Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

BáraK

6.11.2020 20:10
BáraK

XXX.XXX.168.141

Dobrý den,
máme osmimesicniho křížence labradora, pitbula a českého horského psa. Od malicka dostává granule carnilove large puppy salmon and turkey. Problém je, ze vždycky hodně prděl, ale my to prisuzovali tomu, ze si zvyká a ze to přejde. Granule mu moc chutnají, muže se po nich utlouct a stolici má většinou normální.
Doporučili byste prosím nejake granule, podobně kvalitní, které by ho tolik nenadymaly a nesmrdel by tolik?
Žádný problém s proteiny, alergie atd nemá, byl testován u veterináře.

Díky moc za všechny rady a zkušenosti.

6.11.2020 21:12
lupus4

XXX.XXX.205.61

prej "lepší Brit"

dehydrovaný losos (25%), dehydrovaný krocan (20%), žlutý hrách (20%), kuřecí tuk (chráněno tokoferoly 10%), kachní moučka (5%), lososový protein (5%), kuřecí játra (3%), jablka (3%), lososový olej (2%), mrkev (1%), lněné semínko (1%), cizrna (1%), hydrolyzované skořápky korýšů (zdroj glukosaminu, 0,05%), extrakt z chrupavek (zdroj chondroitinu, 0,03%), pivovarské kvasnice (zdroj mannan-oligosacharidů, 0,015%), kořen z čekanky (zdroj frukto-oligosacharidů, 0,01%), juka schidigera (0,01%), mořská řasa (0,01%), psyllium (0,01%), tymián (0,01%), rozmarýn (0,01%), oregano (0,01%), brusinky (0,0008%), borůvky (0,0008%), maliny (0,0008%).

celých 45% složení tvoří moučka z lososů a krocaního masa pak , žlutý hrách (20%), kuřecí tuk (chráněno tokoferoly 10%), kachní moučka (5%)

se divím, že do toho "výčtu" nezahrnuli i tu "kachní pařátovku" mohli bejt na "pěknejch" 50 % mouček
sranda jsou i ty maliny a borůvky přepočtěte si to, kolik jich máte v kile či tuně ,fakt "úžasný" množství , to každá granulka musí být tak zdravá

tak po tomhle humusu bych asi nejen "prděl" pročpak asi tahle fabrika zasmraďuje polovinu Phy 5, že by vůně z těch "suprčerstvejch a zdravejch" mouček ? bílkoviny doháněný "hrachem"
Kdy už lidem konečně dojde, že na grancle se zpracovává opravdu jen odpad, co nejde zpeněžit jinak ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.11.2020 23:02

Jj, když jedu do Rudné pro sušenou přílohu, tak je to jako kafilerka, když je dobrý vítr. Takže zavřít okénka, větrání na vnitřní okruh. Jestli chce zadavatelka nutně jídlo bez komplikací, tak bych zvážila aspoň to sušené. Kámoš jezevec nárazově velmi vážné průjmy s krví, neustále na keksové dietě. Normální stravy se báli. Přešel na kompletní sušenou směs, jásavě normálně tráví i bobkuje. A tancuje pod miskou celou dobu, co po zalití bobtná.

6.11.2020 23:44

Lupus Optimista :-) ani 0,0000008 borůvek tam být nemusí, oni nemají povinnost psát přesná čísla :-)

Nemáte fotografii toho bojového tažného labradora?
Místo luštěnin dejte obilí nebo brambory, jinou značku; jiné zpracování,
nebo sušené jídlo nebo vařené....

BáraK

7.11.2020 09:03
BáraK

XXX.XXX.168.141

Foto mám😁 nemáte tedy konkrétní tip na dobré a kvalitní granule? Měli jsme za to, ze carnilove nejsou špatné, naše chyba.
Chceme pro nej samozřejmě to nejlepší, jako každý majitel. Bohužel barf je pro nás neudržitelný, proto se ptám přímo na granule, ještě jednou díky

7.11.2020 09:05

Proč neudržitelný? Nechápu.

7.11.2020 09:53

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Proč neudržitelný? Nechápu.

Já taky ne. Co znamená neudržitelný barf?

7.11.2020 10:24

Barf - krmení zbytky - je právě jediná udržitelná strava. A ještě moderní. Udržitelná móda, udržitelné boty, udržitelné zemědělství..
Víte co to je za díry v atmosféře kvůli výrobě granulí?
Ale ten pes je fakt pěknej!

https://www.google.com/search?q=nad%C3%BDm%C3%A1n%C3%AD+granule+ifauna&oq=nad%C3%BDm%C3%A1n%C3%AD+granule+ifauna&aqs=chrome..69i57.6584j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

7.11.2020 10:33
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Já taky ne. Co znamená neudržitelný barf?

