik jako vlastní zkušenosti, jak píše Sarah01. Leda, že byste byla talent od boha.

26.9.2020 20:41

Máte dvě možnosti. Buď si najděte psí školku v okolí a pokuste se přesvědčit majitelku o svých kvalitách, aby vás zaměstnala.
Nebo můžete založit školku vlastní ( doufám, že jste plnoletá ). Bude to podnikání, jako každé jiné, takže živnostenský list, sociální a ZP.....A pak sehnat klienty, kteří budou ochotni vám psa svěřit a zaplatit za to. Spíš ve velkých městech a jejich okolí. A pak už se jen modlit, aby nenastal průšvih.
Nebo by možná šlo bez živnosťáku začít třeba se dvěma psy, tuším sousedská výpomoc se tomu říká.
Ale možná taky kecám.

26.9.2020 21:04

Priznam se, ze jsem si neco o "hlidani psu" zjistovala a dle vseho neni na tuto cinnost treba zadnych extra kurzu. Pokud by jste do toho chtela jit na vlastni triko staci ZL - je to volna zivnost... :

https://pomocvdomacnosti.cz/chci-poskytovat-sluzby-v-oblasti-hlidani-zvirat-jak-na-to

27.9.2020 09:34

Nevím jak kdo, ale já bych psa do psí školky nedala. Za prvé by se mi nelíbilo, že si štěně zvyká na cizí lidi, poslouchá je. Se štěnětem si chci vytvořit pouto já a chci aby ho měl s mojí rodinou, ne s cizími lidmi. Za druhé nesvěřím psa člověku, o němž nic nevím, a který nemusí mít vůbec žádné zkušenosti se psy. Nemám jistotu, že se ke štěněti bude chovat tak, jak chci já.

Takže to podnikání tazatelky nevidím moc dobře. I když pokud si založí psí školku, nemusí pro získání ŽL dokládat žádné doklady své odbornosti, protože se nevyžadují. A nemusí je dokládat ani majitelům psů... Nebo může cokoliv nalhat. A potom může způsobit svou nezkušeností a neodborností nechtěně škody.

Přidejte reakci

Přidat smajlík