Rxd

XXX.XXX.68.89
Zdravím,
Je potřeba psy krmené výhradně syrovým masem, nějak častěji odčervovat než psy na granulích?
Děkuji, Renata.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já teď štěně odčervuju docela pravidelně. Dospělé psy jsem neodčervovala, nechala jsem pravidelně dělat koprologii a vždycky to bylo v poho.

Odčervuju cca co 3 měsíce a pěkně mě to štve. Jenže oni v hovnousech fakt ty červy mají.
napsal(a):
Odčervuju cca co 3 měsíce a pěkně mě to štve. Jenže oni v hovnousech fakt ty červy mají.
Fakt je tam mají takhle často? Já odčervuju cca po roce, už podruhý mě k tomu dohnaly článečky tasemnice psí na bobkách, ale fakt se po odčervení znova objevily až za rok a něco. Čímž netvrdím, že pokud já něco nevidím, že to tam není, ale zrovna ty "zrníčka rejže" registruju dost dobře.
Pinčová má dělané kopro a neměla tam nic.

napsal(a):
To není obvyklé. Že by ty bestie parazitární byly tak rezistentní?

Fakt to i mně přijde jako záhada, ale nejspíš to bude tím množství myší. Začala jsem to teď víc hlídat a nedovolím ani hrabání. Už tady začíná i mrznout, tak se to snad zlepší.
Jinak jsme taky dřív běžně odčervovali jednou za rok.

lesnížínka
napsal(a):
Pokud sem tam slupnou myš, nebo chytí blechu, mají tasemnice neustále dokola, stejně jako naše kočka
U venkovních koček jo, ale u psů... I když za poslední roky nepotkávám parazity ani u těch koček - jako že při pitvách. U psa nikdy (když nepočítám blechy nebo klíšťata). Asi jsou u nás zodpovědní majitelé a svá zvířata odčervují. Tím nechci říct, že se vy nestaráte - kdyby to tak vyznělo. Možná jenom náhoda.

napsal(a):
To není obvyklé. Že by ty bestie parazitární byly tak rezistentní?
spis nez rezistence je treba si neco precist o vyvojovych stadiich parazitu
odcervovak nefunguji veky, ale jen jednou v tu dobu, kdy se pouzije. uz druhy den se muze pes znovu nakazit
napsal(a):
Fakt to i mně přijde jako záhada, ale nejspíš to bude tím množství myší. Začala jsem to teď víc hlídat a nedovolím ani hrabání. Už tady začíná i mrznout, tak se to snad zlepší.
Jinak jsme taky dřív běžně odčervovali jednou za rok.
Tak ona ta tasemnice psů moc ničemu neškodí, krom toho, že vypadá hnusně ...viz bodlinka
https://zverolekarka.com/dipylidioza/

napsal(a):
odcervovak nefunguji veky, ale jen jednou v tu dobu, kdy se pouzije. uz druhy den se muze pes znovu nakazit
O vývojových stádiích něco vím. Ale stejně - viz výše - dospělé parazity ve střevě moc nepotkávám, až mě to kvůli studentům mrzí.

Stejně je to divné, i když pes jí myši a tak, tak každé 3 měsíce? A dává se mu pořád stejný prostředek?
Kdysi jsem viděla tasemnici u psa, kterého jsme vytáhli z hrozného smetiště, žil tam 7 měsíců a jedl kdo ví co, pak už nikdy,
můj kocour denně myši nosí, fuj včera jedné ukousl hlavu a zbytek mi donesl, pes taky skoro denně něco uloví..a nemají nic. Už jsem se jak blbá ptala veterinářky, jestli je to možné, že se nic neděje, když pes žere syrové maso a myši.. a prej jo, tak já nevim :-)
Třeba to je jako s klíšťáky, že na někoho jdou a na jiného ne?

