Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.11.2020 20:28

Zakládám nové téma, protože jsem nic uspokojivého k této problematice nenašla.

Jak to máte ohledně psů pořešené s partnerem (rodiči, dětmi)?
Poslouchá pes všechny stejně, nebo má hlavního páníčka a ..."zbytek"?
Jak pes vnímá rozdílný přístup při výchově od dalších členů rodiny? Nebo dokážete doma udržet ideál, že všichni dělají všechno stejně?

Nám se to dlouhodobě nedaří. U předešlých psů to až takový problém nebyl, bígloid je na výchovu náročnější a těch rozdílů v přístupu nepokrytě využívá (a pak, že jsou bíglové hloupí, náš je chytej až moc). Jinak se chová na procházce se mnou, případně se mnou a nejmladší dcerou, jiné je to, když vyrazíme celá rodina... a naprostá katastrofa, když s ním jde manžel. To potom napravuji psa další 2 vycházky.
Už jsem z toho na prášky, vím, že se manžel snaží (chvíli, pak to vzdá, když nevidí efekt). Hlavní potíž je v tom, že nějak nedokáže psa "číst". Nepředvídá, nerozumí, jedná podle rad jen mechanicky, většinou se zpožděním. Pak si stěžuje, že pes neposlouchá.

Řešili/řešíte to někdo? Jak?

7.11.2020 20:48

Řeším to tak, že všichni kromě mě chodí se psem na flexině a tím pádem po něm nemusejí nic chtít. Ale mám to jednoduché, jsme na psa jen dva a pes byl původně můj, čímž také od začátku byl a je psem jednoho pána (resp. paní), ačkoliv ostatní lidi miluje.

7.11.2020 21:10

U nás přístup rodiny je následující...já si pořizuju psa, já vychovávám...
Každý člen rodiny ke psu následně přistupuje jinak....já nechci, aby na mě pes při vítání skákal, tak mám psy naučený, že se neskáče, naopak syn si je naučil, aby na něj skákali, protože to tak jemu vyhovuje.

Jinak Sára byla mistr v manipulaci mužských členů rodiny a moc dobře věděla, že když se jim nacpe do náruče a nahodí ten svůj roztomiloučkej kukuč dá hudlánka, tak jí projde i vražda.....jenže u mě je situace jiná...když zavelím "na místo" a ta potvora se utíkala schovat za páníčka a páníček říká "neboj, já tě nedám, to víš že tady můžeš zůstat"...tak jsem se nezlobila, ale naopak jsem na tu svojí holku byla pyšná, jak jí to jde.

Co se toho chození ven týče, tak uvedu jen ovčandu, protože s ostatními psy chodím sama.
Ovčanda stopro spolehlivá, bez vodítka klidně kdykoliv kamkoliv...se mnou, když si jí manželovo rodiče vzali na houby, tak jí pouštěli až v lese a pokud s ní šla tchyně sama, tak jí nepouštěla z vodítka vůbec.

Jo pak vlastně ještě dcera chodila s ber-berkou dokud na ní měla fyzicky...tam šlo o to, že fena jí sice milovala, ale dvanáctiletá holka pro ní nebyla autorita.

Nicméně nikdy se mi nestalo, že by s mým psem chodil někdo jiný a to se třeba stalo několik dnů po sobě a abych ho já následně musela srovnávat do latě....

Takže u nás...já dávám základ, nastavuju pravidla na nějaký fungování a naučím si psa, co potřebuju na nějakou provozní poslušnost....ostatní členové rodiny??...jaký si to udělaj takový to maj.....rozhodně nejsme rodina, že bychom si sedli a dohodli se, že to budeme dělat všichni stejně....jenom třeba já zavelim "když přijdete dom, tak si psů všímejte pouze, když budou mít všechny čtyři packy na zemi" a pod.
Prostě si dohodneme věci, přes které vlak nejede a zbytek......

