Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.10.2020 19:08
Psočka

XXX.XXX.1.239

Dobrý den, trénuji agility s pejskem, je mu rok a půl a váží do tich 10 kg. Teď se mi na procházce stalo, že z ničeho nic začal strašně vyvádět a nemohl došlápnout na nohy, tak jsem si myslela, že si jí zlomil, ale asi ani ne po minutě už našlapoval a za chvíli normálně chodil. Tak jsem si myslela, že na něco šlápl, protože je to taková herečka a je až moc přecitlivělý. Ale dneska jsme si odtrénovali, přijeli jsme domů a nechala jsem ho ještě pohrát s mým psem, než jsem ho odvedla a zase najednou to samé kňučení a sténaní a situace se opět opakoval. Nevíte, co by to mohlo být? Stalo se vám něco podobného?
Pejsek není můj, ale návštěva veterináře se už domlouvá.

18.10.2020 19:35
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Psočka napsal(a):
Dobrý den, trénuji agility s pejskem, je mu rok a půl a váží do tich 10 kg. Teď se mi na procházce stalo, že z ničeho nic začal strašně vyvádět a nemohl došlápnout na nohy, tak jsem si myslela, že si jí zlomil, ale asi ani ne po minutě už našlapoval a za chvíli normálně chodil. Tak jsem si myslela, že na něco šlápl, protože je to taková herečka a je až moc přecitlivělý. Ale dneska jsme si odtrénovali, přijeli jsme domů a nechala jsem ho ještě pohrát s mým psem, než jsem ho odvedla a zase najednou to samé kňučení a sténaní a situace se opět opakoval. Nevíte, co by to mohlo být? Stalo se vám něco podobného?
Pejsek není můj, ale návštěva veterináře se už domlouvá.

Pokud měl pak chvilku zvednutou nohu, tak to může být luxace pately, anebo něco natáhnutýho či skříplýho, co zabolí jen při určitým pohybu, ale takto se dokáže pes chovat i při poraněném drápku.

Psa je prostě potřeba odborně prohlédnout - může to být blbost, stejně jako vážný problém.

18.10.2020 19:46
Psočka

XXX.XXX.1.239

No ještě k tomu to pokaždé byla jiná zadní noha, to jsem zapomněla napsat. Měl jí pak chvíli zvedlou. No uvidíme, snad koncem týdnem, budu znát výsledky. Já mám velkého psa a tohle se mi u něj nikdy nestalo.

18.10.2020 19:51
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Psočka napsal(a):
No ještě k tomu to pokaždé byla jiná zadní noha, to jsem zapomněla napsat. Měl jí pak chvíli zvedlou. No uvidíme, snad koncem týdnem, budu znát výsledky. Já mám velkého psa a tohle se mi u něj nikdy nestalo.

Může to byt klidně od páteře, může mít vyluxovaný obě pately, a nebo to byla prostě jen náhoda.

19.10.2020 10:11
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Mně toto dělal pes, když si do tlapky těsně nad polštářek na tlapce vrazil osinu. Na chviličku kulhal, pak to jakoby zázrakem přestalo bolet.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.10.2020 10:29

Takže když nepomůže vet-obvoďák, tak jděte k ortopedovi.

26.10.2020 08:31
Psočka

XXX.XXX.1.239

Tak už víme co to je, je to luxace čéšky. Podařilo se vám nějak zlepšit psa bez operace? vet říkal plavání a kloubní výživu. Plavání bude až někdy koncem jara a co teď v zimě?

26.10.2020 09:37

Měl bys plavat, měl bys plavat, měl bys plávat, plávat, plávat :-)
Aqua-dog a podobné rehabilitační to.

26.10.2020 10:02
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Psočka napsal(a):
Tak už víme co to je, je to luxace čéšky. Podařilo se vám nějak zlepšit psa bez operace? vet říkal plavání a kloubní výživu. Plavání bude až někdy koncem jara a co teď v zimě?

jakého máte psa? protože já plavu ještě teď v klidu a kdyby žil pes plaval by se mnou. Voda má 13.

26.10.2020 10:17
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

GAELLE napsal(a):
jakého máte psa? protože já plavu ještě teď v klidu a kdyby žil pes plaval by se mnou. Voda má 13.

Fujtajxl, to by mě zabilo! 😱

26.10.2020 10:33
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Inspektor Pišišvor napsal(a):

26.10.2020 10:39
Psočka

XXX.XXX.1.239

Není to můj pes, jak jsem už psala. Takže žádné extra výdaje za něj dávat nechci. Chci ho vzít k chiropraktičce. Ale plavat ho teď nenechám, váží 9kg a má pár chlupů a je zvyklý být přes noc vevnitř. Neexistuje třeba nějaké posilování, co by to dokázalo zpevnit?

26.10.2020 10:42
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Inspektor Pišišvor napsal(a):

Jo, je mi zle už při čtení U nás dneska uragán zase a už mi byla dost zima, než jsme to celé ráno obešli. Potřebovali jsme přejít potok, teče moc vody, kameny jako přechod, nám to odvalilo už před 14dny, i jsem chvíli koketovala s myšlenkou, že sundám boty a v mírnějším místě přebrodíme...ale na Worku to bylo všude moc vody...šli jsme zpátky okolo.

26.10.2020 10:42
janaa

XXX.XXX.41.253

A jaký stupeň má? Pokud jde o větší postižení,tam nejde čekat žádný zázrak bez operace, naopak

26.10.2020 11:11
Psočka

XXX.XXX.1.239

Stupeň mi neřekli, ale asi to nebude nic vážného. Zatím mu to vypadlo 3x a je mu rok a půl.

Přidejte reakci

Přidat smajlík