Nárůst nakažených psů parvovirózou

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

martinik

30.9.2020 13:07
martinik

XXX.XXX.213.31

Chtěla bych varovat majitelé psů.Přes veškerá očkování proti parvoviróze bylo v minulých dnech nakaženo štěně NO věk 5 měsíců.Po vyléčení,kdy byl pes hospitalizován 7 dní na klinice manželů Maradových na Mělníce-veliký dík za obětavost a péči,se nakazil další pes 3 roky stará fena NO.Fena byla dnes hospitalizována opět na klinice manželů Maradových a budeme doufat,že se z toho dostane.Oba psy byli důsledně očkováni. Kdyby měl někdo podobnou zkušenost,ozvěte se.

30.9.2020 13:11
impact

XXX.XXX.120.104

A to byli psi s PP?

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.9.2020 13:11

impact napsal(a):
A to byli psi s PP?

a to souvisí jak?

30.9.2020 13:16

Asi tak, že voříšci jsou přece odolnější a zdravější :-((

30.9.2020 13:17
impact

XXX.XXX.120.104

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
a to souvisí jak?

Narážím na důslednost očkování, páč z mojí zkušenosti se falešná očkování a falešná razítka v pofiderních nevyplněných očkovacích průkazech u štěňat s PP prakticky nevyskytují.

30.9.2020 13:18
impact

XXX.XXX.120.104

Asi tak, že voříšci jsou přece odolnější a zdravější :-((

Really?

30.9.2020 13:21

impact napsal(a):
Narážím na důslednost očkování, páč z mojí zkušenosti se falešná očkování a falešná razítka v pofiderních nevyplněných očkovacích průkazech u štěňat s PP prakticky nevyskytují.

Možná častěji než si myslíte. Moje fena s PP se ke mě dostala na roce s falešným očkovákem. S razítkem veterináře, který ji nikdy neviděl. Dnes si razítko z brambory udělá kdekdo.

30.9.2020 13:23
impact

XXX.XXX.120.104

Možná častěji než si myslíte. Moje fena s PP se ke mě dostala na roce s falešným očkovákem. S razítkem veterináře, který ji nikdy neviděl. Dnes si razítko z brambory udělá kdekdo.

Super. To je jedna fena s PP. Mám začít počítat já, kolik jsem jich u štěňat a psů bez PP držela v ruce?

30.9.2020 13:31

impact napsal(a):

u tříletý feny už je to trochu jedno.

30.9.2020 13:33

a u pětiměsíčního zvířete vlastně taky, tam už prostě vakcinace u chovatele nemá se současným stavem nic společnýho.

akorát že tam může lépe vyplout na povrch, že při nepříznivé nákazové situaci fakt nestačí očkovat 2x, ale opakovaně s poslední vakcinací 16. týden věku. Kdo to tak dělá?

30.9.2020 13:36
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.23

Nezdá se vám příspěvek jako nezdařilá reklama?

Vše je z agentury JPP, neregistrovaný nick, nějací údajně očkovaní, ale stejně nemocní a vyléčení psi, ale MVDr. jsou zmíněni jmenovitě dvakrát a pro jistotu i s lokalizací?

30.9.2020 13:36
impact

XXX.XXX.120.104

u tříletý feny už je to trochu jedno.

Nerozumím.. Jakože tříletá důsledně očkovaná fena parvu chytne a tříletá jednou ci dvakrát očkovaná fena parvu nechytne?

30.9.2020 13:40
impact

XXX.XXX.120.104

a u pětiměsíčního zvířete vlastně taky, tam už prostě vakcinace u chovatele nemá se současným stavem nic společnýho.

akorát že tam může lépe vyplout na povrch, že při nepříznivé nákazové situaci fakt nestačí očkovat 2x, ale opakovaně s poslední vakcinací 16. týden věku. Kdo to tak dělá?

Aha, takže když si vezmu v pěti měsících štěně od množky, který má nevyplněný OP a opírám se o to, že je důsledně očkovaný, tak to s chycením parvy nemá nic společného. Tak to pak jo.

