Pp.charlie.pp

XXX.XXX.215.162
Dobry den,
mam ba Vas zkušenější dotaz.
Musela jsem najít mému pesanovi nový domov. Jde ke známému. Nicméně ma PP a ja premyslim, jak s birokracii...
Mam s nim sepsat nejakou adopcni smlouvu? Nemáte nekdo zkušenost?
Je ma povinnost to nekde ohlásit? Uprimne chovatelku bych raději vynechala. Nemeli jsme pak uplne dobre vztahy a v žádném případě nechci, aby si na nej delala nároky.
Je to bohužel ten typ chovných stanic, kde to běží jak na pasu...
Dekuji za rady
Uživatel s deaktivovaným účtem

prodejni smlouva - treba za 1 Kc. a mate vyreseno.
Pp.charlie.pp
napsal(a):
Dobry den,
mam ba Vas zkušenější dotaz.
Musela jsem najít mému pesanovi nový domov. Jde ke známému. Nicméně ma PP a ja premyslim, jak s birokracii...
Mam s nim sepsat nejakou adopcni smlouvu? Nemáte nekdo zkušenost?
Je ma povinnost to nekde ohlásit? Uprimne chovatelku bych raději vynechala. Nemeli jsme pak uplne dobre vztahy a v žádném případě nechci, aby si na nej delala nároky.
Je to bohužel ten typ chovných stanic, kde to běží jak na pasu...
Dekuji za rady
Pokud jste psa chovatelce zaplatili, tak na něj prodejem veškeré nároky ztratila, pokud jste se ve smlouvě nezavázali k něčemu navíc (např. nakrýt jí fenu).
Jinak viz. výše
Pp.charlie.pp

XXX.XXX.215.162
Dekuji, zkusim pohledat na internetu :)
Pp.charlie.pp

XXX.XXX.191.18
marcelaamax
napsal(a):
A co předkupní právo? To není vymahatelné?
Nooooo to je to, co si nejsem jistá.
Nemuzu najít kupní smlouvu, jen rezervační a tam nic nepíše samozrejme. Uz ji hledam dva dny 🥵
Druha vec je, jak by se to dozvedela ?!
Normalne jednam férově, ale opravdu nechci, aby skončil u ni. Chtela jsem poslat udání na tu chodníku stanici i s více lidma, ale nakonec jsme to vzdali. Je to jak na běžícím pasu a muj pes je stejne vykastrovany, takze by jim k ničemu nebyl. Jen by tam lezel na retezu
Pp.charlie.pp
napsal(a):
Nemuzu najít kupní smlouvu, jen rezervační a tam nic nepíše samozrejme. Uz ji hledam dva dny 🥵
Normalne jednam férově, ale opravdu nechci, aby skončil u ni. Chtela jsem poslat udání na tu chodníku stanici i s více lidma, ale nakonec jsme to vzdali. Je to jak na běžícím pasu a muj pes je stejne vykastrovany, takze by jim k ničemu nebyl. Jen by tam lezel na retezu
Tak já si hlavně myslím, že pokud to je CHS, které jde jen o štěňata a prachy, tak by je kastrovaný pes ani nezajímal a nechtěli by ho, ne?

Já si brala psa v roce a půl od původního majitele. Dostala jsem darovací smlouvu, kde jsou uvedeny smluvní strany, předmět smlouvy, prohlášení o zdravotním stavu, moje práva a povinnosti, předkupní právo darujícího platící 10 dnů, poté zaniká. Chovatelka ve smlouvě vůbec nefiguruje. Ale mám s ní velice dobré vztahy, o psa se zajímá a má radost z jeho úspěchů, kterými se i chlubí na svých stránkách. To samé i majitelka jeho otce.
Mohla bych vám vzor té darovací smlouvy poslat, kdybyste chtěla.
Pp.charlie.pp

XXX.XXX.215.162
napsal(a):
Já si brala psa v roce a půl od původního majitele. Dostala jsem darovací smlouvu, kde jsou uvedeny smluvní strany, předmět smlouvy, prohlášení o zdravotním stavu, moje práva a povinnosti, předkupní právo darujícího platící 10 dnů, poté zaniká. Chovatelka ve smlouvě vůbec nefiguruje. Ale mám s ní velice dobré vztahy, o psa se zajímá a má radost z jeho úspěchů, kterými se i chlubí na svých stránkách. To samé i majitelka jeho otce.
Mohla bych vám vzor té darovací smlouvy poslat, kdybyste chtěla.
Budu moc rada, e-mail musilovak@icloud.com
Moc dekuji :)
Pp.charlie.pp
napsal(a):
Pokud tam předkupní pravo má, a nemá pevně stanovenou částku, tak jí ho klidně nabídněte za cenu, která je neakceptovatelná (co by dělala s dospělým kastrovaným psem za 30 tis., třeba?), tím se vlk nažere, a 🐐 zůstane celá.

Pp.charlie.pp
napsal(a):
Budu moc rada, e-mail musilovak@icloud.com
Moc dekuji :)
Poslala jsem, ale jen ofocené mobilem, nemám teď, jak to oskenovat. Myslím ale, že tam toho tolik vypisovat nemusíte.
marcelaamax
napsal(a):
A co předkupní právo? To není vymahatelné?
Přesně to mě napadlo také.
Já např. mám ve smlouvě předkupní právo "mojí" chovatelky i s částkou, ale jedná se o kočku. A předpokládám, že je to chovatel od chovatele - tj. různé formulace smluv. Asi být zadavatelkou bych pro jistotu se snažila kupní smlouvu pohledat a pročíst.
Pp.charlie.pp
napsal(a):
Pokud je ta chovatelka takový skot jak popisujete, tak aby nechtěla pesana prodat dál - dnes jsou ceny psů hrozně zvednuté...
Ale jak píšete, jak by se to dozvěděla, teda pokud by jí to někdo schválně nepráskl...