7.11.2020 21:39
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

U nás přesně jako u Keriton - pokud jde se psama někdo jiný, tak po jednom a na flexině, aby po něm nemusel nic chtít, a nic řešit (zkrátka taková "paní na vyvenčení")

7.11.2020 21:45

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Řeším to tak, že všichni kromě mě chodí se psem na flexině a tím pádem po něm nemusejí nic chtít. Ale mám to jednoduché, jsme na psa jen dva a pes byl původně můj, čímž také od začátku byl a je psem jednoho pána (resp. paní), ačkoliv ostatní lidi miluje.

Šla jsem na to podobně, koupila 8m flexinu a sama jsem brala psa na vodítko nebo stopovačku. Jenže ta anarchie na flexině došla až k lovení cyklistů a bafání na lidi, a to už trpět nelze ani ve volnějším režimu. Dokonce to měl pes spojené nejen a páníčkem, ale i s tou flexinou, takže ho teď na flexi vodím střídavě i já, aby věděl, že poslouchat musí na obojím.

7.11.2020 21:48

Jak casto vlastne vencite vy a jak casto zbytek rodiny?
Me to pripada, ze se to zastupne venceni deje docela casto - a to proste nemaka u stenete.

Nejdrive musi jeden psa (do)vychovat a az pak muzou casteji vencit i jini.

7.11.2020 21:53
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Me to pripada, ze se to zastupne venceni deje docela casto - a to proste nemaka u stenete.

Jj, tohle je pravda - u nás venčí někdo jiný tak 1-2x do měsíce, takže psi nestihnou zvlčet (a dacani jezdí všude se mnou, takže je nikdo jiný nevenčí).

Ir.ma bude asi v jiné situaci.

7.11.2020 22:07

Teď je to tak, že čistě jen já sama + pes chodíme tak na půlku procházek, pak jdeme někdy celá rodina a tak z 1/3 chodí manžel (protože chce, musela bych mu to vysloveně zakazovat ).

Ale na jaře jsem byla nemocná a následně ještě 14 dní v karanténě, takže tam vlastně vznikl problém, protože skoro měsíc chodil pes ven jenom s manželem. Já jsem s ním sice cvičila doma a venku na zahradě, to ale procházky úplně nenahradilo. A pak jsem byla párkrát na týden za mamkou, to se pes vždycky zhoršil, ale v té době to nešlo jinak (umřel táta).

Takže máte pravdu, v tomto to zřejmě vězí. A teď jak z toho ven.

7.11.2020 22:10

Z hlediska většího množství lidí "ve smečce" můžu uvést příklad svéhlavého ostrého jezevčíka, kterého naši pořídili v mých 12ti letech. Věnovala jsem se mu já, měla slušnou autoritu a poslouchal mě. Pak ještě respektoval tátu a jakžtakž bratra. Mámu měl ohledně povelů celkem na háku. Žádné jasně dané know-how ohledně povelů a výchovy jsme neměli. Odlišný přístup zbytku rodiny ho nijak nepoznamenal, mně poslouchal pořád stejně. Bez vodítka jsem s ním stejně chodila jako jediná, měla jsem ho srovnaného na sto pro. U aktuálního psa je to složitější, ale i tak se nestalo, že by okamžitě nepřepnul z volnějšího režimu do mého.

8.11.2020 00:56

Můj pes miluje všechny členy rodiny, ale přesto bych o něm řekla, že je pes jednoho pána. Pokud mu někdo v mé přítomnosti dá nějaký povel, tak se dívá na mě, co já na to. V mé nepřítomnosti funguje dle pravidel, která si s ním daný člověk vytvořil (což ve většině případů bohužel zavání anarchií).

Ve společné domácnosti máme poměrně podobná očekávání, takže nemusím dodržování pravidel nijak zvlášť vymáhat. A když už na to náhodou občas dojde, tak všichni (včetně psa) respektují, že já mám poslední slovo.

8.11.2020 07:13
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Můj pes miluje všechny členy rodiny, ale přesto bych o něm řekla, že je pes jednoho pána. Pokud mu někdo v mé přítomnosti dá nějaký povel, tak se dívá na mě, co já na to. V mé nepřítomnosti funguje dle pravidel, která si s ním daný člověk vytvořil (což ve většině případů bohužel zavání anarchií).

