Dobrý den,
vždy jsme měli a i já jsem měla fenky. Teď jsem se poprvé odhodlala pořídit si psa, ale vrtá mi hlavou jedna věc.
Už od prijezdu, tedy od 8 týdnů, má večer "svojí hodinku" a ojíždí svůj pelíšek. Ze začátku jsem ho odvolávala nebo jemně okřikovala, aby to nedělal. Přišlo mi to nevhodné na štěně. Vždy toho nechal ale pak to třeba ještě 3x zkusil během 10 minut. Nijak se to ale nezlepšovalo, tak jsem začala když pelech chtěl ojet, tak ho na něj položit (jakože povel lehni) a prostě měl místo.
Ale taky to pořád zkouší no a teď má 7 měsíců, už mu začala ta pravá puberta a říkám si, jestli bych mu neměla pořídit nějakého plyšáka, na kterém by se vydováděl, když je večer nadržený. Ale nevím, jestli je to výchovné. Psy, lidi ani jiné věci než ten svůj pelech nezkouší odskočit. Jak říkám, tohle jsem u svých venek nikdy neřešila, tak nevím jak to chodí.
Než mi řeknete, že to dělá z nudy a nadmíry energie, tak můžu potvrdit, že práce má přes den přiměřeně i více než by měl a stejně i když je úplně "mrtvý", tak na tohle si chuť najde.
Uživatel s deaktivovaným účtem

"když je večer nadržený"
no, on večer u mlaďochů bývá normální nával energie, aktiivity
bez ohledu na náplň dne
"Ale taky to pořád zkouší no a teď má 7 měsíců, už mu začala ta pravá puberta a říkám si, jestli bych mu neměla pořídit nějakého plyšáka, na kterém by se vydováděl, když je večer nadržený. Ale nevím, jestli je to výchovné"
platí - nechceme-li, aby zvíře něco dělalo, pak ho to nenecháváme dělat
pokud možno nikdy
a pokud možno takové činnosti předcházíme
protože necháme-li psa konat, pak ho jenom učíme, že toto je dovolené, správné, normální
a co chceme či nechceme, je na každém z nás
pro mě taková činnost žádoucí není a psy jsem se takto chovat nenechávala, činnost byla přerušena či" předejděna" a pes byl zaměstnán něčím jiným
on to je prostě nával energie......

Souhlas s hmn_. Pro mě je to protivný zlozvyk, na který nejsem zvědavá, takže jsme tu energii, když to bylo aktuální, využili jinak.
napsal(a):
"když je večer nadržený"
no, on večer u mlaďochů bývá normální nával energie, aktiivity
bez ohledu na náplň dne
"Ale taky to pořád zkouší no a teď má 7 měsíců, už mu začala ta pravá puberta a říkám si, jestli bych mu neměla pořídit nějakého plyšáka, na kterém by se vydováděl, když je večer nadržený. Ale nevím, jestli je to výchovné"
platí - nechceme-li, aby zvíře něco dělalo, pak ho to nenecháváme dělat
pokud možno nikdy
a pokud možno takové činnosti předcházíme
protože necháme-li psa konat, pak ho jenom učíme, že toto je dovolené, správné, normální
a co chceme či nechceme, je na každém z nás
pro mě taková činnost žádoucí není a psy jsem se takto chovat nenechávala, činnost byla přerušena či" předejděna" a pes byl zaměstnán něčím jiným
on to je prostě nával energie......
Dobře děkuji. Pro mě je to také nevhodné chování a zatím jsem ho vždy přerušila jen co se začal brát pelech do pusy a říkala jsem si, jestli přece nedělám něco špatně, jestli to prostě není základní potřeba, kterou pes musí uspokojit aspoň někdy. Nerada bych ho psychicky týrala.
A právě co znám takovéhle psy, tak všem dávají paničci nějaké plyšáky. Tak jsem si říkala, jestli je to tím nebo povahou psa.

