Ahoj, má někdo zkušenosti s plaváním na rybníku?
Jakože cíleně dojedu, vlezu do něčeho co vytáhnu z auta😁nemůžeme ještě kvůli věku a panostitide běhat, tak se máme osvalit nejlépe plaváním, já teda taky😁😁jde to nějak jednoduše? Myslím technické věci, ohledně zvykání, vesty atd. nemyslím.
Asi si sedím na vedení a nepochopila jsem dotaz.
Se psem jsem chodila plavat běžně, vestu nepotřeboval dal to v klidu doprostřed písáku a zpátky mne "táhl" držíc se ho za zadní nohy.
Plavali jsme od března do listopadu. Oba.
Jako psího důchodce jsme ho k vodě brali busem či autem neb to máme 7 km a to by u kola nedal.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Myslím, že teď by to ještě šlo. Já mám goldeny a dva nemají problém vlézt do vody za jakéhokoliv počasí, nejmladší fenka se už teď za tohoto počasí třese, takže ji nenutím.
Uvidíte, asi bych sledovala, jak to bude snášet a i kdyby do vody chtěl, nenechávala bych ho tam moc dlouho. Ale labrador je vodní pes, takže pokud ho po koupání dobře vysušíte ručníkem, nemělo by mu to ublížit.

Nerozumim.
Proc rvat do vody nekoho, komu se tam trebas ani nechce?
Ted, kdyz je voda ledova - neni to "odmena a blaho"....
Pockejte na leto. At tam vleze sam od sebe... (za Vami).
Nechte mu tu radost z osvezeni, poznani vody atd...
Proc zrovna ted?
Nechapu.
Resp. chapu dalsi trollik...
Nezlobte se, ale asi nerozumíte. Můj pes je ve vodě pořád.uz v létě se mnou plaval v rybníku, mně nejde o namočení, ale o sport. Jsme spolu pořád venku i s dětmi, chci s ním začít canicross, ale vím, že mohu až tak za rok, aby to bylo bezpečné, proto jsem dostala tip na plavání, vodu miluje, já v lodce, pes plave, pomalu se prodlužuje čas a vzdálenost, samozřejmě pokud ho to bude bavit. Já bych plavala taky, ale zas tak si nevěřím. Slušně jsem se zeptala jestli má někdo zkušenosti.

Varaxi
napsal(a):
Proboha ne!
Jestli má Váš pes panostitidu, tak s ním neplavejte!
A pes ať také neplave :-)
Jestli má pes panostitidu,měl by mít klidový režim,takže určitě ne plavání. Ano, plavání na nasvalení je super, je to nejmenší námaha na klouby, ale v tomhle ročním období bych už psa kvůli tomu do vody netahala. Něco jiného je (když bude zdravý), že vlítne do vody během procházky, zaplave si a zas jde ven,ale trénovat ho teď ve vodě kvůli svalům je nesmysl, i když mají labíci srst na ledovou vodu stavěnou. A jinak myslím,že jste ten původní dotaz opravdu napsala tak zvláštně, že nemohl rozumět nikdo za mě - máte labradora, takže aportéra, nejjednodušší je aportování z vody, jsou aporty, které dohodíte velmi daleko. Ale i u toho platí všeho s mírou, hlavně v létě nezapomínejte, že i plaváním se pes zahřívá a při dlouhodobém plaváním v horku pak může kolabovat.
PsíPán
napsal(a):
Nezlobte se, ale asi nerozumíte. Můj pes je ve vodě pořád.uz v létě se mnou plaval v rybníku, mně nejde o namočení, ale o sport. Jsme spolu pořád venku i s dětmi, chci s ním začít canicross, ale vím, že mohu až tak za rok, aby to bylo bezpečné, proto jsem dostala tip na plavání, vodu miluje, já v lodce, pes plave, pomalu se prodlužuje čas a vzdálenost, samozřejmě pokud ho to bude bavit. Já bych plavala taky, ale zas tak si nevěřím. Slušně jsem se zeptala jestli má někdo zkušenosti.
Mám hladkosrsté psy, bez podsady, takže labrador je na tom lépe.
Kondiční plavání děláme, ale jinak, ne s loďkou, ale ve výsledku je to pro psa to samé. Ale teď už teda ne. Jelikož mám hodně motivované psy na střapeček, za kterým plavou, tak by mi za ním vletěli do vody a plavali, i kdyby bylo na nule a voda ledová. Když už vidím, že psi třeba na procházce nelezou do vody sami, protože už je studená, tak už končíme s kondičním plaváním. Ten střapec je taková motivace, že bych je ani nemusela nijak nutit, ale když vím, že už je to na ně studené a dělali by to jen pro střapec, tak to dělat nebudu.
Teď mi třeba pes o víkendu do vody vlezl, sám od sebe. Ale bylo na něm vidět jak se zarazil, že jako nic moc, udělal jedno takové polokolečko u břehu aby se neřeklo a mazal ven .

