Kedy začať psa obliekať?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.10.2020 16:33
Baki7

XXX.XXX.239.228

Ahojte. Kedy začať obliekať psíkov? Alebo kedy začínate vy? A aké plemená?Pýtam sa hlavne na tie krátkosrsté a žijúce dnu.

1.10.2020 16:47
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Mám dva hladkosrsté psy (fena SBT a pes xAST), chované doma, kde máme navíc fakt velké teplo.

Psa téměř neoblékám, beru mu akorát funkční vestu na tréninky, kde čeká v autě. Po tom, co se psem dotrénuji a jde zahřátý do auta do zimy, tak dávám tu vestu, protože jinak se mi klepe zimou. Jinak se venku na procházkách zahřeje pohybem a zima mu není.

S fenou je to horší, tu krom tohoto oblékám i na procházky, když mrzne a nebo když je takové to vlezlé sychravé počasí s větrem nebo mrholením. Letos asi pořídím ještě něco slabšího (něco jako thermoprádlo) a začnu oblékat dřív (po úrazu). Jinak pokud jdeme vyloženě třeba na louku, kde vím, že bude fena lítat se psem, nebo za hračkou, tak neoblékám, to jí zima není. Ale třeba při pomalé procházce ve městě (což je u nás ale málo často) už se mi klepe.

A ještě k tématu - minulý víkend jsme byli na závodech, chytli jsme to hnusné počasí, kdy téměř celý víkend pršelo a teplo fakt nebylo. Měli jsme chatku a v ní přímotop, takže teplíčko. V sobotu byla disciplína, které trvá většinou až do rána a ke které jsme museli přejet autem. Psa z auta vyndáte když jde na řadu, zahřejete, rozhýbete, jdete na řadu, vychodíte a zpátky do auta a zase čekat. No a nevím kolik mohlo být stupňů, ale na stupně to asi tak hrozné nebylo. Nicméně psi se mi v autě točili do klubíček a klepali, takže už teď bych docela ocenila ty vesty do auta, které jsem s sebou ale neměla. Takže jsme startovali a nechávali to chvíli běžet, abychom zatopili. A nebyli jsme jediní, každou chvíli všechna auta kolem na chvíli nastartovala . No a co si budeme povídat, my jsme byli taky zmrzlí a to jsme byli jako fakt oblečení .

A kdy začít psa oblékat? Když je mu zima . Ne, řekla bych, že je to fakt individuální. Já mám psy, kteří fakt milují teplo, když doma zatopím, tak se okamžitě nahrnou ke kamnům a jsou schopní tam vydržet ležet fakt dlouho, což nechápu. Na gauči spí celoročně pod dekou, v posteli pod péřovou peřinou . V létě se zase rádi vyhřívají venku na sluníčku. Jsou psi (pořád mluvím jen o těch hladkosrstých, chovaných v domě), kteří se venkou klepou i když je něco nad nulou, no a pak jsou taky psi, kteří jsou v pohodě i když je -10...

1.10.2020 17:07
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

Samozřejmě psa promoknout a profoukat nenechám.
Oblékám a nepřipadám si trapně.
U nás to ZATÍM není třeba, je ještě teplo.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.10.2020 17:10
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mám psího důchodce, MOK. Už toho tolik nenaběhá, chodíme na pomalejší vycházky, takže ho oblékám dříve a důsledněji než v předešlých letech (x let jsem ho neoblékala vůbec). Vestu dostává: do silného deště, a dále pokud teplota klesne pod cca 5 stupňů. Když je objektivně sice tepleji, ale je sychravo a větrno, a pocitově je prostě zima - takové to “vlezlé” počasí (chodím se rozmyslet na balkon :-) ), tak ho oblékám taky. Jinak žije celý život doma, na zimu mu na pelíšek dávám ještě nějakou teplejší deku, aby na něj nešel chlad od podlahy a měl to takové útulnější. Dělám to takto od první (a poslední) zdravotní polízanice, kterou jsme si kvůli prochladnutí pořídili. Ale ani tehdy se venku neklepal zimou, v tomto směru je tvrďák, takže se raději řídím svým úsudkem.

Obecně zvažte kondici a zdraví psa, počasí, jakým způsobem budete trávit čas. (Pokud jdu se psem na někoho čekat na nádraží, je to jiné, než když se psem půjdu běhat.)

4.10.2020 06:43
Baki7

XXX.XXX.255.54

Ďakujem

Přidejte reakci

Přidat smajlík