Štěňátko - odcerveni, krmeni

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.9.2020 21:17
zdenula

XXX.XXX.61.123

Dobrý večer všem pejskařům.
Dnes jsme si přivezli od paní chovatelky krásnou fenečku biewer jorkšíra, 1.10. bude mít 2 měsíce. Váží pouhých 77 dkg, je to malý drobeček. Byla 1 x naočkovaná a 2 x odčervená. Poněvadž jsem již léta štěně neměla, nějak jsem zapomněla, jak postupovat. Před lety jsem štěňata vždy očkovala 3 x a teprve poté jsme začali chodit venčit ven. Poraďte mi prosím, jak je to dnes nebo jestli je to pořád stejné a kdy štěňátko opět odčervit. Od paní chovatelky jsme dostali maličké granulky puppy a dostává i vařené kuřecí masíčko.
Co můžu ještě takovému drobku podat ? Vanilkový lipánek, piškotek, může i sušené masičko ?
Předem děkuji za Vaše rady.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.9.2020 21:21

I kdyz neumim odpovedet... muzete sem jen pro potechu hotit fotku?

26.9.2020 21:27
zdenula

XXX.XXX.61.123

Ráda bych, ale musím se přiznat, že mám pouze tlačítkový telefon a z toho to nejde nebo já to neumím. Sorry.

26.9.2020 21:51

Co mate za telefon?

26.9.2020 22:09

zdenula napsal(a):
Dobrý večer všem pejskařům.
Dnes jsme si přivezli od paní chovatelky krásnou fenečku biewer jorkšíra, 1.10. bude mít 2 měsíce. Váží pouhých 77 dkg, je to malý drobeček. Byla 1 x naočkovaná a 2 x odčervená. Poněvadž jsem již léta štěně neměla, nějak jsem zapomněla, jak postupovat. Před lety jsem štěňata vždy očkovala 3 x a teprve poté jsme začali chodit venčit ven. Poraďte mi prosím, jak je to dnes nebo jestli je to pořád stejné a kdy štěňátko opět odčervit. Od paní chovatelky jsme dostali maličké granulky puppy a dostává i vařené kuřecí masíčko.
Co můžu ještě takovému drobku podat ? Vanilkový lipánek, piškotek, může i sušené masičko ?
Předem děkuji za Vaše rady.

Ráda bych poradila, ale tihle drobečci nejsou moje parketa.
Já se štěňaty chodím ven hned, jak se u nás rozkoukají...tím myslím ven ze zahrady, kdybychom bydleli v bytě, tak chodím ven taky, protože nejsem "plenkař" a štěňata vynáším na venčení ven.
To s tím třetím očkováním....paradoxně jsem měla pouze jedno štěndo, se kterým jsme tu lhůtu dodržovali, před 30-ti lety...a stejně jsme odněkud zřejmě my lidé přitáhli parvovirózu a štěndo se nakazilo.
Já dostala od chovatelky mimo jiné i soupis, kdy se bude očkovat, kdy mám odčervovat a pak mi samozřejmě dává instrukce ...kdy a co...veterinář.
Ohledně toho krmení určitě spíš poradí zdejší majitelky malých plemen a nebo bych se poradila s chovatelkou, pokud tedy nemáte chovatelku jako já, která krmí jinak...ona granule, já maso....
Je to pro mě nepředstavitelné...štěně 77 deka a já štěně 9 kg....

Tak ať prcek hezky roste a je hlavně zdravej

26.9.2020 22:12

S maličkým štěňátkem zajděte za veterinářem, ten vám nejlépe určí plán na odčervení a očkování úměrně štěňátku.
Drobku podávejte papáníčko ne typu lipánku, piškotku či sušeného masíčka. Ale buď kvalitní granulečky pro pidi psy, nebo pestrou a přírodní stravu doma připravenou. Což ale není o vařeném kuřecím masíčku. Jak krmit přirozeně lze zde vyfiltrovat snadno, stejně tak kvalitní granule.
Ani ne kilové štěně berte klidně ven, popadnou do náruče, rychlovka na čurání a kakání. Jako kdybyste měla štěně, které bude mít v dospělosti 50 kg. Nechcete, aby se vám pak "venčilo" doma.

