Knírač malý pepř a sůl s PP

Prodám Knírače malého - Malá CHS nabízí do milující rodiny štěňátka s výbor...
Dohodou
Dobry den,
mame 2,5 mesicni stene, ktere zkousi sezrat co mu prijde do cesty. Hlinu, pisek, kaminky, travu atd.
Mame dve kocky, ktere nam vecne tahaji do zahrady ulovene mysi, ktere si tam naporcuji. Mys obvykle sezerou celou a vyplivnou zluc.
Uz se nam stalo, ze stene jednu zluc sluplo jak malinu. Volala jsem veta a rikal, at dam steneti 3ml peroxidu vodiku na koren jazyka at se vyzvraci. To jsem udelala a vyzvracel se.
Zluce se snazim kazdy rano, nez vypustim stene z domu, pohledat. Nekdy neni na zahrade zadna, nekdy jsou tam dve. Ale pochybuju, ze nejakou neprehlidnu.
Nikde jsem nic o tom co to muze zpusobit nenasla. Ale zase ty kocky musi mit duvod, proc to tak peclive vypreparujou.
Muze to zpusobit otravu?
Uživatel s deaktivovaným účtem
Je to hořké, proto to možná nejedí. Ale nevím, jestli kočka cítí hořkou chuť.
Otrávit se nemůže, ale nakazit zřejmě ano. Leptosiroza ? Tasemnice ?
Ani dospělí psi by neměli požírat zbytky myší.
napsal(a):
A ti psi, co je jejich hobby lovení myší na poli? Teriéři třeba? Vůbec bych to neřešila, žluč(i když hovězí) je lék na poruchy trávení pro lidi, takže nejspíš může pomoct i psu. Celkem nevím, proč vet doporučil nechat štěně vyblít. Pokud mu to bude hnusné, vyblije to tak jako tak.
napsal(a):
Proti leptospiróze je očkování, tasemnici z myší nechytí.
Viděli jste někdo žluč z myši? Štěně žere nejspíš žaludek.
napsal(a):
Viděli jste někdo žluč z myši? Štěně žere nejspíš žaludek.
Od začátku diskuze přemejšlím, kolik žluče může být z jedný myši a jak asi vypadá
Žluč je tekutina a pokud zadavatelka píše, že "štěně jednu sluplo jako malinu", mám podezření, že pojmem žluč označuje něco jiného- vnitřnosti obecně, střeva, střevní obsah, cokoliv.
Terven
napsal(a):
Od začátku diskuze přemejšlím, kolik žluče může být z jedný myši a jak asi vypadá
Žluč je tekutina a pokud zadavatelka píše, že "štěně jednu sluplo jako malinu", mám podezření, že pojmem žluč označuje něco jiného- vnitřnosti obecně, střeva, střevní obsah, cokoliv.
Nene, myslim opravdu zluc.
Poznam ji.
Znam ji od kurat.
Od mysli je velka cca 1 - 1,5cm zelena uvnitr s tekutinou. Obcas je u ni i kousek jater.
Nejsem nijak nadaná na myší anatomii... A ano, taky jsem párkrát přemýšlela, co to ta kočka z těch myší nechává. Mimochodem, místní kočka to dělá jenom jedna. Většinou to flákne na chodník... Po ostatních kocourech z myší nebyde nic!
Ale žluč 1 - 1,5cm Z MYŠI? Vy tam u vás máte ty myši nějaký atomový? Velký jako ty kuřata nebo jak si to mám představit?
Atheira
napsal(a):
Nejsem nijak nadaná na myší anatomii... A ano, taky jsem párkrát přemýšlela, co to ta kočka z těch myší nechává. Mimochodem, místní kočka to dělá jenom jedna. Většinou to flákne na chodník... Po ostatních kocourech z myší nebyde nic!
Ale žluč 1 - 1,5cm Z MYŠI? Vy tam u vás máte ty myši nějaký atomový? Velký jako ty kuřata nebo jak si to mám představit?
Jo no, králík nebo kapr, ok, ale myška? U jater to sice je, ale určitě ne centimetry.
Na obrázku je to malá žlutá skvrna - játra myši.
napsal(a):
Jo no, králík nebo kapr, ok, ale myška? U jater to sice je, ale určitě ne centimetry.
Na obrázku je to malá žlutá skvrna - játra myši.
Mně teda to, co ta naše kočka nechává, nejvíc připomíná slezinu, ale vážně nevím, co to je. Vnitřnosti nejsou zrovna moje hobby.
Atheira
napsal(a):
Mně teda to, co ta naše kočka nechává, nejvíc připomíná slezinu, ale vážně nevím, co to je. Vnitřnosti nejsou zrovna moje hobby.
Hlavně by mě zajímalo, jak něco, co není větší než žilka, hledám na zahradě :-)
Zelený bude žaludek. Nebo co já vím. Ale to je asi tak jediné na myši veliké.
https://inkymousestudios.com/portfolio-item/mouse-anatomy-map-biotechnology-marketing-imagery/
https://media.sciencephoto.com/c0/47/18/52/c0471852-800px-wm.jpg
napsal(a):
Hlavně by mě zajímalo, jak něco, co není větší než žilka, hledám na zahradě :-)
Zelený bude žaludek. Nebo co já vím. Ale to je asi tak jediné na myši veliké.
https://inkymousestudios.com/portfolio-item/mouse-anatomy-map-biotechnology-marketing-imagery/
Nemohla by jste z toho klubka vnitřností vypreparovat ten žaludek? Ale podle tvaru, který je téměř shodný s lidským, jsem si skoro jistá, že je to žaludek. Kočky to nechávají na dlažbě kolem baráku, vloni se jich tu válely pořád spousty. Letos u nás myši takřka nejsou, chudáci nemají ani co lovit a já nemám co vyfotit
napsal(a):
Máte pravdu, informaci o věku jsem nepostřehla.
