Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

PesDoBytu

8.10.2020 18:51
PesDoBytu

XXX.XXX.74.170

Dobrý den.
V nejbližší době (asi 1-4 měsíce) si budeme pořizovat pejska. Zkušenosti se psy má jenom moje máma, já ne. Pochybuju, že bude z pejska nadšená jako já ale s výchovou a tak mi pomůže. Se psem budu většinu dne ale venku max. 8 hodin. Pravděpodobně to budou vycházky, hry, možná běh a cvičení, podle toho co ho bude bavit. Na velice dlouhé tůry, hodiny u kola apod. nemám zrovna fyzičku. Zahradu nemám. Zkušenosti se psy taky ne, takže nevím kolik asi pohybu potřebuje, ale myslím si, že bych extrémně aktivnímu psovi nemohla vyhovět.
Proto bych radši tak středně aktivního psa abych ho netrápila. Zároveň bydlíme v bytě, takže do 40-50cm a tak 20-25kg. Prostě středního psa.
Krmen bude kvalitně, žádný granule ze supermarketu apod. Buďto maso, granule, vařený.. to se uvidí podle toho jak bude pejsek prospívat. Jeden z dalších věcí je poslušnost a lovecký pud. Chtěla bych jednoduššího psa na výcvik, jelikož nemám se psy zkušenosti. Nemusí to být nějáký extrémně chytrý a vycvičitelný pes. Stačí aby (za předpokladu, že ho to dobře naučím) pokyn, nebo cvik splnil. Zároveň máme menší zvířata a v plánu jsou další. Takže další věc je lovecký pud. Nemusí být nutně nulový. Jenom aby nebyl příliš vyvinutý a dál se zvládnout.
A poslední věc. Nejsem ráda, že to musí být kritérium pro výběr psa ale nic se s tím dělat nedá.
Vzhledem k tomu, že sama nevydělávám, tak jsem odkázána na to, jak drahého psa mi rodiče dovolí.
Pes bude s papíry. Nepotřebujeme pejska na chov, výstavy, zkoušky a tak dále. Prostě jen ať u nás dlouho vydrží v dobrém zdraví.
Takže, nad 10 tisíc pejska mít nemůžu. Ceny za veterináře, krmení a tak rodiče zaplatí bez problémů.
Samozřejmě, kdybych měla mít nezdravé štěně ale za nízkou cenu, tak si raději počkám až si budu moct dovolit psa koupit sama.
Zatím jsem rozhodnutá pro vlčího špice. Jenže nevím kolik v průměru stojí. Nechci jít na návštěvu do chovatelské stanice a následně říct, že psa si vzít nemůžu. A ptát se jich rovnou, kolik stojí taky není dobře. Navíc bych se chtěla ještě zeptat, jestli je to pro mě vhodné plemeno. Asi toho už od pejska a vás požaduji moc. Přesto budu ráda za rady a názory.
Pokud bych nemohla mít pejska, ať už kvůli ceně nebo kvůli tomu že není dostupné žádné štěně, poohlídnu se po útulcích a nebo prostě počkám.

8.10.2020 19:23
conie

XXX.XXX.206.202

Tak vlčí špic výhradně do bytu vážně vhodný není. Pokud nemáte zahradu, vypusťte z výběru hodně "chlupaté" pesany. Ale do vašich podmínek a vašim požadavkům by určitě vyhověl pudl střední nebo královský. Jen do uváděné ceny se asi těžko vejdete, štěňata s PP se pohybují spíše od těch 10 tis. výše. Pokud máte souhlas rodičů a podmínky. klidně bych si jako prvního vybrala pejska z útulku a až se jednou osamostatníte, pak budete mít volnou ruku pro výběr a zároveň už nějaké zkušenosti.

PesDoBytu

8.10.2020 20:02
PesDoBytu

XXX.XXX.74.170

Aha. Já jsem četla z více zdrojů, že špicovi to nevadí. Dívala jsem se na ceny pudlů a jen malý bez pp je za 13. Asi se podívám po pejskovi z útulku.

