Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.10.2020 08:53
WeimarPako

XXX.XXX.184.193

Zdravím,
již jsem zde měl diskuzi že sháním dalšího psa ke svému výmarovi, dům na polosamotě, hledám dalšího parťáka jako člena rodiny, zahrada 1400m2, aby byl pesan přátelský, rozvážný, hlídač. Rozhodl jsem se pro pyrenejského horského psa. A momentálně mě v inzerci nadchnul inzerát z neplánovaného početí otec-Kavkazský pastevec matka- Pyrenejka s PP.
Mé obavy jsou, aby neútočil na širší rodinu, přátele (zvané navštěvy). Děti nemám ani v budoucnu neplánuji.
Nějaké rady, odhady zkušených chovatelů? Díky :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.10.2020 09:14

je tam KAO = je tam TEN předpoklad
bych neuvažovala.......

22.10.2020 13:41

no, bude to pastevec, no.

jaký bude ten konkrétní pes, to se nedá odhadnout. taky záleží na psovodovi, že.

22.10.2020 16:50

v tomto případě, tedy v působení psovoda, aby KAO bylo na příchozí usměvavé sluníčko, bych úlohu psovoda příliš nezdůrazňovala.....tedy pokud jde o výchovné působení a ne o úvahu, která vyústí v postavení bytelného kotce, např.......

22.10.2020 17:04
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Sousedi mají KAO - bez papírů, ale tak nějak vypadá. Je v předzahrádce - celý život. S mým psem se zná od doby, kdy byla štěndo a má ho ráda. Venku je netykavka, k plotu nás chodí pozdravit a je šťastná, když za ní zajdem, kníká a píská, nechá se škrábat. Sousedé jsou staří lidé, fenu si pořídil vnuk - zlstala jim, jak jinak. Ví, že k nim nikdo jen tak vejít nesmí. Dneska zajížděli autem, fena uvázaná u zábradlí do domu. Paní, než zavřela bránu, už tam měl můj pes strklou hlavu. tak ho tak jako vytlačovala koleny a kecala se mnou, přišel starý pán: běž Molinu pustit. A já: jo, ale první musíme dostat ven Worku. Starý pajdavý pes už. A pán: a co, myslíš, že by si něco udělali? No Worka jí těžko, ale Molina si hlídá pozemek, rozhodně to s dědkem riskovat nebudu. Takže ne, úplně lidi neví, co mají....

22.10.2020 18:00

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
v tomto případě, tedy v působení psovoda, aby KAO bylo na příchozí usměvavé sluníčko, bych úlohu psovoda příliš nezdůrazňovala.....tedy pokud jde o výchovné působení a ne o úvahu, která vyústí v postavení bytelného kotce, např.......

nevím, no. Norina usměvavé sluníčko teda je a její sourozenci taky, takže vono ta půlka KAO není všechno. A to vlízt k tý KAO mámě, tak je to to poslední, co by člověk v životě udělal.

22.10.2020 18:30

jenže ono to není o tom, jestli Nora je sluníčko, zatímco sousedovic moskevačka (také kousek KAO) sluníčko není, ani jedna není potencionální štěně zde uvažované, ono je to, jako skoro vše a vždy, o pravděpodobnosti, o předpokladech.....

22.10.2020 18:36

jenže ono to není o tom, jestli Nora je sluníčko, zatímco sousedovic moskevačka (také kousek KAO) sluníčko není, ani jedna není potencionální štěně zde uvažované, ono je to, jako skoro vše a vždy, o pravděpodobnosti, o předpokladech.....

jo, ale sluníčko nemusí být ani ten čistej pyrenejec.

22.10.2020 18:56

jo, ale sluníčko nemusí být ani ten čistej pyrenejec.

samozřejmě

ale u tohoto plemene je nekonfliktnost, resp. absence agrese, vůči mírumilovným lidem požadovaná, standardní, předpokládaná....na rozdíl od plemene KAO

22.10.2020 19:54
TyVed

XXX.XXX.36.124

WeimarPako napsal(a):
Zdravím,
již jsem zde měl diskuzi že sháním dalšího psa ke svému výmarovi, dům na polosamotě, hledám dalšího parťáka jako člena rodiny, zahrada 1400m2, aby byl pesan přátelský, rozvážný, hlídač. Rozhodl jsem se pro pyrenejského horského psa. A momentálně mě v inzerci nadchnul inzerát z neplánovaného početí otec-Kavkazský pastevec matka- Pyrenejka s PP.
Mé obavy jsou, aby neútočil na širší rodinu, přátele (zvané navštěvy). Děti nemám ani v budoucnu neplánuji.
Nějaké rady, odhady zkušených chovatelů? Díky :)

No s pohybem přátel, širší rodiny a návštěv bych to viděl spíš jako velké štěstí. K nám může bez zavření psů do kotce pouze užší rodina a to se ještě občas ocitne v situaci, kdy si nevědí rady, protože psi je sice milují, ale naprosto nerespektují. Širší rodinu už neriskujeme, protože tolerance ze strany psa by asi byla možná, ale zkuste si přijít někam na návštěvu a chodit po zahradě sledován ze dvou metrů kavkazanem, který čeká, až uděláte špatný pohyb, zvednete něco ze země nebo utrhnete něco ze stromu, zakopnete vedle pána a chytíte ho za rameno a tak podobně. Fena je taková, že v naší přítomnosti může být volně jen s našimi rodiči. K těm si sedne a okamžitě jim začne dělat ochranku. Nikdo jiný na pozemek nemůže pokud fena není v kotci. Samozřejmě, že to tak v případě Vašeho křížence dopadnout nemusí, ale musíte počítat i s něčím podobným. Pokud máte tenhle typ nároků tak bych určitě volil nějakého jiného pastevce.

22.10.2020 20:50
WeimarPako

XXX.XXX.184.193

Takže má dedukce byla správná, KAO pro mě určitě není, díky za reakce... 🐾

Přidejte reakci

Přidat smajlík