napsal(a):
O vývojových stádiích něco vím. Ale stejně - viz výše - dospělé parazity ve střevě moc nepotkávám, až mě to kvůli studentům mrzí.
nepredpokladam, ze Sarah bude ochotna poskytnout ted hned studijni material :-D

napsal(a):
Stejně je to divné, i když pes jí myši a tak, tak každé 3 měsíce? A dává se mu pořád stejný prostředek?
Kdysi jsem viděla tasemnici u psa, kterého jsme vytáhli z hrozného smetiště, žil tam 7 měsíců a jedl kdo ví co, pak už nikdy,
můj kocour denně myši nosí, fuj včera jedné ukousl hlavu a zbytek mi donesl, pes taky skoro denně něco uloví..a nemají nic. Už jsem se jak blbá ptala veterinářky, jestli je to možné, že se nic neděje, když pes žere syrové maso a myši.. a prej jo, tak já nevim :-)
No právě. Přesně to jsem psala. Kdysi byly toulavé kočky jistotou, že při pitvě najdeme v tenkém střevu škrkavky, případně tasemnici. Poslední 3, 4 roky nic.

Terven
napsal(a):
To radíte veterináři?
jo.
a proc ne?
kdyby se ty cizopasnici objevovali hned po odcerveni - rezistence asi jo. ale ten interval odpovida, ze dospela dalsi davka. proc se to deje -netusim. a od toho je diskuze,ne? i s vetem
nekde jsem cetla, ze kdyz se odcervi, "uvolni se " dalsi jedinci do te doby zakukleni v organismu, neb cizopasnici si sveho hostitele nechteji zabit a aktivni populce v tele se nejak samokontroluje.
a na zakuklence odcerovaky nefunguji.
ale ze dospely pes/jine zvire - neni nikdy uplne " cisty." - coz dokazuje kazda brezost, ze...

A nechtělo by to teda něco lepšího, než jsou ty tablety ve zverimexu,
bodlinka má super tabulku a vysvětlení,
není tasemnice jako tasemnice.
Já akorát vím, že se má odčervit a po pár dnech znovu, proto asi to je furt dokola, že se to nedělá správnou látkou a včas,
no ale lovecký pes to bude mít asi těžké, složitější.

napsal(a):
jo.
a proc ne?
kdyby se ty cizopasnici objevovali hned po odcerveni - rezistence asi jo. ale ten interval odpovida, ze dospela dalsi davka. proc se to deje -netusim. a od toho je diskuze,ne? i s vetem
nekde jsem cetla, ze kdyz se odcervi, "uvolni se " dalsi jedinci do te doby zakukleni v organismu, neb cizopasnici si sveho hostitele nechteji zabit a aktivni populce v tele se nejak samokontroluje.
ale ze dospely pes/jine zvire - neni nikdy uplne " cisty." - coz dokazuje kazda brezost, ze...
Nevím, co je zakuklený jedinec, ale dnešní antiparazitika jsou už vesměs larvocidní, případně i ovocidní. Neboli likvidují všechna vývojová stadia. Že se může jedinec znovu nakazit, to samozřejmě ano. Ale znovu viz výše - osobní zkušenost z pitev koček a psů.

napsal(a):
Nevím, co je zakuklený jedinec, ale dnešní antiparazitika jsou už vesměs larvocidní, případně i ovocidní. Neboli likvidují všechna vývojová stadia. Že se může jedinec znovu nakazit, to samozřejmě ano. Ale znovu viz výše - osobní zkušenost z pitev koček a psů.
"Neboli likvidují všechna vývojová stadia"
ale jen ve strevech?
v jinych organech ne.

Pes na mase, celé jaro a podzim to tu hárá a degustuje každý cm. Pravidelně kopro a zatím čistý - skoro 6 let. Ze stravy to fakt nehrozí.

napsal(a):
jo.
a proc ne?
Nedospěje další várka, pes rozkousne další blechu. Nebo sežere další hovínko.

napsal(a):
"Neboli likvidují všechna vývojová stadia"
ale jen ve strevech?
v jinych organech ne.
Jde o to, jestli se bavíme o mezihostitelech nebo definitivních hostitelech. Parazité umí být rafinovaní.