Ve společné domácnosti máme poměrně podobná očekávání, takže nemusím dodržování pravidel nijak zvlášť vymáhat. A když už na to náhodou občas dojde, tak všichni (včetně psa) respektují, že já mám poslední slovo.

Tak nějak stejně, ale jako u irmy - když šel se psem muž, což byla fakt vyjímečná situace někdy...tak mu dovolí x věcí, co já ne a já jsem to pak musela napravovat(nečůráme na domy a auta, nezdrháme přes náhon..)ale na druhou stranu, jsem zase až tak frflat nemohla, protože by se na mě příště vybodnul, aby se psem šel Prostě já vychovávám, on jen rozmazluje stejně, jak to má hodně lidí u dětí.

8.11.2020 08:33

Takže máte pravdu, v tomto to zřejmě vězí. A teď jak z toho ven

pustit se znovu do vychovy a smirit se s tim, ze to cele potrva dele a panecek to bude porad trosku kazit
Brat to jako normalni vyvoj - ne jako vase selhaní ve vychove.
protoze tak to proste bude. a - ono se zase tolik nedeje.

mate spolecenskeho rodinneho psa, nikoho a nic neohrozujete -uhlidate si ho. bude to trosku neprijemne delsi dobu pro vasi rodinu - ale i o tom to je, mit rodinneho psa.

aspon me prijde nenormalni zakazovat nekomu venceni, jen protoze mi rodinneho psa "kazi".

8.11.2020 08:42

Šla jsem na to podobně, koupila 8m flexinu a sama jsem brala psa na vodítko nebo stopovačku. Jenže ta anarchie na flexině došla až k lovení cyklistů a bafání na lidi, a to už trpět nelze ani ve volnějším režimu. Dokonce to měl pes spojené nejen a páníčkem, ale i s tou flexinou, takže ho teď na flexi vodím střídavě i já, aby věděl, že poslouchat musí na obojím.

Nemůžu nikde dohledat, jak je pejsek starej, vím, že by to měl být mlaďoch...ve fázy výchovy, ale ten věk mi někde unikl.

Chtěla jsem k tomu "lovení cyklistů" a obecně procházkám podotknout....chodím na ně sama, tak max jednou za měsíc když přijede dcera, tak jdeme spolu......takže mi Ginu nemá kdo kazit.......u Giny jsem od štěněte absolutně nemusela řešit tahání na vodítku, útoky na cyklisty a pod. bejkárny....stála a koukala a já jí za to chválila.
Jak rostla, tak to začalo takže teď teprve začínám učit netahání na vodítku a i to, když okolo projede cyklista, motorka, čtyřkolka a pod. tak učíme, aby za nima nestartovala.....

Chtěla jsem říct, že to nemusí být jen tím, že vám ostatní členové rodiny kazí to co už pes uměl, ale že prostě věkem něco začal dělat a oni prostě neví, jak na to, aby to dělat přestal.......jak už jste psala

Hlavní potíž je v tom, že nějak nedokáže psa "číst". Nepředvídá, nerozumí, jedná podle rad jen mechanicky, většinou se zpožděním. Pak si stěžuje, že pes neposlouchá.

asi by to chtělo i potrénovat manžela......ale jestli je váš manžel jako můj, což dle popisu bude asi něco podobnýho, tak přeju hodně štěstí

No jsem ráda, že si se psema chodím na prochajdy sama, když je nějakej výchovnej problém taqk max můžu nadávat sama sobě.