Krutak1FlE
napsal(a):
Ja vam to vyfotim az tu zase nejakou nechaji😉
Mozna nemam uplne dobrej odhad na velikost, ale uplne maly to neni🙂
Dejte, začalo mě to zajímat.
lesnížínka
napsal(a):
Nemohla by jste z toho klubka vnitřností vypreparovat ten žaludek? Ale podle tvaru, který je téměř shodný s lidským, jsem si skoro jistá, že je to žaludek. Kočky to nechávají na dlažbě kolem baráku, vloni se jich tu válely pořád spousty. Letos u nás myši takřka nejsou, chudáci nemají ani co lovit a já nemám co vyfotit
Stejně to jsou nějaké fajnové kočky. Když mí kocouři ulovili a sežrali myš, zbyl z ní maximálně ocásek. A předloni jsme pitvali přejetého kocoura - měl v žaludku (nekecám) 21 myší, všechny poctivě překousnuté napůl - děti skládaly jak puzzle. Nemyslím, že by ztrácel čas preparováním vnitřností.
lesnížínka
napsal(a):
no žínko :-) :-) stomach přece
slezina je to fialové vpravo od žaludku
nikdy jsem to vykuchané neviděla, kocour svačí asi na louce, domů pro mě nosí myši celé a megi myš překousne a nechá.. a teď je začala polykat a dnes je jí blbě, blbá myš nebo přijde hárání.. tak ale snad nejsou otrávené, když běhají jak zběsilé
napsal(a):
no žínko :-) :-) stomach přece
slezina je to fialové vpravo od žaludku
nikdy jsem to vykuchané neviděla, kocour svačí asi na louce, domů pro mě nosí myši celé a megi myš překousne a nechá.. a teď je začala polykat a dnes je jí blbě, blbá myš nebo přijde hárání.. tak ale snad nejsou otrávené, když běhají jak zběsilé
Nevybavuje se mi barva slezina u myší, u většiny zvířat je hnědočervená, v každém případě u savců placatá. Z hlediska topografie vlevo od žaludku, ale pokud kočka vyplivne, je to v zásadě jedno.
napsal(a):
Nevybavuje se mi barva slezina u myší, u většiny zvířat je hnědočervená, v každém případě u savců placatá. Z hlediska topografie vlevo od žaludku, ale pokud kočka vyplivne, je to v zásadě jedno.
Já to říkala o obrázku..
A jak je teda velký ten žlučník, 3 mm i se žlučovodem?
napsal(a):
Já to říkala o obrázku..
A jak je teda velký ten žlučník, 3 mm i se žlučovodem?
Aha, tenhle obrázek jsem neviděla. To, co je u nás po zemi je prostě žaludek. Vy někde vidíte žlučník?? Jsem slepá, já jen ten žlučovod
lesnížínka
napsal(a):
Aha, tenhle obrázek jsem neviděla. To, co je u nás po zemi je prostě žaludek. Vy někde vidíte žlučník?? Jsem slepá, já jen ten žlučovod
No právě že nevidím :-) žlučník je přilepený na játrech, kolik to může mít, půl milimetru? Je to žlutá skvrnka na obrázku jater někde nahoře :-)
Tak zítra, až megý chytí myš, tak jí ji vytrhnu z tlamy a rozpitvám. Říkám si, jestli třeba není řeč o potkanech, krtcích.. někdo mi říkal, že krtka kočka ani snad nejí, že má nějakou hnusnou chuť, ale nevím, míca kdysi krtka donesla koťatům.. pod postel.. hrozně vtipné, ona to byla malá kočka a kdo má krtka pod postelí..
lesnížínka
napsal(a):
Spíš naopak, vidíte játra a žlučník, ne žlučovod. Žlučník u myší cca 0,5 cm - už dlouho jsem žádnou nepitvala - ty obrázky od megi jsou prakticky v životní velikosti.
napsal(a):
No právě že nevidím :-) žlučník je přilepený na játrech, kolik to může mít, půl milimetru? Je to žlutá skvrnka na obrázku jater někde nahoře :-)
Tak zítra, až megý chytí myš, tak jí ji vytrhnu z tlamy a rozpitvám. Říkám si, jestli třeba není řeč o potkanech, krtcích.. někdo mi říkal, že krtka kočka ani snad nejí, že má nějakou hnusnou chuť, ale nevím, míca kdysi krtka donesla koťatům.. pod postel.. hrozně vtipné, ona to byla malá kočka a kdo má krtka pod postelí..
Vytržená z tlamy už může být pochroumaná - na pitvu bych doporučovala myš ulovenou do pastičky.
napsal(a):
Spíš naopak, vidíte játra a žlučník, ne žlučovod. Žlučník u myší cca 0,5 cm - už dlouho jsem žádnou nepitvala - ty obrázky od megi jsou prakticky v životní velikosti.
Je to bílé nafouklé, takový balonek zakřivený, béžové barvy. Jednobarevný. Velikost cca centimetr.To by měla myš žlučník přes půl myši...proč? Spíš mě napadly ještě plíce, ale ten tvar tomu neodpovídá a vlastně hlavně barva ne.
lesnížínka
napsal(a):
Je to bílé nafouklé, takový balonek zakřivený, béžové barvy. Jednobarevný. Velikost cca centimetr.To by měla myš žlučník přes půl myši...proč? Spíš mě napadly ještě plíce, ale ten tvar tomu neodpovídá a vlastně hlavně barva ne.
To je žaludek :-) Plíce jsou takový hadr, ne? Houba. Hele a to ale někdo říkal, nějaká tradice "grain free a ne grain free", že vlk žere obilí v trávicím traktu oběti.
Tak nám to nějak nesedí :-) Kočka to plive a .. komu pes žere myši?
napsal(a):
To je žaludek :-) Plíce jsou takový hadr, ne? Houba. Hele a to ale někdo říkal, nějaká tradice "grain free a ne grain free", že vlk žere obilí v trávicím traktu oběti.
Mě. Myši žere. Moc si je neloví, ale nosí mu je kočka. A neplive nic. Takže to odpovídá proč by taky kočka žrala obilí?
Říkám muži: hele, co byla taková ta ,,puchorina", takový ten balonek, co nám naši dávali na zabijačce(já se neúčastnila, ale pak to tam bylo) Prý: močový měchýř! Aha, tak to taky ne
napsal(a):
Mně...žere je celý
napsal(a):
Ano, zakřivený balónek béžové barvy - to by odpovídalo (žaludku). Ale stejně nechápu, proč by to kočka plivala .
napsal(a):
Nevím, jestli obilí. Spíš jsem četla teorii, že zelené krmení, kvůli vitamínům (ale ty si vlci umí vyrobit). Že proto načínají ulovenou kořist na břiše - ale taky možná proto, že je tam kůže tenčí.
Tak jsem jednu dneska nasla na chodniku. Jen uz je zaschla a neni tak syte zelena jako cerstva.
Podle me je to zluc. Je to maly vacek se zelenou hutnou tekutinou. Je to ve slabe slupce. Zaludek ma silnejsi obal ze svaloviny podle me.
Prikladam foto.
Az objevim cerstvejsi, dam to sem.
Krutak1FlE
napsal(a):
Tak jsem jednu dneska nasla na chodniku. Jen uz je zaschla a neni tak syte zelena jako cerstva.