"Já měla na mysli masožravce coby definitivní hostitele "
vsak ja taky.
ale ne vsechna vajicka, larvy u psa zustanou ve streve, ale putuji do jinych tkani, ne? u skrkavek urcite ne.
tasemnice se mi nechce hledat.

aha- uz jste upravila odpoved...

napsal(a):
"Já měla na mysli masožravce coby definitivní hostitele "
vsak ja taky.
ale ne vsechna vajicka, larvy u psa zustanou ve streve, ale putuji do jinych tkani, ne? u skrkavek urcite ne.
tasemnice se mi nechce hledat.
Asi si pořád nerozumíme. Larvy škrkavek migrují - ze střeva do jater, pak do plic a nakonec zpátky do střeva, kde dospějí. Samozřejmě, můžou cestou uvíznout, ale není to pro parazita výhodné, bo by se pak nerozmnožil. Tasemnice jsou zase jinou kapitolou. Tam záleží na typu hostitele.
napsal(a):
Je to přesně takhle. Odčervíte kočku, za 14 dní znovu, za tři dny chytne nevímco a za měsíc už jí lezou články ze zadku. Škrkavky nikdy, vždycky tasemnice. Pes žere myši, co kočka přinese, ale za těch 12let měl tasemnici jednou,myslím vloni to bylo. Jelikož se s ním mazlí malé děti, které mu jlidně strčí ručku i k zadku, tak jsem ho odčervila hned. Kočku jsem neodčervila, když jsme zachraňovali kocoura a ne, tasemnice není jen estetická. Ani nechtějte vidět, ja vypadala. Britka. Celá opelichaná, na krku a ocase jí vypadala srst, vypadala jak kočičí bezdomovec, když jí vylezla třetí víčka, už jsem odčervovala. A ne, nekupuju odčervavadla dokonce ani v lékárně, už mi vet říkal, že na tasemnice nefungují, střídáme pořád další a další, jen se obávám, že tolik jich ani nevyrobili. Vždycky odčervuju až vidím článek, ale jak jsem teď koukala do kalendáře, jsou to maximálně ty tři měsíce

napsal(a):
Koukám do očkováku a v roce 2018 jsme neodčervovali vůbec, pak 13.7.2019, 10.10.2019, 23.1.2020, 21.6.2020 a 22.10.2020. Takže to není úplně přesně co 3 měsíce pokaždé, ale i tak mně to přijde dost často. Odčervujeme Canivermem. Tak asi změním značku. Na kopro to ani nenosím, protože v trusu ty červy vidím. Z masa to určitě být nemůže, protože ho beru zamrazené a teprve potom rozmrazuju v lednici a vytáhnu ven cca 3 hodiny předtím, než jim ho dám. Takže si fakt myslím, že je to z hnusů, co se jim venku podařilo nenápadně sežrat.
Studijní materiál bohužel nedodám, protože teď jsou zrovna bez parazitů. :-)
Rxd