Tak to jsem teda špatně pochopila, já myslela aportování, rozhodně ne, aby pes plaval a páník byl v loďce.
My byli u rybníka o víkendu, bylo krásné slunečné počasí a venkovní teplota asi 15 stupňů. Pes natěšenej, přinesl si pár aportů, ve vodě byl maximálně 10 minut. A mimochodem ve vodě jsem byla i já, ale jen do pasu.
S tou panostitidou jsem nějak nepochopila, jestli ji štěndo má nebo má být plavání prevence???
A mimochodem ve vodě jsem byla i já, ale jen do pasu.
Tak to jste dobrá . Mě se dělala husina jen když jsem viděla, jak tam leze pes . Sice bylo na sluníčku příjemně, ale ta voda musela být studená, to bylo vidět i na psovi . Ale já jsem na tohle "měkká", jsem věčně zmrzlý člověk. Sice mám ráda koupání na pískáku, v rybníce - ale musím k tomu mít fakt teplo a teplou vodu .

marcelaamax
napsal(a):
A mimochodem ve vodě jsem byla i já, ale jen do pasu.
Tak to jste dobrá . Mě se dělala husina jen když jsem viděla, jak tam leze pes . Sice bylo na sluníčku příjemně, ale ta voda musela být studená, to bylo vidět i na psovi . Ale já jsem na tohle "měkká", jsem věčně zmrzlý člověk. Sice mám ráda koupání na pískáku, v rybníce - ale musím k tomu mít fakt teplo a teplou vodu .
Já jsem zmrzlá imrvére furt, u televize deku, do postele ponožky. Ale když musím, tak musím. A kvůli psovi prostě musím, nedá se nic dělat.
napsal(a):
Já jsem zmrzlá imrvére furt, u televize deku, do postele ponožky. Ale když musím, tak musím. A kvůli psovi prostě musím, nedá se nic dělat.
Jo takhlee, to bylo kvůli psovi, tak to potom chápu . Já myslela, že úplně dobrovolně .
Jinak u televize deka to je jasný - i v létě, bez deky se necítím pohodlně , ponožky v posteli taky - ty teplé chlupaté.

marcelaamax
napsal(a):
Jo takhlee, to bylo kvůli psovi, tak to potom chápu . Já myslela, že úplně dobrovolně .
Jinak u televize deka to je jasný - i v létě, bez deky se necítím pohodlně , ponožky v posteli taky - ty teplé chlupaté.
Bylo to spíš kvůli feňuli, po hárání zase do té vody nějak nechce. Ale už se fakt třásla, víc než já takže do jara na to už kašlu. Budeme pak muset začít znovu od začátku, pamlsky, hračky a ještě by to chtělo nějaký dítě.
napsal(a):
Bylo to spíš kvůli feňuli, po hárání zase do té vody nějak nechce. Ale už se fakt třásla, víc než já takže do jara na to už kašlu. Budeme pak muset začít znovu od začátku, pamlsky, hračky a ještě by to chtělo nějaký dítě.
Hele a ona tam fakt nejde ani za aportem? Kachnu jsi zkoušela?
napsal(a):
Tak to jsem teda špatně pochopila, já myslela aportování, rozhodně ne, aby pes plaval a páník byl v loďce.
My byli u rybníka o víkendu, bylo krásné slunečné počasí a venkovní teplota asi 15 stupňů. Pes natěšenej, přinesl si pár aportů, ve vodě byl maximálně 10 minut. A mimochodem ve vodě jsem byla i já, ale jen do pasu.
S tou panostitidou jsem nějak nepochopila, jestli ji štěndo má nebo má být plavání prevence???
Já byla o víkendu plavat v písáku. Voda v sobotu 13 v neděli jen 12. Kamarádka chodí každý den já k tomu potřebuju sluníčko.
plavalo asi 10 lidí a pár psů.