Podle me je to zluc. Je to maly vacek se zelenou hutnou tekutinou. Je to ve slabe slupce. Zaludek ma silnejsi obal ze svaloviny podle me.
Prikladam foto.
Az objevim cerstvejsi, dam to sem.
Vypadá to jako žlučník, jenom postrádám zbytek jater. Ten byl asi sežrán.
1) žlučník, ne žluč - žluč je ta tekutina
2) ta myš má teda 35 cm
nebo žlučníkové kameny, nebo sežrala karkulku a dvě kočky
Myš má předžaludek a žláznatý žaludek, třeba je plný tráveniny jako to, čím krmíme psy z krav a ovcí :-) Tohle nebude z myšky. Střevo? Na obrázku krysy.
http://biologie.pedf.cuni.cz/maratova/pitva.html
https://musicismylifeeee.weebly.com/urogenital-system.html
http://sinoemedicalassociation.org/AP3/RatDissection.pdf
napsal(a):
Vypadá to jako žlučník, jenom postrádám zbytek jater. Ten byl asi sežrán.
Tak jak je ta myš velká?
Já se snad půjdu zeptat kocoura :-)
No jsou to celkem normalni polni mysi nebo mysi ze staje od koni.
Takhle to vypada skoro pokazdy. Pritahnou mys, pak ji porcujou a po prezvejkani tohle vyplivnou. Nekdy jsou tu i tri na chodniku.
A myslite tedy, ze to neni pro stene nebezpecne?
Snazim se to prochazet, ale pochybuju, ze to zvladnu 100%.
Krutak1FlE
napsal(a):
No jsou to celkem normalni polni mysi nebo mysi ze staje od koni.
Takhle to vypada skoro pokazdy. Pritahnou mys, pak ji porcujou a po prezvejkani tohle vyplivnou. Nekdy jsou tu i tri na chodniku.
A myslite tedy, ze to neni pro stene nebezpecne?
Snazim se to prochazet, ale pochybuju, ze to zvladnu 100%.
Pochybuju, že by to pro proočkovaného psa bylo nebezpečné
nevím, jak s tou leptospirozou, co tu padla... v tomhle přehled vůbec nemám,
ale kromě té jedné kočky, o které jsem psala, tu kocouři myši normálně žerou celý, tak jedovatý to být nemůže. Kočka je zřejmě frfňa vybíravá.
Jako zas, na kolik to může být nebezpečný? Psi jsou prostě prasata. Někteří labužníci žerou hovna, dokonce jsou i tací, co mají specializaci na hovna konkrétních zvířat. V podstatě každý štěně má nějakou tu šmakuládu, na který ujíždí... to už by jich bylo mrtvých... a žijou.
Navíc psa po vypuštění na zahradu prostě stejně na sto procent neuhlídáte. Moje fena taky miluje žrát na tajňačku hnusy. Jen se zatím nenaučila přestat se tvářit jako spokojený satáně, když takovou tajnou akci dokoná a přijde za mnou. Ten pes se to naučí, že když to vidíte, tak mu to seberete, tak to začne žrát tajně. Vy budete v klidu, že už nikde nejsou kousky myší, že to pes nežere a on bude spokojen, jak ho už neprudíte.
Tady jde, obávám se, o to, že tak malé štěně ještě (pravděpodobně) proočkované není... (Resp. zřejmě nebude v plné imunitě.)
napsal(a):
Tak jak je ta myš velká?
Já se snad půjdu zeptat kocoura :-)
Já myslím, že normální velikosti myši polní. Nebo myšice. Ty jsou větší než myš domácí.
Krutak1FlE
napsal(a):
Tak konecne jeden cerstvy ulovek
Nóó, žlučník skoro 2,5 cm - to nebude myš. Zítra prokonzultuju s kolegyněmi. Dám vědět.
To je napínavé 😃
Je to z potkana, jsem myslela kvůli velikosti, jenže potkan nemá žlučník.
Ale má veliký žaludek. A myš i potkan mají veliké, jako fakt veliké slepé střevo. To mě fakt zajímalo, na co to potřebují. A gůgl říkal, že tam bydlí bakterie, které zpracovávají rostlinny a umí to rozložit i celulozu. Poslepu :-) No a zelená kaše.. takže jsou tři možnosti:
myš má 30 cm a má ráda špenát
je to potkan
je to potkan, co snědl tu myš.
A z toho plyne ponaučení: potkan má rád špenát.
Podle mě jsou to neprané dršťky.
Terven
napsal(a):
Jj, přesně to mě napadlo...že buď to není z myši anebo to stopro nebude žlučník
Žlučník je to na 100 %. Pár let učím patologii, tak to poznám. Ale z čeho - to je výzva!
napsal(a):
Žlučník je to na 100 %. Pár let učím patologii, tak to poznám. Ale z čeho - to je výzva!
No jo, ale naše kočky nosí před barák jen myši a myšice, nějakého vrabce...takže by to muselo zůstat z nich, Pochybuju, že nosí jen ty žlučníky s tím že: hele, chytla jsem zajíce, ale tahat se ti sem s celým fakt nebudu. Takže tady máš žlučník, jako důkaz
lesnížínka
napsal(a):
Jako...že ta kočka loví srnky?
A teď vážně. Kdyby to byl fakt žlučník tak velikostně co...zajíc?
Králíčci chudáčci.
http://www.medirabbit.com/EN/GI_diseases/Gallbladder/Biliaire_en.htm
napsal(a):
Králíčci chudáčci.
No, králíčka tu nemám, zajonc to být může. Ale tady mi to zase tvarově nepřipomíná to, co nalézám já. Kurňa to mě se.e, že mě nikdy nenapadlo to vyfotit. A tolik se tu toho léta válelo...
lesnížínka
napsal(a):
No, králíčka tu nemám, zajonc to být může. Ale tady mi to zase tvarově nepřipomíná to, co nalézám já. Kurňa to mě se.e, že mě nikdy nenapadlo to vyfotit. A tolik se tu toho léta válelo...
Ale králíček je i divoký :-) A proč by si kočka nemohla dojít i pro králíčky miminka domácí? Nevím, jestli to kočky dělají. Já kocourovi všechno zakázala.
Jinak teda člověk má žlučník max 80ml. To jsou dva velké panáky. Takže myš, která má 7-10 cm, má žlučník 2,5 cm :-)
Myšice 7-14 cm. To také nepůjde :-) Králík 40 cm.
A ještě by se po roce sledování zbytků na chodníku mohla zapnout wifi kamera, položit na okno telefon,..
Ale to zas nebude legrace.
