Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.10.2020 10:16
Bauerova63

XXX.XXX.255.58

Dobrý den , mam v plánu na jaře si koupit štěně Border kolie. Ale nevím jestli psa nebo fenu . Mohli by jste mi s tím pomoci ? Budu ráda za vaše názory .

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.10.2020 10:18

zcela obecně. fena se hárá. pes se nehárá, ale může to být erotoman. pes obvykle značkuje spíš než fena. pes nemusí mít rád jiné psy, fena nemusí mít ráda jiné feny.

psa nemůžete pusinkovat na holé břicho. nebo můžete, ale je to takové divné.

a to je asi všechno.

21.10.2020 10:24
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

21.10.2020 10:31
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Já nevím, on tak nějak každý upřednostňuje nějaké pohlaví...si myslím. Když jsem uvažovala o psu, respective o psech, bylo to o samcích. Na to, že bych si pořídila fenu, jsem snad ani nepomyslela. Doma jsme měli vždycky psy, ale asi hlavně z důvodu, že fena na dvorku jedině kastrovaná a do toho se nikomu nechtělo. Přesto druhý pes u babči byla fena, protože to nebyl záměr, ale se to tak sešlo. Byla hodná, zlatá, ale k rodičům jsme pořídili po prvním psu zase psa. Teď má mamka třetího psa a je to fena. Taky nechtěně, ale je to její také poslední pes, vzhledem k věku už další nebude. Na druhou stranu si myslím, že mírná fenka je pro starší paní lepší alternativa, než pes mladý hormon a rváč

21.10.2020 10:43

Taky si myslím, že je to spíš na preferencích konkrétního člověka. Já osobně preferuji psy, protože jsou pro mě méně komplikovani než "ženské", takže mám dva psí kluky a spokojení jsme všichni .

21.10.2020 10:47
Atheira

XXX.XXX.209.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Taky si myslím, že je to spíš na preferencích konkrétního člověka. Já osobně preferuji psy, protože jsou pro mě méně komplikovani než "ženské", takže mám dva psí kluky a spokojení jsme všichni .

Máte pravdu, že se psy je to všechno takový jednodušší. Než jsem si pořídila fenu, nikdy jsem nepochybovala o tom, že budu mít jenom psy, feny nikdy!

No a mám ji... Je zase fakt, že si víc pokecáme, protože má na všechno vlastní názor. U psů jsem vedle toho zaznamenala spíš tři druhy názorů obecně na všechno: "nemaš piškot?" "áááj, ženskýý!" a "ghghgheee"

21.10.2020 10:53
domi.t

XXX.XXX.131.130

U nás bolo 3 psi, potom som si vydupala fenku,lebo som mala vybraté meno(mladosť pochabosť ), po nej mám znovu fenku(lebo psov sa narodilo málo a bola som posledná v poradovníku). No a ďalší parťák na jar bude pes, nech je troška veselo a sme kompletní, t.j. nech je doma párik

No a popravde mi tie baby vyhovujú o chlp viac, ale myslím,že pri malom princovi rýchlo zmením názor

21.10.2020 11:29

i u nás byli (jsou) oba psi jednodušší a čitelnější než fenky. Holky (obě) byly podstatně větší potvory, byly daleko přemýšlivější a vynalézavější.
Ale osobnostní rysy byly daleko osobitější, než ty dané pohlavím. Každý byl úplně jiný (a přitom stejné plemeno). Podle mě je to jedno - holka nebo kluk - každé pohlaví má své "vady na kráse" - ale se všemi se dá domluvit.
U nás (zatím holka - kluk - holka - kluk) pokud to jen trošku půjde bude zase kluk (holt neodchází na pyometru)

21.10.2020 16:40
ainu

XXX.XXX.128.162

Atheira napsal(a):
Máte pravdu, že se psy je to všechno takový jednodušší. Než jsem si pořídila fenu, nikdy jsem nepochybovala o tom, že budu mít jenom psy, feny nikdy!

No a mám ji... Je zase fakt, že si víc pokecáme, protože má na všechno vlastní názor. U psů jsem vedle toho zaznamenala spíš tři druhy názorů obecně na všechno: "nemaš piškot?" "áááj, ženskýý!" a "ghghgheee"

Nažrat
Ochcat
Zaprcat

Pardon za výrazy. Mám taky psa, a do těch tří slov se to vejde. Spokojený život.