8.11.2020 08:48

U nás to postupem času dospělo do situace, kdy vychováváme a cvičíme oba, já i manžel. Tak nějak taky došel k tomu, že to jinak nepůjde. Psi vědí, že musí poslouchat oba dva. Většinou chodíme cvičit všichni společně, občas chodím sama s jedním psem, pokud potřebuju něco pořádně dopilovat, třeba před zkouškama. A manžel chodí sám jen výjimečně, když se stane, že já nemůžu, to bývá možná tak dvakrát do roka. Syn venčí jen seniorku, kříženku labradora, ta už s námi na společné venčení a cvičení moc nechodí, je to pro ni už moc náročné. Jediný, co se u ní musí hlídat, tak aby se nevyválela v nějakém hnusu, za psy a lidmi neběhá, nezajímají ji. Ještě nedávno si sem tam ulovila myšku, teď už ani to ne.

8.11.2020 09:15

Takže máte pravdu, v tomto to zřejmě vězí. A teď jak z toho ven

pustit se znovu do vychovy a smirit se s tim, ze to cele potrva dele a panecek to bude porad trosku kazit
Brat to jako normalni vyvoj - ne jako vase selhaní ve vychove.
protoze tak to proste bude. a - ono se zase tolik nedeje.

mate spolecenskeho rodinneho psa, nikoho a nic neohrozujete -uhlidate si ho. bude to trosku neprijemne delsi dobu pro vasi rodinu - ale i o tom to je, mit rodinneho psa.

aspon me prijde nenormalni zakazovat nekomu venceni, jen protoze mi rodinneho psa "kazi".

Ano, je to rodinný pes, neplanujeme z něj mít šampiona, takže to tak nějak beru. Já si psa srovnám, byť třeba v případe toho lovení cyklistů si to vyžádalo 2 procházky po cyklostezce.
Ale manžel si stěžuje. Potřebovala bych nějak zařídit, aby fungoval i jemu, to je ale zřejmě nereálné..

8.11.2020 09:25

Teď je to tak, že čistě jen já sama + pes chodíme tak na půlku procházek, pak jdeme někdy celá rodina a tak z 1/3 chodí manžel (protože chce, musela bych mu to vysloveně zakazovat ).

Ale na jaře jsem byla nemocná a následně ještě 14 dní v karanténě, takže tam vlastně vznikl problém, protože skoro měsíc chodil pes ven jenom s manželem. Já jsem s ním sice cvičila doma a venku na zahradě, to ale procházky úplně nenahradilo. A pak jsem byla párkrát na týden za mamkou, to se pes vždycky zhoršil, ale v té době to nešlo jinak (umřel táta).

Takže máte pravdu, v tomto to zřejmě vězí. A teď jak z toho ven.

Máte to rozhodně komplikovanější, to nezávidím.
Jedna možnost by byla, aby manžel se psem chodil někam, kde je klid a nehrozí tyhle incidenty.

Druhá možnost, která se dá spojit s tou první, ale vyžaduje velkou trpělivost a ochotu od vás obou, zejména manžela - cíleně chodit spolu, manžel psa povede na stopovačce a vy ho budete učit, citlivě opravovat, usměrňovat. Každý se může naučit vidět to, co potřebuje, ale rozhodně to není snadné. Já bych se třeba takový "výcvik" manžela zdráhala provádět, ledaže by mě o to cíleně žádal a extrémně spolupracoval :)

Třetí možnost, co mě napadá, posílat manžela za nějakým cvičitelem, ať vám manžela "vycvičí" někdo třetí. Ale to byste musela mít k dispozici dobrýho cvičitele, u ktrýho budete vědět, že naučí to potřebné a nezkazí... :)

8.11.2020 09:28

Nemůžu nikde dohledat, jak je pejsek starej, vím, že by to měl být mlaďoch...ve fázy výchovy, ale ten věk mi někde unikl.

Chtěla jsem k tomu "lovení cyklistů" a obecně procházkám podotknout....chodím na ně sama, tak max jednou za měsíc když přijede dcera, tak jdeme spolu......takže mi Ginu nemá kdo kazit.......u Giny jsem od štěněte absolutně nemusela řešit tahání na vodítku, útoky na cyklisty a pod. bejkárny....stála a koukala a já jí za to chválila.
Jak rostla, tak to začalo takže teď teprve začínám učit netahání na vodítku a i to, když okolo projede cyklista, motorka, čtyřkolka a pod. tak učíme, aby za nima nestartovala.....