No tak nás kocour párkrát přitáhl i zajíce a bažanta.... Ale ty nezvládl sežrat a nechat jen žlučník. Podobné zbytky nacházím taky dost často, vždycky jsem to považovala za žlučník a i když celkem velké to teda je, tak dle frekvence myslím že to je opravdu z myši ( nebo něčeho podobného). Taky se mi stalo, že jsem kocoura s myší viděla a pak na tenhle "dárek" narazila.
Tak jsem zvědavá, jestli někdo znalý přijde s oficiálním rozuzlením...
napsal(a):
Ale králíček je i divoký :-) A proč by si kočka nemohla dojít i pro králíčky miminka domácí? Nevím, jestli to kočky dělají. Já kocourovi všechno zakázala.
Jinak teda člověk má žlučník max 80ml. To jsou dva velké panáky. Takže myš, která má 7-10 cm, má žlučník 2,5 cm :-)
Myšice 7-14 cm. To také nepůjde :-) Králík 40 cm.
A ještě by se po roce sledování zbytků na chodníku mohla zapnout wifi kamera, položit na okno telefon,..
Ale to zas nebude legrace.
Samozřejmě vím, že je i králík divoký, i když jsem ho teda v životě neviděla a myslím, že konkrétně tady u nás nežije. Viděla jsem je jen v telce v Anglii a Austrálii Ano, kocour nosil zajonce, tak do 30cm, ale snědl jen třeba nohu. Většinou ho odevzdal psům. Hodně lidí má králíkárny, ale nikdy jsem neslyšela, že by jim na ně chodily kočky, ani domácí, ani sousedovy.
lesnížínka
napsal(a):
Samozřejmě vím, že je i králík divoký, i když jsem ho teda v životě neviděla a myslím, že konkrétně tady u nás nežije. Viděla jsem je jen v telce v Anglii a Austrálii Ano, kocour nosil zajonce, tak do 30cm, ale snědl jen třeba nohu. Většinou ho odevzdal psům. Hodně lidí má králíkárny, ale nikdy jsem neslyšela, že by jim na ně chodily kočky, ani domácí, ani sousedovy.
Divocí králíci žijí v Čechách fakt ale běžně. Hodně známí jsou třeba na pardubickém nádraží, vždy jsme je tam chodili pozorovat, když jsme čekali na přestup, běhali kolem vodotrysku a lidí se nijak moc nebáli. Nebo větší koncová sídliště, ČM v Praze, lidé je tam krmí. A jsou to takoví malí králíčci oproti domácím. Je to zavlečený druh, ale žije tu. A je línější, proto mě napadl, že kočka, protože zajíc.. leda že by chodila pro mladé, protože zajíc mi přijde hodně rychlý.
Zas tolik zvířat s touto velikostí žlučníku není. A někdy se stane, že králík má žlučník hrozně malý. Holubi také nemají, potkan kůň jelenovití taky ne, takže nějaký pták nebo ryba, ale to by se rozhodně na zahradě neobešlo bez zápachu nebo šupin/kůže/něčeho,
může to být něco, co není zas tak žravec kytiček (ti povětšinou právě ten žlučník nemají), třeba kuna.. ale si představte, kolik by jich muselo být a nechaly by se kuny tak lehce?
a co dalšího umí kočka ulovit a ještě k tomu pravidelně? Mají ty žlučníky asi někde poblíž hnízdo :-) Přece. Když se s tím kočka tahá domů. Je to blízko a nebude to větší než ten zajíček, si myslím, a hlavně to bude zvíře, které žlučník má.
Sázím ten přiblblý horní panel ifauny, že je to dinosaurus.
napsal(a):
Divocí králíci žijí v Čechách fakt ale běžně. Hodně známí jsou třeba na pardubickém nádraží, vždy jsme je tam chodili pozorovat, když jsme čekali na přestup, běhali kolem vodotrysku a lidí se nijak moc nebáli. Nebo větší koncová sídliště, ČM v Praze, lidé je tam krmí. A jsou to takoví malí králíčci oproti domácím. Je to zavlečený druh, ale žije tu. A je línější, proto mě napadl, že kočka, protože zajíc.. leda že by chodila pro mladé, protože zajíc mi přijde hodně rychlý.
Zas tolik zvířat s touto velikostí žlučníku není. A někdy se stane, že králík má žlučník hrozně malý. Holubi také nemají, potkan kůň jelenovití taky ne, takže nějaký pták nebo ryba, ale to by se rozhodně na zahradě neobešlo bez zápachu nebo šupin/kůže/něčeho,
může to být něco, co není zas tak žravec kytiček (ti povětšinou právě ten žlučník nemají), třeba kuna.. ale si představte, kolik by jich muselo být a nechaly by se kuny tak lehce?
a co dalšího umí kočka ulovit a ještě k tomu pravidelně? Mají ty žlučníky asi někde poblíž hnízdo :-) Přece. Když se s tím kočka tahá domů. Je to blízko a nebude to větší než ten zajíček, si myslím, a hlavně to bude zvíře, které žlučník má.
U nás třeba králíci nejsou. Uměle je tu vypustili, ale ani rok nevydrželi, takže si myslí že to není z králíka. Navíc tu ty žlučníky bývají celý rok, ne je v období králíčat. Po králíkovi by na zahradě musela zbýt aspoň hlava, tu by náš kocour nezvládl
napsal(a):
Králíčci chudáčci.
Já si schválně k tomu žlučníku dokreslila játra, jak to mám nakoukané z pitev. I když odhlídnu od toho, že na fotografii byl trochu dilatovaný - to je po smrti každý - tak to velikosti odpovídá tomu králíkovi nebo slepici. Zkonzultuju s kolegyněmi, až se sejdeme.
Terven
napsal(a):
Není možný, že by to kočky nosily odněkud, kam lidi vyhazujou zbytky ze zabitých králíků? Ta frekvence by pak byla pochopitelnější.
To je ono, přesně. V okolí někdo pravidelně zabíjí králíky nebo slepice nebo něco podobného, co já vím, perličky? :-)
Ale když se zabíjelo, tak vnitřnosti zůstaly v kyblíku na zemi a kočky to jedly. Se o to skoro praly a přitom maso dostávaly, o granulích jsme tenkrát neměli tušení.