"A právě co znám takovéhle psy, tak všem dávají paničci nějaké plyšáky"
no bo tohle stojí páníčky tu absolutně nejmenší námahu......
Když se nad tím zamyslím je to zvláštní, ale měla jsem nadržence, který ale nikdy neojížděl nic, ani se nesnažil to zkoušet na svého parťáka(no mohl by zkusit, ten byl o polovinu těžší ) a od chvíle, co si obskočil fenu, už přesně věděl o co jde a nic jiného, než háravá fena, ho nezajímalo. Až teď k stáru, jak mu blbnou smysly a přestává se kontrolovat, je schopný skočit na souseda, který měl před tím na klíně háravou fenku Takže je možné, že za a) budete mít nekontrolovatelného nadržence či za b) z toho prostě vyroste, až zjistí, vo čem to je
lesnížínka
napsal(a):
Když se nad tím zamyslím je to zvláštní, ale měla jsem nadržence, který ale nikdy neojížděl nic, ani se nesnažil to zkoušet na svého parťáka(no mohl by zkusit, ten byl o polovinu těžší ) a od chvíle, co si obskočil fenu, už přesně věděl o co jde a nic jiného, než háravá fena, ho nezajímalo. Až teď k stáru, jak mu blbnou smysly a přestává se kontrolovat, je schopný skočit na souseda, který měl před tím na klíně háravou fenku Takže je možné, že za a) budete mít nekontrolovatelného nadržence či za b) z toho prostě vyroste, až zjistí, vo čem to je
Já jsem právě ráda, že to zkouší jen na ten pelech a ne na nic živého. Ale byla bych ráda, kdyby ho i ty pokusy přešly časem. Ale tím že to dělá fakt odmalička se bojím, že to není otázka puberty. Bude to chtít asi hlídat, ale už jsem si za ten skoro půlrok zvykla
napsal(a):
"A právě co znám takovéhle psy, tak všem dávají paničci nějaké plyšáky"
no bo tohle stojí páníčky tu absolutně nejmenší námahu......
To jo. Právě tohle psy jsou takoví ti nevychovanci. Ale co znám že cvičáku a sporťáky fakt vychovaný, tak ti právě neměli nikdy ani tendence, tak jsem byla trošku na vážkách co s tím

" Ale co znám že cvičáku a sporťáky fakt vychovaný, tak ti právě neměli nikdy ani tendence"
ano, tak to znám také
zaměstnaní psi svou energii umí vybíjet jinak
a i ti nezaměstnaní, jako můj pastevec, vcelku hormon, kterého ale "panička" v tom nenechala se koupat a konala......
Hachi se také už od mala snažil nakrývat pelechy a měkké věci, např. ukradený polštář, deku. Kromě zákazového povelu jsem mu vzala měkký pelech (takový ten klasický molitanový) a pořídila mu plochý těžší pelech, který by se mu nakrýval fakt jen dost blbě. Od té doby nic.
Na člověka či na jiného psa si to nikdy nedovolil, ale stalo se mi, že jsem měla Hachiho předníma na klíně a drbala jsem ho nad ocasem na zadku, a když potom seskočil, všimla jsem si, že měl pinďu víc než jen "venku". Po pár krocích i ejakuloval. No, nebudu lhát, byl to dost nechutný zážitek, ale od té doby si hlídám, aby ho drbání tolik nebralo :D Pokud jsem zjistila, že mu jde pinďa zase ven, tak jsem mazlení okamžitě utla. Po pár týdnech už se nic podobného nestalo.
Zajímavé je, že i když se rozvášní ze hry, tak mu pinďa občas zduří. Přitom se jako erotoman jinak nechová.
Jinak já bych tohle chování fakt netolerovala a už vůbec bych psovi nepořizovala plyšáka, přijde mi to nejen nechutné, ale i ujeté.
Zajímavé je, že i když se rozvášní ze hry, tak mu pinďa občas zduří. Přitom se jako erotoman jinak nechová.
Myslím, že tohle je u psů běžné a až tak to nesouvisí s nějakou sexuální touhou. Cooper to má taky, to zduření, někdy při hře a třeba úplně pravidelně při vítání, když přijedu domů. Nemá teda u toho pinďu venku, to ne . Podle mě je to vzrušením, ale ne vyloženě tím sexuálním. Spíš radost, nadšení, emoce.
marcelaamax
napsal(a):
Myslím, že tohle je u psů běžné a až tak to nesouvisí s nějakou sexuální touhou. Cooper to má taky, to zduření, někdy při hře a třeba úplně pravidelně při vítání, když přijedu domů. Nemá teda u toho pinďu venku, to ne . Podle mě je to vzrušením, ale ne vyloženě tím sexuálním. Spíš radost, nadšení, emoce.
To jo, Barušák to měl taky, že měl pinďu pořád venku, ale ne komplet zduřenýho :) To jsem zatím u žádného psa nezažila, jen u Hachiho
U nás stačilo jen že se pojede autem. Dosedl a už ho měl venku. Jak píše Marcela - radost, emoce. Se sexem to nemělo nic společného.
Když jsem mu Betadinem vykapávala předkožku (a že to bývalo velmi často) nijak na to nereagoval krom blaženého výrazu a roztažených nohou leže na zádech
GAELLE
napsal(a):
U nás stačilo jen že se pojede autem. Dosedl a už ho měl venku. Jak píše Marcela - radost, emoce. Se sexem to nemělo nic společného.
Když jsem mu Betadinem vykapávala předkožku (a že to bývalo velmi často) nijak na to nereagoval krom blaženého výrazu a roztažených nohou leže na zádech
Jenže on je rozdíl mít ho venku - tzv "lipstick" nebo "rocket", tj. nezduřelý růžový pinďa venku jako na fotce, kterou sem dám, což je naprosto normální a Barušák si ho takto "větral" už od štěnda taky, a monstrózně zduřelý penis jako při regulérním krytí, kdy je penis tak 3-4x větší, plný viditelných žil a má barvu do šedo-fialova :) Tohoto stavu fotku nemám, jelikož by mi asi přišlo úchylné mu fotit zduřelého pinďu :D
Můj první pes byl taky maniak já se přiznám, že jsem ho nechávala, protože nad ním visela blbá prognóza, že se kvůli neurologickému problému v páteři nepostaví v půl roce na nohy a budeme ho muset nechat uspat. Byl štěně poměrně hodně aktivního plemene, šili s ním všichni čerti, a my jsme museli hlídat zátěž i pobyt venku, no nic moc. Hodně jsme doma hráli různý čuchací a schovávací hry, učila jsem ho různý blbosti, ale stejně měl přemíru energie, takže když se jí začal zbavovat i ojížděním jednoho polštáře, co měl v pelechu, tak jsem ho nechala. Nikdy to neprovozoval na ničem kromě toho jednoho polštáře, nikdy se nesnažil nalézt na jiný psy, ani na lidi, a můj jemnocit to nijak neuráželo, tak jsem mu do toho nemluvila. V dospělosti to postupně sláblo, až toho nechal.

