Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Luckakak

10.10.2020 10:07
Luckakak

XXX.XXX.0.163

Dobrý den,
Před třemi lety jsem udělala blbost. Bylo mi 10 a koupila jsem si psa křížence staforda. Rodiče byly proti že se o neho nebudou start oni a já říkala že se budu starat sama ale teď mám problém. Prostě na něho nemám čas, budu maturovat a mám hromadu učení a nestíhám ho venčit. Ráno s ním jdu tak na 15 minut až se vyčura a pak jdu do školy a ze školy přijdu, vezmu ho na 30 minut někdy i vic a musim se jit ucit ale on furt skrabe na dveře a když ho okřiknr tak za chvíli začne zase kňučet a tak začal okusouvat nabytek. Nemůžu se na školu ani soustředit když mi nedá pokoj. S rodiči v obýváku být nemůže protože mamka psy nesnáší. Večer ho oak před spaním ještě tak na dvavet minut zase fezmu a pohrajeme si. Ale on se poslední dobou začal chovat hrozně a vyjíždí na všechny psy, jednoho i kousl ale jen trochu naštěstí protože byl velky. Už ho nemůžu mít ani bez nahubku protože by nějakého gaicaka zabyl. Nevím co mu hráblo dříve to nedělal.

Z toho důvodu by si ho asi nikdo nevzal, kdo by chtěl agresivního psa. Navíc já chci ja VŠ a jiného města a psa sebou na kolej nemůžu mít a na byt se spolubydlícíma též ne. Rodiče by ho doma nenechali. Takže se chci zeptst jestli můžu psa jen tak dat do útulku a oni si ho vezmou a vyřešeno nebo berou jen zatoulané psi?

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.10.2020 10:12

Ti mladí jsou dneska hrozně napřed... Maturují ve třinácti...

janae1

10.10.2020 10:13
janae1

XXX.XXX.160.6

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Dle mého nepovedená osvěta aneb proč si nemají děti pořizovat psy.

10.10.2020 10:20
juhaj

XXX.XXX.164.121

Jo, útulek je nejlepší řešení, chudák pes. Ale pozor, za útulek se platí.

Luckakak

10.10.2020 10:27
Luckakak

XXX.XXX.0.163

Bylo mi 16, nevím jak se mi tam vecpala ta nula.

10.10.2020 10:27
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

juhaj napsal(a):

Vzhledem k těm uvedeným informacím je to spíše vymyšlený příběh...

10.10.2020 10:32

S takovým pravopisem asi slečně nepomůže, když se bude učit, to se raději rovnou může věnovat psovi :D ...ne, taky tomu nevěřím...celé je to nějaké divné.

10.10.2020 10:35
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

A pokud to přece jenom je pravda, tak ano, dejte psa do útulku nebo mu najděte nový domov.

Luckakak

10.10.2020 10:45
Luckakak

XXX.XXX.0.163

juhaj napsal(a):

Aha a kolik se musí platit? Já vím že je chudák ale jinak to prostě nejde...

Vymyšlené to není, všichni mi říkali že na pohyb je náročná jenom border kolie a jack russel a že staf bude ok a navíc jsme si ho pořídili s bývalým přítelem a pak jsme se rozešli a on zůstal mi. Jo možné tu mám chyby protože píšu z mobilu ale to má každý...

10.10.2020 10:47
viu

XXX.XXX.101.74

Já bych nesoudila, chce radu, rak raďte. Ze udělá blbost už ví. Kdo z nás ji neudělal...
Tedy já bych zkusila i darování. Je lepší vědět, kde pes bude. Útulek až jako poslední možnost .

10.10.2020 11:00
juhaj

XXX.XXX.164.121

Luckakak napsal(a):
Aha a kolik se musí platit? Já vím že je chudák ale jinak to prostě nejde...

Vymyšlené to není, všichni mi říkali že na pohyb je náročná jenom border kolie a jack russel a že staf bude ok a navíc jsme si ho pořídili s bývalým přítelem a pak jsme se rozešli a on zůstal mi. Jo možné tu mám chyby protože píšu z mobilu ale to má každý...