Chtěla jsem říct, že to nemusí být jen tím, že vám ostatní členové rodiny kazí to co už pes uměl, ale že prostě věkem něco začal dělat a oni prostě neví, jak na to, aby to dělat přestal.......jak už jste psala

Hlavní potíž je v tom, že nějak nedokáže psa "číst". Nepředvídá, nerozumí, jedná podle rad jen mechanicky, většinou se zpožděním. Pak si stěžuje, že pes neposlouchá.

asi by to chtělo i potrénovat manžela......ale jestli je váš manžel jako můj, což dle popisu bude asi něco podobnýho, tak přeju hodně štěstí

No jsem ráda, že si se psema chodím na prochajdy sama, když je nějakej výchovnej problém taqk max můžu nadávat sama sobě.

Mlaďoch už dospěl, aktuálně má 2 roky a 4 měsíce. Pubertální revoltu už má za sebou, to spíš je novinkou, že začal startovat na psy.
Ono je to u něj snadno odlišitelné, co je vývojem a co výchovou. Viz to vybíhání na cyklisty a běžce - mně už to dávno nedělal, před týdnem znovu začal, 2 prochajdy se mnou po cyklostezce a už to zase nedělá. Ale včera jsme šli celá rodina a manžel se diví, jak to, že tobě nevybíhá na cyklisty, když mě jo.
V tomto případě se tedy anarchie na chvíli přenesla i do mého venčení, tak jsem to řešila. Ale o spoustě věcí se nedozvím, manžela třeba ani nenapadne, že by to byl problém. Třeba tahání na vodítku, pes zarve a páníček se podřídí a nechá se dotáhnout.

8.11.2020 09:44

Máte to rozhodně komplikovanější, to nezávidím.
Jedna možnost by byla, aby manžel se psem chodil někam, kde je klid a nehrozí tyhle incidenty.

Druhá možnost, která se dá spojit s tou první, ale vyžaduje velkou trpělivost a ochotu od vás obou, zejména manžela - cíleně chodit spolu, manžel psa povede na stopovačce a vy ho budete učit, citlivě opravovat, usměrňovat. Každý se může naučit vidět to, co potřebuje, ale rozhodně to není snadné. Já bych se třeba takový "výcvik" manžela zdráhala provádět, ledaže by mě o to cíleně žádal a extrémně spolupracoval :)

Třetí možnost, co mě napadá, posílat manžela za nějakým cvičitelem, ať vám manžela "vycvičí" někdo třetí. Ale to byste musela mít k dispozici dobrýho cvičitele, u ktrýho budete vědět, že naučí to potřebné a nezkazí... :)

Máme to podobně, "výcvik manžela je ošemetná záležitost"
Na cvičák, ani individuálně, by nechodil. On se chce prostě procházet po přírodě za doprovodu psa, a ne pořád koukat a řešit, co pes dělá. Z toho to vzniká. A když už na něco zareaguje, většinou prošvihne ten správný moment (u těch cyklistů třeba moment před tím, než pes vyrazí). Jenže pak asi trochu "žárlí", když vidí, že ho pes až tak nebere.
Asi se to vyřešit nedá, ono to zřejmě musí "být v člověku", někdo to holt v sobě má a někdo ne. Mladší dcera to v sobě rozhodně má! Někdy až čučím, jak jsou spolu se psem sehraní.

8.11.2020 10:12

u nás to je poměrně jednoduché
pes poslouchá mě
manžel poslouchá psa
a šlape nám to jak hodinky

8.11.2020 10:18
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

My tohle máme jednoduché. Všechno, co se psů týká, je na mně. Já je krmím, venčím, chodím na procházky, jezdím na cvičák a na tréninky, vychovávám.. A přítel si s nimi hraje a blbne

Pes je vyloženě jednoho pána a přítele prostě neposlouchá. Což je do jisté míry dané i tím, že přítel nikdy psa neměl a prostě to tak nějak neumí, navíc není důsledný. Ale já to neřeším, protože doma to nějak funguje a přítel se psema ven nechodí. Maximálně jde někdy s námi. Občas má pes takovou náladičku, že začne přítele prudit doma, prostě na něho zkouší něco, co na mě by nikdy nezkusil protože ví, že by to neprošlo. Tak tam většinou zasáhnu já a je klid.

