Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

RenataV

21.10.2020 12:41
RenataV

XXX.XXX.248.49

Dobrý den, chtěla bych se zeptat,jestli někdo nemá zkušenost s českým strakatým psem. Na internetu jsem četla o jeho povaze. Ale chtěla bych o něm vědět od někoho,kdo ho chová.
Slyšela jsem, že hodně ničí věci nějak do dvou let věku.
Pokud s ním jdete do lesa,má lovecké sklony? Když chytí stopu nic ho nezastaví?
Budu ráda za nějaké rady☺️. Mám zkušenosti jen s bíglem.
Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.10.2020 12:52

Projděte si tyto stránky, naleznete tam spoustu informací: https://www.spolekstrakacu.cz/chovatelstvi/charakteristika/

Jinak... většina psů má v mládí nějaké destruktivní tendence, ale osobně si myslím, že je to z jejich strany - z valné většiny - projev nějaké nevědomosti a/nebo nudy. Pokud bude mít pes režim, vyžití a důslednou výchovu, tak se většinou relativně rychle srovná.

S nějakými loveckými pudy bych určitě počítala, údajně byl ve výchozím páru foxterier a v nějaké fázi byl přikřížen i německý ohař.

Já strakáče nemám, ale myslím si, že Vám nikdo neřekne, že by se u nich dala očekávat nějaká naprosto ustálená povaha - je to velmi mladé plemeno, takže já bych počítala úplně se vším. A vzhledem k původnímu účelu bych se hrozila epilepsie (mám epileptika jiného plemene doma, takže je to pro mě velké téma). Nevím, jaký procentuální výskyt u nich oficiálně je, ale...

21.10.2020 12:58
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Má ho sestřenka, tedy fenku. Jezdili jsme spolu často na výlety, když byla fenka štěně a mladá. Lovecký pud má, jestli je nezastavitelná si podle toho netroufnu odhadnout, protože její výchova byla dost benevolentní. Vyběhla, ale do minutky byla zpátky. Byla spíš závislá na paničce. Když panička nastoupila zpátky po mateřské do zaměstníní a neměla tolik pozornosti na zahradě...začala zdrhat z pozemku...utíkala k babičce, kde byla její kamarádka fenka. A ano, z nudy ničila, měla přístup do garáže a např. okousala muži motorku, taky zahradní nábytek, co vím Je to akční plemeno, asi jako ten bígl (ze kterého taky pochází) a nudit se nemá rád. Ale to asi málokterý pes.

21.10.2020 13:15
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Vedle ve vlákně píšete, že s loveckým instinktem počítáte. Tak proč se tady ptáte?
Vychovaného psa od stopy odvoláte. Každého. Jde o to, jak těžko se který pes vychovává a jestli na to máte.

21.10.2020 13:30

Ty jo, dočetla jsem se, že kvůli velké příbuznosti přikřížili i münsterlanda... Tahle odnož ohařů v kombinaci s tvrdohlavým teriérem... No, to bude něco.

Nechcete si raději vybrat nějakého “normálního” psa? Od kterého byste věděla co čekat? Jak Vám to šlo s tím bíglem? Byla jste z něj na nervy nebo Vám vyhovoval a hledáte podobného kaskadéra?

Přidejte reakci

Přidat smajlík