Můj pes to teda nikdy nedělal, ale když má radost, má tendenci naskakovat na nejoblíbenější fenu, ostatních dvou si nevšímá. Vždycky ho okřiknu a on toho nechá. Nikdy by mě nenapadlo dávat mu na naskakování plyšáka, ale znám lidi, kteří si myslí, že pes to potřebuje, že to souvisí se sexem a plyšáka na to mají. A taky si myslím něco o čuňatech.

LenkaVolna
napsal(a):
U domácích mazlíčků je riziko, že na nás přenesou nějaké nežádoucí parazity. Proto se pravidelně odčervuji. Vyzkoušela jsem různé produkty, ale nejvíc mi sedí WURMEX, který teď beru už posledního půl roku a jsem spokojená. Nemám potom strach z takovýchto "potřeb"
Jak souvisí, s prominutím, "nadržený" pes s odčervením? Nebo se bavíme o zoofilii?

"Vyzkoušela jsem různé produkty, ale nejvíc mi sedí WURMEX, který teď beru už posledního půl roku a jsem spokojená. Nemám potom strach z takovýchto "potřeb" "
Kometo vy o psu, ona ho třeba ordinuje partnerovi.
napsal(a):
"Vyzkoušela jsem různé produkty, ale nejvíc mi sedí WURMEX, který teď beru už posledního půl roku a jsem spokojená. Nemám potom strach z takovýchto "potřeb" "
No jo, je to přece proti červům. 🤷

napsal(a):
Ha, to mě nenapadlo. Já jsem spíš přes ta zvířata.
napsal(a):
Jakože partner za ní přijde s nějakými svými potřebami, a ona do něj narve Wurmex? 🤭
... no, ale zase je fakt, že tohle určitě funguje líp než výmluva na bolest hlavy - příště si frajer sakra rozmyslí, jestli chce zase odčervit😂

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Jakože partner za ní přijde s nějakými svými potřebami, a ona do něj narve Wurmex? 🤭
... no, ale zase je fakt, že tohle určitě funguje líp než výmluva na bolest hlavy - příště si frajer sakra rozmyslí, jestli chce zase odčervit😂
To teda jo!
... který teď beru už posledního půl roku a jsem spokojená.
střeva "čistý" mozek pryč