27mattyas48

XXX.XXX.34.20
Zdravím,
hrál jsem si s mojí 4 měsíce starou fenkou BŠO. Byla někde zamnou a já hodil hračku před sebe. Rozeběhla se po ní a já ji bohužel neviděl. Připletla se mi pod nohy a já ji nešťastnou náhodou omylem kopl do hlavy kotníkem. Pak se stalo něco dost divného. Začala se motal, kňučet a tak divně zavírala oči. Přirovnal bych to k boxerovi, který dostal ránu a začal se motat po ringu. Běžel jsem k ní, začal na ni mluvit a hladil jsem jí a za 5 sekund byla v pohodě a začla nahánět hračku. Nahnalo mi to hrůzu, ale teď je úplně v pořádku.
Stalo se to už někomu? Popřípadě, je to nějaký velký problém?
Uživatel s deaktivovaným účtem

27mattyas48
napsal(a):
Zdravím,
hrál jsem si s mojí 4 měsíce starou fenkou BŠO. Byla někde zamnou a já hodil hračku před sebe. Rozeběhla se po ní a já ji bohužel neviděl. Připletla se mi pod nohy a já ji nešťastnou náhodou omylem kopl do hlavy kotníkem. Pak se stalo něco dost divného. Začala se motal, kňučet a tak divně zavírala oči. Přirovnal bych to k boxerovi, který dostal ránu a začal se motat po ringu. Běžel jsem k ní, začal na ni mluvit a hladil jsem jí a za 5 sekund byla v pohodě a začla nahánět hračku. Nahnalo mi to hrůzu, ale teď je úplně v pořádku.
Stalo se to už někomu? Popřípadě, je to nějaký velký problém?
Takové krvácení do mozku může být problém.
27mattyas48

XXX.XXX.34.20
napsal(a):
Takové krvácení do mozku může být problém.
To si nemyslím, celý den běhala se psem a je úplně v pořádku.
Problém je to stejný, jako u lidí. Někdo se bací, zanadává si, zatlačí bouli a je OK, druhý se bací víc, má otřes mozku, den mu bude blbě a pak je OK a někdo se bací, blbě a zabije se na místě. Prostě to tak je. Pokud máte dva psy a blbnou spolu, bací se častěj, než když je jen jeden. V zápalu hry. Většinou o nic nejde.

lesnížínka
napsal(a):
Problém je to stejný, jako u lidí. Někdo se bací, zanadává si, zatlačí bouli a je OK, druhý se bací víc, má otřes mozku, den mu bude blbě a pak je OK a někdo se bací, blbě a zabije se na místě. Prostě to tak je. Pokud máte dva psy a blbnou spolu, bací se častěj, než když je jen jeden. V zápalu hry. Většinou o nic nejde.
Většinou ne. Ale ještě - někdo se bací blbě, zdánlivě je v pořádku, ale prasklá cévka pomalu krvácí a za pár hodin (nebo dní) je tu subdurální hematom. Čímž nemyslím, že je to zrovna tento případ. Ale stává se to. I u lidí.
napsal(a):
Většinou ne. Ale ještě - někdo se bací blbě, zdánlivě je v pořádku, ale prasklá cévka pomalu krvácí a za pár hodin (nebo dní) je tu subdurální hematom. Čímž nemyslím, že je to zrovna tento případ. Ale stává se to. I u lidí.
Vím, stalo se to dědovi, přeletěl přes kolečko a bacil se do hlavy, asi o něj, nebyli jsme u toho, jen jsme mu ošetřili hlavu na spánku, pak doktorka. Trvalo to...nepamatuju si přesně...měsíce. Mezitím absolvoval výměnu kyčelního kloubu a jelikož mu dali na ředění krve, tak se to rozjelo. Asi tři týdny po tom kloubu začínal být nějaký zmatený. Vypadalo to jako slabá mrtvice, naše doktorka, která se volala, mu na to něco dala, ale další den mu přestala fungovat ruka, to už se volala rychlá. Následně ho museli převézt do Brna na úrazovku, kde ho operovali. Dopadlo to dobře, žil ještě asi 12let.
27mattyas48

XXX.XXX.34.20
Teď tak trochu nevím, co si mám myslet. Už je to tak 6 hodin a jak jsem říkal, je úplně v pohodě. V pondělí jdeme k veterináři tak mu to možná povím. Ale nemyslím si že to bude něco hrozného, vím jak vypadá když je jí špatně.
27mattyas48
napsal(a):
Teď tak trochu nevím, co si mám myslet. Už je to tak 6 hodin a jak jsem říkal, je úplně v pohodě. V pondělí jdeme k veterináři tak mu to možná povím. Ale nemyslím si že to bude něco hrozného, vím jak vypadá když je jí špatně.
Nic, pokud pes nemá problémy, nebude je mít zítra, tak to neřešte. Pokud tedy nechcete psu dělat za 10tisíc CT mozku.
Bertik005

XXX.XXX.214.220
Nevíme, jak moc se praštila, ale také myslím, že spíš o nic nejde. Nicméně nedávno zemřel známý po úrazu hlavy. Ráno spadl a praštil se do hlavy. Krev netekla, říkal, že je to dobré. Večer šel na rodinnou oslavu a tam se mu udělalo špatně. Odvezli ho do nemocnice a tam jim řekli, že bude pořádku, ať jedou domu. No nedojel ani domů a už jim volali, že zemřel. Prý také nějaké vnitřní zranění.... Ale neplasila bych, když kolikrát vidím zvířata nebo i děti, co vydrží. Opravdu většinou o nic nejde.
To se mi stalo před pár lety, hodila jsem štěňěti klacek a on akorát naběhl pod něj a dostal to přímo mezi uši. Myslela jsem, že mě klepne taky. Tak jsem ho pár dní sledovala a byl OK, tak jsme ani k vetovi nešlo. Praštěnej je pořád, to jo, alespoň vím z čeho, ale jedinej důsledek asi byl, že se pár dní bál na to místo chodit.
Taky se mi to párkrát stalo, když jsem měla hromotluka picbula a k němu si pořídila malou raslici. Než se k ní naučil chovat, několikrát ji křápl větví po hlavě nebo ji do hlavy nakopl. Vypadalo to úplně stejně - motání, padání na stranu, přivřený oči a trvalo to vždy jen chvíli. Já samozřejmě na infarkt..
Raslici bude za pár týdnů 12 let a je celej život zdravá. Klep klep klep.
Čímž to nechci nějak bagatelizovat, ale u nás naštěstí bez následků.