Zdravím všechny!
Ráda bych se zeptala, je to rok, co zemřela moje milovaná fenecka boxera, která se mnou byla 10 let. Protože je mi stále velmi smutno, ráda bych si ráda pořídila nového pejska.
Rozhoduji se mezi boxerem a kavalírem. Na boxerovi obdivuju jeho úžasnou povahu. Stále dobře naladěný, veselý pes, velká osobnost, miluje děti, umí se přizpůsobit, je aktivní a mazlivý (aspoň moje fenecka byla a to dost ).
Na kavalírovi se mi také líbí povaha, která je dle zjištěných informací jak z internetu tak přímo od lidí, které jsem někde potkala prý podobná (veselý, přizpůsobivý pes co miluje svou rodinu). Nejsem si však jistá co se týče jejich aktivity. Na jednu stranu jsem viděla kavalíry co běhají agility a pak kavalíry co by, jen leželi doma. Vzhledem k tomu že jsem celkem aktivní člověk se bojím, aby se mnou kavalír držel krok jak se říká 😁
jako další výhodu kavalíra beru jeho velikost (s přítelem bydlíme v menším bytě, avšak psí park máme za rohem v podstatě), s boxerkou jsme bydleli ještě v baráčku se zahradou a to byla velká výhoda, nevím tedy, jestli se to dá s boxerem takto zvládnout v menším bytě.
Děkuji za odpověď a názory.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud bude mít kavalír zdravé srdce, bude to aktivní psík. Péče o srst není tak náročná.

Jo, zachytá, to je pravda, takže po procházce vyčesat. Ohledně zdraví, rozhodně chtějte štěndo po vyšetřených rodičích na srdce.

Myslím, že po zdravotní stránce jsou kavalíři a boxeři srovnatelný průšvih, bohužel. V každém případě vybírejte pečlivě spojení. Aktivity u kavalíra bych se nebála, jsou hodně přizpůsobiví.
Se zdravotní stránkou souhlasím, naše boxerka také byla často s něčím nemocná a to měla PP a rodiče měla zdravé. Avšak přijde mi, že dnes každé plemeno na něco trpí, ale povaha těchto dvou plemen mě opravdu okouzlila, že mi to za to stojí 🙂 rodiče se budu snažit vybírat pečlivě samozřejmě 🙂
My máme kavalíra - resp. má ho teta, se kterou žijeme v dvojdomku a sdílíme zahradu.
Zdravý kavalír s Vámi ujde a bude podnikat úplně cokoli, garantuji, že vydrží víc než Vy. :)
Zrovna včera jsme si Deniska půjčovali a šli s ním na procházku navíc. Vrátil se akční a klidně by šel ještě ven.
Rozhodující je přístup majitele; když s psíkem od štěněte budete chodit ven a něco ho učit, bude to vyžadovat celoživotně. Když s ním budete od prvního dne polehávat v pokoji, naučí se to, přizpůsobí se tomu a bude lenivý.