janaa
napsal(a):
Hele a ona tam fakt nejde ani za aportem? Kachnu jsi zkoušela?
Jo, zkoušela, fakt nejde. Ani na špekáček jsem ji nenalákala. Přitom dohledávka kachny v terénu úplně super, to maká jako blázen. Ještě jsem se nesetkala se psem , který by tak zatvrzele odmítal vlízt do vody. Teda brodit se bude, to jo, ale na vodu se nepoloží, přitom plavat umí, v červenci viděla živé kachny na rybníku a chtěla se na ně podívat, tehdy to problém nebyl.
napsal(a):
Jo, zkoušela, fakt nejde. Ani na špekáček jsem ji nenalákala. Přitom dohledávka kachny v terénu úplně super, to maká jako blázen. Ještě jsem se nesetkala se psem , který by tak zatvrzele odmítal vlízt do vody. Teda brodit se bude, to jo, ale na vodu se nepoloží, přitom plavat umí, v červenci viděla živé kachny na rybníku a chtěla se na ně podívat, tehdy to problém nebyl.
Možná blbost, ale pokud je problém v tom, že nechce plavat, ale brodit se jo, tak co zkusit vestu? Že by jí to dodalo jistotu, a postupně by se vesta odbourala.

marcelaamax
napsal(a):
Možná blbost, ale pokud je problém v tom, že nechce plavat, ale brodit se jo, tak co zkusit vestu? Že by jí to dodalo jistotu, a postupně by se vesta odbourala.
Taky už nad tím přemýšlím, že ji pořídím.
Ještě by to chtělo asi i živou kachnu.
GAELLE
napsal(a):
Já byla o víkendu plavat v písáku. Voda v sobotu 13 v neděli jen 12. Kamarádka chodí každý den já k tomu potřebuju sluníčko.
Fuj ani to sem nepiš, mám husinu po celém těle! Ráno jsem musela přejít bosá potok, pomalu, aby sme nespadli do splavu doufám, že z toho nebudu mít nějaký sopel

lesnížínka
napsal(a):
Fuj ani to sem nepiš, mám husinu po celém těle! Ráno jsem musela přejít bosá potok, pomalu, aby sme nespadli do splavu doufám, že z toho nebudu mít nějaký sopel
Na nožky je to zdravé, prokrví se a posiluje to imunitu.

GAELLE
napsal(a):
10 lidí? To koukám, tady by do vody nevlez nikdo, kromě mě teda. Byl tam jeden rybář a koukal na mě jak na blázna.
napsal(a):
10 lidí? To koukám, tady by do vody nevlez nikdo, kromě mě teda. Byl tam jeden rybář a koukal na mě jak na blázna.
Já bych do vody pod 26 stupňů vlezla jen za účelem záchrany tonoucího, a i toho bych si vybírala🤫
... No, kdyby se topil náš mladý hezký lékárník, tak udělám výjimku i na 24°C, ale níž už fakt nejdu🤪