30.9.2020 13:42

impact napsal(a):
Aha, takže když si vezmu v pěti měsících štěně od množky, který má nevyplněný OP a opírám se o to, že je důsledně očkovaný, tak to s chycením parvy nemá nic společného. Tak to pak jo.

a víme, že si toho psa zrovna vzali v pěti měsících? nevíme.

a tříletá fena, ta už za sebou má nějaký boostery, který nemůže sežrat kolostrální imunita, takže tam už je úplně jedno, jestli jako štěně v šesti týdnech očkovaná byla nebo ne.

fakt netřeba všude vidět množky a razítko z brambory. z hlediska účinnosti očkování je to očkování v šesti týdnech, které všichni čekají, že dostanou se štěnětem, to fakt nejmíň důležitý nebo účinný.

30.9.2020 13:50
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Že je parva svině, která chytne i proočkovaného a jinak zdravého psa, můžu potvrdit.

30.9.2020 13:55

"z hlediska účinnosti očkování je to očkování v šesti týdnech, které všichni čekají, že dostanou se štěnětem, to fakt nejmíň důležitý nebo účinný".

Tohle mě zaujalo. Protože jsem dost stará, pamatuju doby, kdy chovatelé neočkovali vůbec ( když štěňata šla k odběru ve 2 měsících ) s tím, že štnata mají imunitu od řádně očkované matky. Dokonce šly hlasy, že očkování před dosažením 2 měsíců může štěněti "poškodit" imunitu od matky a novou nenastarovat.
Kdy došlo ke změně ?

A k těm očkováním štěňat s PP. Ono jich bude víc, než jen moje fena. Někteří chovatelé tu mantru o imunitě od feny mají řádně zadřenou.

30.9.2020 14:07
impact

XXX.XXX.120.104

a tříletá fena, ta už za sebou má nějaký boostery, který nemůže sežrat kolostrální imunita, takže tam už je úplně jedno, jestli jako štěně v šesti týdnech očkovaná byla nebo ne.

fakt netřeba všude vidět množky a razítko z brambory. z hlediska účinnosti očkování je to očkování v šesti týdnech, které všichni čekají, že dostanou se štěnětem, to fakt nejmíň důležitý nebo účinný.

Aha, v tomhle bude ten problém. Já se totiž netočím na očkování v šesti týdnech.

A ne, nevíme nic. Proto jsem začala otázkou a chtěla si informace doplnit. Kdybyste to ze mě netahala, tak bych si se spekulacemi počkala, až mi odpoví na pár otázek.

30.9.2020 15:47
Chingis

XXX.XXX.54.142

Fiona.Praha napsal(a):
Nezdá se vám příspěvek jako nezdařilá reklama?

Vše je z agentury JPP, neregistrovaný nick, nějací údajně očkovaní, ale stejně nemocní a vyléčení psi, ale MVDr. jsou zmíněni jmenovitě dvakrát a pro jistotu i s lokalizací?

Taky mi to tak připadá. Ale zrovna Maradovi nějakou reklamu od anonymního nicku na ifauně opravdu nepotřebují.

30.9.2020 15:49

Chingis napsal(a):
Taky mi to tak připadá. Ale zrovna Maradovi nějakou reklamu od anonymního nicku na ifauně opravdu nepotřebují.

To jejich věhlas sahá tak daleko ?

30.9.2020 16:01
Chingis

XXX.XXX.54.142

To jejich věhlas sahá tak daleko ?

Jo jo, až tak daleko.
Znám se s nimi osobně.

martinik

30.9.2020 16:02
martinik

XXX.XXX.213.31

Mohu všechny ujisti,že oba psy jsou z kvalitní chovné stanice.Jejich psy jsou oceňovány.Brala jsem si je vždy po řádném očkování a dodržovala přesné termíny očkování dalšího.To vše u veterináře s letitou praxí.

30.9.2020 16:31

30.9.2020 16:44

Já se zeptám fakt jako laik, jak je možný, že v PP chovu se objeví parvoviróza? Jako jasně, chápu, že ne každý PP chov je v obýváku, ale to se ta štěňata nakazí jak? Vím, že v nechvalně známé chovce White Coffee, co se tady už jinde zmiňovala, očkovala chovatelka pozdě, údajně den před odchodem štěňat do rodin. Jak a kde to ta štěňata mohla chytit?