8.10.2020 21:29
assil

XXX.XXX.122.3

Vlčí špic v bytě být může a spousta jich v bytech žije, jen prostě tolik nenasrstí, ale chce to samozřejmě trochu se přizpůsobit a byt moc nepřetápět. No a samo se smířit s chlupama všude. Případně se zkuste zamyslet nad středním špicem, ten je do bytu ještě vhodnější. Za tu cenu kolem těch 10 tisíc se před časem dali sehnat, ale spíš psi, než fenky, ale jak je to teď netuším, prej šly ceny nahoru tak nějak všeobecně. Na FB je skupina Německý špic dokonalý společník nebo tak nějak, si tam klidně dejte tenhle váš post, chodí tam hodně chovatelů, určitě by se vám pak nějaký ozval. Vlčí špic v bytě se tam zrovna nedávno probíral, tak si můžete počíst a podívat na fotky vlčounů v postelích.

PesDoBytu

8.10.2020 21:45
PesDoBytu

XXX.XXX.74.170

Chlupy mi nevadí. 😀

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.10.2020 07:34

chlupy ani velikost nejsou překážkou mít psa v bytě, a tím myslím zejména pro toho psa
podstatný je naturel

měla jsem HW, absolutní spokojenost, a osrstěný byl nadstandardně
a pyreneják (pyr. horský pes), chlupatý medvěd, právě odkráčel usnout do mé postele.....

9.10.2020 08:45
janaa

XXX.XXX.32.62

PesDoBytu napsal(a):
Chlupy mi nevadí. 😀

No,to by měla hlavně rozhodnout mamka,protože jde o to,jestli chlupy vadí jí. Ze špice jich budou mraky špiclíci bývají uštěkanější,to je taky faktor ke zvážení. Každopádně myslím,že ho za desítku neseženete. Podle mě je ideál pro tebe odrostlé štěně, mladý pes z útulku a nejlíp,ať ho vybere celá rodina

9.10.2020 11:04
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Taky hlasuju pro útulek. Občas se tam vyskytnou i štěnata. Přeji šťastnou ruku při výběru.

Bartoušek

9.10.2020 13:00
Bartoušek

XXX.XXX.0.163

Jak už padlo, tak to spíš psa z útulku. Ti jsou vděční, věrní, uděláte dobrý skutek. Pes s PP do 10 tisíc je v současné době nereálný, sama teď sháním jorka nebo maltezaka a i psi bez PP se pohybují od 10tis. výš, psi s PP podstatně více. Dokonce jsem viděla inzerát na osmiměsíčního vořecha za 8 tisíc. :D Za 10k byl pes s PP možná před deseti lety (kupovali jsme Border teriéra v roce 2009 a byl za 9)

9.10.2020 13:13

GAELLE napsal(a):
Taky hlasuju pro útulek. Občas se tam vyskytnou i štěnata. Přeji šťastnou ruku při výběru.

no, při výběru z útulku bude šťastná ruka víc než potřeba.......

9.10.2020 14:59
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
no, při výběru z útulku bude šťastná ruka víc než potřeba.......

Dobrý útulek vám dá pravdivé ! info. A pes musí sednout. Je v tom i ta "chemie" stejně jako mezi lidmi. Dám hodně na intuici. Ještě jsem v "našem" útulku neviděla nepřátelského psa. Všichni vrtí ocásky, strkají čumáky skrz mříže a jako by říkali "vyber si právě mne budu ti do smrti vděčný a věrný přítel" .............odcházím vždy smutná protože nejraději bych si je odvedla všechny

9.10.2020 15:04
marcelaamax

XXX.XXX.240.56

GAELLE napsal(a):
Dobrý útulek vám dá pravdivé ! info. A pes musí sednout. Je v tom i ta "chemie" stejně jako mezi lidmi. Dám hodně na intuici. Ještě jsem v "našem" útulku neviděla nepřátelského psa. Všichni vrtí ocásky, strkají čumáky skrz mříže a jako by říkali "vyber si právě mne budu ti do smrti vděčný a věrný přítel" .............odcházím vždy smutná protože nejraději bych si je odvedla všechny

Jenže on se pes taky v útulku může chovat jinak, než pak doma. Nezažije tam taky všechny situace, co doma. Není třeba zatím tak vázány na jednoho pana atd...