Poplatek za umístění psa býval asi 2500,-. Ale to už je nějaká doba. Teď nevím.

10.10.2020 11:05
PumaCZ

XXX.XXX.218.33

Nevím, kolik se platí, ale pokud jsi z Prahy a okolí, zkus zavolat do DogPointu (https://www.dog-point.cz/). Pokud by se někdy stalo, že bych musela dát svého psa pryč, dala bych ho tam. Psi se tam mají skvěle, ti lidi je opravdu obstarávají jak vlastní a velmi dobře si vybírají, komu psa dají.

Dělala jsem dočasky a i při sebelepším a sebezodpovědnějším výběru nových páníčků jsem se už sekla. A takhle je ten pes alespoň pod nějakou organizací.

10.10.2020 11:15

Můžete také zkusit kontaktovat stránku Staford v nouzi, třeba by byli ochotni pomoci Vám najít pro psa nový domov (zveřejnit inzerát). Nevím, jaká je kolem tohoto plemene komunita, ale možná by se ho nějaký nadšenec i ujal...?

10.10.2020 11:36
impact

XXX.XXX.61.136

Pes se většinou chová stejně, jako jeho pán. Čili pokud Vy se chováte jako bl bec a psovi se nevěnujete a nedáváte mu dostatek práce, tak se taky chová jako bl bec. Je to jen důsledek Vašeho chování.

A jinek teda plesk plesk. Už si fakt nikdy nepořizujte žádný zvíře, protože Vaše zodpovědnost je evidentně na bodu mrazu.

10.10.2020 11:51

Nevím, jestli je to vymyšlený příběh...a upřímně je mi to jedno....jestli je to realita, tak chudák pes a rodičům teda palec dolu, že nakonec dcerunce dovolili do společné domácnosti psa nebo,jestli ho přitáhla bez jejich vědomí, tak že jí neřekli, ať ho okamžitě vrátí.

Zadavatelko, pokud jste reálná a váš dotaz je pravda pravdoucí, tak vám musím napsat, že jste pěkná káča, co si v rozmaru musela pořídit roztomiloučké štěňátko a teď když se jí to nehodí, tak se chce psa zbavit. Už nejste dítě, jste dospělá a toto mě teda rozsekalo:
můžu psa jen tak dat do útulku a oni si ho vezmou a vyřešeno

No vyřešeno pro vás....protože je přece jasné, že na agresivního křížence budou stát zástupy dychtivých nových majitelů.

Taky jsem si pořizovala ovčandu v šestnácti....taky jsem následně za dva roky maturovala a světe div se, na čubu jsem měla pořád čas........

10.10.2020 12:00
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Sardullah, přesně to s těma rodičema mě napadlo. Když to mladé dovolili, měli by se teď o psa postarat. Bydlela u nich, kdo nebo co v bytě bude...o tom rozhodují oni. Dcerunce pes přišel jako skvělý nápad a teď už ji nebaví, je jí na obtíž, protože kdyby jí na něm záleželo, čas by si našla. Pozitivní na tom je jen to, že si to přiznala a pro psa hledá nový domov.

10.10.2020 12:02
GAELLE

XXX.XXX.66.235

já jen doufám že je to troll .............

10.10.2020 12:33

Eee neeee jaký pes :-)
"před třemi lety"
"navíc jsme si ho pořídili s bývalým přítelem a pak jsme se rozešli a on zůstal mi"
"budu maturovat"
Tak to určitě :-) ledaže Vám tam chybí dvě písmenka.

10.10.2020 13:03
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

"před třemi lety"
"navíc jsme si ho pořídili s bývalým přítelem a pak jsme se rozešli a on zůstal mi"
"budu maturovat"

10.10.2020 13:08

Takže se chci zeptst jestli můžu psa jen tak dat do útulku a oni si ho vezmou a vyřešeno nebo berou jen zatoulané psi?