Fena je na tom malinko lépe, i když navázaná je taky víc na mě. A vlastně taky přítele neposlouchá tak spolehlivě, protože tam nefunguje ta důslednost a ona to ví.

Jenže u nás to není problém, protože prostě nenastane chvíle, že by přítel chtěl jít sám se psema na procházku . Maximálně je venčí, ale jen na zahradě. Třeba na tréninky s námi někdy taky jezdí, ale spíš jako divák a u bull sportů jako pomocník, tam jsou někdy potřeba dva lidi.

Jinak mě někdy psa hlídá táta, fenu babička. Ale to je opravdu výjimečně, tak jednou za rok na víkend, někdy ani ne. Se psem táta na procházky chodí - na vodítku a s košem. Babička s fenou nechodí, ten víkend to vydrží jen se zahradou.

8.11.2020 10:20

Máme to podobně, "výcvik manžela je ošemetná záležitost"
Na cvičák, ani individuálně, by nechodil. On se chce prostě procházet po přírodě za doprovodu psa, a ne pořád koukat a řešit, co pes dělá. Z toho to vzniká. A když už na něco zareaguje, většinou prošvihne ten správný moment (u těch cyklistů třeba moment před tím, než pes vyrazí). Jenže pak asi trochu "žárlí", když vidí, že ho pes až tak nebere.
Asi se to vyřešit nedá, ono to zřejmě musí "být v člověku", někdo to holt v sobě má a někdo ne. Mladší dcera to v sobě rozhodně má! Někdy až čučím, jak jsou spolu se psem sehraní.

Asi se to vyřešit nedá, ono to zřejmě musí "být v člověku",

jj. jsou veci co nejdou vysvetlit

opravdu snad jen se snazit manzela smerovat s vychazkama do mist, kde nehrozi moc problemu.
aby i on si tu vychazku trochu uzil.

8.11.2020 11:11

Mě teďka třeba pobavilo.....můj manžel cvičitel a tvrďák
zkraje se manžel na Ginu zlobil, že u něj sedí nebo leží a žebrá, teda ona nežebrá, z mého pohledu jsem jí naučila, že když bude v klidu, tak něco dostane...odháněl jí, nic jí od stolu nedal...a tady se potvrzuje, že když je důslednost a vytrvalost, tak se dílo podaří....před chvílí jedl ty sýrový provázky...pagáčky nebo jak se to jmenuje, Gina u něj dřepí a já slyšim manžela jak říká "ale jenom kousek nebo tě pak bude bolet bříško a panička mi vynadá"
Takže ta důslednost a vytrvalost se té naší holce vyplatila......řekla bych, že výcvik páníka bude mít dokončen dřív než jsem si myslela.

8.11.2020 11:14

A co používat stejná slova? To by se teoreticky.. mohlo .. no.. říkám matce - megí poslouchá na "sedni" nebo "čekej" nebo "místo", takže když chceš, aby ti nelezla do tašky nebo na tebe neskákala, tak jí jedno z toho řekni a nemáchej rukama jak ..
- ty si myslíš, že jsem jsem úplně blbá?
megí ne megí ne neskákej ne neber mi to ne megi ne ne

no

8.11.2020 11:17

"před chvílí jedl ty sýrový provázky...pagáčky nebo jak se to jmenuje, Gina u něj dřepí a já slyšim manžela jak říká "ale jenom kousek nebo tě pak bude bolet bříško a panička mi vynadá""

máme společně jednoho a téhož chlapa
fakt jo

8.11.2020 11:21
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

A co používat stejná slova? To by se teoreticky.. mohlo .. no.. říkám matce - megí poslouchá na "sedni" nebo "čekej" nebo "místo", takže když chceš, aby ti nelezla do tašky nebo na tebe neskákala, tak jí jedno z toho řekni a nemáchej rukama jak ..
- ty si myslíš, že jsem jsem úplně blbá?
megí ne megí ne neskákej ne neber mi to ne megi ne ne