Tak já třeba chápu, že si někdo v bytě nechce dělat svinčík a kontaminovat to tam masem pro psy - velkeho psa krmit masem od řezníka dost leze do peněz, a mít třeba Vetamix v ledničce pro lidi bych nesnesla.
Já jsem v bytě krmila kvalitní masové konzervy + přílohu, a když bylo v obchodě neco v akci, a nebyl to hnus, tak syrové.

Jinak našim psům Carnilove nevadí, ale myslím, že cena x kvalita neodpovídá.

7.11.2020 10:43

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Tak já třeba chápu, že si někdo v bytě nechce dělat svinčík a kontaminovat to tam masem pro psy - velkeho psa krmit masem od řezníka dost leze do peněz, a mít třeba Vetamix v ledničce pro lidi bych nesnesla.
Já jsem v bytě krmila kvalitní masové konzervy + přílohu, a když bylo v obchodě neco v akci, a nebyl to hnus, tak syrové.

V bytě to asi opravdu není to pravé ořechové. Mně se vždycky vybaví kamarádka - pravda, je to víc než 30 let zpátky (granule tenkrát nebyly), bydlela s manželem v domku na vesnici a měli smečku haskounů (8 kousků). Ve sklepě jeden velký mrazák jen pro ně.

7.11.2020 10:49
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

V bytě to asi opravdu není to pravé ořechové. Mně se vždycky vybaví kamarádka - pravda, je to víc než 30 let zpátky (granule tenkrát nebyly), bydlela s manželem v domku na vesnici a měli smečku haskounů (8 kousků). Ve sklepě jeden velký mrazák jen pro ně.

My to máme taky tak - psí mrazák ve sklepě, a extra přípravnu krmení.

BáraK

7.11.2020 11:34
BáraK

XXX.XXX.31.58

Myslela jsem to přesně takhle.. proste to není v našich možnostech. Víme prave, ze carnilove hodně lidem vyhovuje, ale musíme najít tedy nějakou alternativu. Proto se ptám tady, je tu hodně lidi a proto hodně zkušenosti (určitě víc než máme my).

7.11.2020 11:43
GAELLE

XXX.XXX.66.235

granule Yoggies jsou lisované za studena. vyzkoušejte

7.11.2020 14:03
elisak

XXX.XXX.194.232

Inspektor Pišišvor napsal(a):

Jestli muzu tak se se trosku pricpu. Da se dlouhodobe drzet pes na masovych konzervach s nejakou prilohou? A co vsechno se da davat za prilohy?
Mam vybiravyho nezravku. Po uraze, kdyz jsem do psa potrebovala neco dostat, jsme skoncili na masovych konzervach od Falca s troskou ryze. Momentalne ochotne zere jen ty s kurecim. Do hovezi konzervy mu musim pridat aspon trosku z kureci konzervy, jinak to nechce. Kdyz mu do toho dam par granuli, tak v kureci neco sezere, zbytek dokonale ocisti. Kdyz mu granule dam do hovezi konzervy s kuretem tak pri 2. granuli znechucene odchazi.

Zkousela jsem i suseny barf, ten nechtel ani primichany v konzerve.
Syrovy maso si vezme jen kureci a to jeste jen trosku. Takze moc nemam odvahu zkouset barf, na ktery bych musela nejdriv koupit mrazak, do naseho se uz z masem pro psa nevejdu. Bala bych se ze mi to nakonec taky zrat nebude.

7.11.2020 14:46
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

elisak napsal(a):
Jestli muzu tak se se trosku pricpu. Da se dlouhodobe drzet pes na masovych konzervach s nejakou prilohou? A co vsechno se da davat za prilohy?
Mam vybiravyho nezravku. Po uraze, kdyz jsem do psa potrebovala neco dostat, jsme skoncili na masovych konzervach od Falca s troskou ryze. Momentalne ochotne zere jen ty s kurecim. Do hovezi konzervy mu musim pridat aspon trosku z kureci konzervy, jinak to nechce. Kdyz mu do toho dam par granuli, tak v kureci neco sezere, zbytek dokonale ocisti. Kdyz mu granule dam do hovezi konzervy s kuretem tak pri 2. granuli znechucene odchazi.

Zkousela jsem i suseny barf, ten nechtel ani primichany v konzerve.
Syrovy maso si vezme jen kureci a to jeste jen trosku. Takze moc nemam odvahu zkouset barf, na ktery bych musela nejdriv koupit mrazak, do naseho se uz z masem pro psa nevejdu. Bala bych se ze mi to nakonec taky zrat nebude.

Já to tehdy moc neřešila - pes byl žravej, takže dostával různé druhy od Falca, k tomu vločky, rýži, nebo těstoviny a nějakou zeleninu + nějaký kuřecí křídlo atd.

Přidejte reakci

Přidat smajlík