21.10.2020 17:05

Po řadě tří fen mám zase psa. Je to jiné. Ale nemůžu napsat, že příště to bude zase pes. Nebo už nikdy pes.
Záleží na jiných ohledech - více než na pohlaví.

laura.p

21.10.2020 20:15
laura.p

XXX.XXX.30.130

Mám boc psa i fenku, oba stejně staří a ze stejného vrhu. Pes je závislák, magor do cvičení, přivolání super, psí i lidské kámoše si vybírá a jen tak něco si líbit nenechá, pokud se mu něco nezdá, nebojí se kousnout. Pokud se mu ale člověk líbí, stane se z něj veliký mazel a chce pak splnit všechno, co vám na očích vidí.
Na fence by se mohlo štípat dříví, miluje lidi a děti, je velmi ochranářská vůči své šmečce (pokud se jí nějaký pes nelíbí, nepustí ho ke mně), ale je to taková svobodná duše, raději by lítala po lese než se mnou cvičila a občas na mě kouká jako na největšího debila pod sluncem.
Myslím, že to záleží na preferencích - raději hárání nebo pes, co běhá za háravkama? Osobně si myslím, že práce se psy je trochu “snadnější.” Přeci jenom fenky bývají tak trochu mrchy. Co si budeme nalhávat - ženský jsou prostě ženský
Pokud ale nemáte rozhodnuto, spíš bych brala podle povahy štěněte (i když to taky není moc spolehlivé). Kdybych si měla pořizovat dalšího psa, nechala bych to osudu a prostě si vzala to štěně, které by mi padlo do oka.

21.10.2020 20:36

i u nás byli (jsou) oba psi jednodušší a čitelnější než fenky. Holky (obě) byly podstatně větší potvory, byly daleko přemýšlivější a vynalézavější.
Ale osobnostní rysy byly daleko osobitější, než ty dané pohlavím. Každý byl úplně jiný (a přitom stejné plemeno). Podle mě je to jedno - holka nebo kluk - každé pohlaví má své "vady na kráse" - ale se všemi se dá domluvit.
U nás (zatím holka - kluk - holka - kluk) pokud to jen trošku půjde bude zase kluk (holt neodchází na pyometru)

Mám stejnou zkušenost....pes jednodušší asi jako chlap, dám povel...poslechne, nevymejšlí...stejně nic nevymyslí....nehárá, při správné výchově většina psů i ty háravky zvládá docela obstojně, samozřejmě jsou i vyjímky...

Fena je potvota shránčlivá, vymejšlivá, přjde mi, že neustále přemejšlí jak něco ochcat (a teď nemyslím značkování jako u psa)....jejich manipulace s lidskými pány tvorstva je až neskutečná. Navíc hárá. Riziko pyometry je velký strašák. Pokud chce člověk preventivně kastrovat, tak ale zase i ta kastrace sebou přináší zase jiná rizika........obojí může být špatně.
Pokud se dostane do pranice fena s fenou, tak je to podstatně větší masakr, než pes se psem.
No prostě fena je děs, běs a poděs...

Přijde mi, že pokud chce mít šlověk jednodušší život, tak prioritně pořídit psa-samce (můj názor). Nevím, jak u malých psů, ale ti velcí se často ke své paničce chovají, jak to nazvat...gentlemansky a koukaj na ní, jak na svatej obrázek.

Fena....to jsou z mého pohledu samá negativa......a proto jsem si pořídila opět fenu, protože jsou prostě úžasné, báječné a dokonalé A nevím proč, ale s fenami mám o hodně intenzivnější vztah než se psy, i když miluji své psy bez rozdílu pohlaví.

Myslím, že ti z nás, co měli psa i fenu, tak po té zkušenosti preferují nějaké pohlaví...někomu je to možná jedno.
Někdo jako prvního psa koupí psa a nebo fenu....vyhovuje, tak už u toho zůstane.

A začátečník, co si pořizuje prvního psa???....tak to je sázka do loterie, jestli si se svým psem/fenou sedne na první dobrou, dle mého je prostě nej osobní zkušenost.

