Převoz štěněte z SK a covid

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.10.2020 09:00
Bambule1

XXX.XXX.104.188

Zdravím,
začátkem listopadu si máme jet pro štěně na SK, situace ale je jaká je a SK je pro nás momentálně zavřená. s chovatelkou jsme domluveni že bysme se setkali na hranicích a tam by došlo přes celnici k předání štěněte. Dělal jste to někdo nějak takto podobně? Musí mít platné očkování vztekliny nebo stačí jen potvrzení od veterináře, že je vzteklinou prosté, z očkovaného chovu, zdravé a do dne přepravy neopustilo místo chovu?

13.10.2020 09:59
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Bambule1 napsal(a):
Zdravím,
začátkem listopadu si máme jet pro štěně na SK, situace ale je jaká je a SK je pro nás momentálně zavřená. s chovatelkou jsme domluveni že bysme se setkali na hranicích a tam by došlo přes celnici k předání štěněte. Dělal jste to někdo nějak takto podobně? Musí mít platné očkování vztekliny nebo stačí jen potvrzení od veterináře, že je vzteklinou prosté, z očkovaného chovu, zdravé a do dne přepravy neopustilo místo chovu?

Za hodinu vezu psa na Slovensko, a s negativním testem na covid ne starším než 72 hodin tam můžete normálně jet.

Veterinární vam stačí potvrzení veta + pas.

Pokud potřebujete, tak můžu domluvit předání na přechodu Hodonín/Holíč - mám tam kamarády přímo na celnici.

13.10.2020 10:11
domi.t

XXX.XXX.131.130

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Za hodinu vezu psa na Slovensko, a s negativním testem na covid ne starším než 72 hodin tam můžete normálně jet.

Veterinární vam stačí potvrzení veta + pas.

Pokud potřebujete, tak můžu domluvit předání na přechodu Hodonín/Holíč - mám tam kamarády přímo na celnici.

Vy ste iná frajerka Darmo,kto chce,hladá spôsoby,kto nie,dôvody...tlieskám Vám

13.10.2020 10:22
impact

XXX.XXX.39.156

Bambule1 napsal(a):
Zdravím,

Stačí platné očkování štěněte, razítko v pase, že může jet, je bonus pro jistotu. Normálně si tak na hranicích předáváme psy. Už na jaře, když byly totálně zavřený a teď taky. Pro klid duše bych si možná nevybrala přechod zrovna v Blavě, ale nějaký menší.

13.10.2020 10:39
Bambule1

XXX.XXX.104.188

aha, děkuji, já nevěděla kde jinde se zeptat, protože nikdo z mého okolí tento rok mimo ČR psa nekupoval. Trasu máme přes Starý Hrozenkov. Tak jedině jak to bude aktuální a stále by bylo vše zavřené, tak zavolat přímo tam na celnici a domluvit se? "objednat" se, že x den v x hodinu si tam předáme psa? a jak to probíhá? celník na SK vezme od chovatele psa, předá ho celníkovi v ČR zkontroluji dokumenty a celník ČR nám dá psa, jestli to chápu správně?

13.10.2020 10:42
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

domi.t napsal(a):
Vy ste iná frajerka Darmo,kto chce,hladá spôsoby,kto nie,dôvody...tlieskám Vám

Frajerka budu, když tam bez gps nezabloudím, a nechytí me ve vnitrozemí, neb si musím na hranicich vypnout telefon (sťourat v hlavě špejlí si dobrovolně nenechám😱)

13.10.2020 10:42
impact

XXX.XXX.39.156

Bambule1 napsal(a):
aha, děkuji, já nevěděla kde jinde se zeptat, protože nikdo z mého okolí tento rok mimo ČR psa nekupoval. Trasu máme přes Starý Hrozenkov. Tak jedině jak to bude aktuální a stále by bylo vše zavřené, tak zavolat přímo tam na celnici a domluvit se? "objednat" se, že x den v x hodinu si tam předáme psa? a jak to probíhá? celník na SK vezme od chovatele psa, předá ho celníkovi v ČR zkontroluji dokumenty a celník ČR nám dá psa, jestli to chápu správně?

Napíšu Vám SZ.

13.10.2020 10:52
impact

XXX.XXX.39.156

Frajerka budu, když tam bez gps nezabloudím, a nechytí me ve vnitrozemí, neb si musím na hranicich vypnout telefon (sťourat v hlavě špejlí si dobrovolně nenechám😱)

Já bych se teda zcela vážně bála jet s českou SPZ. Že to bude jak rudej hadr na bejka.

13.10.2020 10:59
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Taky se bojím, ale pokud nebudu bourat, a chytí mě jen místní z obvodu, tak to je v pohodě - těm vezu toho psa.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.10.2020 11:23

OT: To "šťourání špejlí v hlavě" nebolí je to nepříjemné, lochtá to, pálí to chce se vám pšíknout, oči se zalejou slzami, ale žádná hrůza...... jsem vyšťouraná 2x (zaměstnavatel sociální služby, máme to v baráku ) naposled v neděli s negativním výsledkem a dnes v úterý jsem doma s ukrutnou bolestí hlavy, dušností a kašlem..... a obvoďák mě na test už neposlal.

13.10.2020 12:32
Sapp

XXX.XXX.70.163

Posílám Vám SZ, týden stará zkušenost ze Starého Hrozenkova

13.10.2020 19:29
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Tak jsme to zvládli bez ztráty kytičky.

13.10.2020 22:19
Bambule1

XXX.XXX.104.188

tak nám držte palce na konci října, všem moc díky za rady

23.10.2020 16:27

Je možný i v této době převézt štěně do SK?

23.10.2020 16:51
impact

XXX.XXX.37.255

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Je možný i v této době převézt štěně do SK?