Že by kočka chodila lovit slepice, se mi úplně nezdá :-)
Naše kočky mladé zajdy jo, ale už třeba drozda či kosa...jsem nikdy neviděla, že by žraly. Ulovit asi jo, občas nějaký leží, ale ty nežerou...nevím proč. Proto jsem to psala...u nás, tady u nás žádní králíci nejsou, ani netuším, jestli někde na Moravě. Možná někde na těch rovinatých pláních. Naše kočky žádné zbytky zvířecí od sousedů nosit nemůžou, protože od nejbližších sousedů maximálně....no to ani radši nepíšu
napsal(a):
Já si schválně k tomu žlučníku dokreslila játra, jak to mám nakoukané z pitev. I když odhlídnu od toho, že na fotografii byl trochu dilatovaný - to je po smrti každý - tak to velikosti odpovídá tomu králíkovi nebo slepici. Zkonzultuju s kolegyněmi, až se sejdeme.
Takže po konzultaci s kolegyní, mající několik venkovních koček - je to z myši! Překvapilo mě, že mají takhle velký žlučník, ale je to tak. Kolegyně má opakovanou zkušenost - přesně takhle vypreparovaný žlučník potkává venku, občas k němu přibude i tlusté střevo - to kočkám taky moc nechutná.
napsal(a):
Takže po konzultaci s kolegyní, mající několik venkovních koček - je to z myši! Překvapilo mě, že mají takhle velký žlučník, ale je to tak. Kolegyně má opakovanou zkušenost - přesně takhle vypreparovaný žlučník potkává venku, občas k němu přibude i tlusté střevo - to kočkám taky moc nechutná.
Tak to teda zírám. To jsou nějaké radioaktivní myši ne? vždyť ten žlučník je větší pomalu než myš. K čemu mají myši tak velký žlučník? Díky za vysvětlení.
Terven
napsal(a):
Hlavně si neumím představit, kam se do tý mrňavý myši vejdou ostatní orgány- ještě taky musí mít srdce, plíce, žaludek, střeva atd. ...nechce se mi věřit, že to vše ostatní je v pidi velikosti a většinu myši zevnitř zabírá žlučník.
přesně tak. a k čemu u myši takový žlučník když řízky ani pečené kachny nežere (vtip)
když kouknete na http://biologie.pedf.cuni.cz/maratova/pitva.html
na ty fotky
tak tam nic takhle velkého nevidno a 3cm žluč u 10 cm myši ? To mi nesedí.
GAELLE
napsal(a):
Tak to teda zírám. To jsou nějaké radioaktivní myši ne? vždyť ten žlučník je větší pomalu než myš. K čemu mají myši tak velký žlučník? Díky za vysvětlení.
Jo, kolegyně bydlí v Hluboké nad Vltavou, tam je do do Temelína kousek.
Krutak1FlE
napsal(a):
A duvod, proc to preparujou a nezerou je tedy proto, ze je to horky a nechutna jim to?
Ano, žluč je hořká (odporně). A tlustě střevo obsahuje výkaly a ty jim taky nechutnají.
lupus4
napsal(a):
když kouknete na http://biologie.pedf.cuni.cz/maratova/pitva.html
na ty fotky
tak tam nic takhle velkého nevidno a 3cm žluč u 10 cm myši ? To mi nesedí.
Já uvažovala stejně, než mi došlo, že je to laboratorní myš, ta má tak 5-6 cm (bez ocasu). Polní myšice jsou dvakrát větší.
Terven
napsal(a):
Hlavně si neumím představit, kam se do tý mrňavý myši vejdou ostatní orgány- ještě taky musí mít srdce, plíce, žaludek, střeva atd. ...nechce se mi věřit, že to vše ostatní je v pidi velikosti a většinu myši zevnitř zabírá žlučník.
Prostor v hrudní dutině je obecně výrazně menší než v břišní. Takže srdce a plíce jsou relativně malé - kór u myši, která nepodává žádné sportovní výkony. A v dutině břišní jsou u ní největší játra, protože střevo je poměrně krátké a moc místa tudíž nezabíra - na rozdíl od býložravců nebo prasat.
GAELLE
napsal(a):
On je po smrti vždycky trochu větší než za živa, takže to tak strašné není. A proč je tak velký - asi to tak matka příroda zařídila. Ta většinou ví, co dělá.
Terven
napsal(a):
A že to těm kočkám za to nakonec stojí, co? Chytat ty myši, když většina z nich je teda nakonec hnusná.
napsal(a):
Já uvažovala stejně, než mi došlo, že je to laboratorní myš, ta má tak 5-6 cm (bez ocasu). Polní myšice jsou dvakrát větší.
Myšice polní neexistuje, to, co se vyskytuje na polích a loukách a obecně tomu říkáme "myš" je hraboš polní. Ten je o něco větší než myš domácí, ale na skoro třícentimetrový žlučník ho taky netipuju.
Moje fena občas nějakého uloví a sežere - vím, že je to nechutné -když to pozoruju, registruju střeva, ale žádný takovýto orgán jsem nikdy nespatřila.
napsal(a):
Prostor v hrudní dutině je obecně výrazně menší než v břišní. Takže srdce a plíce jsou relativně malé - kór u myši, která nepodává žádné sportovní výkony. A v dutině břišní jsou u ní největší játra, protože střevo je poměrně krátké a moc místa tudíž nezabíra - na rozdíl od býložravců nebo prasat.
Největší játra - čili ještě větší než skoro třícentimetrový žlučník? Věřím tomu čím dál tím míň.
lupus4
napsal(a):
njn, JENŽE při vyvrhování čehokoli jsem žluč opatrně vyřezával až od jater oddělených od všeho, a šla sama ,max s nepatrným kouskem jater, nevyužívané vnitřnosti - střeva atd...už byly stranou, tak nevidím důvod , proč by ji kočky extra nosily jinam
No, to je další divná věc na tom všem.
napsal(a):
Divocí králíci na pardubickém nádraží žili před 40lety.Bohužel dnes v přírodě divocí králíci nejsou jelikož je hubí mor a MXT. Do přírody se je snaží vrátit,ale v zajetí se očkují a v přírodě bohužel bez očkování nevydrží.
lupus4
napsal(a):
njn, JENŽE při vyvrhování čehokoli jsem žluč opatrně vyřezával až od jater oddělených od všeho, a šla sama ,max s nepatrným kouskem jater, nevyužívané vnitřnosti - střeva atd...už byly stranou, tak nevidím důvod , proč by ji kočky extra nosily jinam
Přesně, z králíka se vyhazuje jen tohle. Játra nikdo nevyhazuje. A kočka by si samotný žlučník nebrala, když ho nemíní sežrat. Navíc, moji kastráti chodí maximálně 100m od plotu(a to vyjímečně kočka) ale spíš jen hned na vedlejší políčko, takže to fakt nemají odkud nosit, sousedy tak blízko nemám a ti, co tam nejblíž jsou, ti nic nechovají a to v několika domech.