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Já bych do vody pod 26 stupňů vlezla jen za účelem záchrany tonoucího, a i toho bych si vybírala🤫
... No, kdyby se topil náš mladý hezký lékárník, tak udělám výjimku i na 24°C, ale níž už fakt nejdu🤪
Odhaduju, že voda měla kolem 20. Byla fakt studená jako prase.
Ale kvůli záchraně psa bych to riskla.
Psa jsem málem zachraňovala před lety v dubnu. Přítel mu tam hodil pet flašku a vzal ho proud (do té doby nikdy ve vodě nebyl a vlastně jsme ani nevěděli zda plave byla to pěkná kravina). Naštěstí pomohlo jít po břehu zpátky po proudu a doplaval. Ale už jsem se svlíkala.
Hůře dopadl můj kamarád který skočil pro psa do mnohem menší říčky než je rozvodněné jarní Labe a buď dostal infarkt nebo se utopil. Nebylo mu ani 50. Pes přežil a vyplaval.
napsal(a):
Tady u nás ve středních čechách všichni umí na kole a plavat.
Já když na jaře v březnu začínám a voda má 5-8 tak si říkám jaký jsem borec.
pak přijde děda 70+ a vezme to přes jezero a zpět.
A o víkendu fakt bylo lidí hodně. Asi to dělá ta karanténa taky že nemají kam jinam jít když nákupáky zavřené.
Byla tam slečna s maminkou 70+ a říkaly že chodí celou zimu. To já zatím nedávám. Končím tak v listopadu - podle počasí.
GAELLE
napsal(a):
Psa jsem málem zachraňovala před lety v dubnu. Přítel mu tam hodil pet flašku a vzal ho proud (do té doby nikdy ve vodě nebyl a vlastně jsme ani nevěděli zda plave byla to pěkná kravina). Naštěstí pomohlo jít po břehu zpátky po proudu a doplaval. Ale už jsem se svlíkala.
Hůře dopadl můj kamarád který skočil pro psa do mnohem menší říčky než je rozvodněné jarní Labe a buď dostal infarkt nebo se utopil. Nebylo mu ani 50. Pes přežil a vyplaval.
😱
Já jsem zachraňovala topící se dobrmanku, co se mi zahákla obojkem za větev pod hladinou - povedlo se, ale byla jsem dodrápaná, jako kdybych si dala férovku s grizzlim.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
😱
Já jsem zachraňovala topící se dobrmanku, co se mi zahákla obojkem za větev pod hladinou - povedlo se, ale byla jsem dodrápaná, jako kdybych si dala férovku s grizzlim.
To věřím. Tohle je spíš takový potůček ale asi byl rozvodněný, navíc je to místo pod takovým jako splavem. Možná ho strhnul proud. Normálně je tam tak po kolena, max do pasu.
Plavat uměl............manželka to vše musela ze břehu sledovat. Já na jejím místě bych tam teda skočila.
Já plavala v mládí závodně, učili nás taky zachraňovat ale lidi a ne psy.
Argo taky když se na mne ve vodě drápal tak jsem vypadala na domácí násilí
kdybych byla mladší tak si pořídím psa na vodní záchranařinu to by mne moc bavilo....tak v příštím životě asi.
GAELLE
napsal(a):
To věřím. Tohle je spíš takový potůček ale asi byl rozvodněný, navíc je to místo pod takovým jako splavem. Možná ho strhnul proud. Normálně je tam tak po kolena, max do pasu.
Plavat uměl............manželka to vše musela ze břehu sledovat. Já na jejím místě bych tam teda skočila.
Já plavala v mládí závodně, učili nás taky zachraňovat ale lidi a ne psy.
Argo taky když se na mne ve vodě drápal tak jsem vypadala na domácí násilí
kdybych byla mladší tak si pořídím psa na vodní záchranařinu to by mne moc bavilo....tak v příštím životě asi.
To jsou hrozný situace 😳
lupus4
napsal(a):
já taky, lékárník neplavec by měl smůlu, ještě tak možná hooodně pěkná lekárnice
PS. ale vyjma Mařeny (ang.buldog) jsem nepoznal psa , co by neuměl plavat
Znám dost psů, kteří plavat neuměli. Většina stafíci, nebo jiní bullove. Moje fena to taky neuměla - zadek ji šel dolů, přední nohy a hlavu nahoře a placala se na místě, utopila by se.
Pořídili jsme vestu a naučila se, ale když plave za strapeckem, tak musí mít vestu, protože je tak natěšená, ze ji to zase nejde, ale jinak už v pohodě.
marcelaamax
napsal(a):
Znám dost psů, kteří plavat neuměli. Většina stafíci, nebo jiní bullove. Moje fena to taky neuměla - zadek ji šel dolů, přední nohy a hlavu nahoře a placala se na místě, utopila by se.
Pořídili jsme vestu a naučila se, ale když plave za strapeckem, tak musí mít vestu, protože je tak natěšená, ze ji to zase nejde, ale jinak už v pohodě.
Já u vody zažila neplavací jen argentýnu ale tu jsem nakonec nalákala.
Zato bulteriérku mé kamarádky ani omylem. Po bříško tam kde stačí a úprk z vody i kdyby byl sebelepší pamlsek a motiv.
Ještě k ní má maliňačku a ta je naopak nezmar stejně jako býval náš Argo.

naše tři bývalé dogy měly na plavání jednoznačný názor - voda je bezpečná na brodění, hloubka tak "po bradavky". Přitom plavat uměly - ale nechtěly a nenutili jsme je. A hýbající se moře bylo vždy děsně nebezpečné... I ve vedru se na ochlazení (v moři raději po kotníčky než po bradavky) dost dlouho rozkoukávaly - o plavání nemohla být řeč.
A přešel Night... a s ním obří nadšení pro každou kaluž, rybník, moře... Pravda - občas ho moře i přepralo (neb je blbouš) a pak s ním chvíli nakamarádil... ale jinak vodu miloval a miluje. Bála jsem se, jestli nebude "topit" nás nebo vnoučata - ale je opatrný plavec a nikdy s ním nebyla potíž.
zkusím pohledat nějakou tu fotodokumentaci...
hmmm - to jsem netušila, že d.e.m.e.n.t je vulgarismus, snad blbouš projde

GAELLE
napsal(a):
ta bulteriérka nešla ani s vestou. Každý pes vodu nemusí.
Jenže to třeba mně se vůbec nehodí, aport z vody je podmínkou na bonitaci.