XXX.XXX.68.89
napsal(a):
Koukám do očkováku a v roce 2018 jsme neodčervovali vůbec, pak 13.7.2019, 10.10.2019, 23.1.2020, 21.6.2020 a 22.10.2020. Takže to není úplně přesně co 3 měsíce pokaždé, ale i tak mně to přijde dost často. Odčervujeme Canivermem. Tak asi změním značku. Na kopro to ani nenosím, protože v trusu ty červy vidím. Z masa to určitě být nemůže, protože ho beru zamrazené a teprve potom rozmrazuju v lednici a vytáhnu ven cca 3 hodiny předtím, než jim ho dám. Takže si fakt myslím, že je to z hnusů, co se jim venku podařilo nenápadně sežrat.
Zaujalo mě již v popisku jednoho e-shopu s barf komponenty. Proč je důležité rozmrazování masa v ledničce? Lidské jídlo, třeba kuře, rozmrazuji normálně při pokojové teplotě, večer hodím do dřezu, ráno zpracovávám. R.
Rxd
napsal(a):
Zaujalo mě již v popisku jednoho e-shopu s barf komponenty. Proč je důležité rozmrazování masa v ledničce? Lidské jídlo, třeba kuře, rozmrazuji normálně při pokojové teplotě, večer hodím do dřezu, ráno zpracovávám. R.
Ono by se to správně i pro lidi mělo rozmrazovat v ledničce. Je to kvůli pozvolnému zvyšování teploty- v ledničce se vám na tom tak rychle nepomnoží bakterie.
Já se přiznám, že to moc nehrotím. Dávku na ráno vyndavám večer a ta v ledničce je, ale tu večerní vyndavám někdy i jen 2 hodiny před krmením a to rozmrazuju na stole..

Rxd
napsal(a):
Jistě, dělám to stejně. Jenže maso pro lidi se tepelně zpracovává, pes to žere syrové. Proto asi tento doporučovaný postup.
napsal(a):
Jistě, dělám to stejně. Jenže maso pro lidi se tepelně zpracovává, pes to žere syrové. Proto asi tento doporučovaný postup.
Jenže pes není cimprlich a nějaká bakterie je mu u zadele. To by venku zdechnul hlady A taková liška, ta by nepřežila dávno, ta si pro mrtvého zajíce přišla za tři dny. V létě.

lesnížínka
napsal(a):
Jenže pes není cimprlich a nějaká bakterie je mu u zadele. To by venku zdechnul hlady A taková liška, ta by nepřežila dávno, ta si pro mrtvého zajíce přišla za tři dny. V létě.
Liška a pes domácí budou mít jiné obyvatelstvo střev, ta liška bude trénovanější, lepší výbava, ale na rozmrazování v lednici teda .. tak možná náhodou. Když něco potřebuji rychle, tak mikrovlnka.
A liška = tasemnice. To kdybyste tápala, odkud :-)
Ona si to zvířata nechávají zkazit schválně - přátelské bakterie, fermentace,
koníkové koblihy a neprané dršťky................a u nás to pes vylepšil srnčím, nejdřív se v tom vyválí, pak zjistí, že maskování zbytečné, protože je slušný pes a nic neuloví,
tak si kousne a smrdí a je zelený a nejde to umýt.
napsal(a):
Já to zkoušela dělat, jak se doporučuje. Ale přišlo mi, že bych se tím způsobem rozmraženýho masa nikdy nedočkala. I po 24 hodinách je to místy zmrzlý. Dělám to teda tak, že větší dávku vytáhnu, nechám povolit, kus uberu a nechám do večera - to je první porce. Zbytek už jak to povolí strčím do lednice a dám až další den.
Všechno ale v porušeném obalu a normálně při pokojovce. Dost jsem se zděsila u videí z vetamixu, kde opakovaně házeli celé ty šišky mletin, komplet zadělané, neporušené, do horké vody a jako návod na rozmražení udávali toto.

Atheira
napsal(a):
Já to zkoušela dělat, jak se doporučuje. Ale přišlo mi, že bych se tím způsobem rozmraženýho masa nikdy nedočkala. I po 24 hodinách je to místy zmrzlý. Dělám to teda tak, že větší dávku vytáhnu, nechám povolit, kus uberu a nechám do večera - to je první porce. Zbytek už jak to povolí strčím do lednice a dám až další den.
Všechno ale v porušeném obalu a normálně při pokojovce. Dost jsem se zděsila u videí z vetamixu, kde opakovaně házeli celé ty šišky mletin, komplet zadělané, neporušené, do horké vody a jako návod na rozmražení udávali toto.
Já mám v ledničce vždycky 3 šišky na rozmrazení dopředu. Nikdy vevnitř v té šišce, když to rozdělám, nic zmrzlýho není. Lednička je jen psí, nic pro nás lidi v ní není. Do horké vody to nedávám. Nevím no, ale mně osobně přijde blbý takhle vodou plýtvat. A mikrovlnku na rozmrazení nepoužívám, to se mně na maso nikdy neosvědčilo.

