Jak často se vašim psům něco zdá?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.11.2020 11:39
manitschka

XXX.XXX.233.166

Jak často se vašim psům něco zdá?

Mám nové odrostloštěněně, pro velký úspěch jsem opět po několikaměsíčním rýžování v nabídce útulků uspěla a obdržela potěšení z maliňáčí společnosti. Když počítám i našeho "mého" rodinného, je to můj třetí pes, druhý ovčoun, druhý útulkáč. Stáří cca rok. Samozřejmě znám psů vícero, se spoustou i cizích a jejich spaním jsem se potkávala během práce na veterině. Ale tohle moje zvíře je k nevíře, když spí, vlastně pořád se mu něco zdá. Často ze sna běhá, štěká, kníká, atd atd, někdy ho budím, když mi přijde, že se mu nezdá nic pěkného, nebo když budí mě. :-)

Máte někdo taky takového snílka? Jen tak si přemítám, čím to může být, hodně nových podnětů? Nějaké hrůzy minulosti? Nicméně předchozí psisko podobné provenience bylo psychicky mnohem větší troska a svět aktivit na druhou pro něj byl taky novinka, sny ale měl velmi zřídka. Nebo je tenhle skřet prostě taková povaha? :-) Nesouvisí to s denním režimem, většinou máme nabito, flákačky jen když mám směnu, jsem sice doma, ale celý den makám, takže procházky na vyvenčení a pak nějaký tahačky doma o hadr s telefonem v druhý ruce a pronásledování koček mezi postelí a dalšími kusy nábytku, frekvenci snů ale zážitky konkrétního dne neovlivňujou.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.11.2020 11:44

máme čtvrtou dogu - postupně, vždy byly jedináček. Všechny od štěnítka z dobrých chovných stanic. A tento (bude mu v zimě sedm) ze spaní kvílí, kope, kníká, běhá, vrčí... opravdu často - zdaleka nejvíc ze všech co znám.
Přes den je pozitvní, vrtichvostící, veselý lidumil - ze spaní zní jak ubližovaný týraný chudáček.

3.11.2020 11:50
Atheira

XXX.XXX.209.8

Moje fena tohle dělala asi tři měsíce v kuse, co jsem si ji přivezla. Do té doby jsem viděla jen takové to "běhání ze spaní" u jiných psů, ale ona mi prostě téměř každý den alespoň jednou ze spaní prostě brečela a klepala se. (Byla dost přecitlivělý štěně téměř na cokoli. I v dospělosti je docela cíťa.) Vždycky jsem přilítla, co se děje a ona spala. Jen málokdy se probudila, většinou jsem ji jen začala hladit a postupně se uklidnila.
Postupně přestala takhle brečet, ale sny se jí ve velké míře zdají pořád. Hodně často dělá to, že spí a najednou mlátí ocasem. Třeba pět, někdy i deset minut v kuse. Občas jí cukají nohy na běhání, ale to ne moc často. Většinou se spíš tak zvesela kroutí a mrská tím ocasem. Dělává u toho i zvuky, ale spíš takový "brůůůů, brůůů", zní to spokojeně.

Takže asi jediný, co se odmala změnilo je náplň těch snů. Podle reakce bych čekala, že se jí zdály blbý věci a teď už ne. Ale frekvence toho snění asi zůstala stejná bez ohledu na to, co ten den dělala nebo ne.
Vlastně až Lara mě přivedla k tomu, že jsem o tom psím snění taky začala přemýšlet víc. Do té doby jsem to nějak moc nebrala. Přišlo mi, že psům se sny až zas tak moc nezdají, soudě podle toho, co jsem viděla, než přišla ona.

3.11.2020 12:10

U mého psa to přišlo náhle, se stářím. Vždycky se mu zdály sny, ale ty hodně živé míval jen tak jednou, dvakrát týdně. Poslední měsíce je má několikrát denně. Spí výrazně víc, spánek má tvrdší, sny živější. Ale myslím si, že je to věkem. Vedeme poklidný život, přehršel podnětů ani traumata z minulosti nemá. Onehdy jsem někde četla, že nejvíc sní štěňata a staří psi.

3.11.2020 12:34
MajkaP

XXX.XXX.2.139

Bývalý pes snad nikdy nespal v klidu. Pořád ze spaní běhal, skákal, vrtěl, kníkal, brumlal, vrčel i štěkal. Několikrát se i stalo, že se ze spánku vymrštil na nohy, nebo se vzbudil a začal štěkat i když se kolem nic nedělo....
Současné štěndo jen občas cuká nohama, občas vrtí ocasem a klasický cumlá....

3.11.2020 16:38

Megí ze spaní taky pije. Fakt. Normálně bumbá jak štěně. Ale už nějakou tu dobu není štěně, takže z toho soudím, že se psům nezdá jen to, co prožili dnes, ale že mají sny jako lidé - úplně scifi klidně. Jednou za .. někdy.. utíká a u toho mlátí ocasem a vrčí a štěká se zavřenou hubou. Stačí jí dát ruku na bok a přestane. A za 10 vteřin začne nanovo. Vyděšeně vypadala tak do roka věku, možná že vše bylo tak nové. Děje se to nejvíc, když je pes hodně unavený, fakt unavený fyzicky psychicky, nebo bylo hodně zážitků.
Jo a asi tak 2x ročně spadne z postele a jde mi za to vynadat.
Někdy se jí zdá něco super, když se vzbudí, směje se a jde mi to vyprávět. Prý tam byly špekáčky, štěňátka, možná Jack Blond od naproti, na toho dnes ukazovala u plotu "to je von, jak sem ti to říkala!", no, stejně vás spolu nikam nepustím.

3.11.2020 17:36
fikovnice

XXX.XXX.134.151

https://www.youtube.com/watch?v=QqOiPu3hOLg

Teda doufám, že to štěndo nemá nějakej záchvat (i to mě napadlo), ale snad ne a jeho "úprk" ve spánku je super!

3.11.2020 18:26

fikovnice napsal(a):
https://www.youtube.com/watch?v=QqOiPu3hOLg

Teda doufám, že to štěndo nemá nějakej záchvat (i to mě napadlo), ale snad ne a jeho "úprk" ve spánku je super!

Tady bych byla skoro na vážkách, ale asi opravdu akční sen.

3.11.2020 18:49
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Oběma mým psům se dost často něco zdá. U psa je to asi častější, tam bych řekla snad možná obden, že minimálně jednou během dne se mu něco zdá. Většinou k večeru, když ležíme na gauči a nebo když usínáme v posteli. Často ze spaní běhá, kňučí, vrčí nebo vydává různé zvuky. Někdy se u toho hýbe úplně celý. Většinou stačí promluvit nebo se ho dotknout a přestane. Fena to dělá taky, ale řekla bych, že ne tak často. Ale pamatuji si, jak se jí jednou něco zdálo a u toho měla pootevřené a oči a lítali jí.

Edit. : našla jsem videa.

3.11.2020 22:09
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

.

Přidejte reakci

Přidat smajlík