Mám hrozně stupidní téma a ještě blbější dotaz, ale... měla jsem objednané maso, bohužel závoz dnes, kdy jsem ho nemohla obsloužit, mrazák nemám přímo v bydlišti, takže zjistím až zítra, jak to tam vypadá...
V objednávce byly konzervy, který beru na dny, kdy třeba odjedu s fenou na víkend pryč a tak. Hodili mi to celý do mrazáku i když jsem říkala, že tam jsou konzervy, jestli by je dali stranou...
Za předpokladu, že se nerozervou - což si myslím, že se může na krásně stát, ale v reálu jsem se s tím nikdy nepotkala, protože zatraceně - konzervy v mrazáku jsou nesmysl, žejo... Kdyby tedy byly celý. Je možný je znovu vyndat a skladovat normálně jako ostatní konzervy. Tedy x měsíců s tím, že je pak můžu s sebou někam vzít nebo mám smůlu?
Já nevidím důvod, proč by to nešlo normálně používat jako kteroukoli jinou konzervu, která zmrazená nebyla.
V konzervách bylo tepelně zpracované maso, ne? A pokud ty konzervy budou neporušené, tak se snad nemůže nic stát.
Jinak Vám to řeknu - vařené rozmrazené maso normálně v lednici vydrží jako maso nikdy nezmrazené. Logicky by tedy mělo zakonzervované maso vydržet také, ať je rozmrazené, nebo ne.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Rupne to :-) voda.. v konzervě je 80 % vody .. týjo ale dejte pak vědět, jestli to ruplo :D

Atheira
napsal(a):
Tak vydržely celé :D
To bylo na jeden den? Ale tak to neplatí! Musíte aspoň týden, jinak to nepraskne. To nemá cenu tohleto :-)
Fiona.Praha
napsal(a):
Kdybych měla konzervu v mrazáku, nechala bych ji tam a vyndala před použitím. Určitě bych ji nevyndala a neskladovala dalších pár měsíců.
Proto se tady ale právě ptám.
Protože konzervy nekupuju proto, abych byla omezená tím, že je musím hned rozdělat a hned zdělat a do té doby skladovat někde v nějakých konkrétních podmínkách.
Pokud by mi o tohleto nešlo, tak je prostě vyndám, rozdělám, nechám rozmrznout a zkrmím hned. Jelikož ale nevím, jak se zmrzlá konzerva po vyndání a ponechání venku chová, ptám se tady jak blbec.
Nechání v mrazáku určitě nepřipadá v úvahu, protože, jak už tu padlo, to je nesmysl.
napsal(a):
To bylo na jeden den? Ale tak to neplatí! Musíte aspoň týden, jinak to nepraskne. To nemá cenu tohleto :-)
Vy mi přejete teda!
Vyndala jsem je, uvidím, co to udělá... teoreticky, jestli se to nějak začne kazit, budou konzervy prostě nafouklé, ne?

Atheira
napsal(a):
Vy mi přejete teda!
Vyndala jsem je, uvidím, co to udělá... teoreticky, jestli se to nějak začne kazit, budou konzervy prostě nafouklé, ne?
Varaxi má pravdu, už je to tepelně upravené, nic se nestane. Samozřejmě otevřenou konzervu nenechám několik dní, zkrátka rozmrznout a sežrat.