21.10.2020 20:45

"stejně nic nevymyslí" :-) :-)

21.10.2020 21:31

"stejně nic nevymyslí" :-) :-)

No ono to možná vypadá vtipně, když je to napsaný, ale v praxi je to spíš k pláči...

"Jacku, mazej na místo" (myšleno z obýváku na jejich spací místo na chodbě, když třeba vysávám a pes má tendence se mi rozvalovat tam, kde to zrovna potřebuju zkulturnit...
Zatímco fena hned poté hupsla na gauč.."hele, tak na gauči ti nepřekážím"...a já řekla "a nebo tak", protože na gauči fakt nepřekážela, tak pes stojí uprostřed obýváku...taky se mu nechce odejít, vypadá jak oslíček Iáček, v hlavě mu to šrotuje, jak by to udělal a ...jediný na co se vzmůže je, že na mě jukne a zeptá se "to jako opravdu" a já řeknu "jo opravdu" a pes se teda sebere a jde....
Je to smutný....

Ale tak věřím, že existují i psí chlapi, kterým to pálí a páníček si říká, že chytřejšího psa ještě neměl...a myslí si to do té doby, než udělá fatální chybu a pořídí fenu stejného plemene (to abychom eliminovali ten "rasový" rozdíl) a zjistí, že jeho génius je vlastně trouba a že ho fena přechytračí kdykoliv si vzpomene a to levou zadní.

Ale tak možná jsou i vyjímky....já takové neznám

22.10.2020 08:34
domi.t

XXX.XXX.131.130

Mám stejnou zkušenost....pes jednodušší asi jako chlap, dám povel...poslechne, nevymejšlí...stejně nic nevymyslí....nehárá, při správné výchově většina psů i ty háravky zvládá docela obstojně, samozřejmě jsou i vyjímky...

Fena je potvota shránčlivá, vymejšlivá, přjde mi, že neustále přemejšlí jak něco ochcat (a teď nemyslím značkování jako u psa)....jejich manipulace s lidskými pány tvorstva je až neskutečná. Navíc hárá. Riziko pyometry je velký strašák. Pokud chce člověk preventivně kastrovat, tak ale zase i ta kastrace sebou přináší zase jiná rizika........obojí může být špatně.
Pokud se dostane do pranice fena s fenou, tak je to podstatně větší masakr, než pes se psem.
No prostě fena je děs, běs a poděs...

Přijde mi, že pokud chce mít šlověk jednodušší život, tak prioritně pořídit psa-samce (můj názor). Nevím, jak u malých psů, ale ti velcí se často ke své paničce chovají, jak to nazvat...gentlemansky a koukaj na ní, jak na svatej obrázek.

Fena....to jsou z mého pohledu samá negativa......a proto jsem si pořídila opět fenu, protože jsou prostě úžasné, báječné a dokonalé A nevím proč, ale s fenami mám o hodně intenzivnější vztah než se psy, i když miluji své psy bez rozdílu pohlaví.

Myslím, že ti z nás, co měli psa i fenu, tak po té zkušenosti preferují nějaké pohlaví...někomu je to možná jedno.
Někdo jako prvního psa koupí psa a nebo fenu....vyhovuje, tak už u toho zůstane.

A začátečník, co si pořizuje prvního psa???....tak to je sázka do loterie, jestli si se svým psem/fenou sedne na první dobrou, dle mého je prostě nej osobní zkušenost.

Ako tak čítam vaše príspevky, tak mi dochádza,že Gina a Nefret sú tuším z jedného rodu "ako to všetko os.ať a hlavne nech je dobre mne"

22.10.2020 08:54
Atheira

XXX.XXX.209.8

domi.t napsal(a):
Ako tak čítam vaše príspevky, tak mi dochádza,že Gina a Nefret sú tuším z jedného rodu "ako to všetko os.ať a hlavne nech je dobre mne"

tomu rodu se říká ženská, však se tu o tom bavíme

22.10.2020 09:22

My jsme měli prvního rodinného psa samce, připadalo nám to tehdy v bytě jednodušší kvůli hárání. Po odstěhování do domku jsem chtěla větší plemeno (první byl smeták) a protože jsem si netroufala na psa, respektive nebyla jsem si jistá, jak bych to při jeho velikosti a při mé výšce a konstituci zvládala, zvolila jsem fenu. Postupně jsme těch fen měli 6 a nutno říct, že s leckterou to teda bylo daleko horší jak se psem. To ovšem vím až teď, když toho psa mám.