26.9.2020 22:12
kashttan

XXX.XXX.60.115

Nekrmte psa cukrem a moukou. Problémy se zuby budete řešit i bez toho.

26.9.2020 23:04
Terven

XXX.XXX.160.10

Se štěnětem jsem chodila ven hned, i bez kompletního očkování.
Asi po týdnu doma jsem malou převedla z granulí od chovatelky na BARF.
Přesně, jak píše plaka - buď přejděte komplet na čerstvou stravu se vším všudy - maso, kosti, vnitřnosti +zelenina + přílohy- anebo zůstaňte u granulí.
Přidávat ke granulím vařené kuřecí masíčko,lipánka a piškotky je skoro to nejhorší, co můžete udělat.
Kdy odčervit - nejlíp zeptat se na veterině.

27.9.2020 11:48
zdenula

XXX.XXX.61.60

Mám Nokiu.

28.9.2020 08:40

To se takhle mala stenata davaji takhle brzy?

28.9.2020 11:32

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Asi neumím počítat, ale odběr proběhl v sedmi týdnech. Dle regulí v pořádku. Že je to pidipes, je věc jiná. Já bych nebrala.

28.9.2020 11:39

Asi neumím počítat, ale odběr proběhl v sedmi týdnech. Dle regulí v pořádku. Že je to pidipes, je věc jiná. Já bych nebrala.

Pochopila jsem to jako brzy = před dosažením alespoň 1 kg.

28.9.2020 12:15

Podle "reguli" je v poradku lecos. Taky umim pocitat
Fakticky ale chovatele pidipsu je davaji pozdeji - starsi, tezsi - a tak asi vedi proc.
A i "navod" k nim davaji

To teda nejen majitele pidipsu

28.9.2020 12:26

Podle "reguli" je v poradku lecos. Taky umim pocitat
Fakticky ale chovatele pidipsu je davaji pozdeji - starsi, tezsi - a tak asi vedi proc.
A i "navod" k nim davaji

To teda nejen majitele pidipsu

Však já souhlasím, že to bylo brzy.

28.9.2020 12:30

Očkování a odčervení mám pochybnosti, aby to nebylo jako vedle ve vláknu o Dlouhopolsku.. kdo se tak rychle zbavuje mini psů (to abych první měsíc nespala a hlídala??), vůbec ví, které z těch 50 ks naočkoval a odčervil? A čip?
No tak snad to bude radost.

28.9.2020 13:47
zdenula

XXX.XXX.60.245

Očkování a odčervení mám pochybnosti, aby to nebylo jako vedle ve vláknu o Dlouhopolsku.. kdo se tak rychle zbavuje mini psů (to abych první měsíc nespala a hlídala??), vůbec ví, které z těch 50 ks naočkoval a odčervil? A čip?
No tak snad to bude radost.

Pro fenečku /narozená 31.7.2020/ jsem dostala očkovací průkaz, kde je yyznačeno jedno očkování dne 17.9. s tím, že druhé má mít 8.10., dále je chovatelkou připsáno odčervení pastou Banminth dne 20.8. a 15.9. V očkováku je vlepeno i číslo čipu, ale není uveden den čipování. Paní měla štěňátky 4, tohle bylo poslední a i mě, která už měla 4 psy, zarazila jeho velikost, nikdy jsme tak malé štěně neměli, i bišonka, kterou jsem před lety odebírala v 8 týdnech byla o hodně větší a to byla v dospělosti poměrně mini. Štěňátko je ale veselé, hravé, tak doufám, že bude i zdravé. Paní chovatelka sama přiznala, že její velikost je "neobvyklá", že byla nejmenší z vrhu, ale poněvadž jsem starší ročník, že bude pro mě ideální. Tak hlavně doufám, že bude zdravé a v pořádku, ale to člověk neví ani u většího štěněte. Tak mi držte pěsti, štěňátko je doma a vypadá spokojeně, akorát je do ruky.

