Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.10.2020 10:11
monsteranetka

XXX.XXX.70.134

Má někdo zkušenosti s fenou i psem dobrmana? Chtěla bych si tohle plemeno pořídit a zajímaly by mě rozdíly ve vzhledu, ale hlavně v chování. Nebo pokud máte zkušenosti aspoň s jedním pohlavím, budu ráda, když ho/ji zkusíte popsat. Předem děkuji za odpovědi.

23.10.2020 10:31
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ve vzhledu? No jako u všech psích plemen je pes statnější.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.10.2020 10:56

U dobrmanů je největší problém to, že umírají mladí. Lhostejno, zda pes či fena - plemeno jako celek na tom není zdravotně dobře. Zásadní rozdíl mezi pohlavími nespatřuji, všichni dobrmani, které jsem znala, byli příjemní a měli štěstí na dobré vedení.

23.10.2020 11:55

také bych se bála u tohoto plemene zdraví... v okolí chodí velký fanoušek tohoto plemene. Za éru mých posledních dvou dog (hodně krátkověké plemeno) pohřbil 4 dobrmany... a to už rok má belgičana... Dva dobrmánci umřeli jako štěníci, poslední asi pětiletý.

23.10.2020 12:53

Měli jsme psa, neskutečně zlaté a charakterni zvíře. Klasicky dvorkovy vesnicky pes, přesto se s jim dalo jet normálně na veterinu, kde se choval ukázkove. Bohužel nevím, jestli s PP nebo bez, přišla jsem k němu jako slepý k houslím (patřil chlapovi když jsem s ním začala), zemřel jako pětiletý po ucpání z vařených kosti a následné operaci.

23.10.2020 13:02

Nebudu hodnotit zdraví plemene......dokonce i povahy si myslím, že dneska nejsou zdaleka takové, co bývali za mých mladých let.

Já osobně bych pro začátečníka volila reději fenku, přišly mi vždycky takové o něco poddajnější...oproti psům.

Bertik005

24.10.2020 19:31
Bertik005

XXX.XXX.214.239

Znala jsem 3 dobrmany psi. 1. byl dobrácký a hodný, miloval děti i vše ostatní. Dožil se vysokého věku. Nevím zda měl pp. 2. byl rapl neuvěřitelný. Každou chvíli chytal návštěvy za nohavice. Děti na něj nesměli sahat a žádné rychlé pohyby nebo křik. To hned startoval. Dožil se vysokého věku. Nevím zda měl pp. 3. je teď aktuální a myslím, že povahově něco mezi. Je celkem hodný a poslušný, ale je vidět, že ani majitelé si nejsou 100% jisti. Když se sejde více lidí raději ho zavřou a děti s ním také nenechavaji. A je tedy obrovský a svalnatý a kdybych nevěděla, že má pp, tak bych řekla, že je tam přikříženo i nějaké velké plemeno. Aktuálně asi 6letý a zdrav.
Všichni žili postupně v jedné rodině jako jediný pes. Takže myslím, že výchova stejná a přesto byl každý jiný.

Přidejte reakci

Přidat smajlík