Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den.
Plánuji si pořídit pejska. Bohuzel se ale nemůžu rozhodnout v rase psa.
Je mi 18 let. Pes by mel zahradu,vetsi vybeh. Chci aby nebyl narocny na vychovu. Nechci ale velkeho,jako je treba labrador. Zkusenosti se psem mam jen trosku,nejsou velke.
Ve hre je český strakatý pes.
Ma nekdo nejake zkusenosti? Nebo tipy?

každý pes je náročný na výchovu.
jen určitá plemena jsou ještě náročnější. ale samo se ti nevychová nic.

Ano to vim. Myslim to tak,ze nejakemu psovi to jde snadneji 😁 a nejakemu min.
Píšete nenáročný na výchovu ale nepíšete jak náročný na pohyb? Já mám takhle anglického kokršpaněla. Je dobře cvičitelný a může být na zahradě ALE potřebuje dost zaměstnat zvlášť když bude venku a ne v domě s kontaktem na majitele. Pro představu režim mojí fenky je 2,5-3 hodiny aktivní, jedna 1,5 h procházka, jedna půl hodinová procházka a půl hodiny trénink agility nebo triků popřípadě vyměním trénink a kratší procházku za běh u kola nebo koloběžky.
Ono obecně malý pes je do domu, střední pes některá plemena jsou na zahradu, ale potřebují aktivitu. A hlavně si uvědomte, že každý pes venku potřebuje kontakt s člověkem. I za deště, i v -20°C.
A druhá věc je stěhování. Předpokládám v 18 letech žijete s rodinou. Půjdete na školu? Na koleje nebo do pronájmu (byt)? Nebo nějaké možné stěhování do bytu v následujících letech? Nad tímto je potřeba popřemýšlet.

já jen, že prostě pes je časově děsně náročný zvíře. těm, kterým to jde s tím posloucháním líp zase obvykle chtějí něco dělat. jen zahrada je pro psa málo.
co plánujete s tím psem dělat?

Ziju na vesnici. Je tu hodne mist a hodne vyziti v prirode. Urcite prochazky☺️. Nase rodina je velka,urcite by nebyval ani sam.

Pes by mel byt hlavne spolecnik. Partak. To ze je strakac lovecky, s tim pocitam. Mam rada turistiku, takze dlouhe vikendove tury by rozhodne nechybely.
Ale vazne si nejsem jista rasou.

Dekuju za komentar ☺️
Tohle jsem zvazila. Uz dlouho nad tim uvazuju. Na vysokou nepujdu. Stehovat se taky nebudu.

S tim strihanim prave... ziju na vesnici a musela bych nekam dojizdet na strihani 😰

napsal(a):
S tim strihanim prave... ziju na vesnici a musela bych nekam dojizdet na strihani 😰
naložíte to auta a je to, ne?
nebo žijete na vesnici bez auta? to dneska jde?

Ten pes bude trvale venku nebo bude mít přístup do domu? Na jednu stranu píšete o zahradě, a pak se doporučují pudlíci. Mám z toho trochu hokej.

Varaxi
napsal(a):
Jde. Tam, kde existujou autobusy, celkem v pohodě.
to záleží na tom, kolikrát denně a kam jedou.

My máme aj vlak!
Ale zas tam nemají rolety, stolečky a dost místa, tak nikam nejezdíme.
Na stříhání přece pojedete stejně jako na veterinu.
A myslím, že si něco, čemu se říká pes-lovec, neumíte představit.
Bude žít na vsi, všude pokušení = vodítko.. a na zahradě.. zůstane tam, jo? Hehe

Jestli slečna měla bígla, tak si to možná představit umí (viz vedlejší vlákno, Varaxi naznačovala, že se jedná o totožnou zadavatelku - já jsem na mobilu, tak nevidím IP adresy).
Měla jsem kdysi kamarádku s bíglem... No asi po měsíci jsem s ní musela přestat venčit, on by mi toho mého ohaře úplně zkazil. Obdivuji, že na to má někdo nervy. Já jsem starý salámista, ale z bígla bych zaručeně vyletěla z kůže.

špic