Škoda, že to takhle nejde dělat s chlapama, ti co nesplnili představy o soužití, i když sáhněme si do svědomí, dámy, za to opravdu nemůže jenou socializace u chovatelů, ale velký podíl i naše následná výchova nebo už nemáme čas, už nás nebaví, nedej bože, že je to agresivní zmetek....to by bylo jednoduché...sbalit pelíšek, hračky a tady ho máte, třeba si ho někdo z útulku vezme, bohužel v reálu, když má ženská štěstí, tak si ho vezme zpátky chovatelská stanice (maminka)....

Samozřejmě to platí i obráceně

10.10.2020 13:49
ainu

XXX.XXX.174.205

Všichni psi jsou nejlepší. Proto by někteří lidé neměli mít psy. Dejte ho někomu, pro koho nejlepší bude. Zkuste ten Dogpoint, jestli bude mít kapacitu.

10.10.2020 13:52
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Luckakak napsal(a):
Dobrý den,
Před třemi lety jsem udělala blbost. Bylo mi 10 a koupila jsem si psa křížence staforda. Rodiče byly proti že se o neho nebudou start oni a já říkala že se budu starat sama ale teď mám problém. Prostě na něho nemám čas, budu maturovat a mám hromadu učení a nestíhám ho venčit. Ráno s ním jdu tak na 15 minut až se vyčura a pak jdu do školy a ze školy přijdu, vezmu ho na 30 minut někdy i vic a musim se jit ucit ale on furt skrabe na dveře a když ho okřiknr tak za chvíli začne zase kňučet a tak začal okusouvat nabytek. Nemůžu se na školu ani soustředit když mi nedá pokoj. S rodiči v obýváku být nemůže protože mamka psy nesnáší. Večer ho oak před spaním ještě tak na dvavet minut zase fezmu a pohrajeme si. Ale on se poslední dobou začal chovat hrozně a vyjíždí na všechny psy, jednoho i kousl ale jen trochu naštěstí protože byl velky. Už ho nemůžu mít ani bez nahubku protože by nějakého gaicaka zabyl. Nevím co mu hráblo dříve to nedělal.

Z toho důvodu by si ho asi nikdo nevzal, kdo by chtěl agresivního psa. Navíc já chci ja VŠ a jiného města a psa sebou na kolej nemůžu mít a na byt se spolubydlícíma též ne. Rodiče by ho doma nenechali. Takže se chci zeptst jestli můžu psa jen tak dat do útulku a oni si ho vezmou a vyřešeno nebo berou jen zatoulané psi?

Není mi jasné, jak může jít studovat VŠ někdo, kdo se ani za 10 let intenzivní výuky nedokázal naučit ani pravopis...?!😱

10.10.2020 15:00

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Není mi jasné, jak může jít studovat VŠ někdo, kdo se ani za 10 let intenzivní výuky nedokázal naučit ani pravopis...?!😱

dneska už berou každýho a nějaký gender studies nebo jiný pro lidstvo naprosto důležitý obory vystuduje taky každej blb.

10.10.2020 15:02

podívej, jestli nejsi trol

pokud seš tak blbá, že se musíš celý odpoledne každej den v říjnu učit, abys příští rok prolezla maturitou,

tak na vysokou školu zapomeň, na to nemáš mentální kapacitu, prostě tak to je.

ale řekla bych, že je to spíš otázka priorit, takže prostě místo instáče se věnuj psovi, když sis ho pořídila, tomu se říká zodpovědnost, a na učení pak bude čas taky, uvidíš.

Neregistrovaný uživatel

10.10.2020 15:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.126

Inspektor Pišišvor napsal(a):

Ja mam bezne psany projev dokonaly ale z mobilu na netu taky pisu jak tatar.

10.10.2020 15:35

A to jsi ještě z toho učení nezmagořila? Když se teda musíš každé celé odpoledne učit, že nemůžeš na hoďku, dvě jít se psem?

Luckakak

10.10.2020 15:40
Luckakak

XXX.XXX.0.163

"před třemi lety"
"budu maturovat"

Nechápu?