V tomhle mi přijde lepší než útulek docaska.

9.10.2020 15:11

myslím, že střední a velcí špicové nepatří k nejdražším plemenům. Zeptala bych se poradce chovu, jak se nyní ceny pohybují - jistě má přehled. A nebo doporučené FB skupiny...

9.10.2020 15:11
janaa

XXX.XXX.32.54

Ale tak když si vezmou štěně nebo odrostlé štěndo,tak bych to tak nehrotila. Nebo mladý pes z dočasky, kde už ho mají nějakou chvíli a dokážou ho odhadnout... i když po mých zkušenostech,ani měsíc dva mnohdy nestačí,aby pes předvedl všechno, co umí ale u štěněte bych se fakt nebála,jen se vyhnout event. zachráněným štěndům odněkud z množírny, která mají strach z člověka. Ta opravdu do rukou začátečníka nepatří

9.10.2020 15:18
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

myslím, že střední a velcí špicové nepatří k nejdražším plemenům. Zeptala bych se poradce chovu, jak se nyní ceny pohybují - jistě má přehled. A nebo doporučené FB skupiny...

Do 10 tisíc neseženou ani bezpapíráka - na tom poradce chovu nic nevymyslí😳

9.10.2020 15:59

chlupy ani velikost nejsou překážkou mít psa v bytě, a tím myslím zejména pro toho psa
podstatný je naturel

měla jsem HW, absolutní spokojenost, a osrstěný byl nadstandardně
a pyreneják (pyr. horský pes), chlupatý medvěd, právě odkráčel usnout do mé postele.....

Moje tibetské dogy taky chrápou se mnou v posteli a do bytu bych je ne doporučila. To jsou prostě psi co potřebují strazit panství, přestože dělají paničce zábradlí.

10.10.2020 21:36
assil

XXX.XXX.122.3

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Do 10 tisíc neseženou ani bezpapíráka - na tom poradce chovu nic nevymyslí😳

Špic od střeďáka vejš byl vždycky levný plemeno, vlčí stávali pár tisíc, já myslím, že tam těch 10 dneska je celkem reálných za nějaký průměr bez importu. A jo, poradkyně chovu by měla být minimálně poradit, na jaký chovatele se obrátit na levnější vlčí bez keeshodů v PP.

11.10.2020 13:06
aneleh

XXX.XXX.128.28

PesDoBytu napsal(a):
Dobrý den.
V nejbližší době (asi 1-4 měsíce) si budeme pořizovat pejska. Zkušenosti se psy má jenom moje máma, já ne. Pochybuju, že bude z pejska nadšená jako já ale s výchovou a tak mi pomůže. Se psem budu většinu dne ale venku max. 8 hodin. Pravděpodobně to budou vycházky, hry, možná běh a cvičení, podle toho co ho bude bavit. Na velice dlouhé tůry, hodiny u kola apod. nemám zrovna fyzičku. Zahradu nemám. Zkušenosti se psy taky ne, takže nevím kolik asi pohybu potřebuje, ale myslím si, že bych extrémně aktivnímu psovi nemohla vyhovět.
Proto bych radši tak středně aktivního psa abych ho netrápila. Zároveň bydlíme v bytě, takže do 40-50cm a tak 20-25kg. Prostě středního psa.
Krmen bude kvalitně, žádný granule ze supermarketu apod. Buďto maso, granule, vařený.. to se uvidí podle toho jak bude pejsek prospívat. Jeden z dalších věcí je poslušnost a lovecký pud. Chtěla bych jednoduššího psa na výcvik, jelikož nemám se psy zkušenosti. Nemusí to být nějáký extrémně chytrý a vycvičitelný pes. Stačí aby (za předpokladu, že ho to dobře naučím) pokyn, nebo cvik splnil. Zároveň máme menší zvířata a v plánu jsou další. Takže další věc je lovecký pud. Nemusí být nutně nulový. Jenom aby nebyl příliš vyvinutý a dál se zvládnout.
A poslední věc. Nejsem ráda, že to musí být kritérium pro výběr psa ale nic se s tím dělat nedá.
Vzhledem k tomu, že sama nevydělávám, tak jsem odkázána na to, jak drahého psa mi rodiče dovolí.
Pes bude s papíry. Nepotřebujeme pejska na chov, výstavy, zkoušky a tak dále. Prostě jen ať u nás dlouho vydrží v dobrém zdraví.
Takže, nad 10 tisíc pejska mít nemůžu. Ceny za veterináře, krmení a tak rodiče zaplatí bez problémů.
Samozřejmě, kdybych měla mít nezdravé štěně ale za nízkou cenu, tak si raději počkám až si budu moct dovolit psa koupit sama.
Zatím jsem rozhodnutá pro vlčího špice. Jenže nevím kolik v průměru stojí. Nechci jít na návštěvu do chovatelské stanice a následně říct, že psa si vzít nemůžu. A ptát se jich rovnou, kolik stojí taky není dobře. Navíc bych se chtěla ještě zeptat, jestli je to pro mě vhodné plemeno. Asi toho už od pejska a vás požaduji moc. Přesto budu ráda za rady a názory.
Pokud bych nemohla mít pejska, ať už kvůli ceně nebo kvůli tomu že není dostupné žádné štěně, poohlídnu se po útulcích a nebo prostě počkám.