Myšice je lesní a křovinná, ty nosí poměrně často, mám možná i někde fotku. Je dost velká, jak někdo psal, skoro jako dvě myši domácí, má velká ušiska Ale jak má velký žlučník fakt netuším.
Tak to je divné s těmi králíky, protože v Praze byly ještě před dvěma lety. Kolik jich je, vážně nevím.. Wiki říká, že tu jsou už od Středověku, ale tak stará taky nejsem, nebylo mi 40, tak nevím :-)
Tohle z myši prostě není. Dala jsem sem milion odkazů s obrázky různých zvířat. Fakt tam nikde nevidím žlučník, který zabírá půl myši. Myšice sice existuje, ale má do 14 cm - lesní a křovinná. Játra jsou největší, ale žlučník.. no tak první obrázek je otevřená myš..
Bile duct je žlučovod.
Na druhém dvojobrázku je MR myši - barevný obrázek jsou játra a to žluté uprostřed..
A zítra jednu rozkuchám.
K tomu zabíjení králíků atd. - viděla jsem králíka vykuchat tak, že se to nahoře celé vzalo a shrnulo dolů do kyblíku, což teda je škoda, ale.. nemá tam někdo nutrie?
napsal(a):
On je po smrti vždycky trochu větší než za živa, takže to tak strašné není. A proč je tak velký - asi to tak matka příroda zařídila. Ta většinou ví, co dělá.
A proč kůň, holub, potkan,.. nemají žlučník?
Řekla bych, že to je kvůli rostlinné stravě, ale nerozumím tomu a dočetla jsem se, že jim na to slouží slepé střevo jako špajz s bakteriemi a ten špajz je docela veliký.
napsal(a):
Tak to je divné s těmi králíky, protože v Praze byly ještě před dvěma lety. Kolik jich je, vážně nevím.. Wiki říká, že tu jsou už od Středověku, ale tak stará taky nejsem, nebylo mi 40, tak nevím :-)
Tohle z myši prostě není. Dala jsem sem milion odkazů s obrázky různých zvířat. Fakt tam nikde nevidím žlučník, který zabírá půl myši. Myšice sice existuje, ale má do 14 cm - lesní a křovinná. Játra jsou největší, ale žlučník.. no tak první obrázek je otevřená myš..
Bile duct je žlučovod.
Na druhém dvojobrázku je MR myši - barevný obrázek jsou játra a to žluté uprostřed..
A zítra jednu rozkuchám.
K tomu zabíjení králíků atd. - viděla jsem králíka vykuchat tak, že se to nahoře celé vzalo a shrnulo dolů do kyblíku, což teda je škoda, ale.. nemá tam někdo nutrie?
Bydlím na konci slepé ulice na okraji Prahy. Pár lidí tu má slepice, pár králíky. Kdyby můj kocour za měsíc zabil 10 králíků.... To by musel vyvraždit všechno v okolí 10km2. A o tom by se mluvilo. Nutrie tu u řeky jsou, ale na tu si netroufl ani náš xAMSTAF , ta by kocoura "sežrala i s chlupama".
Terven
napsal(a):
Myšice polní neexistuje, to, co se vyskytuje na polích a loukách a obecně tomu říkáme "myš" je hraboš polní. Ten je o něco větší než myš domácí, ale na skoro třícentimetrový žlučník ho taky netipuju.
Moje fena občas nějakého uloví a sežere - vím, že je to nechutné -když to pozoruju, registruju střeva, ale žádný takovýto orgán jsem nikdy nespatřila.
Myšici polní jsem plácla, ale jiné druhy existují a jsou větší než hraboš.
Bertik005
XXX.XXX.214.220
napsal(a):
A proč kůň, holub, potkan,.. nemají žlučník?
Řekla bych, že to je kvůli rostlinné stravě, ale nerozumím tomu a dočetla jsem se, že jim na to slouží slepé střevo jako špajz s bakteriemi a ten špajz je docela veliký.
Králík má taky rostlinnou stravu a žlučník má. Anatomii myší neznám, ale dle vzhledu a velikosti je to přesně králičí žlučník. Zrovna dnes jsme zabíjeli. Ale nemyslím si, že by kočky žraly králíky (mimo mláďat) a souhlasím s tím, proč by někam nosili samotný žlučník. Je to záhada.
Terven
napsal(a):
Největší játra - čili ještě větší než skoro třícentimetrový žlučník? Věřím tomu čím dál tím míň.
Čemu nevěříte? Ten žlučník na fotu má ani ne 2,5 cm (když se pořádně podíváte), je posmrtně dilatovaný a játrům myšice by odpovídal.
lupus4
napsal(a):
Asi tak.
napsal(a):
Bile duct je žlučovod.
A zítra jednu rozkuchám.
Na tom prvním obrázku žádný žlučník nevidím. Ale abychom se pořád nedohadovali - kdo první chytí a vypitvá myš, myšici, hraboše... a dodá fotky, vyhrává. Bez ironie.
Bertik005
napsal(a):
Králík má taky rostlinnou stravu a žlučník má. Anatomii myší neznám, ale dle vzhledu a velikosti je to přesně králičí žlučník. Zrovna dnes jsme zabíjeli. Ale nemyslím si, že by kočky žraly králíky (mimo mláďat) a souhlasím s tím, proč by někam nosili samotný žlučník. Je to záhada.
No :-) a potkan žere i maso, nevím proč, viděla jsem sežrat rybičku, a nemá žlučník :-)
Podle mě je to taky něco velikosti králíka.
Nutrie jsem myslela, jestli někdo nechová na maso.
napsal(a):
Na tom prvním obrázku žádný žlučník nevidím. Ale abychom se pořád nedohadovali - kdo první chytí a vypitvá myš, myšici, hraboše... a dodá fotky, vyhrává. Bez ironie.
Tam právě žádný vidět nelze, protože je schovaný mezi játrem. Je malinkatý, nudlička.
Počkat.. a co vyhraji?
napsal(a):
Tam právě žádný vidět nelze, protože je schovaný mezi játrem. Je malinkatý, nudlička.
Počkat.. a co vyhraji?
Dobrý pocit, že jsme se díky vám zase něco dozvěděli. Aspoň já se ráda poučím. K takovým mrtvolkám se běžně nedostanu.
Pravidelne nam sem kocky nosi na zahradu mysi nebo ptacata, vyjimecne lasicku. Parkrat jsem videla z okna nebo i primo na zahrade, jak ji zacnou chroustat od hlavy, ruzne ji v tlamicce prezazuji a prekusuji a nakonec prezvejknou jatra a tohle vyplivnou. Lasicku jsem je rozzvejkat nevidela, jen mys nebo ptaka, ale z ptaka nevim jestli neco krome peri nechavaji.
napsal(a):
Bile duct je žlučovod.
