Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

psicek

1.10.2020 10:05
psicek

XXX.XXX.112.141

Dobrý den,
mám následující dotaz.
20.5.20 jsme měli jít na přeočkování běžných psí nemocí (vzteklinu a psincový kašel dáváme zvlášť). Bohužel mi náhle umřela maminka, měla jsem spoustu vyřizování a tak jsem na očkování prostě zapomněla.
Očkovat jsem šla na veterinu včera. Paní doktorka mi řekla, s ohledem na skutečnost, že je vakcinace již 4 měsíce propadlá, měla bych s pejskem přijít na další přeočkování cca za měsíc.
Tak se chci zeptat, zda tak mám skutečně učinit...Nejde mi o ty peníze, spíše abych psa zbytečně nezatěžovala zbytečným očkováním navíc..
Pejsek je 3 letý, doposud zcela pravidelně očkovaný. Bydlíme na malé vsi, a můj pes je tam asi jediný venčený, ostatní žijí za plotem na řetězu...
Lišky se u nás nevyskytují..max. vysoká a zajíci..
Na výstavy teď nejezdíme..
Předem děkuji za Vaše názory a zkušenosti..

1.10.2020 10:25
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

psicek napsal(a):
Dobrý den,
mám následující dotaz.
20.5.20 jsme měli jít na přeočkování běžných psí nemocí (vzteklinu a psincový kašel dáváme zvlášť). Bohužel mi náhle umřela maminka, měla jsem spoustu vyřizování a tak jsem na očkování prostě zapomněla.
Očkovat jsem šla na veterinu včera. Paní doktorka mi řekla, s ohledem na skutečnost, že je vakcinace již 4 měsíce propadlá, měla bych s pejskem přijít na další přeočkování cca za měsíc.
Tak se chci zeptat, zda tak mám skutečně učinit...Nejde mi o ty peníze, spíše abych psa zbytečně nezatěžovala zbytečným očkováním navíc..
Pejsek je 3 letý, doposud zcela pravidelně očkovaný. Bydlíme na malé vsi, a můj pes je tam asi jediný venčený, ostatní žijí za plotem na řetězu...
Lišky se u nás nevyskytují..max. vysoká a zajíci..
Na výstavy teď nejezdíme..
Předem děkuji za Vaše názory a zkušenosti..

Taky se mi to stalo, kvůli tomu, že pes byl v tu dobu nemocný a nemohl se vakcinovat. Ještě hůř u kocoura, to jsem na to normálně zapomněla, respective jsem nezkontrolovala očkovák, že je tam ještě jedno přeočkování u FeLv. Oba jsem musela pak očkovat 2x po sobě, jak je doporučeno vám. Velice nebezpečná je nezaočkovaná leptospiroza, tu vám chytne jen tím, že se napije s kaluže. Leptospirozová vakcina už nedrží ani celý ten rok, natož přešvihnutá.

1.10.2020 10:59
impact

XXX.XXX.120.104

Po takové proluce bych šla dvakrát.

1.10.2020 11:58
Katka12345

XXX.XXX.32.40

Taky nám bohužel loni očkování propadlo, moc stresu, myšlenky úplně někde jinde, prostě stane se.
Normálně jsme nechali znovu zaočkovat tak, jak doporučuje veterinář i vám a žádné problémy z toho pesan neměl 😊

1.10.2020 12:20
assil

XXX.XXX.122.3

Ono hlavně když nepůjdete, tak máte to očkování neplatné, což je u vztekliny protizákonné.

1.10.2020 12:27
Varaxi

XXX.XXX.1.226

assil napsal(a):
Ono hlavně když nepůjdete, tak máte to očkování neplatné, což je u vztekliny protizákonné.

Jedná se o ...přeočkování běžných psí nemocí (vzteklinu a psincový kašel dáváme zvlášť).
Očkování na vzteklinu je tedy OK.

Přidejte reakci

Přidat smajlík