Zdravím,
začátkem listopadu si máme jet pro štěně na SK, situace ale je jaká je a SK je pro nás momentálně zavřená. s chovatelkou jsme domluveni že bysme se setkali na hranicích a tam by došlo přes celnici k předání štěněte. Dělal jste to někdo nějak takto podobně? Musí mít platné očkování vztekliny nebo stačí jen potvrzení od veterináře, že je vzteklinou prosté, z očkovaného chovu, zdravé a do dne přepravy neopustilo místo chovu?
Bambule1
napsal(a):
Zdravím,
začátkem listopadu si máme jet pro štěně na SK, situace ale je jaká je a SK je pro nás momentálně zavřená. s chovatelkou jsme domluveni že bysme se setkali na hranicích a tam by došlo přes celnici k předání štěněte. Dělal jste to někdo nějak takto podobně? Musí mít platné očkování vztekliny nebo stačí jen potvrzení od veterináře, že je vzteklinou prosté, z očkovaného chovu, zdravé a do dne přepravy neopustilo místo chovu?
Za hodinu vezu psa na Slovensko, a s negativním testem na covid ne starším než 72 hodin tam můžete normálně jet.
Veterinární vam stačí potvrzení veta + pas.
Pokud potřebujete, tak můžu domluvit předání na přechodu Hodonín/Holíč - mám tam kamarády přímo na celnici.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Za hodinu vezu psa na Slovensko, a s negativním testem na covid ne starším než 72 hodin tam můžete normálně jet.
Veterinární vam stačí potvrzení veta + pas.
Pokud potřebujete, tak můžu domluvit předání na přechodu Hodonín/Holíč - mám tam kamarády přímo na celnici.
Vy ste iná frajerka Darmo,kto chce,hladá spôsoby,kto nie,dôvody...tlieskám Vám
Bambule1
napsal(a):
Zdravím,
Stačí platné očkování štěněte, razítko v pase, že může jet, je bonus pro jistotu. Normálně si tak na hranicích předáváme psy. Už na jaře, když byly totálně zavřený a teď taky. Pro klid duše bych si možná nevybrala přechod zrovna v Blavě, ale nějaký menší.
aha, děkuji, já nevěděla kde jinde se zeptat, protože nikdo z mého okolí tento rok mimo ČR psa nekupoval. Trasu máme přes Starý Hrozenkov. Tak jedině jak to bude aktuální a stále by bylo vše zavřené, tak zavolat přímo tam na celnici a domluvit se? "objednat" se, že x den v x hodinu si tam předáme psa? a jak to probíhá? celník na SK vezme od chovatele psa, předá ho celníkovi v ČR zkontroluji dokumenty a celník ČR nám dá psa, jestli to chápu správně?
Bambule1
napsal(a):
aha, děkuji, já nevěděla kde jinde se zeptat, protože nikdo z mého okolí tento rok mimo ČR psa nekupoval. Trasu máme přes Starý Hrozenkov. Tak jedině jak to bude aktuální a stále by bylo vše zavřené, tak zavolat přímo tam na celnici a domluvit se? "objednat" se, že x den v x hodinu si tam předáme psa? a jak to probíhá? celník na SK vezme od chovatele psa, předá ho celníkovi v ČR zkontroluji dokumenty a celník ČR nám dá psa, jestli to chápu správně?
Napíšu Vám SZ.
Uživatel s deaktivovaným účtem

OT: To "šťourání špejlí v hlavě" nebolí je to nepříjemné, lochtá to, pálí to chce se vám pšíknout, oči se zalejou slzami, ale žádná hrůza...... jsem vyšťouraná 2x (zaměstnavatel sociální služby, máme to v baráku ) naposled v neděli s negativním výsledkem a dnes v úterý jsem doma s ukrutnou bolestí hlavy, dušností a kašlem..... a obvoďák mě na test už neposlal.

Je možný i v této době převézt štěně do SK?

impact
napsal(a):
Bude to zřejmě obousměrně poněkud komplikovanější..
U nás je poloviční lockdown, na Slovensku od zítra začíná v některých částech platit zákaz vycházení...
Takže asi bude muset nový majitel počkat, až to půjde, a možná to bude až příští rok?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.229
napsal(a):
Takže asi bude muset nový majitel počkat, až to půjde, a možná to bude až příští rok?
No prepravci zvirat jeste fungují ne? Prinejhorsim to jisti privez-zvire.

OK, jsem myslela, že by to třeba šlo předat na hranicích. Paní ze Slovenska by potřebovala za cca 2 týdny převzít štěně od české chovatelky a neví, jak to má udělat. Takže asi bude muset počkat až po koroně.
napsal(a):
OK, jsem myslela, že by to třeba šlo předat na hranicích. Paní ze Slovenska by potřebovala za cca 2 týdny převzít štěně od české chovatelky a neví, jak to má udělat. Takže asi bude muset počkat až po koroně.
Na předání na hranicich se Vám zeptám - doteď to šlo, a šlo to i na jaře.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.229
napsal(a):
Jak rikam. Prepravci funguji. A privez-zvire vozi vse od hadu, pres kocky, papousky, slepice, kraliky, psy, ovecky. Vezli i pumy male. Venci behem delsich cest. Davaj pit atd. Posilala sem s nima x zvirat. Vzdy cajk. Takze pokud nevyjde predavka na hranicích je tohle taky moznost.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Na předání na hranicich se Vám zeptám - doteď to šlo, a šlo to i na jaře.
Díky moc.
napsal(a):
Tak já bych asi doporučila sledovat aktuální situaci. Pokud je paní z oblasti, kde mají na Slovensku zákaz vycházení nebo se do té doby zákaz rozšíří nebo nastane úplný zákaz u nás v ČR, tak asi problém bude.
Pokud se obě strany tak bojí, že už dopředu rezignovaly, tak asi taky budou muset počkat, až bude v příští pětiletce po koroně.
Jinak předání na hranicích ještě pořád normálně funguje.
Dnešní ranní předávka naprosto bez problémů.
Akorát cestou tam mlha jako 🐄 a cestou zpátky chcanec jako 🐷.

OK, díky, předám info, že zatím na hranicích v pohodě.
kubakubakuba

XXX.XXX.253.92
Zdravím, ví někdo, jak je to teď? Chci si je pro štěně na Slovensko. Neg. test mám.
ST

XXX.XXX.2.5
Dobrý den,
nevíte jaká je teď situace na SK? Potřebuji si převzít pejska ze Slovenska a nevím jak to v dnešní době udělat? Poradíte? Děkuji.
ST
napsal(a):
Dobrý den,
nevíte jaká je teď situace na SK? Potřebuji si převzít pejska ze Slovenska a nevím jak to v dnešní době udělat? Poradíte? Děkuji.
Co takhle nechat si udělat test na Covid a pokud jste negativní, tak vyrazit na cestu? Česko i Slovensko má asi tak miliardu nějakých opatření, ve kterých se nikdo nevyzná, ale pochybuji, že s negativním testem by vás někdo obrátil, když řeknete, že si jedete pro štěně.. Hranice nikdo fakticky nehlídá, pokud se ptáte na toto..
ST

XXX.XXX.2.5
No, právě mám strach aby z toho nebyl zbytečný problém. říkali jsme si, že bychom si štěňátko předali na hranicích / u hranic. Venku, respirátory atd. bychom měli...test bych si taky nechala udělat. Jak píšete, je tam tolik vyjímek/opatření na obou stranách, že se v tom nevyznám :-(