fotodokumentace jediného našeho vodníka... poprvé byl u moře už jako půlroční štěnítko. Tehdy jsme měli dobrou sestavu - dvouletou vnučku, čtyřletého vnuka a padesátikilové telátko - byla to sranda... Teď už je to vlastně nuda - ti dvounozí jsou výborní plavci a všichni tři potřebují výrazně menší hlídání, neb poslušnost a spolupráce už je přeci jen lepší
napsal(a):
Jenže to třeba mně se vůbec nehodí, aport z vody je podmínkou na bonitaci.
To chápu. Ale tak vaše plemeno vodu miluje ne?
Náš pes miloval jak aport tak plavání. Zvládal na vodě pohledat a přinést dvě hračky v tlamě najednou. A to do 9ti vodu nikdy neviděl.
Budete muset zaplavat s nima no
napsal(a):
fotodokumentace jediného našeho vodníka... poprvé byl u moře už jako půlroční štěnítko. Tehdy jsme měli dobrou sestavu - dvouletou vnučku, čtyřletého vnuka a padesátikilové telátko - byla to sranda... Teď už je to vlastně nuda - ti dvounozí jsou výborní plavci a všichni tři potřebují výrazně menší hlídání, neb poslušnost a spolupráce už je přeci jen lepší
Paráda. Moc mne mrzí že si náš pes moře nestihl užít.
GAELLE
napsal(a):
ta bulteriérka nešla ani s vestou. Každý pes vodu nemusí.
Však to ani netvrdím . Jasně, že jsou psi, co vodu nemusí a plavat nechtějí. Já jen ze jsem mluvila o něčem úplně jiném - že jsou i psi, co by plavat chtěli, ale nejde jim to a topí se. A nebo plavat nechtějí, ale právě jen kvůli tomu, že jsou nejistí.
On každej pes plavat umí, ale někteří to nevědí a pak jsou plemena, kde je to anatomicky skoro nemožný.
Já si kdysi brala labradora rok a půl, do té doby neviděl,neuměl nic, týraný. No, a šli jsme k vodě plavat, mě vůbec nenapadlo, že by pes nevěděl jak na to, my lidi šli do vody, pes se chvíli rozmýšlel a pak za náma, a šel a šel a pak už nebyl.... prostě klesnul tak jsem ho pracně tahala z hloubky. Nakonec se naučil, ale plaval pouze za aportem, za kachnama na honech, bez aportu to byl klasickej brouzdač po bříško, když bylo hodně horko po krk

janaa
napsal(a):
On každej pes plavat umí, ale někteří to nevědí a pak jsou plemena, kde je to anatomicky skoro nemožný.
Já si kdysi brala labradora rok a půl, do té doby neviděl,neuměl nic, týraný. No, a šli jsme k vodě plavat, mě vůbec nenapadlo, že by pes nevěděl jak na to, my lidi šli do vody, pes se chvíli rozmýšlel a pak za náma, a šel a šel a pak už nebyl.... prostě klesnul tak jsem ho pracně tahala z hloubky. Nakonec se naučil, ale plaval pouze za aportem, za kachnama na honech, bez aportu to byl klasickej brouzdač po bříško, když bylo hodně horko po krk
Samík?

GAELLE
napsal(a):
To chápu. Ale tak vaše plemeno vodu miluje ne?
Náš pes miloval jak aport tak plavání. Zvládal na vodě pohledat a přinést dvě hračky v tlamě najednou. A to do 9ti vodu nikdy neviděl.
Budete muset zaplavat s nima no
No, měla by vodu milovat, čert ví, proč ji spíš nenávidí nebo se jí bojí?
napsal(a):
No, měla by vodu milovat, čert ví, proč ji spíš nenávidí nebo se jí bojí?
máte ji od štěněte? nemá za sebou nějaký špatný zážitek? Já například Arga do labe nikdy nedostala. Asi si sakra dobře pamatoval jak se tam málem utopil. Přitom na písníku plaval stovky metrů a měl z toho radost.

janaa
napsal(a):
Jj, miláček Samoušek málem se utopil
Hele a klasický věci kromě aportu - bandu psů, vzít psa do náruče a donést ho na hloubku a pustit ke břehu, přeplavat rybník, že jdete všichni lidi pryč atd. jsi zkoušela? Je to fakt divný
Jo, bandu psů jsme zkoušeli několikrát, naše dva blázny do vody i cizí na výcviku. Do náruče jsem ji taky brala a nadnášela ji pod břiškem, to se i odhodlala kousek dál, pak když uviděla tu živou kachnu na rybníku, taky za ní plavala. To bylo v srpnu. Říkala jsem si super, je to na dobré cestě. V září ale zase do vody nechtěla. A pak začala hárat, takže na cca měsíc jsme toho museli nechat. Někdo mi radil ji tam hodit. To ale dělat nebudu, je hrozná citlivka a nechci, aby mně přestala věřit. Na ni žádné násilí neplatí.

