Dobrý den, měla bych otázku. U pejska jsem se před nějakou dobou, můžou to být dva týdny asi, zpozdila s odblešením. Nemohla jsem se dostat k veterináři, kde kupujeme kapičky. No a mezi zadními nožkami se mu objevilo spoustu pupínků, tak jsem si konečně pro kapičky došla a psíka urychleně odblešila. Pupínky se ještě chvíli drželi, mazala jsem je přírodním olejem (funguje takřka jako dezinfekce) a na to začali pupínky mizet. No ale teď se objevili další, na stejném místě. Když je zmáčknu, vyteče z nich hnis. Napadá tak vyrážka z toho oleje, blechy to už asi nebudou, ne? Vůbec nevím a chci vás moc požádat o radu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

To musí být celý šťastný, pes s hnisavými pupínky. Ale mít to na tváři člověk, okamžitě běží k doktorovi, že :-)
Nelze naprosto říci, z čeho to ten pes má.
Klidně to můžou být přípravky proti blechám, blechy samotné nebo taky cokoli jiného - třeba otrava, nedostatečná činnost ledvin, druhotná infekce nějakou bakterií, cokoli.
Olej, který funguje jako desinfekce, to myslíte tea tree nebo eukalypt? Takové jsou třeba zrovna dráždivé, třeba je to z toho.
Blíže Vám může pomoci jen veterinář. A spěchejte - jestli je to infekce, může se to šířit na Vás, na ostatní členy rodiny...