28.9.2020 14:30
zdenula

XXX.XXX.60.192

S maličkým štěňátkem zajděte za veterinářem, ten vám nejlépe určí plán na odčervení a očkování úměrně štěňátku.
Drobku podávejte papáníčko ne typu lipánku, piškotku či sušeného masíčka. Ale buď kvalitní granulečky pro pidi psy, nebo pestrou a přírodní stravu doma připravenou. Což ale není o vařeném kuřecím masíčku. Jak krmit přirozeně lze zde vyfiltrovat snadno, stejně tak kvalitní granule.
Ani ne kilové štěně berte klidně ven, popadnou do náruče, rychlovka na čurání a kakání. Jako kdybyste měla štěně, které bude mít v dospělosti 50 kg. Nechcete, aby se vám pak "venčilo" doma.

Děkuji za radu, ale prosím o konkrétní vysvětlení pojmu - pestrá přírodní strava doma připravená. Fenečka mi malinké granulky mini starter od paní chovatelky, kterých si ale vůbec nevšímá. Proto jsem začala podávat vařené kuřecí maso. Proč je kuřecí maso špatně ? Mohou mi prosím chovatelé takovýchto podipsíků poradit, čím vším je krmí ?

28.9.2020 14:51

zdenula napsal(a):
Děkuji za radu, ale prosím o konkrétní vysvětlení pojmu - pestrá přírodní strava doma připravená. Fenečka mi malinké granulky mini starter od paní chovatelky, kterých si ale vůbec nevšímá. Proto jsem začala podávat vařené kuřecí maso. Proč je kuřecí maso špatně ? Mohou mi prosím chovatelé takovýchto podipsíků poradit, čím vším je krmí ?

Kuřecí maso není špatně, ale vařené je špatně, dávejte syrové. Akorát takovýmu malýmu prďolovi bych ty kosti nadrtila.

28.9.2020 15:41
zdenula

XXX.XXX.61.28

Odběr proběhl v 8 týdnech + 1 den. Manželé-chovatelé velice přijemní a sympatičtí lidé, krásný dům, krásné, čisté prostředí. Žádná množírna ! Cena vysoká. Bohužel vzdálenost od mého bydliště víc jako 250 km, takže vše jsme domlouvali přes telefon, paní se netajila s tím, že fenka je nejmenší z vrhu, akorát mi neřekla, kolik váží. To jsem zjistila až po převážení doma. K odběru se mnou a se synem jela malá vnučka, která se strašně těšila na štěňátko, tak pak neberte ! Kromě toho jsem biewera nikdy neměla, takže nemám ani potuchy, kolik takový prcek v 8 týdnech má asi vážit. To pro vysvětlenou.

28.9.2020 15:45
GAELLE

XXX.XXX.66.235

zdenula napsal(a):
Odběr proběhl v 8 týdnech + 1 den. Manželé-chovatelé velice přijemní a sympatičtí lidé, krásný dům, krásné, čisté prostředí. Žádná množírna ! Cena vysoká. Bohužel vzdálenost od mého bydliště víc jako 250 km, takže vše jsme domlouvali přes telefon, paní se netajila s tím, že fenka je nejmenší z vrhu, akorát mi neřekla, kolik váží. To jsem zjistila až po převážení doma. K odběru se mnou a se synem jela malá vnučka, která se strašně těšila na štěňátko, tak pak neberte ! Kromě toho jsem biewera nikdy neměla, takže nemám ani potuchy, kolik takový prcek v 8 týdnech má asi vážit. To pro vysvětlenou.

máte k psovi průkaz původu?

