Otázka převáželi jste někdy štěně autobusem či vlakem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Jákakal

7.11.2020 11:10
Jákakal

XXX.XXX.16.55

Otázka převáželi jste někdy štěně autobusem či vlakem. Moje sestra se se mnou hádá tak jí to chci vyvrátit a ještě když jedete vlakem či budem musí se za štěně platit pokud se nepletu že ano?

7.11.2020 11:28
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Jákakal napsal(a):
Otázka převáželi jste někdy štěně autobusem či vlakem. Moje sestra se se mnou hádá tak jí to chci vyvrátit a ještě když jedete vlakem či budem musí se za štěně platit pokud se nepletu že ano?

Dřív jsem tak jezdila běžně, i z Brna do Prahy, teď je taky občas vezmu MHD. Ano, za psa se platí poloviční jízdné.

7.11.2020 11:47
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Brali jsme psa do vlaku i do busu. Všude jsme za něj platili. Plus povinnost mít náhubek. Může se i stát pokud je v busu již pes že vás nevezmou. Stalo se mi to jednou.

Jákakal

7.11.2020 11:55
Jákakal

XXX.XXX.16.55

A to nemusí bejt to štěně v peřepravce?

7.11.2020 11:59
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Jákakal napsal(a):
A to nemusí bejt to štěně v peřepravce?

Ne

7.11.2020 12:00
Atheira

XXX.XXX.209.8

Když je štěně v uzavřené přepravce, je jeho převoz zdarma.
Pokud ho máte pouze na vodítku, kupuje se přímo jízdenka určená pro převoz psa. Pes má být na vodítku a s náhubkem. Avšak jestli jde o převoz dvouměsíčního štěněte do nového domova, neměl by náhubek představovat zas až takový problém. Taky jsem si takhle odvážela štěně na klíně a košík samozřejmě tehdy nikdy nevidělo.

7.11.2020 12:02
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Atheira napsal(a):
Když je štěně v uzavřené přepravce, je jeho převoz zdarma.
Pokud ho máte pouze na vodítku, kupuje se přímo jízdenka určená pro převoz psa. Pes má být na vodítku a s náhubkem. Avšak jestli jde o převoz dvouměsíčního štěněte do nového domova, neměl by náhubek představovat zas až takový problém. Taky jsem si takhle odvážela štěně na klíně a košík samozřejmě tehdy nikdy nevidělo.

Podle přepravního řadu musí být pes buď v uzavřené přepravce ne mít vodítko a koš - v tomto žádná výjimka na to, jestli je to štěně neexistuje.

7.11.2020 12:08
Atheira

XXX.XXX.209.8

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Podle přepravního řadu musí být pes buď v uzavřené přepravce ne mít vodítko a koš - v tomto žádná výjimka na to, jestli je to štěně neexistuje.

Jsem se v tom ztratila, to ne je nebo, že ano?

Já neříkám, že je to tak podle přepravního řádu, ale, že u dvouměsíčního štěněte, když ho potřebujete převézt, se snad nikdo nepodělá, když ten koš mít nebude. Není to navádění k tomu, přepravovat psa bez koše obecně nebo tvrzení, že jsou ohledně toho nějaké výjimky.

7.11.2020 12:11
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Atheira napsal(a):

Já neříkám, že je to tak podle přepravního řádu, ale, že u dvouměsíčního štěněte, když ho potřebujete převézt, se snad nikdo nepodělá, když ten koš mít nebude. Není to navádění k tomu, přepravovat psa bez koše obecně nebo tvrzení, že jsou ohledně toho nějaké výjimky.

Má tam být NEBO, někam se mi to bo zatoulalo😇

7.11.2020 12:13
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Atheira napsal(a):

Nepodělá, ale když Vás řidič vyhodí, tak čekáte na další bus, a riskujete znova totéž

7.11.2020 12:14
Atheira

XXX.XXX.209.8

Nepodělá, ale když Vás řidič vyhodí, tak čekáte na další bus, a riskujete znova totéž

To samozřejmě ano.

7.11.2020 12:15
MajkaP

XXX.XXX.2.139

V pražské MHD jede pes zdarma, ne? Jen teda samozřejmě musí mít koš a nebo být v schránce.....

7.11.2020 12:35
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.241

Dřív jsem tak jezdila běžně, i z Brna do Prahy, teď je taky občas vezmu MHD. Ano, za psa se platí poloviční jízdné.

V MHD v Praze už nějaký pátek jede pes zdarma, pokud má tedy lístek nebo lítačku majitel psa. Pes na vodítku musí mít náhubek.

Přidejte reakci

Přidat smajlík