30.9.2020 16:47

Já se zeptám fakt jako laik, jak je možný, že v PP chovu se objeví parvoviróza? Jako jasně, chápu, že ne každý PP chov je v obýváku, ale to se ta štěňata nakazí jak? Vím, že v nechvalně známé chovce White Coffee, co se tady už jinde zmiňovala, očkovala chovatelka pozdě, údajně den před odchodem štěňat do rodin. Jak a kde to ta štěňata mohla chytit?

parvovirus se vyznačuje obrovskou odolností ve vnějším prostředí. jakože obrovskou. k tomu připočtěte fakt, že dospělí psi se mohou nakazit a být bezpříznakovými vylučovateli viru v trusu, nebo mají jen mírné potíže a vylučují virus, nemocní psi samozřejmě také vylučují virus

přinést to ke stěňatům není vůbec těžké. pokud člověk nevede doma hygienickou smyčku a černo-bílý provoz, je to hned

to je v podstatě důvod, proč nemá cenu držet štěňata doma do dokončení očkování, nebo tak. protože ani doma nejsou v bezpečí.

30.9.2020 17:23
lupus4

XXX.XXX.205.61

Já se zeptám fakt jako laik, jak je možný, že v PP chovu se objeví parvoviróza?

přinesete si to na botách..., nebo ostatní psi co chodí ven - viz bodlinka

v dřevních dobách jsem měl v době odchovu štěňat před zahradou ve "vaničce" rohožku s chloraminem (nebo co to bylo)

a když máte smůlu - klidně vám to může přinést i vet, když přijde naočkovat štěnda

30.9.2020 18:16
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Není to sice úplně k tématu, tak se omlouvám.

Ale vy co chováte, jak to děláte, v době kdy máte štěňata, s navstevama? Hrozí tam nějaké nebezpečí pro stenda?

Na naší fenku jsme se byli podívat když ji byly 3 týdny a kousek, akorát jsme se venku vzuli a než jsme šli ke stendum, tak si umyli ruce. Pak jsem se byla jednou podívat u známé na vrh, bylo hezky tak stenda byla venku, a chovatelka to nijak zvlášť neřešila. Ale ta stenda už byla starší, přes měsíc myslím.

30.9.2020 19:50
aneleh

XXX.XXX.128.28

marcelaamax napsal(a):
Není to sice úplně k tématu, tak se omlouvám.

Ale vy co chováte, jak to děláte, v době kdy máte štěňata, s navstevama? Hrozí tam nějaké nebezpečí pro stenda?

Na naší fenku jsme se byli podívat když ji byly 3 týdny a kousek, akorát jsme se venku vzuli a než jsme šli ke stendum, tak si umyli ruce. Pak jsem se byla jednou podívat u známé na vrh, bylo hezky tak stenda byla venku, a chovatelka to nijak zvlášť neřešila. Ale ta stenda už byla starší, přes měsíc myslím.

Já ke štěňatům nikoho cizího nepouštím, dokud prckům nejsou alespoň tři týdny. A pokud je ve vrhu slabší štěně, tak i ještě týden klidně počkám. Týden po narození k nim chodím jen já, další dva týdny nejbližší rodina a pak teprve ostatní. A kdo přijde, musí si důkladně umýt ruce a sundat svrchní oděv- bundy, atd. Štěňata mám doma, takže to je logický teda :D

30.9.2020 20:06

...někdy kdesi tady se někdo zmiňoval o baráku a zahradě plné psích výkalů a že ta kontaminace se všemi možnými důsledky přetrvává roky...

1.10.2020 10:34

tříletá fena, ta už za sebou má nějaký boostery

teoreticky - kdyz fena nikdy nedostala dve iniciacni davky po sobe ( 3-4 tydny) -neni mozne, ze pak proste to preockovani po roce nechrani? nefunguje jako booster?

resime to mj.u leptospirozy, ktera proste nechrani cely rok, ze jestli teda zafunguje -kdyz se booster dava az v dobe, kdy uz plne nechrani...

1.10.2020 10:37

...někdy kdesi tady se někdo zmiňoval o baráku a zahradě plné psích výkalů a že ta kontaminace se všemi možnými důsledky přetrvává roky...

Mně to tvrdilo několik chovatelů, že i 2 roky to může mít takhle někdo, komu se to objevilo v chovu, pořád doma. Ale VS v Ostravě tvrdí, že parva je prý lehká infekce a není nebezpečná.