28.9.2020 16:01
Terven

XXX.XXX.110.191

zdenula napsal(a):

Kuřecí maso není špatně, ale pokud dáváte jenom svalovinu, pejskovi bude chybět vápník a přebývat fosfor, což je pro vývoj průšvih.
V granulích, ať už na ně mám názor jakýkoliv, ty poměry jsou plus mínus vyvážené.
Pokud chcete krmit čerstvou stravou - tedy masem, musíte krmit i vnitřnosti a kosti. Vařené kosti jsou považovány za nebezpečné, čili z toho vychází, že buď granule anebo syrová strava.
Vařit jistě lze taky, ale musíte pejskovi nějak dotovat vápník.
Doporučuju koupit tuto knihu, máte to tam krásně polopatě
https://www.knihydobrovsky.cz/kniha/barf-krmeni-psa-prirozenou-stravou-recepty-a-jidelnicky-8944

28.9.2020 16:05

Jen bych maličkost - tak malinký pejsek potřebuje jíst hodně hodně často. Mě ta velikost úplně děsí, asi bych to cpala každé 4 5 hodin .. nebo nevím.. ale čím menší, tím rychlejší spalování.

28.9.2020 22:10

zdenula napsal(a):

Tohle, nac se ted vyptavate -to jsou rady a pokyny od chovatele a rika se tomu chovatelsky servis.
pro nekoho je to jen fraze - ale o tom proste to chovatelstvi je.
Ne, ze se proda stene z cisteho obyvaku - a tim to konci.

Bohužel vzdálenost od mého bydliště víc jako 250 km, takže vše jsme domlouvali přes telefon

pres telefon jde vyresit velmi mnoho.
zavolejte, vyptejte se na vsechno, nac se ptate tady.
jak casto krmili, jaka byla porodni vaha, kolik pribirala -abyste vedela, co hlidat, jak ji prilepsit v krmeni.
pokud je stene od slusnych chovatelu - budou radi. Bude jim zalezet na steneti.

pokud odmitnou pomoci - je to blbe, ale ukaze se pravda.
Tak pak zkuste na FB skupiny tohoto plemene.

28.9.2020 22:18
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Tohle, nac se ted vyptavate -to jsou rady a pokyny od chovatele a rika se tomu chovatelsky servis.
pro nekoho je to jen fraze - ale o tom proste to chovatelstvi je.
Ne, ze se proda stene z cisteho obyvaku - a tim to konci.

Bohužel vzdálenost od mého bydliště víc jako 250 km, takže vše jsme domlouvali přes telefon

pres telefon jde vyresit velmi mnoho.
zavolejte, vyptejte se na vsechno, nac se ptate tady.
jak casto krmili, jaka byla porodni vaha, kolik pribirala -abyste vedela, co hlidat, jak ji prilepsit v krmeni.
pokud je stene od slusnych chovatelu - budou radi. Bude jim zalezet na steneti.

pokud odmitnou pomoci - je to blbe, ale ukaze se pravda.
Tak pak zkuste na FB skupiny tohoto plemene.

nevím ale působí to na mne dojmem že pes není z chs. Komunikovat se dnes dá přece i se zahraničím natož 200 km. A já osobně bych se jela na štěně podívat před odběrem i kdyby to bylo 600 km...............
už ta věta jak se vnouče těšilo a nemohli přece odjet s prázdnou....kdyby se mi cokoliv nezdálo tak si přece štěně neodeberu za každou cenu.
Na můj dotaz o PP zadavatelka neodpověděla. A má mobil bez foťáku

28.9.2020 22:27
zdenula

XXX.XXX.60.80

Tak sem píši ještě jednou. Štěně odmítá jíst a dnes vážilo už pouhých 752 gramů. Volala jsem svému veterináři, který mě vyděsil ještě víc, kdy řekl, že štěně mělo být ještě měsíc u matky, že by si tak malé štěně nikdy nevzal a že může mít celoživotní problémy. Volala jsem i chovatelce, která se mi snažila radou pomoct, ale jak mám rozežrat nežravé štěně ? Když nespí, je čilá a rozhodně nevypadá nemocná. Žrát ale nechce, takže samozřejmě zhubla. Moc se o ni bojím a nevím si rady, přesto, že je to už můj čtvrtý pes od štěněte, ale tohle jsem ještě neměla. Objednala jsem pro ni pastu Calopet a konzervičky pro štěňata starter, tak snad ji nějak rozkrmím. Jsem docela zoufalá, proto sem i znovu píšu, třeba mi někdo, kdo má zkušenosti s minipejsky poradí.