Hele, já se tady přišla poradit o psovi, ne o svém pravopisu. Normálně píšu ok, ale jsem z mobilu a mám autocorrect. Nebojte, o mou VŠ se vůbec bát nemusíte. Takže pokud nechcete poradit s útulkem, tak nekomentuje...

Dogpoint je dost daleko, já bych potřebovala něco v okolí Opavy. Nemáte zkušenosti s útulky tady? Chci, ať jde do dobrého... Inzerovat jsem ho už zkoušela a nevyšlo to.

10.10.2020 15:40
GAELLE

XXX.XXX.66.235

A to jsi ještě z toho učení nezmagořila? Když se teda musíš každé celé odpoledne učit, že nemůžeš na hoďku, dvě jít se psem?

na vysokou bych zapomněla. já se na střední neučila vůbec. a maturita 4x za jedna.

10.10.2020 15:44
ainu

XXX.XXX.174.205

Luckakak napsal(a):
Nechápu?

Hele, já se tady přišla poradit o psovi, ne o svém pravopisu. Normálně píšu ok, ale jsem z mobilu a mám autocorrect. Nebojte, o mou VŠ se vůbec bát nemusíte. Takže pokud nechcete poradit s útulkem, tak nekomentuje...

Dogpoint je dost daleko, já bych potřebovala něco v okolí Opavy. Nemáte zkušenosti s útulky tady? Chci, ať jde do dobrého... Inzerovat jsem ho už zkoušela a nevyšlo to.

"dost daleko..chci aby sel do dobreho"

to bude vysoká škola života asi, v tomto případě

10.10.2020 15:46
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ja mam bezne psany projev dokonaly ale z mobilu na netu taky pisu jak tatar.

Za ty hrubky typu "zabyl" apod. mobil fakt nemůže

10.10.2020 15:52

Luckakak napsal(a):
Nechápu?

Fajn. Když se tak učíte na maturitu - kdo napsal "Stáváš se navždy zodpovědný za to, cos k sobě připoutal"? A bez strejdy Gůgla.

10.10.2020 16:19

Luckakak napsal(a):
Nechápu?

To není pravda...to není pravda....prosím, ať je to troll...děti už jsou zase doma a tak se budou nudit...

Mám psa....miluju ho, protože to tak nějak páníčci svoje pejsky milují a tak ho vezmu a odvedu do útulku, kde bude sám a zavřenej v kotci......no prostě některá štěňátka mají kliku na nového majitele a některé si holt vytáhnou černého Petra.

Lidi víte, co je na tomhle úplně nejhorší, ať už je tohle troll a nebo ne, tak něco podobného se prostě děje...klasika...
Momentální nápad...teď jsem někde viděla štěňátko a to bylo úžasný a já bych taky chtěla štěňátko, jsem středoškolačka popř nějakej vyšší ročník ZŠ a určitě se budu o štěně starat a rodiče psa nechtějí, jak je mám přesvědčit???........a my tady s prominutím, jak "Jitky" píšeme...psa nepořizuj, pes je závazek na cca deset let i více, není to jenom radost, ale hlavně starost a zodpovědnost.....co bude se psem, když půjdeš na vysokou?? atd atd.....no a některé možná poslechnou....některým to zatrhnou rodiče, některé si psa přeci jen nakonec pořídí a starají se a baví je to, protože pes je jejich splněný sen, no a některé si psa nakonec pořídí a v lepším případě následují inzeráty typu...z nedostatku času daruji.....v horším možná ten útulek...v nejhorším je pes uspán, protože si z něj svobodná panička udělala totálního závisláka a on nějak nezvládá, že se paničce narodilo dítě a pes na něj vrčel, když se dítě přiblížilo a nepomohlo ani přivázání k topení a ani zmlácení (tohle je realita...panička už má dalšího jedince bull plemene)

Víte je to ták smutný.....myslím, že tady to všichni známe, obzvlášť my co máme staré pejsky, jak se modlíme, aby s námi pejsek ve zdravý vydržel co nejdéle, když už vidíme, že to spěje ke konci, tak jsme vděčni za každý den, který je ještě v poho a někdo psa odloží jako nepotřebnou věc.