lesnížínka
napsal(a):
Ale pes si nemá venku co žrát, vždyť je to domácí zvíře, na rozdíl od lišky. Lišce běžně nosíme už nepoužitelnou zvěř na cvičení k noře, psovi bych to nedala.
napsal(a):
Ale pes si nemá venku co žrát, vždyť je to domácí zvíře, na rozdíl od lišky. Lišce běžně nosíme už nepoužitelnou zvěř na cvičení k noře, psovi bych to nedala.
Myslela jsem ty potulné psy někde v jižních krajích. Můj venku nikdy nic nežral. Teď, po té chemické kastraci je jak urvaný, snědl by všechno. Onehdá obcházíme tady okolí baráku, ne ani 100m od něj, pes najednou hlavu k zemi a něco tam ňufá. Já už jsem byla asi 20m od něj, ještě volám: co tam máš prosim tě...protože jsem přes to místo přešla. Když pořád nešel vrátila jsem se zpátky a snažila jsem se ve tmě zjistit, co to má, protože u něj už jsem slyšela chroupání. Byla to kostra ze srny, hrudník, jako by obraná žebra. Nebylo poznat, jestli je to práce zvěře či lidí. Tak jsem ho odtud hnala pryč...jako by neměl doma dost masa a kostí Ještě dva roky zpátky, tohle obcházel širokým obloukem, k žádné mrtvole se ani nepřiblížil

napsal(a):
Neměňte jen značku, ptejte se na účinnou látku.

napsal(a):
Neměňte jen značku, ptejte se na účinnou látku.
Jako že bych teď raději měla použít jinou? Musím se teda kouknout, co všechno na odčervování existuje, já to vždycky kupuju v lékárně v eshopu.
napsal(a):
Já mám v ledničce vždycky 3 šišky na rozmrazení dopředu. Nikdy vevnitř v té šišce, když to rozdělám, nic zmrzlýho není. Lednička je jen psí, nic pro nás lidi v ní není. Do horké vody to nedávám. Nevím no, ale mně osobně přijde blbý takhle vodou plýtvat. A mikrovlnku na rozmrazení nepoužívám, to se mně na maso nikdy neosvědčilo.
Já mám teda úplně stejný problém jako Atheira
Když to dám celé do lednice, tak to mám zmrzlé ještě druhý den. A salám ten vůbec, ten mi přijde že rozmrzává ještě dýl. Taky asi záleží na tom, jak moc mrazí mrazák?
Takže já to vyndám, nechám povolit - oberu ty povolené kusy na jednu dávku a zbytek trochu jako rozdělím na menší části a to už dám do lednice. Většinou to vyndávám jen chvilku před krmením (protože dřív si nevzpomenu ), takže to pak zalejvám horkou vodou a nebo dávám teplou přílohu a promíchám.
Mikrovlnku používám jen v nouzi největší, ale občas jo.
Co se odčervení týče - přiznám se, že si nikam nezapisuji, kdy jsem odčervovala, ale je to maximálně dvakrát do roka. Protože tablety na odčervení beru vždy při očkování jednoho psa a pak při očkování druhého psa. Nikdy jsem v trusu psů žádné červy neviděla.

