Dobrý den chtěla bych se na něco zeptat
Chci si pořídit border kolii v blízké době a chtěla bych jít za 2 roky na veterinu střední školu do Lanškrouna a mám to hodně daleko na dojíždění, dojíždět by se prostě nedalo takže mi nezbývá nic jinýho než intr ale nevím jak bych to udělala ze psem doma ho nechat nemůžu protože není nikdo ,,zkušený,, kdo prostě nějak extra rozumí psům a hlavě borderka potřebuje hodně pohybu
V Lanškrouně mají i agility na té škole atd....
Ale prostě nevím co bych dělala ze psem
Vím že tam mají i kotce pro psy ale do kotce jí 100000% dávat nechci!
Tak se chci zeptat jestli tu někdo nemá zkušenost jestli by se třeba nedalo nějak domluvit a psa bych nemohla mít na pokoji?
Předem moc děkuji za odpovědi 🙏
Ne.
Takhle to končívá.
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3741876/jak-dat-psa-do-utulku?from-list=1#a3742056
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jana Klíčová
napsal(a):
Chci si pořídit border kolii v blízké době a chtěla bych jít za 2 roky na veterinu střední školu do Lanškrouna a mám to hodně daleko na dojíždění, dojíždět by se prostě nedalo takže mi nezbývá nic jinýho než intr ale nevím jak bych to udělala ze psem doma ho nechat nemůžu protože není nikdo ,,zkušený,, kdo prostě nějak extra rozumí psům a hlavě borderka potřebuje hodně pohybu
Tak se chci zeptat jestli tu někdo nemá zkušenost jestli by se třeba nedalo nějak domluvit a psa bych nemohla mít na pokoji?
Na pokoji nemůžete mít ani křečka. Od toho jsou tam kotce.

Ubytovaný žák je odpovědný vůči sobě zejména tím, že:
(...)
3. dodržuje základní pravidla hygieny, ochrany zdraví a bezpečnosti, mimo jiné i tím, že se podílí na pravidelném úklidu pokoje a užíváním společenských prostor, nekouří v areálu DM; neužívá zdraví škodlivých látek a nápojů; při podezření je povinen se podrobit orientační zkoušce na alkohol a návykové látky; nechová na pokoji zvířata a nebere si je na pokoj ani přechodně
(...)
Žákům je zakázáno:
(...)
c) přechovávat na DM zvířata mimo míst k tomu určených – terária
(...)
Zdroj: https://www.szes-la.cz/wp-content/uploads/2019/11/2019_Vnit%C5%99n%C3%AD-%C5%99%C3%A1d-DM.pdf

Jana Klíčová
napsal(a):
Proč ne do kotce? U nás to děti tak mají. Ráno před vyučováním rychle vyvenčit, pak během dne, když je zrovna okýnko, potom po škole a navečer. Myslím, že se psovi při tomhle režimu věnují dostatečně.
napsal(a):
Proč ne do kotce? U nás to děti tak mají. Ráno před vyučováním rychle vyvenčit, pak během dne, když je zrovna okýnko, potom po škole a navečer. Myslím, že se psovi při tomhle režimu věnují dostatečně.
Já nevím...borderka v kotci? To mi moc nesedí... .

fikovnice
napsal(a):
Já nevím...borderka v kotci? To mi moc nesedí... .
A zrovna pár borderek u nás děti mají. A všechny s nimi dělají agility. To přece neznamená, že je v tom kotci 24 hodin denně. Viděla jsem je na akcích, mají natrénováno. Naopak, jedna z loňských absolventek říkala - kotec nebo klec je pro psa signál, že TEĎ se odpočívá. Což je u borderek někdy problém.