28.9.2020 22:28

GAELLE napsal(a):
nevím ale působí to na mne dojmem že pes není z chs. Komunikovat se dnes dá přece i se zahraničím natož 200 km. A já osobně bych se jela na štěně podívat před odběrem i kdyby to bylo 600 km...............
už ta věta jak se vnouče těšilo a nemohli přece odjet s prázdnou....kdyby se mi cokoliv nezdálo tak si přece štěně neodeberu za každou cenu.
Na můj dotaz o PP zadavatelka neodpověděla. A má mobil bez foťáku

"působí to na mne dojmem že pes není z chs"

to neni fci uznane plemeno - ale o tom to neni....
je potreba neco s tim stenetem udelat - ted.

28.9.2020 22:31

zdenula napsal(a):
Tak sem píši ještě jednou. Štěně odmítá jíst a dnes vážilo už pouhých 752 gramů. Volala jsem svému veterináři, který mě vyděsil ještě víc, kdy řekl, že štěně mělo být ještě měsíc u matky, že by si tak malé štěně nikdy nevzal a že může mít celoživotní problémy. Volala jsem i chovatelce, která se mi snažila radou pomoct, ale jak mám rozežrat nežravé štěně ? Když nespí, je čilá a rozhodně nevypadá nemocná. Žrát ale nechce, takže samozřejmě zhubla. Moc se o ni bojím a nevím si rady, přesto, že je to už můj čtvrtý pes od štěněte, ale tohle jsem ještě neměla. Objednala jsem pro ni pastu Calopet a konzervičky pro štěňata starter, tak snad ji nějak rozkrmím. Jsem docela zoufalá, proto sem i znovu píšu, třeba mi někdo, kdo má zkušenosti s minipejsky poradí.

bohuzel, trosku jsem to cekala :-( prilis brzy jste si ji vzala.

byt to muj pes -aktualne krmim cimkoliv, co je ochotna polknout.
zkuste dotaz na FB do skupin tehle miniplemen. treba poradi...

29.9.2020 08:46
ainu

XXX.XXX.45.21

Vyhláška č. 21/2013 Sb.; § 1 Podmínky chovu psů:
f) minimální věk pro odběr štěňat od feny je 50 dnů.

V Německu mají zákony už na úrovni 21. století: odběr štěňat od matky až v 8. týdnu
https://www.gesetze-im-internet.de/tierschhuv/BJNR083800001.html

a ty pokuty: opuštění psa až 25.000 EUR a podobně.
https://www.bussgeldkatalog.org/tierschutz-hund/

"Manželé-chovatelé velice přijemní a sympatičtí lidé, krásný dům, krásné, čisté prostředí. Žádná množírna ! Cena vysoká."

To není definice chovu. Krásný barák s nastrčenými fenami umí i množky. Co je to za CHS?

29.9.2020 12:27
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Díky "petrahei" za osvětu o malých psech nic nevím.
Jen nechápu proč se zadavatelka neporadí tedy s "chovatelkou" to snad jde i na těch 200 km a Nokií bez foťáku.
Určitě bych se neptala zde na anonymní diskusi na netu. Poradila bych se i s veterinářem čím krmit. Lipánek ani piškoty to asi nebudou.
Tak hlavně aby to pejsek zvládnul.
Krásný dům a čisté prostředí není záruka ničeho. Natož pak "vysoká cena"
Snad se zadavatelka ozve jak to s pejskem vypadá.