marcelaamax
napsal(a):
Já mám teda úplně stejný problém jako Atheira
Když to dám celé do lednice, tak to mám zmrzlé ještě druhý den. A salám ten vůbec, ten mi přijde že rozmrzává ještě dýl. Taky asi záleží na tom, jak moc mrazí mrazák?
Takže já to vyndám, nechám povolit - oberu ty povolené kusy na jednu dávku a zbytek trochu jako rozdělím na menší části a to už dám do lednice. Většinou to vyndávám jen chvilku před krmením (protože dřív si nevzpomenu ), takže to pak zalejvám horkou vodou a nebo dávám teplou přílohu a promíchám.
Mikrovlnku používám jen v nouzi největší, ale občas jo.
Co se odčervení týče - přiznám se, že si nikam nezapisuji, kdy jsem odčervovala, ale je to maximálně dvakrát do roka. Protože tablety na odčervení beru vždy při očkování jednoho psa a pak při očkování druhého psa. Nikdy jsem v trusu psů žádné červy neviděla.
Já vždycky beru maso na dva týdny a jestli je někdy problém, tak jedině ten první den, když to přivezou a já na druhý den už v lednici nic nemám. To musím to šišku nechat venku. Tak jasně, člověk to musí vychytat, taky mně to chvíli trvalo, ale teď po skoro roce už je to v pohodě, už je to rutina.
To odčervování si já právě zapisuju, protože už si prd pamatuju, tak abych měla přehled. :-)
napsal(a):
Já vždycky beru maso na dva týdny a jestli je někdy problém, tak jedině ten první den, když to přivezou a já na druhý den už v lednici nic nemám. To musím to šišku nechat venku. Tak jasně, člověk to musí vychytat, taky mně to chvíli trvalo, ale teď po skoro roce už je to v pohodě, už je to rutina.
To odčervování si já právě zapisuju, protože už si prd pamatuju, tak abych měla přehled. :-)
Jo, taky jsem vychytávala, jenže prostě abych to mohla nechat rozmrznout v lednici, tak bych to musela vyndávat tak dva dny dopředu. Takže mě víc vyhovuje to nechat venku, odloupat to povolené a teprve zbytek dát do lednice .
Naposledy mi dovezli nové maso z Do psí misky - nevím, jestli je to u nich běžné, ale maso už bylo povolené, to se mi u Vetamixu nikdy nestalo. Myslela jsem, že mají taky mrazírenský vůz, ale asi ne. A nebo měli nějaké komplikace, protože i přijeli o 2 hodiny déle, než měli.
marcelaamax
napsal(a):
Jo, taky jsem vychytávala, jenže prostě abych to mohla nechat rozmrznout v lednici, tak bych to musela vyndávat tak dva dny dopředu. Takže mě víc vyhovuje to nechat venku, odloupat to povolené a teprve zbytek dát do lednice .
Naposledy mi dovezli nové maso z Do psí misky - nevím, jestli je to u nich běžné, ale maso už bylo povolené, to se mi u Vetamixu nikdy nestalo. Myslela jsem, že mají taky mrazírenský vůz, ale asi ne. A nebo měli nějaké komplikace, protože i přijeli o 2 hodiny déle, než měli.
Do psí misky přímo uvádí na webu, že když přijde maso "povolené" není to tím, že by bylo zmražené a povolilo cestou, ale tím, že ještě zmrznout nestihlo. Že je dobalené ten samý den, co vozí a prostě se to zmrazit ještě nestačilo.
Aspoň takhle jsem to u nich četla, když jsem hledala nějaký jiný dovoz než kde jsem brala.

marcelaamax
napsal(a):
Však jo, dva dny dopředu, to souhlasí. Nic se tomu nestane.
Do psí misky neznám, tam jsem nikdy nebrala.