A zítra jednu rozkuchám.
Od roku 2009 jsem se na pardubickém nádraží pohybovala denně až do roku 2017 a nikdy jsem tam nepotkala jinýho králíka než v přenosce ze zverimexu. Navíc o nějakých králících slyším opravdu poprvé od vás, nikdo mi ani nikdy neříkal, že by tam byli. o.o
napsal(a):
Myšici polní jsem plácla, ale jiné druhy existují a jsou větší než hraboš.
Které? Zde zmíněné myšice - lesní a křovinná jsou zhruba velikosti hraboše, možná i menší.
Když píšete
Ten žlučník na fotu má ani ne 2,5 cm (když se pořádně podíváte), je posmrtně dilatovaný a játrům myšice by odpovídal.
kterou myšici máte na mysli?
I kdyby byl posmrtně dilatovaný, furt nevěřím, že tak malý tvor může mít tak obrovský žlučník, přijde mi to fyziologicky nemožné, když játra musejí být ještě větší.
Jak už tu zmínil neregistrovaný uživatel bertík, dle vzhledu je to přesně králičí žlučník. Já jsem králičí žlučník neviděla, ale tam už by mi to velikostně sedělo.
lesnížínka
napsal(a):
Ono si stačí toho králíka u nás najít. Podle jeho domoviny i přirozeného osídlení je jasné, že u nás se mu líbit nebude. Jsme pod horama, tuhé zimy, těžká zem.
A kde jste ho hledala? Králíky divoké vypouští i sami chovatelé. Králíků je málo, asi tak 10 % oproti konci minulého století, ale rarita? Nemají rádi víc jak 500 700 m n.m., ale občas nějaký tuláček jo.. četla jsem kdysi o nich, že osídlili hřbitov.......je to vždy tak, že se rozmnoží, je jich "z ničeho" 40 a pak myxo.tamto a zas nikde nic....a jelikož mají něco do 1,5 kg, tak je kočka zvládne. Jestli je tohle ze zajíčka, králíčka, to fakt nevím, ale logicky, ta velikost, vážně myš? Dilatace, ok, z nějakých milimetrů na 2 2,5 cm?
Jenže nechápu, že nikde není žádný kousíček ničeho.. srst, packa, šupina.. fakt kočky žerou i ultra tvrdé hlavy/lebky? Já už vím.. někdo dává svým kočkám játra z čehosi a tyhle kočky si je nosí domů. Z ryb jsme jako děcka teda něco takového.. někde je tam rybář, no. Tak snad nemáme po záhadě, nevím barva..
video
https://www.trebonskykapr.cz/kuchani-kapra
foto žlučníku králíka
Žlučník u králíků je velikostně dost rozdílný.Některý má větší,některý malinký a některý jen uzounkou nitku.Průměrně to 2-3cm budou.
Jinak divoký králíky poblíž nás také chovají a snaží se je vysadit,jelikož u nás kdysi bývali,ale nedaří se.V zajetí je naočkují proti moru a myxomatóze,ale venku bohužel více než dva roky nevydrželi.
V Pardubicích byli u nádraží ještě v 70letech minulého století,ale v 80letech to tam začali předělávat a už tam nebyli.
Terven
napsal(a):
Které? Zde zmíněné myšice - lesní a křovinná jsou zhruba velikosti hraboše, možná i menší.
Když píšete
Ten žlučník na fotu má ani ne 2,5 cm (když se pořádně podíváte), je posmrtně dilatovaný a játrům myšice by odpovídal.
kterou myšici máte na mysli?
I kdyby byl posmrtně dilatovaný, furt nevěřím, že tak malý tvor může mít tak obrovský žlučník, přijde mi to fyziologicky nemožné, když játra musejí být ještě větší.
Jak už tu zmínil neregistrovaný uživatel bertík, dle vzhledu je to přesně králičí žlučník. Já jsem králičí žlučník neviděla, ale tam už by mi to velikostně sedělo.
Mojí první reakcí byl králík. Pak mě zviklala kolegyně, která říkala, že tohle, stejně jako její sousedka, nachází běžně pod pergolou. Tak jsem začala pochybovat, protože kde by kočky běžně přicházely ke králíkům nebo jejich játrům? Z hlediska počtu pravděpodobnosti se přikláním k hlodavcům, z hlediska velikosti ke králikovi. Takže babo (dědku) raď.
Pokud mají králíci žlučík různě veliký (s tím moc zkušeností nemám), pak možná i ti hlodavci mají žlučníky někdy menší někdy větší... Možná vy to vysvětlovalo, že kočky někdy žerou myší celé, jindy preparují...logicky preparují hlavně ty veliké... Velikost žlučníku e pak bude odvíjet od prostředí/stravy alaboratorní myši je možná obecně mají menší?
Možná že budou opravdu nutné domácí pitvy :-D Snažím se odchytit kocoua s úlovkem a zatím nic....
MajkaP
napsal(a):
Pokud mají králíci žlučík různě veliký (s tím moc zkušeností nemám), pak možná i ti hlodavci mají žlučníky někdy menší někdy větší... Možná vy to vysvětlovalo, že kočky někdy žerou myší celé, jindy preparují...logicky preparují hlavně ty veliké... Velikost žlučníku e pak bude odvíjet od prostředí/stravy alaboratorní myši je možná obecně mají menší?
Možná že budou opravdu nutné domácí pitvy :-D Snažím se odchytit kocoua s úlovkem a zatím nic....
Tomu bych věřila, že velikost se může lišit, ale prostě furt nevěřím, že největší myší orgán je žlučník
Moje fena je fajnšmekr, nic hnusnýho by nepozřela a myši žere. Běžně jí při tom sleduju, pokud by tam bylo něco takto velkýho a navíc naplněnýho zelenou tekutinou, musela by to prokousnout, musela by se ošklíbat, žluč by jí musela téct po tlamě. Ona myši nepolyká, ale pomalu je žižlá.
Terven
napsal(a):
Tomu bych věřila, že velikost se může lišit, ale prostě furt nevěřím, že největší myší orgán je žlučník
Moje fena je fajnšmekr, nic hnusnýho by nepozřela a myši žere. Běžně jí při tom sleduju, pokud by tam bylo něco takto velkýho a navíc naplněnýho zelenou tekutinou, musela by to prokousnout, musela by se ošklíbat, žluč by jí musela téct po tlamě. Ona myši nepolyká, ale pomalu je žižlá.
