Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.9.2020 21:14
Monika12345678

XXX.XXX.174.255

Dobrý den,
Mám možná trochu neobvyklý dotaz.
Naše sousedka v bytovce má psa. Jde o to, že pes je většinu času doma sám. Ona ho zajde jen vyvenčit a zas jde pryč. Její pes asi špatně snáší samotu. Neustále doma kňučí a vyje. Za prvé už nás to obtěžuje, neboť vydrží takto kňučet a výt několik hodit v kuse a to převážně v noci. Je to tak hlasité, že nás to s přítelem v noci budí. A za druhé je nám toho psa zkrátka líto. Se sousedkou se nám nedaří promluvit, neboť ji nemůžeme většinu času zastihnout.
Proto by mě zajímalo, jestli se s touto situací dá něco dělat? Přece není v pořádku, aby byl pes většinu času sám a takhle trpěl.

30.9.2020 22:26
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Monika12345678 napsal(a):
Dobrý den,
Mám možná trochu neobvyklý dotaz.
Naše sousedka v bytovce má psa. Jde o to, že pes je většinu času doma sám. Ona ho zajde jen vyvenčit a zas jde pryč. Její pes asi špatně snáší samotu. Neustále doma kňučí a vyje. Za prvé už nás to obtěžuje, neboť vydrží takto kňučet a výt několik hodit v kuse a to převážně v noci. Je to tak hlasité, že nás to s přítelem v noci budí. A za druhé je nám toho psa zkrátka líto. Se sousedkou se nám nedaří promluvit, neboť ji nemůžeme většinu času zastihnout.
Proto by mě zajímalo, jestli se s touto situací dá něco dělat? Přece není v pořádku, aby byl pes většinu času sám a takhle trpěl.

V pořádku to není, ale nic jiného, než se sousedkou promluvit Vám asi nezbyde - bez toho se nikam nepohnete.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.9.2020 23:35
Uživatel s deaktivovaným účtem

Co si matně pamatuji z NOZ, je tam v tomto kontextu zmíněna nějaká běžná míra hluku odpovídající poměrům v bytovém domě. Tzn. pokud je tato překračována, je to jistým způsobem řešitelné. Pro detail nastudujte NOZ, nepamatuji si to přesně.

Pokud to přímo s majitelkou řešit nelze, můžete to teoreticky řešit s majitelem bytu (je-li v (pod)nájmu) nebo na družstvu. Záleží, jak to tam máte. Případně volat měšťáky kvůli porušování nočního klidu (pokud pes štěká nepřetržitě několik hodin, je to zřejmě validní stížnost). Jaké z toho budou vyvozeny důsledky, to je ovšem otázka... Příliš optimistická bych nebyla.

Přidejte reakci

Přidat smajlík