GAELLE
napsal(a):
máte ji od štěněte? nemá za sebou nějaký špatný zážitek? Já například Arga do labe nikdy nedostala. Asi si sakra dobře pamatoval jak se tam málem utopil. Přitom na písníku plaval stovky metrů a měl z toho radost.
Ne, nemá žádný špatný zážitek, nikdy se netopila. Je hrozně citlivá, možná v tom má zmatek, protože cítí, že mně na tom moc záleží, aby plavala. Nevím. Jako štěňátko vypadala, že bude vodu milovat, měli jsme na zahradě bazének, ale právě jen na brouzdaní. Její matka je kačena, ta do vody skáče šipky.

napsal(a):
Ne, nemá žádný špatný zážitek, nikdy se netopila. Je hrozně citlivá, možná v tom má zmatek, protože cítí, že mně na tom moc záleží, aby plavala. Nevím. Jako štěňátko vypadala, že bude vodu milovat, měli jsme na zahradě bazének, ale právě jen na brouzdaní. Její matka je kačena, ta do vody skáče šipky.
si teda taky myslim, ze proste jsou psi, co neradi plavou a nepotrebuji k tomu nejaky spatny zazitek.
chapu, ze u nekterych plemen se to jaksi z principu neocekava - ale stane se no, neni kazdy dokonaly
u me ze trech psu psu neplavou dva -zato treti je Kachna -jmenem i laskou k vode. A jedna rodina to je. Ty dva nenutim, nepotrebuji to k zivotu.
Ale pokud vam na tom zalezi -zkusila bych asi tu vestu. Dost psu se s ni opravdu rozplavalo.

napsal(a):
si teda taky myslim, ze proste jsou psi, co neradi plavou a nepotrebuji k tomu nejaky spatny zazitek.
chapu, ze u nekterych plemen se to jaksi z principu neocekava - ale stane se no, neni kazdy dokonaly
u me ze trech psu psu neplavou dva -zato treti je Kachna -jmenem i laskou k vode. A jedna rodina to je. Ty dva nenutim, nepotrebuji to k zivotu.
Ale pokud vam na tom zalezi -zkusila bych asi tu vestu. Dost psu se s ni opravdu rozplavalo.
Jo, koupím ji a uvidíme. Pak to kdyžtak budu řešit s nějakým odborníkem. Nikdy mě nenapadlo, že by s tím mohl být problém, všech předchozích 6 psů plavalo a plave a plavání si vždycky užívali. Jednou, když jsem viděla na výcviku psa s vestou, divila jsem se, že golden neplave. A teď to mám doma.
napsal(a):
Jo, koupím ji a uvidíme. Pak to kdyžtak budu řešit s nějakým odborníkem. Nikdy mě nenapadlo, že by s tím mohl být problém, všech předchozích 6 psů plavalo a plave a plavání si vždycky užívali. Jednou, když jsem viděla na výcviku psa s vestou, divila jsem se, že golden neplave. A teď to mám doma.
Ale zase na druhou stranu, proč by se to stát nemohlo? Myslím, že úplně stejně se může najít třeba husky, kterého nebaví tahání? Nebo pastevec, který nehlídá. Bull, který žere lidi. Nebo třeba retrívr, který nemusí lidi, psy. Jasně, že to není tak časté, ale stát se může, ne?

marcelaamax
napsal(a):
Ale zase na druhou stranu, proč by se to stát nemohlo? Myslím, že úplně stejně se může najít třeba husky, kterého nebaví tahání? Nebo pastevec, který nehlídá. Bull, který žere lidi. Nebo třeba retrívr, který nemusí lidi, psy. Jasně, že to není tak časté, ale stát se může, ne?
Asi jo. Stejně tak, jako mám vořecha labradorku z útulku, která nebude nikdy aportovat. Jenže u ni mně to je fuk, ale tady u prcka to plavání potřebuju. Pořád si myslím, že jsem nevyčerpala všechny možnosti. A až když to fakt nepůjde za žádnou cenu, nechám to být. Ale ona plavat umí, jen se jí nechce nebo se bojí.
napsal(a):
Asi jo. Stejně tak, jako mám vořecha labradorku z útulku, která nebude nikdy aportovat. Jenže u ni mně to je fuk, ale tady u prcka to plavání potřebuju. Pořád si myslím, že jsem nevyčerpala všechny možnosti. A až když to fakt nepůjde za žádnou cenu, nechám to být. Ale ona plavat umí, jen se jí nechce nebo se bojí.
Ale ona plavat umí, jen se jí nechce nebo se bojí.
No a nebo to prostě nemá ráda
Pokud se "jen" bojí a je si nejistá, tak by mohla pomoci ta vesta :-)

tak- proste to "jen"nema rada. zadna dalsi zahada v tom byt nemusi.