Největší orgán u myši jsou játra, ne žlučník. A pokud fena myši žužlá - třeba je zpracovává zvenčí a kůži (tudíž ani žlučník) neprokousne. Třeba.
napsal(a):
A kde jste ho hledala? Králíky divoké vypouští i sami chovatelé. Králíků je málo, asi tak 10 % oproti konci minulého století, ale rarita? Nemají rádi víc jak 500 700 m n.m., ale občas nějaký tuláček jo.. četla jsem kdysi o nich, že osídlili hřbitov.......je to vždy tak, že se rozmnoží, je jich "z ničeho" 40 a pak myxo.tamto a zas nikde nic....a jelikož mají něco do 1,5 kg, tak je kočka zvládne. Jestli je tohle ze zajíčka, králíčka, to fakt nevím, ale logicky, ta velikost, vážně myš? Dilatace, ok, z nějakých milimetrů na 2 2,5 cm?
Jenže nechápu, že nikde není žádný kousíček ničeho.. srst, packa, šupina.. fakt kočky žerou i ultra tvrdé hlavy/lebky? Já už vím.. někdo dává svým kočkám játra z čehosi a tyhle kočky si je nosí domů. Z ryb jsme jako děcka teda něco takového.. někde je tam rybář, no. Tak snad nemáme po záhadě, nevím barva..
video
https://www.trebonskykapr.cz/kuchani-kapra
foto žlučníku králíka
Ale to není životní velikost - před rozkliknutím je to moc malé, po rozkliknutí moc velké. Chybí měřítko.
napsal(a):
Ale to není životní velikost - před rozkliknutím je to moc malé, po rozkliknutí moc velké. Chybí měřítko.
Tak tady máte pitvu myši, králíka, křečka, morčete,...
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780123809209000043
napsal(a):
Tak tady máte pitvu myši, králíka, křečka, morčete,...
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780123809209000043
To já už všechno pitvala. Ale můžu mít zkreslené vzpomínky - loni na jaře jsme měli zavřeno a letos jsme s dětma stihli akorát tele a bígla.
napsal(a):
Největší orgán u myši jsou játra, ne žlučník. A pokud fena myši žužlá - třeba je zpracovává zvenčí a kůži (tudíž ani žlučník) neprokousne. Třeba.
Ale prokousne, praskají kosti, jsou vidět střeva...uznávám, že žužlat nebylo to nejvýstižnější sloveso, chtěla jsem tím říct, že je nehltá, nýbrž konzumuje pomalu a s rozvahou
To já vím, že játra musejí být větší, proto se podivuju, že by byl žlučník tak obrovský.
napsal(a):
Tasemnici z myší nechytí? Já mám info, že ano. Teda konkrétně z blech, které má prakticky každá myš. A že takto se dostává tasemnice do mého nejstaršího kocoura. Chodí na noc ven a loví myši. Kdyžtak mě opravte.
MajkaP
napsal(a):
No, můj kocour vypreparoval dosud všechny myší žlučníky, a velmi opatrně, právě, aby žluč nevytekla...pokud jsem tedy byla přítomná u této operace.
fikovnice
napsal(a):
Tasemnici z myší nechytí? Já mám info, že ano. Teda konkrétně z blech, které má prakticky každá myš. A že takto se dostává tasemnice do mého nejstaršího kocoura. Chodí na noc ven a loví myši. Kdyžtak mě opravte.
Z blech ano, z myši ne. Jsem rozlišila konkrétního mezihostitele.
Dovolím si jednu aktualitu k těm divokým králíkům (kdyby si chtěl někdo zapitvat...): https://www.idnes.cz/praha/zpravy/mlada-boleslav-divoky-kralik-myxomatoza.A201111_202714_praha-zpravy_misl
fikovnice
napsal(a):
Rady, a cos jí dala? Drontal? Já mám aktuálně koupenej Profender - spot-on.
Tehdy Milbemax. Před měsícem dostala něco od vetky, ale nebylo to popsané, druhou jsem dávala toto pondělí. To ale fakt nevím, co je. Drontal jsem dávala už kdysi dávno, ale vet se pak na to tvářil, že ten stejně nezabere, tak nevím. Od té doby jsem měla ten Profender a dobrý, pak ty milbemax a teď tedy nevím, jen mi ustřižené hodila do schránky.
lesnížínka
napsal(a):
Tehdy Milbemax. Před měsícem dostala něco od vetky, ale nebylo to popsané, druhou jsem dávala toto pondělí. To ale fakt nevím, co je. Drontal jsem dávala už kdysi dávno, ale vet se pak na to tvářil, že ten stejně nezabere, tak nevím. Od té doby jsem měla ten Profender a dobrý, pak ty milbemax a teď tedy nevím, jen mi ustřižené hodila do schránky.
Aha, díky. My s tím taky furt bojujeme...
A dnes měl taky článek na ocasu, je mi z toho vždy blivno. Přitom je teda tlustej a pořádně těžkej. Takže asi extrémně zatasemnicovanej není. Ale je jasný, že mu ta mrcha škodí, no... Tak taky zas do něčeho půjdeme, asi do toho Profenderu.
fikovnice
napsal(a):
Aha, díky. My s tím taky furt bojujeme...
A dnes měl taky článek na ocasu, je mi z toho vždy blivno. Přitom je teda tlustej a pořádně těžkej. Takže asi extrémně zatasemnicovanej není. Ale je jasný, že mu ta mrcha škodí, no... Tak taky zas do něčeho půjdeme, asi do toho Profenderu.
Ono když ta m tu tasemnici nenecháš moc dlouho, jako já vloni, tak asi dobrý. Ani nevím, jestli je tam vždcky jen jedna, nebo jich může být i víc? To jsem nestudovala, ale nějak se vždycky mluví jen o jedné. Proč ale kočka začala mít velké problémy, když to bylo několik měsíců nevím. Teď ji fakt odčervuju takřka co dva.tři měsíce a je OK, respective je jak prasátečko vyžraná
lesnížínka
napsal(a):
Ono když ta m tu tasemnici nenecháš moc dlouho, jako já vloni, tak asi dobrý. Ani nevím, jestli je tam vždcky jen jedna, nebo jich může být i víc? To jsem nestudovala, ale nějak se vždycky mluví jen o jedné. Proč ale kočka začala mít velké problémy, když to bylo několik měsíců nevím. Teď ji fakt odčervuju takřka co dva.tři měsíce a je OK, respective je jak prasátečko vyžraná
Může jich být víc. Pitevní zkušenost.