1.10.2020 10:58
impact

XXX.XXX.120.104

Mně to tvrdilo několik chovatelů, že i 2 roky to může mít takhle někdo, komu se to objevilo v chovu, pořád doma. Ale VS v Ostravě tvrdí, že parva je prý lehká infekce a není nebezpečná.

1.10.2020 11:06

impact napsal(a):

Jo, a mimo jiné tvrdí i to, že 3 vrhy u feny velkého plemene během 24 měsíců jsou taky v pohodě.

1.10.2020 11:09
impact

XXX.XXX.120.104

Jo, a mimo jiné tvrdí i to, že 3 vrhy u feny velkého plemene během 24 měsíců jsou taky v pohodě.

Tak tři vrhy za dva roky je, aspoň u malých plemen, normálně dané kluby. Nevím, jak u velkých teda, v tom se neorientuji.

Nechápu, jak můžou mluvit i lehké infekci, když to má snad 90%tní úmrtnost tvl. Bych jim jednu takovou lehkou infekci taky přála. Já si tím prošla třikrát a doufám, že parvu hodně dlouho zas neuvidím.

1.10.2020 11:23

impact napsal(a):
Tak tři vrhy za dva roky je, aspoň u malých plemen, normálně dané kluby. Nevím, jak u velkých teda, v tom se neorientuji.

Nechápu, jak můžou mluvit i lehké infekci, když to má snad 90%tní úmrtnost tvl. Bych jim jednu takovou lehkou infekci taky přála. Já si tím prošla třikrát a doufám, že parvu hodně dlouho zas neuvidím.

Ano, je to dané kluby. U našeho je to jeden vrh ročně a nejdříve ve věku ukončených 17 měsíců. Ale VS se neřídí chov. řádem jednotlivých klubů, asi mají svoje vlastní regule. Mně i jeden vrh ročně na jedné feně přijde přes čáru.

1.10.2020 12:29
impact

XXX.XXX.120.104

Ano, je to dané kluby. U našeho je to jeden vrh ročně a nejdříve ve věku ukončených 17 měsíců. Ale VS se neřídí chov. řádem jednotlivých klubů, asi mají svoje vlastní regule. Mně i jeden vrh ročně na jedné feně přijde přes čáru.

Jo jasný. Já myslela, jestli to nemaj normálně, že tři vrhy za dva roky.

1.10.2020 13:08
lupus4

XXX.XXX.205.61

Mně i jeden vrh ročně na jedné feně přijde přes čáru.

Nevím proč, u zdravé, dobře živené feny ve věku 3 - 6 (7) let je to naprosto přirozené a řekl bych, že i zdraví prospěšné
Všechny moje feny, které měli kol 3 vrhů v tomto věkovém rozmezí byly do pozdního věku "čuprbaby", neměli falešky ani záněty...na rozdíl od těch, které nebyly v chovu využité
mluvím o psech normálních, ne pidi, či krátkolebých či jinak obtížně chovatelných

PS. reakce, s odvoláním na "přirozenost" (zvláště od zarytých "granulářů"), že ani "každá" vlčice nemá vrhy je zcela irelevantní

1.10.2020 13:39

lupus4 napsal(a):
Mně i jeden vrh ročně na jedné feně přijde přes čáru.

Nevím proč, u zdravé, dobře živené feny ve věku 3 - 6 (7) let je to naprosto přirozené a řekl bych, že i zdraví prospěšné
Všechny moje feny, které měli kol 3 vrhů v tomto věkovém rozmezí byly do pozdního věku "čuprbaby", neměli falešky ani záněty...na rozdíl od těch, které nebyly v chovu využité
mluvím o psech normálních, ne pidi, či krátkolebých či jinak obtížně chovatelných

PS. reakce, s odvoláním na "přirozenost" (zvláště od zarytých "granulářů"), že ani "každá" vlčice nemá vrhy je zcela irelevantní

V tom případě, kdy to vyjde na 3 vrhy za život, tak ok, ale pokud rodí fakt každej rok od toho ukončenýho 17. měsíce až do 8. roku, kdy jí končí chovnost, tak ta fena v pohodě fakt není.
P.S. Nejsem zarytej granulář, ani náhodou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík