Dobrý den, trénuji agility s pejskem, je mu rok a půl a váží do tich 10 kg. Teď se mi na procházce stalo, že z ničeho nic začal strašně vyvádět a nemohl došlápnout na nohy, tak jsem si myslela, že si jí zlomil, ale asi ani ne po minutě už našlapoval a za chvíli normálně chodil. Tak jsem si myslela, že na něco šlápl, protože je to taková herečka a je až moc přecitlivělý. Ale dneska jsme si odtrénovali, přijeli jsme domů a nechala jsem ho ještě pohrát s mým psem, než jsem ho odvedla a zase najednou to samé kňučení a sténaní a situace se opět opakoval. Nevíte, co by to mohlo být? Stalo se vám něco podobného?
Pejsek není můj, ale návštěva veterináře se už domlouvá.
Psočka
napsal(a):
Dobrý den, trénuji agility s pejskem, je mu rok a půl a váží do tich 10 kg. Teď se mi na procházce stalo, že z ničeho nic začal strašně vyvádět a nemohl došlápnout na nohy, tak jsem si myslela, že si jí zlomil, ale asi ani ne po minutě už našlapoval a za chvíli normálně chodil. Tak jsem si myslela, že na něco šlápl, protože je to taková herečka a je až moc přecitlivělý. Ale dneska jsme si odtrénovali, přijeli jsme domů a nechala jsem ho ještě pohrát s mým psem, než jsem ho odvedla a zase najednou to samé kňučení a sténaní a situace se opět opakoval. Nevíte, co by to mohlo být? Stalo se vám něco podobného?
Pejsek není můj, ale návštěva veterináře se už domlouvá.
Pokud měl pak chvilku zvednutou nohu, tak to může být luxace pately, anebo něco natáhnutýho či skříplýho, co zabolí jen při určitým pohybu, ale takto se dokáže pes chovat i při poraněném drápku.
Psa je prostě potřeba odborně prohlédnout - může to být blbost, stejně jako vážný problém.
Psočka
napsal(a):
No ještě k tomu to pokaždé byla jiná zadní noha, to jsem zapomněla napsat. Měl jí pak chvíli zvedlou. No uvidíme, snad koncem týdnem, budu znát výsledky. Já mám velkého psa a tohle se mi u něj nikdy nestalo.
Může to byt klidně od páteře, může mít vyluxovaný obě pately, a nebo to byla prostě jen náhoda.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Takže když nepomůže vet-obvoďák, tak jděte k ortopedovi.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Měl bys plavat, měl bys plavat, měl bys plávat, plávat, plávat :-)
Aqua-dog a podobné rehabilitační to.
Psočka
napsal(a):
Tak už víme co to je, je to luxace čéšky. Podařilo se vám nějak zlepšit psa bez operace? vet říkal plavání a kloubní výživu. Plavání bude až někdy koncem jara a co teď v zimě?
jakého máte psa? protože já plavu ještě teď v klidu a kdyby žil pes plaval by se mnou. Voda má 13.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Fujtajxl, to by mě zabilo! 😱
Jo, je mi zle už při čtení U nás dneska uragán zase a už mi byla dost zima, než jsme to celé ráno obešli. Potřebovali jsme přejít potok, teče moc vody, kameny jako přechod, nám to odvalilo už před 14dny, i jsem chvíli koketovala s myšlenkou, že sundám boty a v mírnějším místě přebrodíme...ale na Worku to bylo všude moc vody...šli jsme zpátky okolo.