K258

XXX.XXX.150.21
Vzala jsem k sobě zanedbávaného psíka, nejspíš kříženec maltézáka. Problém je, že se nenechá ani česat, ani stříhat a pokaždé ho někdo musí držet, což není ideální, nejraději bych byla, aby z toho neměl strach. Ale jak mu mám vysvětlit, že není třeba se bát?
Děkuji za každou radu.
Jako se štěňátkem. Vemu si nůžky, držím je v ruce, jen tak mimochodem je nechám psíkovi očichat, zatím, co ho hladím a hraju si s ním. Až to vydrží bez toho, aby zdrhnul hned, jak nůžky uvidí, je další krok ustříhnout při hlazení kousek srsti s proslovem třeba: tady trošku zastříhneme pacinku, jéé, ta je teď hezká, vidíš, takové chloupečky sme ustříhnuli, no ty jsi krásný hodný chlapeček...a dobrůtokovat. Podmínka tedy je, že už u toho nezačne hned vyvádět, musí se k tomu přikročit s klidem, jako by se vůbec nic nedělo a byla to naprosto běžná věc. Pokud doteď psa 4drželi a stříhali ho doslova pod násilím, bude to těžký proces a od vás to bude vyžadovat velkou trpělivost.
K258

XXX.XXX.150.21
Já to dělám tak, že držím v ruce mlsku a zatím co se snaží dopracovat k té mlsce, tak ho stříhám. A takhle ho u toho stále krmím a chválím. Akorát je u toho stále dost nervózní. Předchozí majitel ho stříhal tak, že z toho měl i ranky, takže se mu vůbec nedivím, ale vzhledem k tomu, že má dost cuchací srst, tak ho stříhat musím často, tak se snažím vymyslet jak mu vysvětlit, že já ho takhle trápit nebudu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

No... - mam zkusenost.
Ale u mne slo o uplne moc prima starickou fenu, ktere panicka odesla do LDNky.
Fenecka byla v tu chvili "sama" a prisla k nam...
Na tele mela spoustu bradavic (melanomu) a jit s ni do "salonu" by byl risk...
Strihali jsme sami doma.
Ale to az pote, kdyz nas fenecka zacala mit rada... Zacala nam verit.
Strihani, cisteni zoubku i usi predchazel proste cas seznamovani....
neverend

XXX.XXX.213.247
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
No... - mam zkusenost.
Ale u mne slo o uplne moc prima starickou fenu, ktere panicka odesla do LDNky.
Fenecka byla v tu chvili "sama" a prisla k nam...
Na tele mela spoustu bradavic (melanomu) a jit s ni do "salonu" by byl risk...
Strihali jsme sami doma.
Ale to az pote, kdyz nas fenecka zacala mit rada... Zacala nam verit.
Strihani, cisteni zoubku i usi predchazel proste cas seznamovani....
Přesně na tohle jsem se chtěl tazatelky zeptat jako první. Jak dlouho je u ní.🙂