marcelaamax
napsal(a):
Taky beru občas z Do psí misky, vždycky mi maso přivezli v mrazícím autě, nikdy ne v normálním, takže asi měli nějakou poruchu.
napsal(a):
Však jo, dva dny dopředu, to souhlasí. Nic se tomu nestane.
Do psí misky neznám, tam jsem nikdy nebrala.
Jo to já věřím, že se tomu nic nestane. Jen mě to prostě vyhovuje vyndávat po jednom nebo dvou balíkách (když jsou menší), prostě když dokrmím poslední maso, tak teprve vyndám další.. A i tak mám někdy problém s tím, že když jedno maso už zdělám, tak zapomenu vyndat další. Kdybych to měla vyndávat rovnou dva dny předem, když ještě maso mají, tak to pro mě bude ještě těžší, znám se. Na tohle jsem hrozná .
Jinak z Do psí misky jsem objednávala dvakrát, poprvé to maso bylo úplně zmrzlé, teď povolené. Tak nevím, čím to bylo. Buď teda nestihlo zmrznout, jak tu někdo psal a nebo měli nějaký problém.

marcelaamax
napsal(a):
Jo to já věřím, že se tomu nic nestane. Jen mě to prostě vyhovuje vyndávat po jednom nebo dvou balíkách (když jsou menší), prostě když dokrmím poslední maso, tak teprve vyndám další.. A i tak mám někdy problém s tím, že když jedno maso už zdělám, tak zapomenu vyndat další. Kdybych to měla vyndávat rovnou dva dny předem, když ještě maso mají, tak to pro mě bude ještě těžší, znám se. Na tohle jsem hrozná .
Jinak z Do psí misky jsem objednávala dvakrát, poprvé to maso bylo úplně zmrzlé, teď povolené. Tak nevím, čím to bylo. Buď teda nestihlo zmrznout, jak tu někdo psal a nebo měli nějaký problém.
Chápu, u nás to hlídá páník. :-)

Jako vím, že by se maso mělo rozmrazovat v lednici, ale....pokud dám večer maso z mrazáku do lednice (mám kilovky), tak ráno je ještě zmrzlé...resp je tak nějak v "povoleném stavu".
Takže večer vyndám normálně na linku a ráno zpracovávám.
Zrovna dneska hovězí droby byly i tak uprostřed ne úplně rozmrazené...takže půlka Gině zpět do lednice a půlka uvařit Jackovi.
Pro nás lidi taky vyndám maso večer ven a ráno ho uvařím.
Nevím, jak hodně může být maso rozmrazené při pokojové teplotě škodlivé...Gina ho konzumuje syrové a zatím žádný problém nepozoruju.

napsal(a):
Jako vím, že by se maso mělo rozmrazovat v lednici, ale....pokud dám večer maso z mrazáku do lednice (mám kilovky), tak ráno je ještě zmrzlé...resp je tak nějak v "povoleném stavu".
Takže večer vyndám normálně na linku a ráno zpracovávám.
Zrovna dneska hovězí droby byly i tak uprostřed ne úplně rozmrazené...takže půlka Gině zpět do lednice a půlka uvařit Jackovi.
Pro nás lidi taky vyndám maso večer ven a ráno ho uvařím.
Nevím, jak hodně může být maso rozmrazené při pokojové teplotě škodlivé...Gina ho konzumuje syrové a zatím žádný problém nepozoruju.
Já myslím, že pokud je venku od večera do rána, nic tomu být nemůže. V té ledničce to mám na rozmrazení cca 3 dny dopředu. Ale je to pořád v tom igelitu.
Jako fakt si myslím, že žádný parazity z toho chlupáči mít nemůžou, nemají se tam jak dostat. Moji to mají z myší, jasná věc, nebo z různýho sajrajtu sežranýho venku. Prostě musím mít oči na stopkách. Teď už venčím o jednoho psa míň, tak se to líp uhlídá.

napsal(a):
Jako že bych teď raději měla použít jinou? Musím se teda kouknout, co všechno na odčervování existuje, já to vždycky kupuju v lékárně v eshopu.
Ano. Obchodní název může být různý, účinná látka stejná. Konzultujte s někým znalým (to já úplně nejsem.