Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.10.2020 23:34
Vidtmanová Marta

XXX.XXX.161.236

Dobrý den, potřebovala bych poradit.Moje fenka jde na operaci tukových boulí. Může mi někdo poradit,napsat,jak se dlouho pejsek zotavuje?A myslíte že to je těžká operace? Teď Kikinka byla na oper.analních žlázek a bylo to krutý.Díky

12.10.2020 06:31
MajkaP

XXX.XXX.28.62

Ta stejná fenka? Proč jí to neudělali naráz, má to hodně špatný? U těch tukových bouli prostě záleží hlavně na umístění a velikosti.
Náš pes měl jen jednu menší, operace se neplánovala, ale když už musel do narkózy kvůli něčemu jinému, tak mu to fikli. Probl my s rekonvalescencí neměl žádné....

12.10.2020 07:57
janaa

XXX.XXX.32.243

Kolik jich je, jak velkých,kde? Může být tuková bulka velikosti nehtu u palce a tuková boule jak mužská pěst,to je dost velký rozdíl. Ale obecně pokud je pes v kondici, tak není důvod se bát, tukovky jsou v podkoží,takže se nejedná o nějak zásadní zásah (pokud se jich tedy nevyndavá deset z celého těla,ale to je nesmysl)

12.10.2020 08:38
Vidtmanová Marta

XXX.XXX.161.236

Jednu má na hrudníku,je velká jako malý pimponkovy míček,ale trošičku menší.Druha zevnitř zadní nožičky,a ta je ještě menší.Jinak děkuji.Je středního vzrůstu má 9 kg.

12.10.2020 08:43
Vidtmanová Marta

XXX.XXX.161.236

Ani,je to stejná fenka,neudělali jí to najednou, protože ty žlázky byly ve špatném stavu,a prý by to bylo pro ni náročné.Pri boulickach budou dělat ještě zuby

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.10.2020 09:56
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud ty tukovky psovi nezpůsobují nějaké problémy (velikostí, umístěním, ...), považuji to za zbytečné řešit, z mého pohledu je to pak spíše kosmetický problém. Můj pes jich má desítky po celém těle, největší na krku - kvůli té nenosí obojek, ale postroj, aby nedošlo k nějakému mechanickému poškození. Žádné problémy ale nemá, tak si všechny ty boule a bouličky necháváme. U těch, které vypadají podezřele, nechávám dělat cytologii, ale u všech to vzhledem k množství nelze. Narkóza, byť inhalační, by v jeho věku a vzhledem k neurologické diagnóze byla riziková. Nicméně před lety podobnou operaci absolvoval, a rekonvalescence byla rychlá a bez komplikací. Musím uznat, že byl naprosto vzorný pacient. :-)

Držím Vám palce, ať máte všechny operace brzy zdárně za sebou!

Přidejte reakci

Přidat smajlík