Já to vezmu z pohledu chovatele... Pokud byste si s chovatelem opravdu "sedla", můžete se zkusit zeptat na formu spolumajetku... Téměř každému chovateli se občas stane, že nemá podmínky pro to, aby si doma mohl nechat štěně z daného vrhu a když přitom nechce o tu krev přijít, hledá někoho, u koho pes/fena bude žít a chovatel ho bude využívat po chovatelské stránce. Já mám třeba s takovými majiteli dvě možnosti dohody, záleží, zda sami chtějí či nechtějí chovat... Každopádně pro takového majitele to ale znamená mít kvalitní zvíře za maximálně poloviční cenu toho nejkvalitnějšího. Další možnost je pes na splátky - ale to je hodně individuální a ne každý na to přistoupí. Já jsem to tedy udělala dvakrát a nestěžuju si, ale ne každý to nabídne a ne každému - což chápu, spousta lidí má velmi špatné zkušenosti...
Co se plemene týče, chcete psa do bytu, z vlastní zkušenosti vím, že chlupatci nejsou v bytě úplně nejšťastnější a to nemám tak chlupaté plemeno, jako je špic. Koukněte třeba na německého pinče (velkého, ne trpaslíka). Je jich málo, mívají dobrou povahu, nejsou to hysterky jako ti trpasličí, pevné zdraví a pořád se u nich drží ceny dost nízko.
Vzhledem k tomu, že zkušenosti nemáte, nevybírala bych v útulku (klidně mě může kdokoli kamenovat, ne každý útulek je solidní a ne každý pes se v útulku chová stejně jako u nového majitele)

PesDoBytu

12.10.2020 18:13
PesDoBytu

XXX.XXX.94.110

Dívala jsem se na toho německého pinče. Nepíše se o něm že by byl moc vhodný pro lidi bez zkušeností. Nevím, jestli bych to zvládla?

12.10.2020 19:35
aneleh

XXX.XXX.128.28

PesDoBytu napsal(a):
Dívala jsem se na toho německého pinče. Nepíše se o něm že by byl moc vhodný pro lidi bez zkušeností. Nevím, jestli bych to zvládla?

já pinče znám a jsou to převážně bezproblémoví psi... Ani dominantní, ani hajzlíci (malí ano :D ). Ale velký německý pinč je pes pohodář, ne magor. Jsou spíš klidnější, nejsou tak uřvaní a co se výchovy týče, tak každý důsledný člověk s ním nemůže mít problém....

PesDoBytu

12.10.2020 19:49
PesDoBytu

XXX.XXX.94.110

Zkusím o tom něco zjistit. Děkuju za radu.

18.10.2020 23:35
marcelaamax

XXX.XXX.166.175

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10217547299177947&id=1341253126

Netuším, zda by byl vhodný, jen jak jsem viděla něco "špicoidního", tak jsem si vzpomněla.

Přidejte reakci

Přidat smajlík