S tím psem to bylo takové dá se říct překvapení. Zahlídla jsem na FB, že se vrátil chovatelce v roce a půl věku. Na FB byla jediná fotka, na které koukal smutný hubený pes. Vůbec nevím, jak se to stalo, ale já naráz začala přemýšlet, jestli by to nějak šlo doma udělat, nadhodila jsem to, rodina souhlasila, zavolala jsem chovatelce a bývalému majiteli, že si ho beru. O víkendu jsme pro něj jeli přes celou republiku, pes šíleně vystreslej. To jsem si ještě myslela, že to nepůjde. Během týdne ale bylo jasný, že to bude v pohodě. Tehdy jsme trénovali každý den na OVVR s nejstarší fenou, pes jen koukal, protože jsme si mysleli, že to bude chtít víc času. Do vody vůbec nevlezl, měl z ní hrůzu. Pak jsme ale jen tak náhodou zjistili, že výborně aportuje, tu vodu jsme během dvou měsíců zvládli taky a pes byl během tří měsíců připravený na zkoušky. Musím potvrdit, co tady všichni píšou, že pes je jednodušší, co píše ainu naprosto sedí. Akorát teda ten náš by za aport položil život, takže když se cvičí dohledávka nebo vlečka, nezajímá ho nic jinýho, ani háravá fena, ani třeba 10 srnek opodál.
Fotka je cca týden po příjezdu.

22.10.2020 10:10
domi.t

XXX.XXX.131.130

My jsme měli prvního rodinného psa samce, připadalo nám to tehdy v bytě jednodušší kvůli hárání. Po odstěhování do domku jsem chtěla větší plemeno (první byl smeták) a protože jsem si netroufala na psa, respektive nebyla jsem si jistá, jak bych to při jeho velikosti a při mé výšce a konstituci zvládala, zvolila jsem fenu. Postupně jsme těch fen měli 6 a nutno říct, že s leckterou to teda bylo daleko horší jak se psem. To ovšem vím až teď, když toho psa mám.

S tím psem to bylo takové dá se říct překvapení. Zahlídla jsem na FB, že se vrátil chovatelce v roce a půl věku. Na FB byla jediná fotka, na které koukal smutný hubený pes. Vůbec nevím, jak se to stalo, ale já naráz začala přemýšlet, jestli by to nějak šlo doma udělat, nadhodila jsem to, rodina souhlasila, zavolala jsem chovatelce a bývalému majiteli, že si ho beru. O víkendu jsme pro něj jeli přes celou republiku, pes šíleně vystreslej. To jsem si ještě myslela, že to nepůjde. Během týdne ale bylo jasný, že to bude v pohodě. Tehdy jsme trénovali každý den na OVVR s nejstarší fenou, pes jen koukal, protože jsme si mysleli, že to bude chtít víc času. Do vody vůbec nevlezl, měl z ní hrůzu. Pak jsme ale jen tak náhodou zjistili, že výborně aportuje, tu vodu jsme během dvou měsíců zvládli taky a pes byl během tří měsíců připravený na zkoušky. Musím potvrdit, co tady všichni píšou, že pes je jednodušší, co píše ainu naprosto sedí. Akorát teda ten náš by za aport položil život, takže když se cvičí dohledávka nebo vlečka, nezajímá ho nic jinýho, ani háravá fena, ani třeba 10 srnek opodál.
Fotka je cca týden po příjezdu.

Je úžasný! A Vám tlieskam,že sa tak príkladne staráte o celú smečku Už sa neviem dočkať,až k nám pribudne malý princ a bude veselšie...niežeby teraz nebolo a nudíme sa

22.10.2020 10:12

domi.t napsal(a):
Je úžasný! A Vám tlieskam,že sa tak príkladne staráte o celú smečku Už sa neviem dočkať,až k nám pribudne malý princ a bude veselšie...niežeby teraz nebolo a nudíme sa

Děkuju, ale rezervy stále jsou.

Veseleji určitě bude, je prostě super pozorovat, co vymejšlí za bejkárny a jak dokážou blbnout.

Přidejte reakci

Přidat smajlík