29.9.2020 12:42
Terven

XXX.XXX.110.191

GAELLE napsal(a):
Díky "petrahei" za osvětu o malých psech nic nevím.
Jen nechápu proč se zadavatelka neporadí tedy s "chovatelkou" to snad jde i na těch 200 km a Nokií bez foťáku.
Určitě bych se neptala zde na anonymní diskusi na netu. Poradila bych se i s veterinářem čím krmit. Lipánek ani piškoty to asi nebudou.
Tak hlavně aby to pejsek zvládnul.
Krásný dům a čisté prostředí není záruka ničeho. Natož pak "vysoká cena"
Snad se zadavatelka ozve jak to s pejskem vypadá.

Vždyť píše, že se s ní radila, ale za mě teda - radě od "chovatelky" , která pošle do světa tak malé štěně, bych nepřikládala moc velkou váhu.
A co se týče toho rozkrmení, tak to bych zrovna očekávala radu spíš tady než od veta, který se dle slov zadavatelky tak leda vyděsil.

29.9.2020 12:58

Holky to už je teď jedno, že je štěndo takový a makový a odtud nebo odtamtud...
hlavně ať se rozkrmí.
Jako u malých pejsků fakt nevím, ale upřímně klidně bych mu dala ty piškotky a lipánek, pokud by to bylo momentálně to jediné, co spapá.
A zkusila bych vařený masíčko, třeba kuřecí prsa...nebo i klidně šunčičku, když by to bylo nutné.
Myslím, že priorita číslo jedna je štěně rozkrmit a až začne jíst, tak pak řešit nějaké složení krmné dávky.

29.9.2020 22:43
zdenula

XXX.XXX.61.6

Jsem zadavatelka. Informace pro všechny diskutující. Štěňátko nežralo kromě vanilkového lipánka vůbec nic. Koupila jsem i štěněcí mléko a kaši, ani to nechtěla. Po poradě s několika veterináři, kteří řekli, že štěně mělo být ještě měsíc u matky a že je průšvih, když nežere a hubne, protože jsem ji každý den vážila, že ji mám okamžitě vrátit k feně. Paní chovatelka s manželem okamžitě přijeli a maličkou odvezli domů za její maminkou. Domluvili jsme se ale, že pokud za ten měsíc se vykrmí aspoň přes to kilo, protože ona bude mít v dospělosti cca něco přes 2 kg a pokud bude zdravá a v pořádku, že si ji zase vezmeme. Je mi to hrozně líto, že je pryč, ale myslím, že jsem udělala pro tu malou dobře. Doufám, že mě teď slovně neukamenujete.

29.9.2020 22:49

Pro tu malou je to to nejlepsi, co se mohlo stát

29.9.2020 22:51
GAELLE

XXX.XXX.66.235

zdenula napsal(a):
Jsem zadavatelka. Informace pro všechny diskutující. Štěňátko nežralo kromě vanilkového lipánka vůbec nic. Koupila jsem i štěněcí mléko a kaši, ani to nechtěla. Po poradě s několika veterináři, kteří řekli, že štěně mělo být ještě měsíc u matky a že je průšvih, když nežere a hubne, protože jsem ji každý den vážila, že ji mám okamžitě vrátit k feně. Paní chovatelka s manželem okamžitě přijeli a maličkou odvezli domů za její maminkou. Domluvili jsme se ale, že pokud za ten měsíc se vykrmí aspoň přes to kilo, protože ona bude mít v dospělosti cca něco přes 2 kg a pokud bude zdravá a v pořádku, že si ji zase vezmeme. Je mi to hrozně líto, že je pryč, ale myslím, že jsem udělala pro tu malou dobře. Doufám, že mě teď slovně neukamenujete.

myslím že jste udělala dobře
A chovatelka taky dobrý.
a možná bych zvážila plemeno za trochu větší - bišonek apod.

30.9.2020 08:52
ainu

XXX.XXX.246.117

zdenula napsal(a):

Diky moc. Ze se za toho drobka snazite. Vy i chovatelka. At do dobre dopadne a dela vam hafan spoustu radosti.

30.9.2020 09:25

zdenula napsal(a):

Udělala jste nejlíp, jak jste mohla. A příště radím jezdit pro štěňátko bez dětí. Já už to nedělám.

Přidejte reakci

Přidat smajlík