Jo, asi tak. Třeba ji vadí, že to studí nebo že je mokrá.
Kdosi tvrdil, že špekáček ve vodě plave, tak jsem to zkusila, ona je hrozně moc na žrádlo, ale neplaval, potopil se, mrcha jedna.
napsal(a):
Podle mě je je celý problém jen v její hlavě, a určitě se s tím dá pracovat.
Jiná, a bohužel nepříjemná otazka je, jestli takové zvíře patří do chovu?

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Podle mě je je celý problém jen v její hlavě, a určitě se s tím dá pracovat.
Jiná, a bohužel nepříjemná otazka je, jestli takové zvíře patří do chovu?
Ano, nad tím taky přemýšlím a nutně na tom netrvám, ale pořád si ještě říkám, že je brzo nad tím lámat hůl.
A když ty pujdeš plavat, tak s tebou jde?
Asi bych to nechala volně, buď se to příští rok zlomí a plavat začne sama, alespoň za tím aportem, nebo ne a v takovým případě bych už nevymýšlela blbosti a způsoby a kde co a prostě se smířila s tím, že mám retrievera, který neplave, a který tudíž nemá v chovu co dělat,no...

janaa
napsal(a):
A když ty pujdeš plavat, tak s tebou jde?
Asi bych to nechala volně, buď se to příští rok zlomí a plavat začne sama, alespoň za tím aportem, nebo ne a v takovým případě bych už nevymýšlela blbosti a způsoby a kde co a prostě se smířila s tím, že mám retrievera, který neplave, a který tudíž nemá v chovu co dělat,no...
V létě šla, teď na podzim už ne, ale to jsem fakt kvůli studené vodě šla jen do pasu, nedala jsem to.
Jo, tak nějak. Prostě uvidíme, buď začne sama, a nebo nezačne a nebudu to už hrotit. A Zuzka se s tím bude muset smířit, že jsem břídil.
napsal(a):
V létě šla, teď na podzim už ne, ale to jsem fakt kvůli studené vodě šla jen do pasu, nedala jsem to.
Jo, tak nějak. Prostě uvidíme, buď začne sama, a nebo nezačne a nebudu to už hrotit. A Zuzka se s tím bude muset smířit, že jsem břídil.
Zuzka je rozumná. Být v její pozici,tak jasně,bude mě to mrzet, ale na druhou stranu přeci nebudu do chovu protlačovat zvířata, která mají takový, pro retrívra zásadní, nedostatek. Ber to tak, že je to stejné, jak kdyby měla reakci na výstřel, taky se stane, rodiče bez reakce, sourozenci jakbysmet, a u jednoho se to z nějakýho důvodu objeví a nikdo neví proč. Ale bohužel,no.... Ale tak třeba se to ještě zlomí. Hele a když tam hodíš aport, tak má alespoň snahu, jde kousek,kňučí,je vidět,že by moc moc chtěla?

janaa
napsal(a):
Zuzka je rozumná. Být v její pozici,tak jasně,bude mě to mrzet, ale na druhou stranu přeci nebudu do chovu protlačovat zvířata, která mají takový, pro retrívra zásadní, nedostatek. Ber to tak, že je to stejné, jak kdyby měla reakci na výstřel, taky se stane, rodiče bez reakce, sourozenci jakbysmet, a u jednoho se to z nějakýho důvodu objeví a nikdo neví proč. Ale bohužel,no.... Ale tak třeba se to ještě zlomí. Hele a když tam hodíš aport, tak má alespoň snahu, jde kousek,kňučí,je vidět,že by moc moc chtěla?
S tím aportem jak kdy právě. V létě za ním plavala, to jsem dávala i to video, to tehdy bylo perfektní. Zatímco teď ho má na háku. Jako pokud je to v mělké vodě, tak přinese i kachnu. Ale do hloubky prostě nejde.
To je škoda, ona kdyby měla velkej tah na aport, tak se prostě hází na mělčinu a po kousíčku dál dál dál a pokud je ten pes fakt aportér, tak se to právě zlomí tím,že ten aport tak moc chce.
Btw prej plave nakrájenej salám ale vyzkoušený to fakt nemám,to mi říkal kdysi jeden rozhodčí,že tak učil ohaře na ochotu na hlubokou vodu
napsal(a):
Určite nie ste žiaden brídil nehádzať flintu do žita, skúsiť a uvidí sa
S Nefret mám opačný "problém"-tá sa chce totiž kúpať a hlavne plávať fakt všade. A ževraj najlepšia teplota vody je november-február,je to blázon pes Pred rybníkom nahodí šprint a tá radosť,ked pleske do vody a zašpliecha to Hned sa otočí,aby videla,či jej tlieskame a potom spokojne obopláva rybník,zatiaľ čo my ideme pešo popri ňom. Som rada,že miluje vodu-povedzme si úprimne, s jej stavbou tela a 37 kilami je každý pohyb vo vode bod k dobru.
Držíme Cherry aj Vám palce aj labky,nech sa to zlomí