Bude to zřejmě obousměrně poněkud komplikovanější..

U nás je poloviční lockdown, na Slovensku od zítra začíná v některých částech platit zákaz vycházení...

23.10.2020 17:07

impact napsal(a):
Bude to zřejmě obousměrně poněkud komplikovanější..

U nás je poloviční lockdown, na Slovensku od zítra začíná v některých částech platit zákaz vycházení...

Takže asi bude muset nový majitel počkat, až to půjde, a možná to bude až příští rok?

Neregistrovaný uživatel

23.10.2020 19:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.229

Takže asi bude muset nový majitel počkat, až to půjde, a možná to bude až příští rok?

No prepravci zvirat jeste fungují ne? Prinejhorsim to jisti privez-zvire.

23.10.2020 20:30

OK, jsem myslela, že by to třeba šlo předat na hranicích. Paní ze Slovenska by potřebovala za cca 2 týdny převzít štěně od české chovatelky a neví, jak to má udělat. Takže asi bude muset počkat až po koroně.

23.10.2020 20:49
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

OK, jsem myslela, že by to třeba šlo předat na hranicích. Paní ze Slovenska by potřebovala za cca 2 týdny převzít štěně od české chovatelky a neví, jak to má udělat. Takže asi bude muset počkat až po koroně.

Na předání na hranicich se Vám zeptám - doteď to šlo, a šlo to i na jaře.

Neregistrovaný uživatel

23.10.2020 21:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.229

Jak rikam. Prepravci funguji. A privez-zvire vozi vse od hadu, pres kocky, papousky, slepice, kraliky, psy, ovecky. Vezli i pumy male. Venci behem delsich cest. Davaj pit atd. Posilala sem s nima x zvirat. Vzdy cajk. Takze pokud nevyjde predavka na hranicích je tohle taky moznost.

23.10.2020 21:24

Na předání na hranicich se Vám zeptám - doteď to šlo, a šlo to i na jaře.

Díky moc.

24.10.2020 04:34
impact

XXX.XXX.37.255

Tak já bych asi doporučila sledovat aktuální situaci. Pokud je paní z oblasti, kde mají na Slovensku zákaz vycházení nebo se do té doby zákaz rozšíří nebo nastane úplný zákaz u nás v ČR, tak asi problém bude.

Pokud se obě strany tak bojí, že už dopředu rezignovaly, tak asi taky budou muset počkat, až bude v příští pětiletce po koroně.

Jinak předání na hranicích ještě pořád normálně funguje.

24.10.2020 11:11
impact

XXX.XXX.37.255

Dnešní ranní předávka naprosto bez problémů.

Akorát cestou tam mlha jako 🐄 a cestou zpátky chcanec jako 🐷.

24.10.2020 11:24

OK, díky, předám info, že zatím na hranicích v pohodě.

7.11.2020 20:06
impact

XXX.XXX.195.92

Dneska na hranicích ani noha.

8.12.2020 19:11
Budulinek89

XXX.XXX.100.28

Jak je to ted na hranicich se slovenskem? Stale je nutnost neg. Testu? Nebo jak to vypada?

8.12.2020 19:20
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.19.65

Budulinek89 napsal(a):
Jak je to ted na hranicich se slovenskem? Stale je nutnost neg. Testu? Nebo jak to vypada?

Stále s testem, nebo karanténa

kubakubakuba

29.1.2021 00:03
kubakubakuba

XXX.XXX.253.92

Zdravím, ví někdo, jak je to teď? Chci si je pro štěně na Slovensko. Neg. test mám.

29.1.2021 10:09
marushka

XXX.XXX.41.2

kubakubakuba napsal(a):
Zdravím, ví někdo, jak je to teď? Chci si je pro štěně na Slovensko. Neg. test mám.

Jela jsem tam před 14 dny.. Na hranicích nikdo nekontroloval, žádná policie mě neodchytla.. S tím testem by to mělo být snad bez problémů..

29.1.2021 12:27
impact

XXX.XXX.3.155

Čerstvé včerejší info: "" Zatím jde projet s testem ne starším 72hodin a pokud je to do 12 hodin na Slovensku, tak člověk nemusí do karantény. A stačí antigenní test. Dnes jsme zjišťovali.""

ST

9.2.2021 10:07
ST

XXX.XXX.2.5

Dobrý den,
nevíte jaká je teď situace na SK? Potřebuji si převzít pejska ze Slovenska a nevím jak to v dnešní době udělat? Poradíte? Děkuji.

9.2.2021 10:32
marushka

XXX.XXX.11.147

ST napsal(a):
Dobrý den,
nevíte jaká je teď situace na SK? Potřebuji si převzít pejska ze Slovenska a nevím jak to v dnešní době udělat? Poradíte? Děkuji.

Co takhle nechat si udělat test na Covid a pokud jste negativní, tak vyrazit na cestu? Česko i Slovensko má asi tak miliardu nějakých opatření, ve kterých se nikdo nevyzná, ale pochybuji, že s negativním testem by vás někdo obrátil, když řeknete, že si jedete pro štěně.. Hranice nikdo fakticky nehlídá, pokud se ptáte na toto..

ST

9.2.2021 10:37
ST

XXX.XXX.2.5

No, právě mám strach aby z toho nebyl zbytečný problém. říkali jsme si, že bychom si štěňátko předali na hranicích / u hranic. Venku, respirátory atd. bychom měli...test bych si taky nechala udělat. Jak píšete, je tam tolik vyjímek/opatření na obou stranách, že se v tom nevyznám :-(

9.2.2021 10:54
impact

XXX.XXX.3.155

ST napsal(a):
Dobrý den,

Na hranicích bez problémů. Otázka je, jestli tam můžou Slováci dojet.

Přidejte reakci

Přidat smajlík