Border Koie

Prodám Border kolii - Registrovaná chovatelská stanice Gymor s několikal...
27000 KčPaffca
XXX.XXX.253.103
Dobrý den, chtěla bych požádat o radu, doporučení. Mám fenu border kolie, 2,5 roku. Když byla štěně bezdůvodně ji napadla stará fena boxera. Do té doby jsme normálně chodili na cvičák, socializace, hrála si s ostatními psy bez problémů. Postupně se však změnila. Ona sama si cizích psů nevšímá, nejde k nim, ani když je na volno. Pokud ale k ní přijde cizí pes - je jedno jestli je to štěně, fena pes malý velký, začne na něj vrčet, tasit zuby a vyjede. Někteří hned prchají, někteří jdou do rvačky, moje fena se okamžitě nechá odvolat. Samozřejmě se takovým situacím vyhýbám, ale máme přátele se psy, naštěstí to ani jeden z nich neřeší, první kontakt je vždy takový, při dalším kontaktu už je milá, někdy jí to ujede ale dokáže si s nima hrát a lítat. Jak si zvykne, má takové dva kamarády. Můj dotaz zní, co dělat, aby když k ní na procházce příjde cizí pes, který ji začne očuchávat, po něm hned nevyjela. Tato reakce trvá tak cca 20 vteřin. Jen ještě připomínám, sama by se k žádnému psu nepřiblížila, všechny ignoruje ať je na volno nebo na vodítku.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Paffca
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych požádat o radu, doporučení. Mám fenu border kolie, 2,5 roku. Když byla štěně bezdůvodně ji napadla stará fena boxera. Do té doby jsme normálně chodili na cvičák, socializace, hrála si s ostatními psy bez problémů. Postupně se však změnila. Ona sama si cizích psů nevšímá, nejde k nim, ani když je na volno. Pokud ale k ní přijde cizí pes - je jedno jestli je to štěně, fena pes malý velký, začne na něj vrčet, tasit zuby a vyjede. Někteří hned prchají, někteří jdou do rvačky, moje fena se okamžitě nechá odvolat. Samozřejmě se takovým situacím vyhýbám, ale máme přátele se psy, naštěstí to ani jeden z nich neřeší, první kontakt je vždy takový, při dalším kontaktu už je milá, někdy jí to ujede ale dokáže si s nima hrát a lítat. Jak si zvykne, má takové dva kamarády. Můj dotaz zní, co dělat, aby když k ní na procházce příjde cizí pes, který ji začne očuchávat, po něm hned nevyjela. Tato reakce trvá tak cca 20 vteřin. Jen ještě připomínám, sama by se k žádnému psu nepřiblížila, všechny ignoruje ať je na volno nebo na vodítku.
Asi neporadím....měla jsem dvě feny...ovčandu a velkou kříženku bernardýna. Ani jedna neměla špatný zážitek se psy ve štěněcím věku a obě nezávisle na sobě byly dost netýkavky.
Pod heslem "k princeznám se nečuchá" se dost ohradily, když byl pes moc hrr.
A úplně s klidem napomenuly i štěně. Aby se očuchaly s cizí fenou, tak to už by jim holka musela být hooodně sympatická a psí drzouny?? Klidně i popohnaly, pokud nerespektoval jejich napomenutí.
Přesně jako u vás...měly pár kámošů...ti si mohli dovolit se pozdravit-očuchat bez nějakých tanečků, ale jinak.
Možná trochu psy polidšťuju, ale tohle bych opravdu přirovnala k lidem. S hodně blízkými přáteli a s rodinou si běžně na uvítanou dávám pusu....ale to neznamená, že mě bude líbat každej na ulici, to bych se taky ohradila a dost, asi by přilétl i nějaký lepanec z mé strany.
Když přijdu na stanici MHD a už tam čekaj nějaký lidi, tak slušně pozdravím, ale nejdu se hned z každým přátelsky přivítat.
Tak si prostě myslím, že ne všichni psi musí nutně milovat ostatní a nebo tolerovat, když je jim něco proti srsti.
Otázkou je, jestli ta vaše říká spíš "hele brzdi kámo, pěkně pomalu, až se rozkoukám, tak se můžeme očuchat" nebo jestli se psů bojí a ro "vystartování" je strachová agrese
Osobně bych asi pořídila košík a snažila se držet cizí psy svojí feně od těla resp. zabránit, aby se k ní pes přiřítil jako velká voda, trošku regulovat to seznámení.
Třeba poprosit majitele druhého psa, zda byste nemohli jít kousek vedle sebe na vodítkách, feňule si zvykne a pak by nemusela mít problém s nějakým očucháváním.
Paffca
XXX.XXX.253.103
Zdravím, moc děkuji za váš příspěvek. Přesně k tomuto jsem dospěla i já, naše fena " princezna".....náhubek už taky řeším a majitele už z dálky upozorňuji když se k nám blíží pes " ne kámoš" na volno. Dělám i to, že se ho snažím nenásilně odehnat a vrátit zpět k páníčkovi, tak aby naše fena viděla, že se jí snažím ochránit. Všechno jsem se už snažila nastudovat a použít v praxi. Velkou výhodou je, že ona si těch ostatních psů opravdu nevšímá, až když k ní příjde úplně na tělo, vyjede, ale zase když zareauguju, dám povel jdeme, jde se mnou dál. Blbé je, že ti psi jdou za námi také, takže házím míček, klacek a prosím páníčka, ať si psa odvolá.
Já jsem si prostě jen myslela, že když jsem společenská já, bude i můj pes :-)