No nic, vzbudilo se mi štěně, tak musíme dát něco do bříška.....a asi se musíme i poňufat...

10.10.2020 16:25

no, hlavně.

všichni by si měli uvědomit, že útulek, to je instituce, která zajišťuje v podstatě ztráty a nálezy, co se zvířat týče.

a v zákoně na ochranu zvířat proti týrání se píše, že

§ 6: Nikdo nesmí zvíře opustit s úmyslem se ho zbavit nebo je vyhnat.

Prostě útulek není žádná odkládačka pro zvířata, která už se nehodí.

10.10.2020 16:35

Já teda taky nechápu...učit se každý den, celý den na maturitu...
upřímně řeknu, že já denně učení dala tak (když hodně) 3 hodiny a už jsem z toho magořila (na maturitu jsem se teda neučila doma prakticky vůbec, stačilo mi to, co jsem pochytila v hodinách)...nedokážu si představit, že si někdo není schopný (spíš nechce) najít dvě, tři hoďky denně na psa?
Pokud to není troll, tak je to prostě výmluva k tomu, že se chce psa zbavit.

10.10.2020 17:15
Atheira

XXX.XXX.209.8

Já teda taky nechápu...učit se každý den, celý den na maturitu...
upřímně řeknu, že já denně učení dala tak (když hodně) 3 hodiny a už jsem z toho magořila (na maturitu jsem se teda neučila doma prakticky vůbec, stačilo mi to, co jsem pochytila v hodinách)...nedokážu si představit, že si někdo není schopný (spíš nechce) najít dvě, tři hoďky denně na psa?
Pokud to není troll, tak je to prostě výmluva k tomu, že se chce psa zbavit.

Na maturitu se odjakživa všichni doopravdy učí na poslední chvíli o svaťáku. Ti blbější by tomu možná mohli věnovat víc, ale stejně většinou nevěnují. Nechápu, z jakýho vesmíru je tato slečna.

10.10.2020 18:39

...dalsiho psa u nas netreba, ale - klidne se nej podivam a prip. nabidnu docasku (+ plan jak najit noveho pana... Ale tam je treba kooperece se stavajicim majitelem, co psa ucit, co odnaucit atd...) - bez prace to proste nepujde... SZ....

11.10.2020 08:39
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

...dalsiho psa u nas netreba, ale - klidne se nej podivam a prip. nabidnu docasku (+ plan jak najit noveho pana... Ale tam je treba kooperece se stavajicim majitelem, co psa ucit, co odnaucit atd...) - bez prace to proste nepujde... SZ....

Zajímalo by mě, jestli se vám slečna ozvala?

11.10.2020 13:24
ainu

XXX.XXX.174.205

no, hlavně.

všichni by si měli uvědomit, že útulek, to je instituce, která zajišťuje v podstatě ztráty a nálezy, co se zvířat týče.

a v zákoně na ochranu zvířat proti týrání se píše, že

§ 6: Nikdo nesmí zvíře opustit s úmyslem se ho zbavit nebo je vyhnat.

Prostě útulek není žádná odkládačka pro zvířata, která už se nehodí.

Tohle jsem resila jednou, z duvodu mozne hospitalizace. Predem jsem poptavala u znamych moznost umisteni psa, a zjistila, ze to neni tak lehke, jak by se mohlo zdat. Uz jen u psu, kteri nejsou pro zacatecniky (adoptovani hafani, u kterych je nutny jiny pristup, casto bull plemena/krizenci apod.). Poptavala zname, no dost lidi ma take psy a sve veci a nepotrebuji dalsi komplikaci, coz lze pochopit. Do utulku jsem jej dat nechtela, ani docasne, proste bych mu to neudelala. A nektere pozadavky na financni odmenu vzhledem k mym moznostem nebyly realne. Nakonec jsem byla rada, ze jsem tam jit nemusela....

Přidejte reakci

Přidat smajlík