no

No u nás by ani stejné slovo nepomohlo. Protože psi velmi rychle zjistili, že zatímco u mě je to jednou "sedni" a sednout se musí, tak u přítele je to "sedni", "sedni", "no tak sedni si", "no dobře, tak neseď, ale aspoň zůstaň takhle" . Takže u něho vědí, že pokud si na první povel nesednou, tak se vůbec nic neděje.

Myslím, že by to mohlo fungovat, kdyby se to trénovalo dlouhodobě a kdyby tam opravdu byla ta důslednost a vyžadovalo se to splnění povelu. Ale to taky nebude hned. Navíc teda souhlasím i s tím, co bylo psáno výš, že někdo "to" v sobě prostě nemá a se psem mu to vůbec nejde, i když se snaží sebevíc.

8.11.2020 12:15

marcelaamax napsal(a):
No u nás by ani stejné slovo nepomohlo. Protože psi velmi rychle zjistili, že zatímco u mě je to jednou "sedni" a sednout se musí, tak u přítele je to "sedni", "sedni", "no tak sedni si", "no dobře, tak neseď, ale aspoň zůstaň takhle" . Takže u něho vědí, že pokud si na první povel nesednou, tak se vůbec nic neděje.

Myslím, že by to mohlo fungovat, kdyby se to trénovalo dlouhodobě a kdyby tam opravdu byla ta důslednost a vyžadovalo se to splnění povelu. Ale to taky nebude hned. Navíc teda souhlasím i s tím, co bylo psáno výš, že někdo "to" v sobě prostě nemá a se psem mu to vůbec nejde, i když se snaží sebevíc.

"sedni", "sedni", "no tak sedni si", "no dobře, tak neseď, ale aspoň zůstaň takhle"

Na to je u nás univerzální povel "a nebo tak"

Když byly Ginuše asi 4 měsíce, tak leží u dcery na gauči, předtím jsme se bavily o tom, že teda je s Ginou těžký pořízení, že si jede svoje a moc nekomunikuje a dcera chtěla udělat srandu...ukázala na Ginu prstem a říká "lež, nic nedělej a teď mě kousni do prstu" a jak to dořekla, tak jí Gina, která do té doby ležela a nic nedělala, do toho prstu rafla..........no a pak, že neposlouchá

No a manžel zase včera volá Ginu k sobě na gauč...dělá to, co je zvyklej od ostazních našich psů...bouchá do gauče a říká "pojď ke mně..hopinky" a já mu říkám, že to gesto musí být spíš jako když láká kočku...udělat z ruky "povouka" a pomalu s ním ťapat a pak rychle ucuknout.....a on mi říká "to dělat nebudu a až Gina bude chtít přijít, tak přijde...viď lásenko, tobě se teď nechce"
Ještě minulý měsíc, když jsem mu poněkolikáté vysvětlovala, cože jsme si to pořídili za psa, říkal, že kdyby věděl, že nebude poslouchat, tak by s jejím pořízením nesouhlasil" ...a dneska, když chci cvičně po Ginuše, aby si lehla, než jí dám piškot, tak jsem osočena, co tu holčičku buzeruju

8.11.2020 13:00

"před chvílí jedl ty sýrový provázky...pagáčky nebo jak se to jmenuje, Gina u něj dřepí a já slyšim manžela jak říká "ale jenom kousek nebo tě pak bude bolet bříško a panička mi vynadá""

máme společně jednoho a téhož chlapa
fakt jo

U nás to byla nejdřív nenápadná a diplomatická převýchova manžela. :-) Výsledky se konečně dostavují. Ještě nedávno to bylo: čověče pse, co to děláš, proč neposloucháš? Poslal tě tam někdo? Řekl ti snad někdo, že to máš dělat? A dělej!

Přidejte reakci

Přidat smajlík