janaa
napsal(a):
To je škoda, ona kdyby měla velkej tah na aport, tak se prostě hází na mělčinu a po kousíčku dál dál dál a pokud je ten pes fakt aportér, tak se to právě zlomí tím,že ten aport tak moc chce.
Btw prej plave nakrájenej salám ale vyzkoušený to fakt nemám,to mi říkal kdysi jeden rozhodčí,že tak učil ohaře na ochotu na hlubokou vodu
OK, zkusím salám. Ještě párky se sýrem by mohly plavat :-)
Já málem zachraňovala psa letos v únoru 😪 byli jsme u brněnské přehrady, která byla zamrzla, ale dost tenkým ledem. Procházeli jsme se po břehu, kde byl led rozlamany, takže tam byla voda a on se tam čvachtal, miluje vodu. Hrál si s klackem, pobíhal po břehu, najednou uviděl velkou žlutou bojku asi 200 metrů od břehu, asi si myslel, že to je obří balón, nebo nevím. A rozběhnul se po ledu za ní, absolutně nechápu, co ho to popadlo, už dávno není hravé štěně, za balóny běžně neutika, navíc se to ani nehybalo. Ale prostě mu to přišlo asi zajímavé a já ho za boha nemohla odvolat. Kolem bojky led nebyl, byla tam asi dvoumetrova díra do které okamžitě zahučel, škrabal se po ledu nahoru, ale vždy mu to uklouzlo a zaplul zpátky pod hladinu. 😦 Já už ze sebe shazovala věci, že tam pro něj pobežím, ale led by mě stejně neunesl, ale tak aspoň bych to zkusila, ale v tu chvíli se mu povedlo dostat se nahoru. Hroznej zážitek.
Andrýsek3
napsal(a):
Já málem zachraňovala psa letos v únoru 😪 byli jsme u brněnské přehrady, která byla zamrzla, ale dost tenkým ledem. Procházeli jsme se po břehu, kde byl led rozlamany, takže tam byla voda a on se tam čvachtal, miluje vodu. Hrál si s klackem, pobíhal po břehu, najednou uviděl velkou žlutou bojku asi 200 metrů od břehu, asi si myslel, že to je obří balón, nebo nevím. A rozběhnul se po ledu za ní, absolutně nechápu, co ho to popadlo, už dávno není hravé štěně, za balóny běžně neutika, navíc se to ani nehybalo. Ale prostě mu to přišlo asi zajímavé a já ho za boha nemohla odvolat. Kolem bojky led nebyl, byla tam asi dvoumetrova díra do které okamžitě zahučel, škrabal se po ledu nahoru, ale vždy mu to uklouzlo a zaplul zpátky pod hladinu. 😦 Já už ze sebe shazovala věci, že tam pro něj pobežím, ale led by mě stejně neunesl, ale tak aspoň bych to zkusila, ale v tu chvíli se mu povedlo dostat se nahoru. Hroznej zážitek.
To věřím. Stačilo by kdyby ho to zatáhlo pod led.
Nám se takto vrhnul asi v mínus 20 do vody za nutrií. Nikdo to nečekal nikdy si jich nevšímal. A břeh strmý nemohl se dostat ven. A bylo po procházce, naštěstí jsme do vody taky nemuseli.

...v archivu vyhrabu jednu fotku z nasi uplne prvni dovolene.
Pes z utulku objevil vodu.... Miloval ji. Hrnul se do ni bezhlave, tak jako do vseho...
Bohuzel, tady mu muz hodil apor do more moc blizko bojky - pes se zamotal do lan a zacal se topit...
Ja za nim letela...
Z vecere nic nebylo....
....pejsek zacal byt vuci vode "ostarzity", ale nebal se....
Par mesicu na to vlitnul do rozvodneneho potoka - z toho uz jsem ho dostavala daleko hur.
U nej panika... topim se... vsude vysoke brehy..... Musela jsem ho jen uklidnovat a nechat "splavit" snad 200 metru po proudu do zatoky, kde jsem ho konecne dokazala odchytit a vyndat.
Pak se chvili vody vylozene bal - no nedivim se.
Vodu ma rad - ale ted uz k ni ma i respekt....
Zaverem... kolem nezname vody (i te "zamrzle") psiska radsi na vodak.... Ta snura je jistota.